2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bugün 2. Doz tetanozumu olmak için saglık ocagına gittim tartıldım 65 kilo ile hamile kalmıstım zayıfımdır aslında boyum 168 ,suan 74 kılo cıktım ayyy cok mu kılo almısım gebelik haftam 25+1 herkes hiç kılo almadıgımı soyluyor cevremde ,tartı beni sasırttı bebişim önden gıdıyor yalnız 1 hafta önce 850 gr cıkmıstı doktor cok iyi demişti kılosuna 🧿 birde göguslerim normalde 75 iken suan 85 giyiyorum , vucumdada göbeğim ve göguslerim dikkatımı cekıyor farklı olarak geri kalan kısımlar hamilelikten onceki gibi cevremde kilo almadıgımı bunu nasıl basardıgımı soruyor tartı şok etti beni , cok mu kılo almısım acaba bi canım sıkıldı tartıda
evde tartın var mı ? aynı mı çıkıyorsun ? sağlık ocağındaki tartılar nuh tarihinden kalma, dijital bi tartı ile takip et bence canım

Kızlar maşallah siz ne güzel sağlıklı falan besleniyorsunuz. Ben bazen kahvaltı bile yapmıyorum. Ya hiç yapmıyorum ya ağzıma 1-2 lokma bisküvi falan atıyorum, iş yerinde bisküvi oluyor. O da midem yanmasın diye. Bazen sandviç hazırlıyorum evden çıkarken 2 dakikada, o da peynirli falan yani. Etimek ve peynir, simit peynir, bazen nesfit ya da yulaf.. Öyle en fazla. Bugün simit peynir yedim mesela. Öğle yemeğinde protein almaya çalışıyorum. Akşam da ne bulduysam.. Hiç öyle avokado yiyeyim, ceviz yiyeyim vs şeyler yok bende. Ay ben hiç kalsiyum falan da almıyorum. Yoğurt sevmem zaten. Akşamları bazen zorla yiyorum. En iyisi süt alayım iş yerine de unutmazsam içerim🤦‍♀️ Siz öyle yazınca kötü oldum şimdi 😬 Yavrum besleniyordur inşallah yaa..

canım göğüs kalkanının markası ne? ayrıca gümüş kapak alacak misin peki
bunu aldım canım mycey Ultra Yumuşak Göğüs Kalkanı Seti Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Gün içinde emzirmeden sonra kremimi sürer hava alan kısmını takıp südyen veya atletle sürtünmesini önlerim, gece de kapaklı kısmı takarım akan süt birikir diye düşündüm. Hava alması benim için önemli. Bakalım deneyip görücez :) Gümüş kalkan almayacağım uzun süreli kullanılmıyor çünkü hava almadığı için bunu deneyeceğim öncelikle ben.

Kızlar aranızda kalsiyum kullanan varmi? Ben ilk hamileligimde donusumlu olarak osmin positive ve calcimax d3 kullanmistim. İkisinin de içeriğinde yüksek d vitamini de var. Bu seferki doktorum kalsiyum vermemişti ama gece kramplarindan bahsedince osteocare (kalsiyum, magnezyum, Çinko ve d vitamini) önerdi, osmin positive le birebir aynı. Bildiğim kadarıyla Leedong Leedong sen kullanıyordun canim bunu. Uygulamada da 28.haftadan itibaren bebeğin kalsiyum ihtiyacı artar, bebek asla kalsiyumsuz kalmaz ama yeterli kalsiyum alınmazsa annenin kemiklerindeki depo azalır diyor. Buarada magnezyum u da günde 2 ye çıkar dedi ama hem magnezyum x2 hem de bu osteocare midemi napar acaba 😬 bir yandan d3k2 zaten kullaniyorum ama mecbur hepsini kullanicam gibi
Ben bu ikisini kullanıyorum kasılmalarım olmasın diye ayağıma giren kramplar vardı doktora söyledim onların ilacı da bu başka bişey veremem dedi. Bikaç gün sürdü kramplar geçti sonra. İnşallah yine olmaz ara ara oluyor ama çok hafif oluyor. Bu ikisini günde bir kez alıyorum sadece.:))

Eklentiler

• 4B623B81-1F11-4ABE-8D0B-DE46ECA2361D.jpeg
    4B623B81-1F11-4ABE-8D0B-DE46ECA2361D.jpeg
    80 KB · Görüntüleme: 28
  • AC3A250D-3EE2-4A89-9792-66FE27E345BB.jpeg
    AC3A250D-3EE2-4A89-9792-66FE27E345BB.jpeg
    115,1 KB · Görüntüleme: 29
Kızlar maşallah siz ne güzel sağlıklı falan besleniyorsunuz. Ben bazen kahvaltı bile yapmıyorum. Ya hiç yapmıyorum ya ağzıma 1-2 lokma bisküvi falan atıyorum, iş yerinde bisküvi oluyor. O da midem yanmasın diye. Bazen sandviç hazırlıyorum evden çıkarken 2 dakikada, o da peynirli falan yani. Etimek ve peynir, simit peynir, bazen nesfit ya da yulaf.. Öyle en fazla. Bugün simit peynir yedim mesela. Öğle yemeğinde protein almaya çalışıyorum. Akşam da ne bulduysam.. Hiç öyle avokado yiyeyim, ceviz yiyeyim vs şeyler yok bende. Ay ben hiç kalsiyum falan da almıyorum. Yoğurt sevmem zaten. Akşamları bazen zorla yiyorum. En iyisi süt alayım iş yerine de unutmazsam içerim🤦‍♀️ Siz öyle yazınca kötü oldum şimdi 😬 Yavrum besleniyordur inşallah yaa..
Bebeğin gelişimi iyi ise kendini üzme ama bence güzel besinler tüketmeye çalış :) Benim beslenme kutum var bölmeli akşamdan hazırlıyorum peynir zeytin salatalık vs. ne yiceksem içine ekmeğimi de koyuyorum. Buzdolabı poşetine o gün hangi meyveyi yiyeceksem onu koyuyorum buzdolabına atıyorum. Sabah uyanınca hemen yumurtamı koyuyorum ocağa ben hazırlanana kadar haşlanmış oluyor. Sonra hop poşete atıyorum hepsini sabah zorluk olmuyor hem beslenmem de aksamamış oluyor. Eğer üşeniyorsan sabahları bu şekilde akşamdan hazırlayabilirsin :dondurma: Kendine bi kavanoz hazırla mesela işyerinde çekmecende dursun kuruyemiş kavanozu her gün taşımak zorunda da kalmazsın hem.

bunu aldım canım mycey Ultra Yumuşak Göğüs Kalkanı Seti Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Gün içinde emzirmeden sonra kremimi sürer hava alan kısmını takıp südyen veya atletle sürtünmesini önlerim, gece de kapaklı kısmı takarım akan süt birikir diye düşündüm. Hava alması benim için önemli. Bakalım deneyip görücez :) Gümüş kalkan almayacağım uzun süreli kullanılmıyor çünkü hava almadığı için bunu deneyeceğim öncelikle ben.
cok tesekkur ederim ya ben de öyle yapayım daha mantıklı

E maşallah almışsın bir sürü şey işte :) Hiç stres yapma yeter onlar. İlk 3 ay için uzun kollu lazım olabilir. Sonrası bahar yaz zaten.. 💕

Allah kolaylık versin canım. Benimkinin yatması da 10u geçiyor, ki hala odada yanında biri istiyor. Babaya paslamaya çalışsam da çoğu zaman, kıyamıyorum. Hele bir de onun yanında oturursam ya da yatarsam; gitti o akşam.. direk sızma modu.. Diyelim ki uyumadım kalktım. Zaten kolumu kaldıracak hal kalmamış oluyor. Doğumdan sonra evde biri de olmazsa nasıl yetişicem acaba çocuğun yemeğine falan onun derdindeyim. Düşünmemeye çalışıyorum valla.. Şimdi bile her akşam ne yicez sorunumuz var. Öyle her gün düzenli yemek yapamıyoruz. Eşimle ciddi konuşmalar yapıp yemek temizlik ve abiyle ilgilenme planlaması yapmamız gerekiyor. Yoksa ben kesin kafayı yerim.

Canım son aylarda çok almış gibisin ama genele yayınca hala çok fazla değil. Bundan sonra dikkat de ediyormuşsun zaten. Yediklerini de gördüm maşallah ne güzel sağlıklı sağlıklı şeyler. Bundan sonra çok almazsın bence ya. İlk hamileliğimde ben de 6 ayda 10 kilo almıştım. Sonraki 3 ayda 4 kilo falan almıştım. Dengelemiştim. Sen de öyle olursun bence. Bu arada ben de toplamda 7-8 kilo aldım. Hele bu ara baya ekmek falan yedim. Tartılmıyorum bile. Ayrıca kaloriye bakarsan, hamileyken sanıyorum bir 500 kalori falan fazla almak sağlıklıymış. Bir yerde okumuştum. Bebeğin ihtiyacıymış o da. Geçenlerde de bir doktor dinledim. Elde olmayan sebeplerle kilo alınamadığı falan olabilir, onu ayrı tutuyoruz ama onun dışında en az 12 kg alınması bebek için en sağlıklı olandır dedi. 12-15 çok ideal zaten. De ki 20 olsun yani.. Ne yapalım... ama yine de hala dengeleyebilirsin bence. Benim doktorum da haftada 500 gr almanız normal dedi.

Maşallah canım. Sende şeker falan yok ya.. Ayrıca 1 çay kaşığı bal bir şey yapmaz :) onu da ye yani.. Afiyet olsun.. :)
"Geçenlerde de bir doktor dinledim. Elde olmayan sebeplerle kilo alınamadığı falan olabilir, onu ayrı tutuyoruz ama onun dışında en az 12 kg alınması bebek için en sağlıklı olandır dedi. 12-15 çok ideal zaten. De ki 20 olsun yani.."
benim icin günün moral cümleleri :KK70: sagol valla cok iyi geldi bu canım :)
ben de ufaktan eşime mesaj veriyorum doğumdan sonra bir yardımcıya ihtiyacımız olabilir diye :) evde çocuk olunca ona göre bir yemek düzeni gerekiyor, bir yandan çamaşır ütü temizlik, bakalım halledeceğiz inşallah

ilk 16 hafta sadece 1 kg aldım canım şu an 25. haftaya girdim, 16. haftadan sonra resmen 10 kg aldım....daha öncesinde çok dikkat ediyordum, haftada 3 fitness, if besleniyordum sürekli günde 2 öğün....düzenimin değişmesine bağlıyorum ben...tabiki bu süreçte dört dörtlük beslenmedim abarttığım zamanlar da oldu ama 10 yine de çok fazla oldu...ilk doğumumda doğuma gittiğim kilodayım
Ben de 2 öğün yaptım tatlıyı tamamen kesmeden de en aza indirdim günde bir sefere yine de kilo alıyorum. Ödem olduğunu düşünüyorum bol su içiyorum ama yine de ayak bileklerinin şiştiğini bile anlıyorum çünkü çok kilolu gözükmüyorum herkes öyle söylüyor yüzüm hala zayıf. Ama gel gör ki 70 e merdiven dayadım 16 kg a kadar geldim kızımda da çok fazla kg almıştım ama o zaman çok çok zayıftım 40 küsür kilodaydım. Şimdi 54 lle gebe kaldım en son 69 du geçen hafta. Bugün yine kontrolüm var bakalım kaç kg almışım. 28+4 oldum. Bu arada ben de son 1 ayda hızla kg almaya başladım ilk 4 ay kg zaten almamıştım hiç hatta 2 kg da vermiştim sadece serumla beslendiğim için o zamanlar. Bence bünyeyle de alakası var. Bazı gebelere bakıyorum her şeyi ayırmaksızın yiyor ağızları hiç boş durmuyor ama kg mı normal alıyorlar. Su içsem yarıyor sanki bana :)))))

Bugün 2. Doz tetanozumu olmak için saglık ocagına gittim tartıldım 65 kilo ile hamile kalmıstım zayıfımdır aslında boyum 168 ,suan 74 kılo cıktım ayyy cok mu kılo almısım gebelik haftam 25+1 herkes hiç kılo almadıgımı soyluyor cevremde ,tartı beni sasırttı bebişim önden gıdıyor yalnız 1 hafta önce 850 gr cıkmıstı doktor cok iyi demişti kılosuna 🧿 birde göguslerim normalde 75 iken suan 85 giyiyorum , vucumdada göbeğim ve göguslerim dikkatımı cekıyor farklı olarak geri kalan kısımlar hamilelikten onceki gibi cevremde kilo almadıgımı bunu nasıl basardıgımı soruyor tartı şok etti beni , cok mu kılo almısım acaba bi canım sıkıldı tartıda
Bana da aynı şeyleri söylüyorlar canım ama 16 kg aldım 28+4 yetim bugün kontrolüm vsr geçen hafta 69 kg dım bakalım şimdş nasıl olavak. Boyun uzun belkş ondandır normalde de zayıf birisiyim 175 boy 54 kg dım şimdi 70 e merdiven dayadım. Ben diyorum çok kilo aldım kşmse killı aldın demiyor sadece göbeğin çıkmış tıp gibi diyorlar göğüslerim de 75 ti küçüktü şimdi 90 oldu o bile sırıtmıyor.. ama böyle kilo almaya devam edersem 90 bile bulurum bu gidişle. Zaten asıl kilo son 3 ayda alınıyor diyorlar. Ben zaten 15 kiloyu devirdim 😂

Aa yok ya onden gitmiyoruz bugun 26+1 yanlismi hesap yaptim hem musterilerle ilgilenip hem buraya bakiyirum kafam duman olmus olabilir 😄

Snnle ayni gidiyoruz resmen bala ragmen 😄 tahin bal denememistim deneyeyim severim tahin i 😋

Bana da oyle geldi direct markaydi yorumlari da iyi aslinda 😄
Ben de 26+1 🤭

hiç üzme kendini canım, bebekler her halükadarda stoklardan besleniyorlar ama sen kendin için de biraz dikkat edersen iyi olur. gün içinde atıstırmak icin yanına kuruyemiş, seviyorsan kefir alabilirsin. yulafın icine meyve ya da ceviz koyabilirsin. minseo minseo da yazmıs, geceden hazırlayabilirsin saklama kabına kahvaltılık koyarsın. aksamları da mesela brokoli, havuç, karnabahar haşlama yapabilirsin üstüne yogurt zeytinyagı, belki yogurdu öyle tüketebilirsin. ben de herzaman dört dörtlük beslenmiyorum, sıkılıyor insan bir de zaman bulamıyor bazen, cok iyi anlıyorum ama vicdan yapma kendine, sadece azıcık kendini zorla hem kendin hem bebiş için :)

Kızlar şaka maka 3. trimestera girdik :KK50: Son düzlük mü diyoruz artık, 7. aya girmiş olmak beni şok ediyor :KK70:
Bana da sanki daha 6 ay ver gibi geliyor alıştım :)) düşünüyorum da koca yazı yatacak geçirdim hergün hastenede serum yedim. 5 . Aya doğru rahat ettim hooop yine dinlen fazla yürüme ağır kaldırma ayakta durma erke doğum riski var denildi. Sorsanız nasıl geçti gerçekten de hiç rahat geçmedi sürekli yattım. Çok şükür ama 29.haftama geldim. İnşallah 38 e kadar sağlıkla gelirim de erken olmaz doğumum.
Bazen ilk yazışmalara bakıyorum herkes dert yanıyormuş şimdi alacaklarımızı konuşuyoruz :))))

Bana da sanki daha 6 ay ver gibi geliyor alıştım :)) düşünüyorum da koca yazı yatacak geçirdim hergün hastenede serum yedim. 5 . Aya doğru rahat ettim hooop yine dinlen fazla yürüme ağır kaldırma ayakta durma erke doğum riski var denildi. Sorsanız nasıl geçti gerçekten de hiç rahat geçmedi sürekli yattım. Çok şükür ama 29.haftama geldim. İnşallah 38 e kadar sağlıkla gelirim de erken olmaz doğumum.
Bazen ilk yazışmalara bakıyorum herkes dert yanıyormuş şimdi alacaklarımızı konuşuyoruz :))))
Di mi nasıl geçecek diyordum ben de yok nifty si yok detaylısı yok ikili testi derken nerelere geldik :KK70: 1,5-2 aya bir bakmışız sancım tuttu, suyum geldi mesajlarıyla dolar burası :KK70:

ilk başlarda gruba girmeye korkuyordum devamlı ayrılanlar oluyordu ama şimdi çok hoş isimler cinsiyetler alınacak eşyalar kıyafetler şuan günde 20 kere giriyorum neredeyse bir şey kaçırmayayım diye :KK45:

minseo minseo benim istediğim terlikler vardı linkini atmıştım 2 gün önce görsel olarak neredeyse aynısı şok markete gelmiş dün gördüm aldım hemen 99 liraydı yanlış hatırlamıyorsam hem denerim bakarım olmazsa yenisini alırım diye haberin olsun. Hem rahat hem sıcacık hemde hafif tek renk gelmiş gri ben pijama takımımı siyah aldığım renk uydu hemen aldım.

minseo minseo benim istediğim terlikler vardı linkini atmıştım 2 gün önce görsel olarak neredeyse aynısı şok markete gelmiş dün gördüm aldım hemen 99 liraydı yanlış hatırlamıyorsam hem denerim bakarım olmazsa yenisini alırım diye haberin olsun. Hem rahat hem sıcacık hemde hafif tek renk gelmiş gri ben pijama takımımı siyah aldığım renk uydu hemen aldım.
fiyatı çok iyiymiş canım hafifse güzeldir güle güle giy ben hala almadım terlik ama nete göre çok iyimiş fiyatı :dondurma:

Canim isyeri icin aksamdan kendine bir seyler hazirla cerezlerini,meyveni hazirla gotur yersin. Bir hafta yapsan bu sekilde rayina oturur.O bir sekilde illa ki senden alacagini aliyordur ama senin de vucudunu iyi depolamam lazim.

X