2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
lavenderbrown lavenderbrown kividen bahseden sendin sanırım, hamileler için çook faydalı günlük c vitamini ihtiyacını tek başına karşılıyor magnezyum folik asit e vitamini neler neler var içinde, hamileler için hep tavsiye ediliyor alerjin olmadığı sürece günde bir adet yemende sakınca yok yazıyor her okuduğum yerde, benim en sevdiğim şey 😉
ben de bebeklerin ciğer gelişimini sağlayan sürfaktanı destekliyor diye okuduğum için her sabah kahvaltıda yiyordum 1 tane 😄 doktoruma sorsam bi ağaç yemen gerek zararı olması için falan der sanırım 😅😅😅 şimdi iki güne bir yarım kiviye düşürdüm ben de zaten minik minikler. inşallah bi zararı olmaz 😇

Çok teşekkür ederim kızlar yorumlarınız ve önerileriniz için ben kendime pek iyi bakamıyorum sanırım ya ne denk gelirse yiyorum çok yorgunum sanki böyle hayattan bıkmış gibiyim aşırı sinirliyim eşime karşı ofkeliyim KV yi gorlek duymak asla asla istemiyorum böyle bı bosluktayim ailemde uzakta işte burda da kimsem yok malesef muz falan yiyorum aslında ama fayda etmemiş demekki bulantılarım var hala sabah ozellikle

Kızlar aranızda kalsiyum kullanan varmi? Ben ilk hamileligimde donusumlu olarak osmin positive ve calcimax d3 kullanmistim. İkisinin de içeriğinde yüksek d vitamini de var. Bu seferki doktorum kalsiyum vermemişti ama gece kramplarindan bahsedince osteocare (kalsiyum, magnezyum, Çinko ve d vitamini) önerdi, osmin positive le birebir aynı. Bildiğim kadarıyla @Leedong sen kullanıyordun canim bunu. Uygulamada da 28.haftadan itibaren bebeğin kalsiyum ihtiyacı artar, bebek asla kalsiyumsuz kalmaz ama yeterli kalsiyum alınmazsa annenin kemiklerindeki depo azalır diyor. Buarada magnezyum u da günde 2 ye çıkar dedi ama hem magnezyum x2 hem de bu osteocare midemi napar acaba 😬 bir yandan d3k2 zaten kullaniyorum ama mecbur hepsini kullanicam gibi
Ben osteocare kullanıyorum hem de magnezyum başladı doktorum kramplar için bi zararı olmadı benim mideme canım

Kızlar aranızda kalsiyum kullanan varmi? Ben ilk hamileligimde donusumlu olarak osmin positive ve calcimax d3 kullanmistim. İkisinin de içeriğinde yüksek d vitamini de var. Bu seferki doktorum kalsiyum vermemişti ama gece kramplarindan bahsedince osteocare (kalsiyum, magnezyum, Çinko ve d vitamini) önerdi, osmin positive le birebir aynı. Bildiğim kadarıyla @Leedong sen kullanıyordun canim bunu. Uygulamada da 28.haftadan itibaren bebeğin kalsiyum ihtiyacı artar, bebek asla kalsiyumsuz kalmaz ama yeterli kalsiyum alınmazsa annenin kemiklerindeki depo azalır diyor. Buarada magnezyum u da günde 2 ye çıkar dedi ama hem magnezyum x2 hem de bu osteocare midemi napar acaba 😬 bir yandan d3k2 zaten kullaniyorum ama mecbur hepsini kullanicam gibi
Canım bugün tamda doktoruma bana neden kalsiyum yazmadınız, yazmıyacakmısınız diye sordum.
Krampların yok ve bu durumda magnezyum ve kalsiyumu hap olarak önermeyiz, krampların olsaydı vücudun ihtiyacı arttığı anlamına gelirdi dedi, ilaç verirsem ve sen de gereğinden fazla kalsiyum alırsan bu durum bebek için iyi değil bize sıkıntı çıkarır dedi.
Günde 3 bardak süte eşdeğer kalsiyum alman yeterli dedi🤷🏻‍♀️

Çok teşekkür ederim kızlar yorumlarınız ve önerileriniz için ben kendime pek iyi bakamıyorum sanırım ya ne denk gelirse yiyorum çok yorgunum sanki böyle hayattan bıkmış gibiyim aşırı sinirliyim eşime karşı ofkeliyim KV yi gorlek duymak asla asla istemiyorum böyle bı bosluktayim ailemde uzakta işte burda da kimsem yok malesef muz falan yiyorum aslında ama fayda etmemiş demekki bulantılarım var hala sabah ozellikle
Bazen bende senin gibi oluyorum canım. Benimde ailem uzakta ondan mıdır nedir 🥲
Bugun canım sıkkındı kalktım baya bi kahvaltı yapmamışım sonra kalktım yedim. Artık hamilelikte yormaya başladı yine de bebişler için dikkat etmek gerek 💛

Tabi canim sürekli sola yatilmaz ki. Ben sağ yatarken sağ bacağım düz sol bacağım dizden kivrilmis şekilde yatıyorum, sola yatarken bacaklar ters. Bu şekilde karnım çok rahat pozisyonda oluyor bir yerde görmüştüm. Bir de bacaklarımın arasına yastik koymazsam yanlarım cok aciyor sabahları, oyuzden yastik da şart:)
Ilerleyen zamanlarda zorlasicak daha da türlü türlü yontemler cikaririz 🤭

Benim ilk hamilelikte böyleydi ben izmirde ailem İstanbuldaydı o zamanlar, sürekli depresif hallerdeydim. Kv her 15 güne bir istanbulda olsa da gelip bana 1 ay yetecek sinir bozmak bırakıp gidiyordu. Her seye ama her şeye takıyordum açıkçası. Ama kendime ve bebeğe zarar vermekten başka bir sey yapmamıştım aslında, şimdi rahatım görmüyorum, duymuyorum

Canım yaşadığın sıkıntılar mı var yoksa durduk yere mi böyle hissediyorsun? Eğer öyleyse doğuma kadar en azından terapi almanı öneririm çünkü doğumdan sonrası daha zor olabilir senin için 😔
Canım bugün tamda doktoruma bana neden kalsiyum yazmadınız, yazmıyacakmısınız diye sordum.
Krampların yok ve bu durumda magnezyum ve kalsiyumu hap olarak önermeyiz, krampların olsaydı vücudun ihtiyacı arttığı anlamına gelirdi dedi, ilaç verirsem ve sen de gereğinden fazla kalsiyum alırsan bu durum bebek için iyi değil bize sıkıntı çıkarır dedi.
Günde 3 bardak süte eşdeğer kalsiyum alman yeterli dedi🤷🏻‍♀️
Ben sütü ağzıma sürmem en tiksindiğim şey 🙄 Yoğurt falan yiyorum ama inşallah yetiyordur.
Bazen bende senin gibi oluyorum canım. Benimde ailem uzakta ondan mıdır nedir 🥲
Bugun canım sıkkındı kalktım baya bi kahvaltı yapmamışım sonra kalktım yedim. Artık hamilelikte yormaya başladı yine de bebişler için dikkat etmek gerek 💛
Valla 1 haftadır o sıkıntı bende de var ama bana işe gelmek zor gelmeye başladı sabah erkenden kalk hazırlan bütün gün sandalye tepesinde otur falan çok yoruluyorum 😔 Her sabah kendimi az kaldı sabret diye telkin ede ede geliyorum resmen işe

Bende kalsiyumu osteocare kullaniyorum eski dr gunde 2 demisti bn hep 1 kullandim sanirim ekstra magnezyum vermedigi icin 2 demisti. Bu yeni dr magnezyumu ekstra verdi magosit .ama osteocare icinde de magnezyum var neden sana gunde 2 magnezyum demiski Artik bbebek buyuyo ihtiyac artiyo dedi bebek alir ama snn tamamlaman lazim demisti. Benim aklima da ne geldi bak demir i 2 kere al dedi sanki 2 drfa demir alan biri yan etki görmüştü ishaldi galiba boyle bi durum olur mu acaba demirle arami bozmayayim 🤭

Valla 1 haftadır o sıkıntı bende de var ama bana işe gelmek zor gelmeye başladı sabah erkenden kalk hazırlan bütün gün sandalye tepesinde otur falan çok yoruluyorum 😔 Her sabah kendimi az kaldı sabret diye telkin ede ede geliyorum resmen işe
Ay bu resmen bn her gun boyleyim. Ne zaman isi birakicam diye gun sayiyorum 😑

Bn simdi tokluk icin kan vericem de saat 7 de bi yumurta 2 dilim ekmek zeytin peynir domates salatlaik yedim. Kendim 1.saati olctum 98 cikti. Bu yediklerim tokluk icin yeterli mi az geldi bana sanki cikan deger 🤔

Öyle düşünüp strese girme canım bulantın varsa az yiyip sık yemeye çalış arkadaşlarında dediği gibi muz kaşar çiğ kuruyemiş çok etkili gerçekten fırsat buldukça birkaç tane atıver. hamilelik zorlu ve stresli bir süreç zaten seni rahatlatan aktiviteler yapabilirsin imkanın varsa terapi alabilirsin yada çevrende seni anlayan arkadaşların varsa sohbet edip rahatlayabilirsin. hepimiz dönem dönem zorlu süreçlerden geçiyoruz bende sabah kalkıyorum çok iyiyim bir anda modum değişiyor herkese çatmak istiyorum kim ne dese beni rahatsız ediyor sadece sen değilsin öyle düşün tüm hormonların değişmiş durumda zamanımız az kaldı bu bile strese sokuyor olabilir seni bebeğini düşün seni hissediyor onunla konuşmak bile sana iyi gelebilir. umarım en kısa sürede hepsi geçiverir canım :KK200: :dua:

dur bak sana da örnek beslenme rutinimi atayım ordan baz al kendine, bu arada ben hamile kalmadan önce de insülin direncim olduğu için bi dönem diyetisyene gidip bu şekilde beslenerek düşürmüştüm

09.00 Kahvaltı : Tam tahıllı ekmek 1 dilim çok açsam 2 dilim, 1 haşlanmış yumurta az geliyorsa 2 adet, peynir, zeytin, salatalık, domates, yeşillik
11.00 Ara Öğün: Çiğ kuruyemiş (4-5 fındık ya da 3-4 badem). 2-3 tane kepekli grissini ama kahvaltıda çok doyduysam grissini yemiyorum
13.00 Öğle yemeği: Çorba+Salata+Ana yemek (sebze, et ne varsa)+yoğurt ya da ayran. Öğlen ekmek yok. (beyaz pirinç, makarna yemiyorum)
16.00 Ara Öğün: 1 porsiyon meyve (yeşil elma, armut, ayva gibi şekeri yükseltmeyecek meyvelerden 1 tanesi) 2 tam ceviz ile birlikte yiyorum. Eğer canım tatlı istiyorsa ek olarak 1-2 kare bitter çikolata ya da elmanın üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürerek yiyorum
19.00 Akşam yemeği: 1 dilim tam tahıllı ekmek+çorba+salata+ana yemek+yoğurt ya da ayran bir gün sebze yemeği yiyorsam diğer gün protein içerikli yemeye çalışıyorum tavuk, balık,et benzeri. Protein ağırlıklı akşam yemeği ise ekmeği 1 dilimde tut sebze yiyeceksen 2 dilim yiyebilirsin
21.00-21.30 arası son ara öğün: tercih ettiğim yiyecekler canım abur cubur istiyorsa kabak çekirdeği, beyaz leblebi, çiğ kuruyemiş abartmadan meyve istiyorsa ayva, eğer aç hissediyorsam kepekli grissini+ayran
menü çok güzel ama ben hiç 6 öğün falan yiyemiyorum ya, çok gibi görünüyor ama hep böyle beslenip hiç kaçamak yapmasak kilo alınmaz gerçekten, asıl kilo yapan şey pasta börek tatlı
Anladım kuzum da normalde en az 8 saat açlık istiyorlar önce aç karna kan alınıyor sonra şekerli su içiriliyor, içtikten 1 saat ve 2 saat sonra tekrar kan bakılıyor. Tok karna hiç duymamıştım ben acaba farklı bir yöntem mi ?
doktor özellikle bunda açlığa gerek yok dedi, inan anlamadım gidince göreceğim artık hastaneye.

Ay bu resmen bn her gun boyleyim. Ne zaman isi birakicam diye gun sayiyorum 😑
sen ne zaman çıkacaksın kuzu izne ? 37 yi bekleyecek misin ?
Bn simdi tokluk icin kan vericem de saat 7 de bi yumurta 2 dilim ekmek zeytin peynir domates salatlaik yedim. Kendim 1.saati olctum 98 cikti. Bu yediklerim tokluk icin yeterli mi az geldi bana sanki cikan deger 🤔
gayet güzel canım işte doğru beslenince düşük çıkıyor benim de 79 çıktı açlık, kahvaltımı yaptım bugün tahinin içine 1 çay kaşığı bal karıştırarak yedim kahvaltıda bakalım tokluk kaç çıkacak :kk77:
Sabah olctum canim 81 cikti ama kan sonucu daha cikmamis. Simdi tokluk 8cin vericem biseyler yedim ama 8nnsallah yeterlidir
Güzel çıkmış canım bakalım kan da ver bi nasıl çıkacak

X