2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de sekerden korkuyorum. Babam da abilerim de var. Aile de.olunca daha riskli oluyor. Senin ailen de var mi seker
Evet canım annemde insülin kullanma seviyesinde olmasa da var dikkat ediyor o da. Ananem annemin teyzesi şeker ilacı kullanıyor. Genetik yatkınlık var yani.
Anladim canim sen halledersin zaten duzelir
İnşallah canım çok korkuyorum şekerden umarım halledebilirim :KK43:

Merhaba ben de parmaktan ölçüm yapıyorum. Tokluk şekerim 120 altında oluyor. Ama açlık şekerim 96-110 arası değişiyor.
Açlık kan şekeri yüksekse yanlış beslenme kaynaklı demişsiniz. Sağlıklı ve temiz içerikli besleniyorum ama açlık kan seviyem belirttiğim aralıkta. Açlık kan sekerini düşürmek için bir öneride bulunmuş muydu diyetisyen size?
Canim gecmis olsun, malesef seker cok hassas bir noktada bende. Kendi ustumden ornek vereyim, Karbonhidrat 0, sebze ağırlıklı beslenme , pirinç yok. Birde yemeklerde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yapıyordum ben, kızartma türü yok, soyle diyim hani yemek yaparken yağda soğanı pişiriyoruz ya o da şekeri yükseltiyordu bende mesela. Yağı soğanı sebzeyi salçayı hiç kavurmadan koyup üstüne su koyup pisiriyordum. Limon yok. Yağlı peynir, kasar peyniri vs de şekeri yükseltiyor. Az yağlı peynir az yağlı süt tüketiyordum. Bol yoğurt bol yürüyüş. Saat aralıklı beslenme ile 10-15 güne açlık kan şekerim duzelmisti ve o şekilde devam etti. Beyaz un hiç tuketmiyorum, kek krep vs seyleri yulaf unuyla yapıyorum sadece.

Canım aslında şeker hızlı kilo alımını tetikleyebiliyor. Korkma yüksek çıksa da düşürmenin yolları var malesef genetiklerin önüne geçemiyoruz :KK43: Benim de yağ oranım çok düşüktü ve doktor ne diyet yazacağını şaşırmıştı insülin direncim çıktığında düşün :KK43: Tetanoz her ülkede farklı prosedür canım işte yapacak bir şey yok. Ben kendime şöyle mini bir liste hazırladım şimdilik bu şekilde beslenicem doğuma kadar şeker+paketli gıda ağzıma sürmem...

BESLENME LİSTESİ
KAHVALTI:09.00
1 Dilim tam tahıllı ekmek
Peynir+zeytin+salatalık+domates+yeşillik
Yumurta

ARA ÖĞÜN:10.30
4-5 Çiğ fındık ya da badem

ÖĞLEN:13.00
Çorba+Salata+Ana yemek (protein ya da bakliyat kızartma yok )
Ekmek, pilav yok

ARA ÖĞÜN:15.30
1 Muz 2 Ceviz ya da 1 yeşil elma 2 Ceviz

AKŞAM:19.00
Çorba+Salata+Ana yemek (protein ya da bakliyat kızartma yok )
1 dilim tahıllı ekmek
Gönderini kaydettim canım bendede şeker çıkarsa en azından fikir olur teşekkürler.
Ama hiç protein yok nasıl olacak canım ya. Ben istemdışı az proteinli besleniyorum diye doktor ısrarla protein ağırlıklı beslen demişti 2 gün önce. Ana yemekler mesala ne tarz bakliyat ta yoksa çok zor :KK43:

Ayy bende huylanıyorum dokunamıyorum bile 😂😂
Memeden konuşunca rüyamda gördüm daha 2,5 ay var sütüm sızıyor makinayla dolduruyorum sağıp kardeşime diyorum boşa gitmesin oğluna içir diye. Biberonu ağzına kadar dolduruyorum yine de geliyordu. Sonra doktora yazacağım mesaj atıp bi bakıyorum o bana yazıyor bende sana yazacaktım diyor buyurun hocam diyorum . Senin fetal DNA testine eksik bakmışlar sıkıntılı gözüküyor bebek sağlıksız olabilir diyor. Ben şok oluyorum hemen genoks firmasındaki kadını arıyorum ulaşamıyorum beni engellemişler. Resmen bire bir yaşadım. Ağlıyordum hep doğuma da az kaldı ne yapacağız diyorum eşime artık aldıramayız asla diyorum. Rüya görmedim sanki gerçek gibi yaşadım anlatamam hala etkisindeyim canım.

Gönderini kaydettim canım bendede şeker çıkarsa en azından fikir olur teşekkürler.
Ama hiç protein yok nasıl olacak canım ya. Ben istemdışı az proteinli besleniyorum diye doktor ısrarla protein ağırlıklı beslen demişti 2 gün önce. Ana yemekler mesala ne tarz bakliyat ta yoksa çok zor :KK43:
Protein yicez yanım mesela kahvaltıda doymuyorsan 2 yumurta ye akşam yemeklerinde köfte+balık+tavuk ya da kırmızı et zaten salata kaçınılmaz tabi sossuz olacak eser miktarda zeytinyağı limon. Bakliyatta da düşük glisemikli olanları tüketmek gerekiyor bak bi liste ekliyorum ordan baz alabilirsin 70 in üzerinde olanlar yasak

Eklentiler

• b24cc9754a7742e38ce3d8c06b87bf19-Pictured61de42e-4c73-4c6b-95a5-d1d5fe69219a.jpg
    b24cc9754a7742e38ce3d8c06b87bf19-Pictured61de42e-4c73-4c6b-95a5-d1d5fe69219a.jpg
    90,7 KB · Görüntüleme: 49
  • Tahıl-ve-Bakliyat.jpg
    Tahıl-ve-Bakliyat.jpg
    30,6 KB · Görüntüleme: 49
Selam kızlar bugün şeker yüklemesini ve tetanoz 2. dozunu yaptırdım. Midemi baya bulandırdı o içecek :KK51: Neyse ki şimdi bişeyler yedim kendime gelebildim. Tetanoz da maşallah ağrı sızı hiç bir şey yok. Kilo alımım, suyum her şeyim normal fakat değerlerim bi tık sınırda çıktı. Yani bu şeker işi kilo az aldım, çok aldıma bakmıyor. Tekrar ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum. Şimdi biraz daha dikkat ederek inşallah daha iyi seviyelere düşürürüm.
Kesinlikle şeker kiloya bakmıyor baksaydı ilk bende çıkardı kesinlikle 54 kg ile hamile kaldım 26+3 şu an 67.7 olmuşum az önce tartıldım ve doktorum bana 14 ile 17 arası kilo al demişti. Şimdiden 14 oldum bu haftalardan sonra hızla kilo alacağız sanırım benim 30 u bulur yine. :))))) ama şekerim normal çıktı hiç bir sıkıntın yok değer güzel dedi doktor.
Sabahtan akşama kadar yemiyorum da artık baktım hızla alıyorum İnan bazen kahvaltı yapıyorum 10 da akşam 5 e kadar sadece 1 muz ya da mandalina yiyorum. Yine almışım içtiğim su yarıyor herhalde 😂madem yine alıyorum kendimi neden aç bırakayım ye gitsin dedim 😁

Kızlar benim aşırı midem ve yemek borum yanıyor😕
Offf İnan bana da çok oldu hatta bi kere de uyurken ağzıma geldi yemek borumda olanlar mide bulantısı değil tamamen yanması midemize basınç oluyor yandığı zamanlarda baskı oluyor işte ufaklıklar büyüyor şimdi biraz hafifledi 4 g0n hafifse 3 gün sanki çakmakla yakıyorlar canım. Yatmadan rennie alıyorum o da 1 saat sonradan başlıyor yine.. neyse dayanıyoruz artık bir şekilde aylarca bulantıyı hat sınırda yaşadığım için buna şükür diyorum :))))

Offf İnan bana da çok oldu hatta bi kere de uyurken ağzıma geldi yemek borumda olanlar mide bulantısı değil tamamen yanması midemize basınç oluyor yandığı zamanlarda baskı oluyor işte ufaklıklar büyüyor şimdi biraz hafifledi 4 g0n hafifse 3 gün sanki çakmakla yakıyorlar canım. Yatmadan rennie alıyorum o da 1 saat sonradan başlıyor yine.. neyse dayanıyoruz artık bir şekilde aylarca bulantıyı hat sınırda yaşadığım için buna şükür diyorum :))))
Evet canım aynısı canım benimde ağzıma geliyor sürekli. Yediklerm mideye inmiyor sanki :KK43:( biliyorum senin bulantılı süreci inşallah daha fazla ilerlemez yanma olayı bugün mahfoldum 😔

Kesinlikle şeker kiloya bakmıyor baksaydı ilk bende çıkardı kesinlikle 54 kg ile hamile kaldım 26+3 şu an 67.7 olmuşum az önce tartıldım ve doktorum bana 14 ile 17 arası kilo al demişti. Şimdiden 14 oldum bu haftalardan sonra hızla kilo alacağız sanırım benim 30 u bulur yine. :))))) ama şekerim normal çıktı hiç bir sıkıntın yok değer güzel dedi doktor.
Sabahtan akşama kadar yemiyorum da artık baktım hızla alıyorum İnan bazen kahvaltı yapıyorum 10 da akşam 5 e kadar sadece 1 muz ya da mandalina yiyorum. Yine almışım içtiğim su yarıyor herhalde 😂madem yine alıyorum kendimi neden aç bırakayım ye gitsin dedim 😁
Aman çıkmasın canım, çok sinir bozucu bi şey çünkü ben şimdi ne yapcam bilmiyorum inan zaten çok yiyen bi insan da değildim umarım bebeğin beslenmesi geri kalmaz ondan korkuyorum sadece...

Evet canım aynısı canım benimde ağzıma geliyor sürekli. Yediklerm mideye inmiyor sanki :KK43:( biliyorum senin bulantılı süreci inşallah daha fazla ilerlemez yanma olayı bugün mahfoldum 😔
Azalmıyor canım bebek gittikçe büyüdü için hep baskı yapacak ama ara ara yoğunlaşıyor canım diyorum ya 2/3 gün çekiyoruz bazen 10 günde 1 oluyor bazen haftada 2/3 gün değişiyor.

Aman çıkmasın canım, çok sinir bozucu bi şey çünkü ben şimdi ne yapcam bilmiyorum inan zaten çok yiyen bi insan da değildim umarım bebeğin beslenmesi geri kalmaz ondan korkuyorum sadece...
Allah’ın izniyle geri kalmaz canım merak etme. Tes zamanda düzene de girer inşallah 🙏

Kızlar sizler bebeğin poposunu başını elini ayağını hatta hıçkırmayasınız nasıl ayırt edebiliyorsunuz ben hiç edemiyorum. Bacağı ayağı kafası kolu bilmiyorum yani hele hıçkırmasını hiç anlamam :) millet 15 ten sonra yazıyor elimi vurdu ayağını burdu hıçkırdı poposunu döndü :))) bende mi anormallik bar bilemedim ki:))

Kızlar sizler bebeğin poposunu başını elini ayağını hatta hıçkırmayasınız nasıl ayırt edebiliyorsunuz ben hiç edemiyorum. Bacağı ayağı kafası kolu bilmiyorum yani hele hıçkırmasını hiç anlamam :) millet 15 ten sonra yazıyor elimi vurdu ayağını burdu hıçkırdı poposunu döndü :))) bende mi anormallik bar bilemedim ki:))

Ben de hiç anlamıyorum canım. Elleri daha hafif, ayakları tabi daha sert geliyor. Ordan eli bu ayağı bu diyorum o kadar. Oğlumda 8 aylık hamileyken 1 ay boyunca poposunu kafası diye sevmiştim 😅 Bi tek hıçkırığı anlıyorum, ritmik hep aynı tonda 10-15 kere geliyor. O da şuan değil, gene tam anlamam için 35 i görmem lazım 😂

X