- 4 Ocak 2022
- 3.158
- 6.815
Amiiiin canım benim insallah hepimizinBundan sonra yan yana el ele kutladığınız doğum günleriniz olsun inşallah ömür boyu canım. Mutlu yıllar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amiiiin canım benim insallah hepimizinBundan sonra yan yana el ele kutladığınız doğum günleriniz olsun inşallah ömür boyu canım. Mutlu yıllar
Yok canım yazmıştım onu da normalde 3+13 hafta oluyor, 40 dan önce doğduğunda onceki haftalar devrediyor, yani 38 de doğarsa doğum izni 13+2 15 hafta oluyor doğum sonrası. Yanmıyor yaniBenim yakın arkadaşlar, yakın akrabalar biliyor ama gerisi bilmiyor. Çok yaymak istemiyorum galiba. Nazardan değil yani çekincem. Utangaçlık var nedense, tabi benim yaş 40. Hala karnımı saklayasım geliyor. Bazı kıyafetlerden çok çıkınca değiştiriyorum
Doktorum bana da normal dedi canım. Bebek aşağıda zaten tabi ki aşağıdan vuracak diyor :) Sen yine de sor doktoruna için rahat etsin.
Aaaa şeker ölçümü mü yapıyorsun? Bir şeyler mi hissetmiştin ki? Bence stresten de artar. Belirli bir nedenin yoksa ölçmene gerek yok bence. 156 da çok değil sanırım. Değerler için nette farklı farklı şeyler söylüyorlar. 2 saat sonra da baya düşmüş. Ayrıca belki de o gün kahvaltıda 75 gr'dan da çok karbonhidrat almıştın? Şeker çıkarsa zaten dikkat etmeye başlarsın neden bebeğine zarar veresin? Öyle olsa 24 haftalık değil de 15 haftalık yaptırın denirdi misal. Yani neden 24 hafta yappılsın ki prosedür. Demek o haftalardan itibaren riskler başlıyor ya da artıyor. Bende de gebelik şekeri çıkmıştı. Diyetle geçti gitti. Çok stres yapıyorsun bence. Üzme kendini daha bir şey belli bile değil ki belli bile olsa dikkat ettiğin sürece sorun yok..
Canım bir şey soracağım. 37'de izin alınca, bebek 38'de doğsa bile 3 hafta mı izin almış sayılıyorsun? Sonuçta izinli olduğun süre 1 hafta oluyor ve sonrasında bebek doğmuş oluyor. O 2 hafta yanıyor mu o zaman? Doğum sonrasına kalmıyor mu?
Ben ilk doğumda iş yeri ile doğum iznini kullanmak istiyorum ama işe dönmeyeceğim diye anlaşmıştım. Bu yüzden sonrası için ne zaman bitti iznim çok net bilmiyorum.
Aaa bu harika olmuş canım Çok saol Zormuş ama hesaplamak baya. Yani zor derken hesaplamak zor değil de, bizim hesapla iş yerinin hesabının tutmama ihtimali var. Bir kaç sefer hesaplamak, konuşmak falan gerekebilir. Ondan dedim.
Sana da sorayım: 37'de izne çıkınca ve bebek 38'de doğarsa resmi iznimden 1 hafta mı kullanmış oluyorum, yoksa o 2 hafta boşa gidiyor da 3 hafta mı kullanmış oluyorum. 1 hafta kullanmış gibi olması gerekmez mi?
Canim plateste imprint kedi pozisyonunda bazi hareketler var. Onlar onluyor. Benim su siralar islerden spora baktim olmadi. Hemen fark etti. Insallah bugun aksam yapicam :)Günaydın kızlar. Gece uykularım çok kalitesizleşti, geceleri sırt ağrılarım çok artıyor. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulan var mı ? Hamile yastığı da bi işe yaramıyor.
Merhaba bebegi besleyen damardan bahsedıyorsun sanırım o 3 tane oluyor bende onda problem yok ama rahmi besleyen 2 damar varmıs uterin arter diyolar bende birinde centiklenme görmüştü banada her zaman değil ama bazen ilerleyen haftalarda 28-29. Haftalarda bebekte gelişme geriliği ve annede tansıyon yükselmesi riskini artırır demişti . Benımde bebegim 1 hafta onden gidiyor gelişimi ultrasona göre her gun tansıyon ölçüyorum normal gayet bazı gunler düşük hatta. Boyle sorunlar yasayıp problem yasamayan veya gelişme geriliği yasayıp 3 kilo doguran veya tansıyon yukseklıgıne ragmen ilaç ve doktor takibiyle saglıkla kucagına bebegini alan cok insan var korkmayalım doktorun farketmeside sans takipte olurMerhaba kızlar bu gün ayrıntılı ultrasonum vardı gittim. Dr arter damar bir tane var dedi normalde 3 tane olması gerekiyormuş ama bizde 1 taneymiş. Sık sık kontrole gitmeliymişim çocukta gelişim geriliği olabilirmiş dedi çokta bilgi vermedi esasen. Yarın perinatologa gidicem. Çok endişeliyim. 450-500 gr arası ve 24-25 cm aralığında dedi. Gelişimi normal dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı, ya da eşinden dostundan böyle bi şey duyan var mı ???
yok canım yanmıyor devrediyor ben kızımda 37 de izne ayrıldım 38+3 de dogdu 1+4 günü devretti raporun başladığı tarihten itibaren 16 hafta ama eğer bebeğin 40 haftayı geçerse o zaman sonrasından yenmiyor doğum sonrası hakkın 13 hafta diye biliyorum doğum itibariyle.Canım bir şey soracağım. 37'de izin alınca, bebek 38'de doğsa bile 3 hafta mı izin almış sayılıyorsun? Sonuçta izinli olduğun süre 1 hafta oluyor ve sonrasında bebek doğmuş oluyor. O 2 hafta yanıyor mu o zaman? Doğum sonrasına kalmıyor mu?
Ben ilk doğumda iş yeri ile doğum iznini kullanmak istiyorum ama işe dönmeyeceğim diye anlaşmıştım. Bu yüzden sonrası için ne zaman bitti iznim çok net bilmiyorum.
çok geçmiş olsun canım inşallah iyi haberler alırsın konu hakkında bilgim yok malesef.Merhaba kızlar bu gün ayrıntılı ultrasonum vardı gittim. Dr arter damar bir tane var dedi normalde 3 tane olması gerekiyormuş ama bizde 1 taneymiş. Sık sık kontrole gitmeliymişim çocukta gelişim geriliği olabilirmiş dedi çokta bilgi vermedi esasen. Yarın perinatologa gidicem. Çok endişeliyim. 450-500 gr arası ve 24-25 cm aralığında dedi. Gelişimi normal dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı, ya da eşinden dostundan böyle bi şey duyan var mı ???
Bakayım canım uyumadan önce yapayım ben de, çok çekilmez olmaya başladı ağrılar.Canim plateste imprint kedi pozisyonunda bazi hareketler var. Onlar onluyor. Benim su siralar islerden spora baktim olmadi. Hemen fark etti. Insallah bugun aksam yapicam :)
Ben de yattığım yerden zor kalkıyorum ağrılardan ama ayağa kalkınca sanki o ağrılar birden kayboluyor çok acayip yani yatış pozisyonunda pik yapıyor resmen, çatı ağrım da çok oluyor benim geceleri...Günaydın kızalar bende de bel ağrıları hat safhada özellikle de uzun süre oturup kalkınca ve yataktan kalkınca vücudum ısınana kadar yürümek çok canımı yakıyor kuyruk sokumum felaket ağrıyor zaten kilo alımım da hızlandı 6-7 kilo arasında aldım umarım bu hızla devam etmez.
Yok canım süt değil bu raporlu olduğumuz dönemi demiştim ama anladım. Hani 37de mutlaka izne çıkılıyor ya, 38de bebiş doğsa 1 hafta izin kullanmış oluyorsun mesela. Ordan kalanlar da doğum sonrasına kalıyor mu dedim de kalıyormuş. Çünkü kalması lazım yani :) Buradan bakarım canım saolasınresmi izinden kastın süt izni mi canım ? süt izni 38 de de doğursan 39 da da doğursan doğum yaptığın tarihten sonra hesaplanıyor 28 şubat 2023 te doğurduysan 28 şubat 2024 e kadar iznin var tam 1 yıl. 16 haftası (4 ayı) raporlu olduğun için kalan 8 ay için hesaplama yapacaksın. eğer ki raporsa zaten rapor her halükarda en geç 37+0 da başlıyor 16 hafta=112 gün haftasonları dahil olarak hesap edeceksin.
bu siteden rapor alacağın tarihi girerek rapor süreni hesaplayabiliyorsun 37+0 hangi tarihe denk geliyorsa o tarihi girerek görebilirsin. şuan 2023 yok ama yine de anlarsın
Doğum İzni Hesaplama 2024 - HESAPLAMA.NET
Hamilelik öncesi ve sonrası kullanabileceğiniz doğum izni süresini ve izin süresi boyunca alacağınız analık izni ücretini hesaplamak için buraya tıklayın.dogum-izni.hesaplama.net
Geçmiş olsun.. Benim böbreklerim ara ara ağrıyor. Seninki nasıl bir ağrı bilmiyorum ama gebelikte annede böbrek genişlemesi olabiliyor. Hatta özellikle sağ böbrekte olurmuş. Benim ikisinde de hafif bir genişleme var. Doktor ultrasonla baktı. İlerleyebilir de ama genelde çok kötüye gitmez dedi doktor. Ağrı olduğunda almam için buscopan verdi, kullanılabiliyormuş. Bu ağrıyı o keser ancak dedi. Her gittiğimde kontrol ediyor şimdi canım. Seninki farklı bir şey de olabilir. Bebeğin duruşundan olabilir, enfeksiyon olabilir. Ya da dikkatli ol hani kum falan olabilir Allah korusun. Ciddiye almak gerekir. Bir doktoruna sor istersen belki göstermeni ister.Bugun sag bobrek kismimda sanci var,ara ara solda da oluyor,normal mi acaba?boyle sikayetleri olan var mi aranizda?
Geçmiş olsun. Ben de duymadım. Bebeği besleyen damarlardan sanırım. Şu anda gelişimi iyiymiş maşallah demek çok etkilenmemiş. İnşallah da böyle gider Endişelenme. Bakalım perinatolog ne diyecek.Merhaba kızlar bu gün ayrıntılı ultrasonum vardı gittim. Dr arter damar bir tane var dedi normalde 3 tane olması gerekiyormuş ama bizde 1 taneymiş. Sık sık kontrole gitmeliymişim çocukta gelişim geriliği olabilirmiş dedi çokta bilgi vermedi esasen. Yarın perinatologa gidicem. Çok endişeliyim. 450-500 gr arası ve 24-25 cm aralığında dedi. Gelişimi normal dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı, ya da eşinden dostundan böyle bi şey duyan var mı ???
Benim de bacaklarım çok ağrıyor, üst taraf. Bacağın kalçaya birleşme yeri. Hiç rahat uyuyamıyorum. Zaten bin tane rüya görüyorum. Kafam da darmaduman oluyor Daha hamile yastığı denemedim ben. Sanırım sana egzersiz iyi gelir.Günaydın kızlar. Gece uykularım çok kalitesizleşti, geceleri sırt ağrılarım çok artıyor. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulan var mı ? Hamile yastığı da bi işe yaramıyor.
Anladım canım. Öyle olması lazım zaten doğru. Ben de dedim acaba farklı mı..? Tamamdır saolYok canım yazmıştım onu da normalde 3+13 hafta oluyor, 40 dan önce doğduğunda onceki haftalar devrediyor, yani 38 de doğarsa doğum izni 13+2 15 hafta oluyor doğum sonrası. Yanmıyor yani
Geçmiş olsun canım. Ben de 6 kilo aldım. ÇaktırmaGünaydın kızalar bende de bel ağrıları hat safhada özellikle de uzun süre oturup kalkınca ve yataktan kalkınca vücudum ısınana kadar yürümek çok canımı yakıyor kuyruk sokumum felaket ağrıyor zaten kilo alımım da hızlandı 6-7 kilo arasında aldım umarım bu hızla devam etmez.
yok canım yanmıyor devrediyor ben kızımda 37 de izne ayrıldım 38+3 de dogdu 1+4 günü devretti raporun başladığı tarihten itibaren 16 hafta ama eğer bebeğin 40 haftayı geçerse o zaman sonrasından yenmiyor doğum sonrası hakkın 13 hafta diye biliyorum doğum itibariyle.
Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim canim,bugun agri yok cok sukur,pazartesi detayli ultrason randevum var,tekrar agri olmasa o zamam gittigimde soracagim.İlac alinacak kadar siddetli bir agri degildi,sanci seklindeydi ama tabi herkesin agri esigi farkli oluyor yine de dikkat etmekte fayda var.Yok canım süt değil bu raporlu olduğumuz dönemi demiştim ama anladım. Hani 37de mutlaka izne çıkılıyor ya, 38de bebiş doğsa 1 hafta izin kullanmış oluyorsun mesela. Ordan kalanlar da doğum sonrasına kalıyor mu dedim de kalıyormuş. Çünkü kalması lazım yani :) Buradan bakarım canım saolasın
Geçmiş olsun.. Benim böbreklerim ara ara ağrıyor. Seninki nasıl bir ağrı bilmiyorum ama gebelikte annede böbrek genişlemesi olabiliyor. Hatta özellikle sağ böbrekte olurmuş. Benim ikisinde de hafif bir genişleme var. Doktor ultrasonla baktı. İlerleyebilir de ama genelde çok kötüye gitmez dedi doktor. Ağrı olduğunda almam için buscopan verdi, kullanılabiliyormuş. Bu ağrıyı o keser ancak dedi. Her gittiğimde kontrol ediyor şimdi canım. Seninki farklı bir şey de olabilir. Bebeğin duruşundan olabilir, enfeksiyon olabilir. Ya da dikkatli ol hani kum falan olabilir Allah korusun. Ciddiye almak gerekir. Bir doktoruna sor istersen belki göstermeni ister.
Geçmiş olsun. Ben de duymadım. Bebeği besleyen damarlardan sanırım. Şu anda gelişimi iyiymiş maşallah demek çok etkilenmemiş. İnşallah da böyle gider Endişelenme. Bakalım perinatolog ne diyecek.
Benim de bacaklarım çok ağrıyor, üst taraf. Bacağın kalçaya birleşme yeri. Hiç rahat uyuyamıyorum. Zaten bin tane rüya görüyorum. Kafam da darmaduman oluyor Daha hamile yastığı denemedim ben. Sanırım sana egzersiz iyi gelir.
Anladım canım. Öyle olması lazım zaten doğru. Ben de dedim acaba farklı mı..? Tamamdır saol
Geçmiş olsun canım. Ben de 6 kilo aldım. Çaktırma
Saol canım Ben de öyle olması lazım diye düşündüm ama yanlış mı biliyorum dedim. Rapordan itibaren 16 hafta deyince tam anlaşıldı
Çikolata yeterli bence canım isim yazılı olanlar güzel oluyorKızlar doğum için hediyelik vs. hazırlatacak mısınız ? Ben kararsızım bu konuda ayıp olur mu takı takanlara falan bir şey vermemek. Çikolata yaptırmayı düşünüyorum, ama ekstra bir şey de yaptırmalı mıyım emin değilim. Siz ne yapacaksınız ?
Çok geçmiş olsun canım konu hakkında bilgim yok inşallah perinatoloji daha iyi bilgilendirir siziMerhaba kızlar bu gün ayrıntılı ultrasonum vardı gittim. Dr arter damar bir tane var dedi normalde 3 tane olması gerekiyormuş ama bizde 1 taneymiş. Sık sık kontrole gitmeliymişim çocukta gelişim geriliği olabilirmiş dedi çokta bilgi vermedi esasen. Yarın perinatologa gidicem. Çok endişeliyim. 450-500 gr arası ve 24-25 cm aralığında dedi. Gelişimi normal dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı, ya da eşinden dostundan böyle bi şey duyan var mı ???
Özellikle kürek kemiklerimin oralar fena 2 haftadırGünaydın kızlar. Gece uykularım çok kalitesizleşti, geceleri sırt ağrılarım çok artıyor. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulan var mı ? Hamile yastığı da bi işe yaramıyor.
Ben yaptırmayacağım canım, ilk oğluma yaptım her şeyi. Ben doğuruyorum niye herkese hediye vereyim mantığındayım bu aralar ama benim fikrim tabikiKızlar doğum için hediyelik vs. hazırlatacak mısınız ? Ben kararsızım bu konuda ayıp olur mu takı takanlara falan bir şey vermemek. Çikolata yaptırmayı düşünüyorum, ama ekstra bir şey de yaptırmalı mıyım emin değilim. Siz ne yapacaksınız ?
Geçmiş olsun. Belki de seninki gaz sancısı bile olabilir. Geçmişse iyi, sıkıntı yoktur inşallah.. Sorarsın yine de.Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim canim,bugun agri yok cok sukur,pazartesi detayli ultrason randevum var,tekrar agri olmasa o zamam gittigimde soracagim.İlac alinacak kadar siddetli bir agri degildi,sanci seklindeydi ama tabi herkesin agri esigi farkli oluyor yine de dikkat etmekte fayda var.
Ben oğlumda alçıdan kokulu magnetler oluyor ya, onlardan yaptırmıştım, bebek şeklinde. Yanında da isimli çikolatalardan vermiştim. 40 mevlüdü yapmıştık, o zaman vermiştik. Ayıplığından değil de hatıra kalması için yine yaptırmak isterim bir şeyler. Hastanede de çikolata, şerbet falan vermiştik galiba yine.Kızlar doğum için hediyelik vs. hazırlatacak mısınız ? Ben kararsızım bu konuda ayıp olur mu takı takanlara falan bir şey vermemek. Çikolata yaptırmayı düşünüyorum, ama ekstra bir şey de yaptırmalı mıyım emin değilim. Siz ne yapacaksınız ?
Aynı canım bende doktora sordum normal dedi hatta ben kusma esnasında falan hiç tutamıyorumKızlar selam, hasta oldum ya boğazım farenjit gibi kırmızı, genelde böyle olunca sinüzit oluyor benim....ilaçta kullanamıyorum bakalım nasıl geçecek, bol bol ıhlamur içiyorum. inşallah geçer, işe de devam, dinlenemiyorum da umarım kötüleşmem daha da...
diğer bir sorun benim 2. gebelik, ilk doğum normal olmuştu bence ondan kaynaklı kaslarımda gevşeme var çünkü idrarımı tutmakta çok zorlanıyorum, benim gibi sıkıntı yaşayan var mı normal doğum yapıp? gün geçtikçe malum baskı artıyor aşağıya doğru, biraz tuvaletim gelse inanın biraz bekleyim desem dayanamıyorum, bildiğiniz her gün ped takmaya başladım...anne olmak gerçekten çok zor, bu durumdan hiç konforum yok ama elimden de birşey gelmiyor, sık sık tuvalate gidiyorum ama bazen bulamazsam dışarda olursam vb. tutmakta zorlanıyorum bildiğiniz akıntı gibi kaçırıyorum
Ben oğluma acacak magnet hazirlatmistim herkes cok sevmisti. Oyle cok fazla yapmadim en yakinlara yaptim. Dolpalarina asip sodalarini aciyorlarBir de çikolata yaptiririm. Bu bebegime de yaparim ama kullanilacak bir sey yaparim diger.turlu magnetleri pek sevmiyorum.Kızlar doğum için hediyelik vs. hazırlatacak mısınız ? Ben kararsızım bu konuda ayıp olur mu takı takanlara falan bir şey vermemek. Çikolata yaptırmayı düşünüyorum, ama ekstra bir şey de yaptırmalı mıyım emin değilim. Siz ne yapacaksınız ?
Boyle bir sey yaptirdim.Ben oğluma acacak magnet hazirlatmistim herkes cok sevmisti. Oyle cok fazla yapmadim en yakinlara yaptim. Dolpalarina asip sodalarini aciyorlarBir de çikolata yaptiririm. Bu bebegime de yaparim ama kullanilacak bir sey yaparim diger.turlu magnetleri pek sevmiyorum.