2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar sizler bebeğin poposunu başını elini ayağını hatta hıçkırmayasınız nasıl ayırt edebiliyorsunuz ben hiç edemiyorum. Bacağı ayağı kafası kolu bilmiyorum yani hele hıçkırmasını hiç anlamam :) millet 15 ten sonra yazıyor elimi vurdu ayağını burdu hıçkırdı poposunu döndü :))) bende mi anormallik bar bilemedim ki:))
Benim annem; "sana hamileyken karnımdan senin ellerini tutuyordum" diyor :KK48: :KK48: buna ne dersin🤣

Benim annem; "sana hamileyken karnımdan senin ellerini tutuyordum" diyor :KK48: :KK48: buna ne dersin🤣

Eşim ayağını tutmaya çalışırdı 😌 pozisyon olarak baş aşağıysa, ayakları genelde sağda ya da solda olabiliyor. Sola yatınca ayağını sağ taraftan yakalamaya çalışmıştı eşim. Tabi doğuma yakın zamanda yine

Eşim ayağını tutmaya çalışırdı 😌 pozisyon olarak baş aşağıysa, ayakları genelde sağda ya da solda olabiliyor. Sola yatınca ayağını sağ taraftan yakalamaya çalışmıştı eşim. Tabi doğuma yakın zamanda yine
Doğuma yakın zamanı anlıyorum ama 15/16.haftadan sonra yazıyorlar genelde böyle elini koydu ayağını koydu ben 27. haftadayım hala anlamıyorum eli nerde poposu nerde belkş başı değil poposu o ya da poposu değil başı ne biliyorlar anlamıyorum. Göbekleri şerffaf gibi anlatıyorlar :)))

Doğuma yakın zamanı anlıyorum ama 15/16.haftadan sonra yazıyorlar genelde böyle elini koydu ayağını koydu ben 27. haftadayım hala anlamıyorum eli nerde poposu nerde belkş başı değil poposu o ya da poposu değil başı ne biliyorlar anlamıyorum. Göbekleri şerffaf gibi anlatıyorlar :)))
Valla ben daha yeni hareketlerini hissetmeye başladım o da hergün düzenli bile değil😂elini kolunu ayırt edemem galiba bende 🤭

Allah’ın izniyle geri kalmaz canım merak etme. Tes zamanda düzene de girer inşallah 🙏

Ben bebeğin kendisinin nerde anlamıyorum çoğu zaman😄 bazen sertlik oluyo çok ancak ozaman anlayabiliyorum nerde olduğunu. Uzvunu hayatta anlamam 🤭 Hickirdigini arkadaşların dediği gibi arka arkaya ritmik sekilde pıt pıt olunca anlıyorum. Tabi kesin eminim diyemem. Sanırım hickiriyo yine diyorum. Çünkü bı başlayınca art arda 10 kere falan oluyo rahat. Erkek bebekler çok hickirir diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Belki sizinki erkek olmadığı için anlamiyosunuzdur.

Selam kızlar, ben de bugün detaylı ultrasona girdim. Şükürler olsun bir sıkıntı çıkmadı ama doktor şimdi iyi diye hep iyi olacak diye düşünme dedi. Her an her şey olabilir dedi. Gelişim olarak 4-5 gün gerideydiler. Ama doktor daha önceden hep bir hafta ileri çıktığı için sat tarihini değiştirmişti. Bugün söyleyince gerçek sat tarihini yazdı ve gelişim olarak haftasında gözüktü. İkiz gebelik olduğu için çocuk kardiyoloğu da bir baksın dedi. Ben kalbine baktım ama çocuk kardiyoloğunun da bakması iyi olur dedi. Bir dahaki sefere çocuk kardiyoloğuna gideceğim. 20+6 yım, kiloları yaklaşık 400 gram çıktı. Servikal uzunluğu da 37 mm olarak söyledi.

Azalmıyor canım bebek gittikçe büyüdü için hep baskı yapacak ama ara ara yoğunlaşıyor canım diyorum ya 2/3 gün çekiyoruz bazen 10 günde 1 oluyor bazen haftada 2/3 gün değişiyor.
Bebek yukari cikinca mi acaba midede yanma oluyor?Benim bir kac gun once hep kasiklarima vuruyordu,cok asagida hissediyordum,iki gundur mide yanmasi var yukari mi cikti acaba diyorum🤔

Canim gecmis olsun, malesef seker cok hassas bir noktada bende. Kendi ustumden ornek vereyim, Karbonhidrat 0, sebze ağırlıklı beslenme , pirinç yok. Birde yemeklerde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yapıyordum ben, kızartma türü yok, soyle diyim hani yemek yaparken yağda soğanı pişiriyoruz ya o da şekeri yükseltiyordu bende mesela. Yağı soğanı sebzeyi salçayı hiç kavurmadan koyup üstüne su koyup pisiriyordum. Limon yok. Yağlı peynir, kasar peyniri vs de şekeri yükseltiyor. Az yağlı peynir az yağlı süt tüketiyordum. Bol yoğurt bol yürüyüş. Saat aralıklı beslenme ile 10-15 güne açlık kan şekerim duzelmisti ve o şekilde devam etti. Beyaz un hiç tuketmiyorum, kek krep vs seyleri yulaf unuyla yapıyorum sadece.

Teşekkürler dönüşün için. Bende de karbonhidrat hamilelik oncesinden beri sıfır 😊 yemekler kavurma usulü olmadan pişer. Gercek zeytinyağı kullanılır.
Kaşar peynir tüketmiyorum hatta süt ürünlerine mesafeliyim. İlla yiyeceksem sabah kahvaltida keçi peyniri yiyorum , 3 yumurta ve yarim avokado kahvaltım. Tokluk zaten gayet iyi çıkıyor.
Rutinim hamilelik öncesi 2 öğündü. Simdi de 3 öğün yiyemiyorum. En fazla ara öğun olarak fındık ya da muz yiyorum. Bu da acaba açlık kan şekerimin yükselmesine sebep olabilir mi bilmiyorum.
Bir de hamile kaldığımdan beri hareketlerimde azalma oldu, yürüyüşlerimi arttırmam gerek evet.
açlık kan şekeri seviyesi 110 olanlara insülin başlatırlar mı diye biraz keyfim kaçtı, endişelendim bu seviye bebegime olumsuz etki ediyor mudur diye ☹️

Kızlar baş agrısı oluyor bende 2-3 gune bir genelde alnımda oluyor agrı birde şakaklarımda tansiyon ölçüyorum 10-7 , 11-7 cıkıyor normal sanırım ama bu bas agrısı korkutuyor beni normal midir acaba ilk 3 ay hiç olmamıstı bulantılarımda tam anlamıyla bitmedi beni ilk 3 aydaki gibi değil ama arada yokluyor

Kızlar baş agrısı oluyor bende 2-3 gune bir genelde alnımda oluyor agrı birde şakaklarımda tansiyon ölçüyorum 10-7 , 11-7 cıkıyor normal sanırım ama bu bas agrısı korkutuyor beni normal midir acaba ilk 3 ay hiç olmamıstı bulantılarımda tam anlamıyla bitmedi beni ilk 3 aydaki gibi değil ama arada yokluyor
Son 1 haftadır aralıksız bende baş ağrısı çektim çok kötüydü ya. Gözüm bile kıpkırmızı oldu şişti ağrıdan ama bugün şükür iyi geçti. Geçmeseydi doktora gidecektim.

Kızlar sizler bebeğin poposunu başını elini ayağını hatta hıçkırmayasınız nasıl ayırt edebiliyorsunuz ben hiç edemiyorum. Bacağı ayağı kafası kolu bilmiyorum yani hele hıçkırmasını hiç anlamam :) millet 15 ten sonra yazıyor elimi vurdu ayağını burdu hıçkırdı poposunu döndü :))) bende mi anormallik bar bilemedim ki:))
Ben de hic anlamam 2. hamilelik ama hic mi hic anlamiyorum😂

Bence anlasilmaz onlar nerden oyle soyluyorlar anlamadim.

Ben bebeğin kendisinin nerde anlamıyorum çoğu zaman😄 bazen sertlik oluyo çok ancak ozaman anlayabiliyorum nerde olduğunu. Uzvunu hayatta anlamam 🤭 Hickirdigini arkadaşların dediği gibi arka arkaya ritmik sekilde pıt pıt olunca anlıyorum. Tabi kesin eminim diyemem. Sanırım hickiriyo yine diyorum. Çünkü bı başlayınca art arda 10 kere falan oluyo rahat. Erkek bebekler çok hickirir diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Belki sizinki erkek olmadığı için anlamiyosunuzdur.
Vallahi anlamıyorum sürekli hareket ediyor ama öyle içimi görür gibi görmüyorum. Millet öyle anlatınca kendimde sorun var sanıyorum 😂

Bebek yukari cikinca mi acaba midede yanma oluyor?Benim bir kac gun once hep kasiklarima vuruyordu,cok asagida hissediyordum,iki gundur mide yanmasi var yukari mi cikti acaba diyorum🤔
Hiç bilmiyorum ama belki o an baskı yapıyordur eliyle ayağıyla bilemiyorum ki ama gören arkadaşlar varmış elimi ayağını poposunu mideme dayıyor diyenler var onlar daha iyi bilir 🤣🤣

Benimde tam bitmedi ben yarım zofer alıyorum sabahları yoksa sabah bulantılarım devam ediyor ben 9 ay boyunca bulantı yaşayanlardanım sanırım. Zoferim bitti almadım geçen hafta 2günü kusmayla başladım hemde kahvaltı yapıp ilaçlarımı içtikten sonra ne var ne yok çıkarttım akşama kadar bulantım devam etti devamlı kusmadım ama hep bulandı hasta gibi oldum yine. Eşime aldırdım sonra kullanmaya başladım yarım yarım. O beni dinç tutuyor şuan. Baş ağrısı da bende de çok oluuordı bir ara dayanamadığım zaman parol içiyordum ensemden kulak göklerimden tepeme kdar vuruyordu ağrısı. Tansiyonumda seninkisinin aynı değerlerde çıkıyordu. Normal galiba gebelikte doktorum normal hormonların değişiyor sürekli demişti. Zaten bikaç gün üst üste oldu geçti gitti canım.

X