2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ben de bir şey merak ediyorum; aranızda doğum koçu-doula ya da ebe ile çalışmayı düşünen var mı? Bildiğim kadarıyla 20. haftalardan sonra doğum eğitimleri başlıyor. Ben hem istiyorum hem de o an birinin beni yönlendirme fikri hoşuma gitmiyor. Çok arada kaldım

Kızlar ben 3 haftadır ara ara panik atak nöbeti geçiriyorum. Önceden anksiyete ve okb tedavisi oldum 15 senedir var zaten ama hamile kalmadan önce ilaçları bıraktım iyiydim de kezâ. Ama üç haftadır bu sefer de panik atak geçirmeye başladım. Nefes almada zorluk, ağlama derecesinde iç sıkıntısı baş dönmesi gibi bir his çıldıracakmışım gibi gelen bir his, uyuşma ne ararsanız geliyor ölecekmişim gibi oluyorum. Benim gibi olan ya da olmuş olan tanıdığı var mı? Önerilerinize ihtiyacım var sanırım terapiste gideceğim. Doğumdan korkmuyorum ama doğumda panik atak geçirip doğumu gerçekleştirememekten korkuyorum ıkınamazsam falan diye çünkü panik atak gelince asalak gibi kalıyorsun. Çok uzattım kbakmayın çıkmazdayım.
Canım çok geçmiş olsun ve başın sağolsun 🙏 Bende 7-8 yıl önce ard arda yakın kayıplarından sonra anksiyete başlamıştı. Daha sonra panik atağa çevirdi. Geceleri uykumdan kalp krizi mi geçiriyorum diye uyanıp nefes alamadığım, uykumda ya ölürsem diye günlerce uyuyamadığım, kafamda hastalıklar uydurup gerçekmiş gibi oturup saatlerce ağladığım dönemler oldu. Ben ilaç hiç kullanmadım. O dönem yakın bi psikolog arkadaşımla konuşarak onun tavsiye ve yönlendirmeleri ile baya baya azaldı bu durum. Yakın zamanda anksiyete seviyemin tekrar artmaya başladığını hissedince bu sefer terapiye başladım hatta online olarak aldım ben bi uygulama üzerinden. Beni inanılmaz rahatlattı ve keşke bugüne kadar alsaymışım dedim. Panik atağına etkisi olur mu olmaz mı bilemiyorum ama neticede şuan ilaç kullanamayacaksın ben terapiyi kesinlikle tavsiye ederim, bence baya faydası oluyor.

Ben dikey supurge kullaniyorum. Cocuk olunca bana şapşart oldu. oyle cok fonksiyonel degil ama bana yetiyor.Fantom almistim. Şuan sanirim 400 tl falan.Hafta da 1 buyuk temizlik. Hafta icleri de.hizlica onunla aliyorum
Canım biz dyson kullanıyoruz şuan, öncesinde fantom almıştık bi tane. Canavar gibiydi valla 😄 4 sene evvel 120’ye almıştık ve gerçekten elim kolum olmuştu. Sonra elektrikle ilgili sorunlardan dolayı yeniye geçtik.
Evlenirken fantom annem almıştı onun canını çıkardım çöpü boyladı 😂 Daydream_ Daydream_ electrolux ü bugün ben de gördüm çekim gücü philips e göre daha iyi gibi o ikisini bi araştırıcam. Rande Rande dyson harika ama çok pahalı yaaa 😐 Keşke biraz da uygun olsaydı elim gitmiyor o parayı vermeye şuan 😅

Kızlar ben de bir şey merak ediyorum; aranızda doğum koçu-doula ya da ebe ile çalışmayı düşünen var mı? Bildiğim kadarıyla 20. haftalardan sonra doğum eğitimleri başlıyor. Ben hem istiyorum hem de o an birinin beni yönlendirme fikri hoşuma gitmiyor. Çok arada kaldım
Ya ben de çok görüyom bunu çevremde ama ben de yönlendirmeye hiç gelemeyen bi insanım 😅 Doğum anında o psikoloji ile bana nasıl bi faydası olur kestiremediğim için kendi kendimin doulası olmaya karar verdim 😂 Yani o anın bi müsamereye dönmesini istemiyorum açıkçası. Herhangi ekstra bir durumda da hastanedeki ebeler yardımcı olur diye düşünüyorum. 🤔Bir çok youtube videosu izliyorum bununla alakalı doğum anında yapılması gerekenler, hareketler vs. vs. Kendimi biraz daha akışa bırakıp, vücuduma ve bebeğime güvenip o anın getirdiği şekilde süreci yaşamak istiyorum. İnşallah hepimiz güzel doğumlar yaşarız 🙏

Kızlar ben 3 haftadır ara ara panik atak nöbeti geçiriyorum. Önceden anksiyete ve okb tedavisi oldum 15 senedir var zaten ama hamile kalmadan önce ilaçları bıraktım iyiydim de kezâ. Ama üç haftadır bu sefer de panik atak geçirmeye başladım. Nefes almada zorluk, ağlama derecesinde iç sıkıntısı baş dönmesi gibi bir his çıldıracakmışım gibi gelen bir his, uyuşma ne ararsanız geliyor ölecekmişim gibi oluyorum. Benim gibi olan ya da olmuş olan tanıdığı var mı? Önerilerinize ihtiyacım var sanırım terapiste gideceğim. Doğumdan korkmuyorum ama doğumda panik atak geçirip doğumu gerçekleştirememekten korkuyorum ıkınamazsam falan diye çünkü panik atak gelince asalak gibi kalıyorsun. Çok uzattım kbakmayın çıkmazdayım.
hehe ben de bir zamanların anksiyete hastasıyım :KK24: ilaç kullanmayı bırakalı benim 3 yıl falan oldu. ama şu an ben de muhtemelen hamileliğe bağlı coşan hormonlar yüzünden fazlaca endişeye kapıldığımı fark ediyorum. ben kendimce kendime telkinlerde bulunmaya çalışıyorum. eşim durumun farkında onunla konuşuyorum. ama bundan ileri bir durum yaşasam profesyonel desteğe başvururdum.
bi arkadaşım da yaşadı bu durumu ve doğumu gerçekleştirdi çookk tatlı bir kızı oldu 😁🧿 zaten doğum öncesi doktoruna bu konuda bilgilendirme yaparsın gerekli önlemler alınır ki inşallah gerek de kalmaz 🥰

Canım çok geçmiş olsun ve başın sağolsun 🙏 Bende 7-8 yıl önce ard arda yakın kayıplarından sonra anksiyete başlamıştı. Daha sonra panik atağa çevirdi. Geceleri uykumdan kalp krizi mi geçiriyorum diye uyanıp nefes alamadığım, uykumda ya ölürsem diye günlerce uyuyamadığım, kafamda hastalıklar uydurup gerçekmiş gibi oturup saatlerce ağladığım dönemler oldu. Ben ilaç hiç kullanmadım. O dönem yakın bi psikolog arkadaşımla konuşarak onun tavsiye ve yönlendirmeleri ile baya baya azaldı bu durum. Yakın zamanda anksiyete seviyemin tekrar artmaya başladığını hissedince bu sefer terapiye başladım hatta online olarak aldım ben bi uygulama üzerinden. Beni inanılmaz rahatlattı ve keşke bugüne kadar alsaymışım dedim. Panik atağına etkisi olur mu olmaz mı bilemiyorum ama neticede şuan ilaç kullanamayacaksın ben terapiyi kesinlikle tavsiye ederim, bence baya faydası oluyor.
Hangi uygulama canım

hehe ben de bir zamanların anksiyete hastasıyım :KK24: ilaç kullanmayı bırakalı benim 3 yıl falan oldu. ama şu an ben de muhtemelen hamileliğe bağlı coşan hormonlar yüzünden fazlaca endişeye kapıldığımı fark ediyorum. ben kendimce kendime telkinlerde bulunmaya çalışıyorum. eşim durumun farkında onunla konuşuyorum. ama bundan ileri bir durum yaşasam profesyonel desteğe başvururdum.
bi arkadaşım da yaşadı bu durumu ve doğumu gerçekleştirdi çookk tatlı bir kızı oldu 😁🧿 zaten doğum öncesi doktoruna bu konuda bilgilendirme yaparsın gerekli önlemler alınır ki inşallah gerek de kalmaz 🥰
Yalnız olmadığımı bilmek rahatlatıyor. Yarın kdogumcuma gidiyorum ona göre psikolojik destek alacağım 👍🏼👍🏼

Evlenirken fantom annem almıştı onun canını çıkardım çöpü boyladı 😂 Daydream_ Daydream_ electrolux ü bugün ben de gördüm çekim gücü philips e göre daha iyi gibi o ikisini bi araştırıcam. Rande Rande dyson harika ama çok pahalı yaaa 😐 Keşke biraz da uygun olsaydı elim gitmiyor o parayı vermeye şuan 😅
Kaç yillik evlisin de boyle canini cikardin zavallinin🤣

Kızlar size bir şey soracağım. Kablolu/kablosuz dikey süpürge kullanan önerisi olan var mı Dyson kadar pahalı olmayan 🤔 Günlük hızlıca işimi görecek bir şey istiyorum. Robotta var ama acil durumlar için hemen açıp süpürebileceğim pratik bir süpürgeyle ihtiyacım var.
Dyson a muadil olarak Philips çok öneriyorlar. Ben de almayı düşünüyorum sonra.

Canım ben de seninle aynı durumdayım 2 hafta önce doktorum suyumun fazla olduğunu ve pilav,makarna,börek,tatlı,muz bu tür şeyleri bi süre yeme dedi.
2 haftadır bi şekilde dikkat etmeye çalışıyorım ama artık ev de ne yemek yapıcamı şaşırmış durumdayım arada tatlı ve hamur işi konusunda bi kaçamak yaptım ama insanın içi rahat etmiyo işte🤦🏻‍♀️
Cuma günü detaylıya giricem düzene girmiştir diye umuyorum😓
Diyet işi zor gerçekten hem de karbonhidrat olunca insan ne yiyeceğini şaşırıyo..
Ayrıca hiç bu konuyu araştırıp kendini strese sokma ben hiç kafaya takmadım elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.
Merhaba,ya bunu yaşamanıza çok üzüldüm ama benzer bir şeyin başkasının da biliyor olması beni rahatlattı.Herkesin suyu az oluyor genelde duyduğum gördüğüm kadarıyla,doktor suyu fazla deyince ödüm koptu.Bende bu hafta içi detaylıya gireceğim inşallah makarna börek ile çözülecek bi sorundur da hiç yemem,zira o kadar bebeğim olsun diye uğraştım ki bu yaşıma dek 😔 Allah isteyen herkese sağlıkla bebeğini nasip etsin,size de bize de inşallah 🙏

Spordan kasıt normal yürüyüş canım. Ultrasonda ölçümlerde doktorun daha detaylı açıklama yapar sana. Ama mesela benim şekere bağlı olarak kese iç çapı değişmeye başlamıştı ve suyum fazlaydı bebekte genelde 7-10 gün ilerde gidiyordu. Kontrol altında olduğu sürece endişelenmeyin.
Çok teşekkürler inşallah detaylı da güzel şeyler yazacağım buraya 🌸

Evet delirecekmişim gibi oluyorum vücudum uyuşuyor kalbim ağzımdan çıkacakmış gibi oluyor hatta iki kere istifra ettim gözlerim karardı. Ağustısta ananemi kaybettim 2 sene önce de trafik kazası geçirdik ezelden beridir de okb+anksiyete hastasıyım. İnşallah iler düzey bişey değildir
Seni çok iyi anlıyorum canım. Ama hepsi stresten oluyor benve mutlaka bir psikiyatriye git emin ol çok daha iyi olacaksın.

Kızlar bu erkek bebisler niye sürekli tatlı istiyor, hic aşermedim ilk3 ay; şimdi acısını çıkarırcasına tatlı istiyor canım 😳😥 dikkat edeyim diyorum ama meyveyle de geçiştirilmiyor ki🤦‍♀️ ayni durumu yaşayan var mi?
Valla benimkisi kız ama akşama kadar tatlı yiyorum ekşi de yiyorum farketmiyor ama en çokta tatlıya sardım :)

Kızlar merhaba. Ben birkaç gündür bebeğin hareketlerini göbek deliğimin çok altında hissediyorum. Bu normal midir? Sanki daha önce daha yukardaydı.
Valla normal diyorlar canım ben göbek deliğimin oralarda çok nadir hissediyorum. Çoğunlukla hep kasıklarım da hatta vajinanın tam üstünde hissediyorum. Normal diyorlar ama işte yine de tedirgin oluyor insan…

X