2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bu erkek bebisler niye sürekli tatlı istiyor, hic aşermedim ilk3 ay; şimdi acısını çıkarırcasına tatlı istiyor canım 😳😥 dikkat edeyim diyorum ama meyveyle de geçiştirilmiyor ki🤦‍♀️ ayni durumu yaşayan var mi?
Magnezyum ve demir kullanmaya başladıktan sonra benim pek iştahım kalmadı ya bilmiyorum bunlarla mı alakalı ama. Bir de protein yeterli alınmazsa vücut karbonhidrat ararmis, ona bir dikkat edin bakalım değişecek mi

Kızlar size bir şey soracağım. Kablolu/kablosuz dikey süpürge kullanan önerisi olan var mı Dyson kadar pahalı olmayan 🤔 Günlük hızlıca işimi görecek bir şey istiyorum. Robotta var ama acil durumlar için hemen açıp süpürebileceğim pratik bir süpürgeyle ihtiyacım var.
Ben fantom pratic kullanıyorum çok memnunum canım. Annemlerde de var onlar yıllardır kullanıyorlar sapasağlam hala. Torbasını düzenli boşalttığın sürece canavar gibi çekim gücü falan. Hatta a101e geliyor 3 kasımda, 470 tl gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam

Valla normal diyorlar canım ben göbek deliğimin oralarda çok nadir hissediyorum. Çoğunlukla hep kasıklarım da hatta vajinanın tam üstünde hissediyorum. Normal diyorlar ama işte yine de tedirgin oluyor insan…
Teşekkür ederim cevabın için. Ay iyi ya normalse boşuna stres yapmayalım. En ufak şeylerde tedirgin oluyoruz. Anne olmak zor gerçekten 🤗

Merhaba kızlar,

Bugünlerde genellikle olumlu bir hava hissediyorum burada ve bu beni aşırı mutlu ediyor 🌸🥰 Allah hepimize mutlu doğumlar nasip etsin inşallah 🥰🌸

Ben kızımla uğraşmak ve alışveriş yapmaktan buraya uğrayamaz oldum kusura bakmayın 🙈 üç bebek beni birazcık zorluyor artık bel ve sırt agrım tavan yaptı, gebelik şekeri şüphesi sınırını bozuyo biraz 😔 kili alimim durdu sayılır ama bu ay neredeyse hiç kilo almadım 7 kilo ile devam ediyorum bu olumlu gelişmeyi de paylaşmak isterim 😊👍

Magnezyum ve demir kullanmaya başladıktan sonra benim pek iştahım kalmadı ya bilmiyorum bunlarla mı alakalı ama. Bir de protein yeterli alınmazsa vücut karbonhidrat ararmis, ona bir dikkat edin bakalım değişecek mi

Bak şimdi bu paylaşımı gördüm yaşadığım bir durum aklıma geldi 🙈 ben yaklaşık 1 aydır akşam yemeğinde 1 dilim bile ekmek yesem bayılacak gibi hissediyorum tansiyon sandim basta ölçtüm sonuçlar 11 7 sınırlarında hep yükselmedi hiç hep yakın değerler cıktı 🙈 doktor gebelik şekerini ölçeceğiz o zaman netlesir nedeni dedi ama bu yazdığım şey var ya beni biraz rahatlattı 🙈 ben kızımda et balık tavuk tarzı şeyleri çok yiyememistim bu sebeple bu hamileliğimde hafta yoğunluğu olarak bunları daha sık tuketiyorum belki de bu yiyecekleri yediğim için aldığım karbonhidrat fazla geliyor vücuduma 👍 bu düşünce beni birazcık rahatlattı inşallah sorun sadece budur çünkü gebelik şekeri olan çok tanıdığım var bu durumu yasayan hiç tanıdığım yok açıkçası korkmaya başlamıştım 🙈 bu arada grupta buna benzer bir olay yasayan olduysa ben tam buğday ekmeği tercih ederek sorunu çözdüm şimdi sabah 1 buçuk akşam 1 dilim ekmeği ayılıp bayılmadan yiyorum 👍😊🌸 çavdar ise yaramadı aslında onu daha çok severim ama neyse zaten 22+5 günlük olduk bile benim yolum sizin kadar kalmadı doğuma tek rakamlı haftalar kalmış bile olabilir (tabi ki inşallah değildir 🙈 en azından 10-11 haftam vardır insallah🤲) yani bir sekilde idare edilir 😊

minseo minseo ben de xiomi kullanıyorum şarjlı ama bence şarj kapasitesi yetersiz yani derin temizlikte evi tamamen süpürmez asla benim eski arçelik supurgem var onunla derin temizlik yapabiliyorum ancak ama diğer türlü günlük olarak çok yeterli çok ses çıkartmıyor da bu nedenle gece bile anı bir sey döküldüğünde hemencecik alabiliyorum komşular sesini duymuyormuş 😊👍çekişi ise 3 kademeli tercihe baglı ben orta ile idare ediyorum ama guclu cekimi secince halilari bile kaldirabiliyor 🙈

Leedong Leedong bende senin gibi dinlenme moduna gireceğim sanirim alisverise hız kazandırdım ama doktor kendini çok yorarsan sonra yatmak zorunda kalacaksın diyor 🙈 bende yatarsam alamam diye korkumdan daha hızlı şekilde eksikleri tamamlamaya çalışıyorum 🙈 değişik bir tür kısır döngüye girdim ama senin gibi tekil hamile olsaydım sanirim 30 haftadan sonra alırdım her şeyi 🙈😊👍

ikizlerkadini96 ikizlerkadini96 ben yaşamadım ama yakınında bir tanıdığım yaşadı benzer bir olayı onun durumu sizden farklı olarak şu şekilde seyretti 😶 o panik atak krizi geçirmişti bir keresinde ve genç kızdı o zamanlar ve hastaneye giderken başına geldiği için biraz bu durumu zihninde hastane ile eslestirmis sanirim hamile kalana kadar zorunlu haller disinda hastaneye hic gitmedi ancak hamile kalinca mecbur hastaneye gitti sık sık her gidisinde panik hali daha kötüye gitmeye başladı ve normal hayatina da yansimaya basladi 😔 doktora da durumunu söylememiş bu nedenle doğuma yakın çok kötü olmuştu biz de yardim almadı diye açıkçası kızdık cunku sadece kadin dogum doktoruna anlattik durumu sadece onun destegiyle bile doguma kadar toparladi hatta normal dogumu rahatlikla yapti ikinciyi bile doğurdu şimdi tamamen geçti artık olmuyor diyor umarım senin de onun gibi olur ve bu sorun tamamen hayatından çıkar 🤲🌸🌸🤲 sadece birazcık destek almak gerekiyor bence bu dönemde çok normal bu tarz durumlar destek alarak üstesinden geleceğine inanıyorum canım 🤲🤲🌸🌸

Çok sayfa okudum değinmek istediğim tüm konulara değindim sanirim hepinizi kucak dolusu öpüyorum kendinize iyi bakın ben de fırsat buldukça guzel haberlerinizi okuyayim yorumlar yazayim insallah 🤲🤲 gorusmek uzere 🥰😘

ben de xiomi kullanıyorum şarjlı ama bence şarj kapasitesi yetersiz yani derin temizlikte evi tamamen süpürmez asla benim eski arçelik supurgem var onunla derin temizlik yapabiliyorum ancak ama diğer türlü günlük olarak çok yeterli çok ses çıkartmıyor da bu nedenle gece bile anı bir sey döküldüğünde hemencecik alabiliyorum komşular sesini duymuyormuş 😊👍çekişi ise 3 kademeli tercihe baglı ben orta ile idare ediyorum ama guclu cekimi secince halilari bile kaldirabiliyor 🙈
Selam canım sırt ağrısı bende de had safhada, yatar yatmaz ağrılarım başlıyor normal mi anormal mi bilemedim 😣 Bir kaç egzersiz öğrendim onları yapıyorum bi nebze rahatlatıyor 😔 Alışverişlerini online yapmaya çalış bence de çok ayakta durma. Biz 1 tane ile zorlanıyoruz seni düşünemiyorum 🤭 Süpürge işinde kablosuzlara ben de şüpheliyim bataryası hemen bitiyor çekiş gücü azalıyor diyenler var. 🤔 O Yüzden kablolu mu alsam diye düşünmüyor da değilim bakalım bi araştırma içine gireceğim.

Kızlar özellikle uzanınca sırt ağrıları olan çözüm bulabilen var mı ? Destekli yastıklardan aldım ama henüz gelmedi, geceleri sürekli uyanıyorum sırt ağrısından :KK43:

Günaydın kızlar herkese iyi haftalar. Yıkanabilir bebek bezleri hakkında ne düşünüyorsunuz, ben bir ara ilgilendim bir yerden fiyat aldım ama sonra kararsız kaldım bizde bakıcı da olacak uğraşır mı yapabilir mi bilemiyorum. dışı renkli çıtçıtlı bir don oluyor, onun icine yıkanabilir bezler koyuluyor. çevrenizde kullanıp memnun olan varmı?
bir de tuvalet iletişimi konusu var :) dogumdan itibaren başlamak gerekiyormuş, bunu da yapabilirmiyim emin değilim cesaretim yok pek. en güzeli içeriği mümkün oldugunca temiz bir bez bulup erkenden bezden kurtulmak sanırım ama bu konular da kafamı kurcalıyor.

Kızlar özellikle uzanınca sırt ağrıları olan çözüm bulabilen var mı ? Destekli yastıklardan aldım ama henüz gelmedi, geceleri sürekli uyanıyorum sırt ağrısından :KK43:
ya konustuk tekrar olacak biliyorum evde yapamıyorsun ama pilates ve yürüyüş önereceğim, çünkü progesteron etkisi ve vucut postürumuzun değişmesinden kaynaklı bu dönemde agrılar baslıyor. egzersiz yapmadan kasları rahatlatmak pek mümkün olmuyor. gün içinde farkında olmadan yoğun stres de yaşayabiliyoruz, nefes egzersizleri de deneyebilirsin

Günaydın kızlar herkese iyi haftalar. Yıkanabilir bebek bezleri hakkında ne düşünüyorsunuz, ben bir ara ilgilendim bir yerden fiyat aldım ama sonra kararsız kaldım bizde bakıcı da olacak uğraşır mı yapabilir mi bilemiyorum. dışı renkli çıtçıtlı bir don oluyor, onun icine yıkanabilir bezler koyuluyor. çevrenizde kullanıp memnun olan varmı?
bir de tuvalet iletişimi konusu var :) dogumdan itibaren başlamak gerekiyormuş, bunu da yapabilirmiyim emin değilim cesaretim yok pek. en güzeli içeriği mümkün oldugunca temiz bir bez bulup erkenden bezden kurtulmak sanırım ama bu konular da kafamı kurcalıyor.
Ben araştırdım çok güzel ve sağlıklı bir seçenek aslında ama evet kullanımı malesef zorlu :KK43: Fakat tuvalet iletişimi konusuna çok sıcak bakıyorum ben bu konuda Ukraynalı biyolog bir kadın var onu takip etmeni öneririm hatta bu konuda şimdi yeni kitabı da çıkacak youtubeda da çok bilgilendirici videoları bulunuyor @prema.ve.onun.anneligi

Ben tuvalet iletişimi geçirmiş bi çocukmuşum aslında annem farkında olmadan uygulamış :KK70: 4. aydan itibaren annem gece tuvaleti yapmadığımı görünce önce gece bezini atmış sonra gündüzleri sinyali aldıkça altımı açıp tuvalete oturtmaya başlamış ve 6.aydan itibaren asla bez kabul etmemişim. Nasip olursa kızıma da uygulamak istiyorum bunu yaza denk gelecek dönemde en azından sinyalleri aldıkça altını açıp tuvalete tutmak istiyorum. Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum. 3 yaşına kadar bir bebeğin bezlenip altına yapması bence daha kötü çocukları bir şeye bağımlı hale getiriyor ve doğasına aykırı geliyor bana.

Bu arada bez olarak yenidoğan Molfix pure&soft aldım içeriği temiz, paraben,latex,parfüm yok ve full pamuk. Yorumları da çok iyi, çevremde kullanan arkadaşlarımda çok memnun olduklarını söylediler. Aynı şekilde Goon da çok beğeniliyor içerik ve kullanım açısından fakat onun bedeni bi tık büyük kalıyormuş sanırım o yüzden yenidoğan için Molfix aldım ileriki dönemde de memnuniyet ve indirim durumuna göre Molfix ve Goon dönüşümlü gideceğim.

ya konustuk tekrar olacak biliyorum evde yapamıyorsun ama pilates ve yürüyüş önereceğim, çünkü progesteron etkisi ve vucut postürumuzun değişmesinden kaynaklı bu dönemde agrılar baslıyor. egzersiz yapmadan kasları rahatlatmak pek mümkün olmuyor. gün içinde farkında olmadan yoğun stres de yaşayabiliyoruz, nefes egzersizleri de deneyebilirsin
evet evet yürüyüşe bugün başlıyorum :KK43: dün biraz sırt egzersizi yaptım baya iyi geldi yatmadan evvel de o hareketleri yapacağım düzenli inşallah faydası olur.

Günaydın canım bende de sırt ağrıları o kadar arttı ki yatakta yatamıyorum yastıkla sırtı destekleyip koltukta uyuyorum artık 😀

Günaydın canım bende de sırt ağrıları o kadar arttı ki yatakta yatamıyorum yastıkla sırtı destekleyip koltukta uyuyorum artık 😀
Gün içinde hiç bir şey yok, yatınca başlıyor kaslar geriliyor mu noluyor anlamıyorum o_O Ben de yastık sipariş ettim bakalım inşallah faydası olur

Kızlar bu erkek bebisler niye sürekli tatlı istiyor, hic aşermedim ilk3 ay; şimdi acısını çıkarırcasına tatlı istiyor canım 😳😥 dikkat edeyim diyorum ama meyveyle de geçiştirilmiyor ki🤦‍♀️ ayni durumu yaşayan var mi?
Gunaydinlar 🌻 ayni durum bende de var. Torku kavonozunun dibini boyladim ki Ben hic tatli sevmeyen biriyim. Ilk 4 ay tiksindim, eksi yedim durdum. Simdi tatliii😍

Ben araştırdım çok güzel ve sağlıklı bir seçenek aslında ama evet kullanımı malesef zorlu :KK43: Fakat tuvalet iletişimi konusuna çok sıcak bakıyorum ben bu konuda Ukraynalı biyolog bir kadın var onu takip etmeni öneririm hatta bu konuda şimdi yeni kitabı da çıkacak youtubeda da çok bilgilendirici videoları bulunuyor @prema.ve.onun.anneligi

Ben tuvalet iletişimi geçirmiş bi çocukmuşum aslında annem farkında olmadan uygulamış :KK70: 4. aydan itibaren annem gece tuvaleti yapmadığımı görünce önce gece bezini atmış sonra gündüzleri sinyali aldıkça altımı açıp tuvalete oturtmaya başlamış ve 6.aydan itibaren asla bez kabul etmemişim. Nasip olursa kızıma da uygulamak istiyorum bunu yaza denk gelecek dönemde en azından sinyalleri aldıkça altını açıp tuvalete tutmak istiyorum. Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum. 3 yaşına kadar bir bebeğin bezlenip altına yapması bence daha kötü çocukları bir şeye bağımlı hale getiriyor ve doğasına aykırı geliyor bana.

Bu arada bez olarak yenidoğan Molfix pure&soft aldım içeriği temiz, paraben,latex,parfüm yok ve full pamuk. Yorumları da çok iyi, çevremde kullanan arkadaşlarımda çok memnun olduklarını söylediler. Aynı şekilde Goon da çok beğeniliyor içerik ve kullanım açısından fakat onun bedeni bi tık büyük kalıyormuş sanırım o yüzden yenidoğan için Molfix aldım ileriki dönemde de memnuniyet ve indirim durumuna göre Molfix ve Goon dönüşümlü gideceğim.
prema yı takip ediyorum bir süredir. ya tabi eskiler cok daha erken baslıyorlarmıs bu tuvalet iletişimine, sadece o zaman adı yokmus bunun :) "Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum." - ne gibi bir zararı olabilir diye düşünüyorum ben de, çok küçükken başlanırsa bebek de strese girmez aslında. bakalım eşimin de destegi önemli, onunla da konusup bir yol seçeceğim ben de.
molfix aklımda, daha pek arastırmadım ama bakarım bunlara sagol canım. Goon icin ben de tasırıyormus diye okumustum yorumlarda, belki yenidogan sonrası olabilir dedigin gibi.

prema yı takip ediyorum bir süredir. ya tabi eskiler cok daha erken baslıyorlarmıs bu tuvalet iletişimine, sadece o zaman adı yokmus bunun :) "Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum." - ne gibi bir zararı olabilir diye düşünüyorum ben de, çok küçükken başlanırsa bebek de strese girmez aslında. bakalım eşimin de destegi önemli, onunla da konusup bir yol seçeceğim ben de.
molfix aklımda, daha pek arastırmadım ama bakarım bunlara sagol canım. Goon icin ben de tasırıyormus diye okumustum yorumlarda, belki yenidogan sonrası olabilir dedigin gibi.
Evet çocuğun farkındalığı arttıkça bence bezden koparmak daha kötü etkiliyor, kakasını falan tuvalete yapmaktan korkan çocuklar var mesela. Geçen forumda okudum 5 yaşında çocuk hala bezleniyormuş kakasını tuvalete yapamadığı için. Bu bence ileriki yaşları için daha büyük travmaya sebep olacak bir durum...

Goon un bedenini iyi ayarlamak lazımmış, büyük beden olunca taşırıyormuş, paketinde disney amblemi olanlar bir tık büyük. Arkadaşım aldı molfix 3 no ve goon 3 no arasında fark var mesela. Molfix 3 noyu şuan kullanan bir bebek Goon 3 noyu 3-4 hafta sonra daha rahat kullanır öyle diyim 1 kilo kadar farkeder. Goonun uzunluğu da biraz daha fazla ama o kullanmaya başladı yine de herhangi bir sızdırma vs. yaşamamış çok beğendim dedi. Bir de bezin bedeninin doğru olup olmadığını anlamak için bu karşılıklı bantları kapatınca tam denk gelmesi gerekiyormuş eğer o bantlar ayrılmaya başladıysa beden değiştirmek gerektiğinin işaretiymiş bunu da geçen bi yerde okumuştum :KK70:

X