2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhabalar benım annem panik atak hastası 7 cocuk doğurmus ben en büyükleriyim son 2 doğumundaki süreci net hatırlıyorum , oda panik atak hastası doktor baslarda ilacı kestirdi fakat sonradan hamileliğe zararı olmayacak psikiyatrik ilac verdi oyle rahat etti annem ve hiçbir problem yasamadı , cok iyi bir psikiyatriste gitmişti annem sizde iyi bilgili birine gidip anlatırsanız size destek olacaktır
Teşekkür ederimm, ilaçlarla ilgili hep olumsuz yorumlar olduğu için çekincem var ama eğer doktor gerekli görürse kullanmak zorunda kalacağım

Teşekkür ederimm, ilaçlarla ilgili hep olumsuz yorumlar olduğu için çekincem var ama eğer doktor gerekli görürse kullanmak zorunda kalacağım
Annem kullandı son 2 gebeliğindede hiçbir problem yasamadı kardeslerimde gayet saglıklı zamanında doğdular , endise etmeyın doktor size zarar verecek bir müdahalede bulunmaz diye düşünüyorum, cok zor bir durum annemden biliyorumcok zor bir rahatsızlık allah yardımcınız olsun 🤲🏻💖

Kızlar ben 3 haftadır ara ara panik atak nöbeti geçiriyorum. Önceden anksiyete ve okb tedavisi oldum 15 senedir var zaten ama hamile kalmadan önce ilaçları bıraktım iyiydim de kezâ. Ama üç haftadır bu sefer de panik atak geçirmeye başladım. Nefes almada zorluk, ağlama derecesinde iç sıkıntısı baş dönmesi gibi bir his çıldıracakmışım gibi gelen bir his, uyuşma ne ararsanız geliyor ölecekmişim gibi oluyorum. Benim gibi olan ya da olmuş olan tanıdığı var mı? Önerilerinize ihtiyacım var sanırım terapiste gideceğim. Doğumdan korkmuyorum ama doğumda panik atak geçirip doğumu gerçekleştirememekten korkuyorum ıkınamazsam falan diye çünkü panik atak gelince asalak gibi kalıyorsun. Çok uzattım kbakmayın çıkmazdayım.
Cok gecmis olsun. Aslinda gebeyken terapi cok faydalidir. Cunku gebe kadinin fantazmi gucludur. Bu da terapide cok fazla istenilen bir sey. Iyi bir terapist bulursaniz gidin derim. Aslinda benim tanidiklarim var ama burdan onermek etik olmaz o yuzden yazmiyorum. Ancak Allah in izni ile psikoterapi ile cozersiniz inanin!

Kızlar ben 3 haftadır ara ara panik atak nöbeti geçiriyorum. Önceden anksiyete ve okb tedavisi oldum 15 senedir var zaten ama hamile kalmadan önce ilaçları bıraktım iyiydim de kezâ. Ama üç haftadır bu sefer de panik atak geçirmeye başladım. Nefes almada zorluk, ağlama derecesinde iç sıkıntısı baş dönmesi gibi bir his çıldıracakmışım gibi gelen bir his, uyuşma ne ararsanız geliyor ölecekmişim gibi oluyorum. Benim gibi olan ya da olmuş olan tanıdığı var mı? Önerilerinize ihtiyacım var sanırım terapiste gideceğim. Doğumdan korkmuyorum ama doğumda panik atak geçirip doğumu gerçekleştirememekten korkuyorum ıkınamazsam falan diye çünkü panik atak gelince asalak gibi kalıyorsun. Çok uzattım kbakmayın çıkmazdayım.
Canim kadın doğum doktoruna danışsan bu durumu, belki kendisinin önereceği bir tanidik doktor olabilir

Cok gecmis olsun. Aslinda gebeyken terapi cok faydalidir. Cunku gebe kadinin fantazmi gucludur. Bu da terapide cok fazla istenilen bir sey. Iyi bir terapist bulursaniz gidin derim. Aslinda benim tanidiklarim var ama burdan onermek etik olmaz o yuzden yazmiyorum. Ancak Allah in izni ile psikoterapi ile cozersiniz inanin!
Ben psikologum fakat panikatak bozukluğunun ilaç destekli olmadan psikoterapi basarı oranı cok düşük , ilaç destekli terapi önerilir genelde

Çok teşekkür ederm hormonlar da tetikliyormuş zaten gideceğim ben de

Kızlar biliyorsunuz bahsetmiştim bogazımda hafif bir gıcık hissim vardı tesadüfen acilde baktıgım CRP değerimin 21 ekimde 16 oldugunu gördüm daha sonra enfeksiyon hastalıklarına gittim doktor enfeksiyonun viral mi bakteriyel mi oldugunu anlamak için yalnızca prokalsitonin (pct) testi yapmıstı negatif cıkmıstı ve enfeksiyon için antibiyotik kullanmamam gerektiğine karar vermişti, oncesindede var olan rahatsız etmeyen arada gece beliren kucuk kucuk nokta seklındeki kasıntılarım ise bu süreçte artarak kabardı ve cogaldı rahatsız edici boyuta gelince çarsamba günü yani 26 sında dermatologa gittim CRP orada 60 cıktı cok endise ettim cunku ateşim yoktu yalnızca kasıntılı kabarcıklarım vardı bide bogazımda hafif yanma geniz akıntısı ayrıca gecede kas agrısı olmustu okadar dermtolog ayrıca Lge testi yaptı yüksek cıktı bide romatoid artirt diye bir test yapmıs oda negatif cıktı daha sonra vajinal kültür ve idrar kültürü bakıldı sorun cıkmadı dahliyeyede gittim cigerlerimi dinledi tansıyonumu ölçtü felan sorun cıkmadı buyuk ihirmalle alerjik rinitin var enfeksiyon ondan kaynaklı ama ürtikerde (kurdesen) crp nin yükselmesini tetikledi dedi dahiliye uzmanı yalnızca allerset verildi allerseti içiyorum 4 gündür içtiğimden beri kaşıntılarım yok arada tek tuk kucuk noktalar cıkıyor sonra kayboluyorlar ama benım kafam hiç rahat değil neden bu kadar crp 60 cıktı diye içim içimi yiyor bir sıkıntım problemimde yok bogazımda yanmadan ve yorulunca nefes nefese kalmaktan baska mide bulantım oluyor arada oda sanırım hala hamilelikten hep vardı zaten , kas agrımda crp yükselmeden önce1 gün oldu sonra olmadı arada kuru öksürüğüm oluyor geniz akıntım var okadar, arkadaşımın ablası doktor ona danıstım oda “doktorlar allerjik viral enfeksiyon tanısı koymuşlar allerset allerjiyi baskılar antibiyotik faydası olmaz öncelikle doktorlar da bu şekilde ifade etmiş allerjik viral enfeksiyon görünüyor yanlız crp 50 nin üstünde olması romatoloji acısından değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum “ demiş, yarın yeniden dermatologum ve dahileyeye ugrayacagım tekrar crp bakılır muhtemelen bir düşüş vb olmaması halinde romatolojiye giderim herhalde bagısıklık rahatslıgı veya romatizmal bir hastalık acısıdan arastırılması için , endişe ediyorum biraz dua eder misiniz bana 🤲🏻 inşallah bir sey cıkmaz crp düşmüş olur , boyle ciddi yakınmalarım yokken kendimi hasta hissetmezken bu degerin yüksek cıkması cok sıktı canımı
Çok geçmiş olsun canım inşallah crpn düşmüş olur da tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah canım 🙏

Canım panik atak geçirmen için başından kötü iz bırakan bir olayın geçmesi lazım trafikkazası vs. gibi.. ablam panik atak hastası ve tedavisi 8 ay sürdü. Her hafta ambulans çağırıp hastaneye kaldırıyorduk sürekli öleceğinş söylüyordu. Vücudunu dinliyordu. Kan akışını bile duyuyorum diyordu. Gerçekten ablam ileri seviyeye gelmişti altına idrar kaçırmaya başlamıştı. Yapmadığımız tetkikler kalmadı sırf içi rahat Etsin diye. Sürmeli kriz geçiriyordu. Nöroloji ve psikiyatri servisine gitti en son oradan aldığı tespit ve ilaçlar iyi geldi. Kafasını başka şeylere yordu. Bilmiyorum bişeylerle uğraşsan? Ya da psikiyatri ye gözüksen daha iyi olur hatta bazı hastanelerde 20.haftadan sonra hastane psikologları eğitim veriyor gebelere onları da araştır istersen. Belkş normal doğum yapamayacaksın sezaryan yapmanı isteyeceklerdir. Korktuğun şey belkş bunun altındadır bilmiyorum ama mutlaka gözüke biz yaşadık ne olduğunu çok iyi biliyoruz panik atak öyle herşeye sinirlenip panikleyen eli ayağına dolaşan insan olmuyor. Gerçekten çok kötü bir hastalık. İnşallah panik atak değilsindir.

Kızlar size bir şey soracağım. Kablolu/kablosuz dikey süpürge kullanan önerisi olan var mı Dyson kadar pahalı olmayan 🤔 Günlük hızlıca işimi görecek bir şey istiyorum. Robotta var ama acil durumlar için hemen açıp süpürebileceğim pratik bir süpürgeyle ihtiyacım var.
Ben dikey supurge kullaniyorum. Cocuk olunca bana şapşart oldu. oyle cok fonksiyonel degil ama bana yetiyor.Fantom almistim. Şuan sanirim 400 tl falan.Hafta da 1 buyuk temizlik. Hafta icleri de.hizlica onunla aliyorum

Akilvar Akilvar merhabalar nasılsınız , benım kanama alanım vardı hatırlasanız bana cok destek olmustunuz o süreçte gececek demiştiniz , doktora gecen hafta gitmiştim bittiğini soyledi elhamdulillah 💖🤲🏻cok sukur ama hala cok az geceleri vajinal progestandan sonra sarı ile karısık dikkat etmesem belli olmayacak kadar kahverengi-siyah arası gelıyor sarı akıntının içinde, sizdede devam etti mi bu belli bir zaman aralığında acaba
Merhaba canim. Çok şukur iyiyim benim bir kesildi bir daha gelmedi. Ama oğlumda mesela kanama alani falan hic yoktu ona ragmen ara ara boyle hafif kahverengi lekelenmelerim olurdu.Yani illa kanama alani olmasi olmadan da bu tarz lekelenmeler olabiliyor. Arkadasimin mesela 3 4 ay kirmiz lekelenmesi oluyordu fakat kanama alani da gozukmuyordu.Korkma bence canim sadece kendine dikkat et yeter. Zaten progestan kullaniyorsun. Ben gunluk hayatima devam ama yine de dikkat ediyorum. Benim de randevum persembe gunu bakalim ne soyleyecek. Progestani persembe gunku kontrole gore kesicek

Ben de klinikciyim. Vakaya gore degisir bu :)
Tabi değişir değerlendirilmesi gerekır fakat hanımefendinin yazdıgından anladığım kadarıyla hamilelik öncesindede ilaç ile tedavisi uygun bulunmuş, şuan gebelik sonrası yeniden alevlenmiş gebelik ile birlikte danışanın iyilik hali için doktor en iyi kararı verecektir fakat benim tecrubelerime dayanarak gördüğüm uzun seanslar sonucunda (12-14 seans ) %30-50’lık gelişimler gösterildiği , bir doktora gitsin ikizlerkadini96 ikizlerkadini96 doktora durumunu bir anlatsın doktor durumun (semptom durumunda derecelendirise
yalnızca psikoterapi -nevroz durumunda derecelendirilse psikoterapi +ilaç -psikoz durumunda derecelendirilse yalnızca ilacı uygun bulacaktır ) degerlendirmesini yapıp bulundugu duruma göre uygun olanı önerecektir cok gecmiş olsun , en yakın zamanda iyileşmeniz dileklerimle🙏

Merhaba canim. Çok şukur iyiyim benim bir kesildi bir daha gelmedi. Ama oğlumda mesela kanama alani falan hic yoktu ona ragmen ara ara boyle hafif kahverengi lekelenmelerim olurdu.Yani illa kanama alani olmasi olmadan da bu tarz lekelenmeler olabiliyor. Arkadasimin mesela 3 4 ay kirmiz lekelenmesi oluyordu fakat kanama alani da gozukmuyordu.Korkma bence canim sadece kendine dikkat et yeter. Zaten progestan kullaniyorsun. Ben gunluk hayatima devam ama yine de dikkat ediyorum. Benim de randevum persembe gunu bakalim ne soyleyecek. Progestani persembe gunku kontrole gore kesicek
Anladım tesekkur ederim , benımde tam anlamıyla kesilir inşallah en yakın zamanda , kontrolünüzde guzelce gecsin guzel haberler alın inşallah 🤲🏻💖

Çok teşekkür ederm hormonlar da tetikliyormuş zaten gideceğim ben de
Benim daha önce bi panik atak geçmişim olmamasına rağmen bikaç akşam nefesim sıkıştı, dokunsalar ağlayacak gibi olduğum akşamlar çok oluyor, hormonlar endişeler bu dönemde çok artıyor yalnız değilsin destek almak en iyisi her şeyle kendimiz baş edemeyiz, ben de destek almayı düşünüyorum.

Kızlar merhaba. Ben birkaç gündür bebeğin hareketlerini göbek deliğimin çok altında hissediyorum. Bu normal midir? Sanki daha önce daha yukardaydı.

Canım panik atak geçirmen için başından kötü iz bırakan bir olayın geçmesi lazım trafikkazası vs. gibi.. ablam panik atak hastası ve tedavisi 8 ay sürdü. Her hafta ambulans çağırıp hastaneye kaldırıyorduk sürekli öleceğinş söylüyordu. Vücudunu dinliyordu. Kan akışını bile duyuyorum diyordu. Gerçekten ablam ileri seviyeye gelmişti altına idrar kaçırmaya başlamıştı. Yapmadığımız tetkikler kalmadı sırf içi rahat Etsin diye. Sürmeli kriz geçiriyordu. Nöroloji ve psikiyatri servisine gitti en son oradan aldığı tespit ve ilaçlar iyi geldi. Kafasını başka şeylere yordu. Bilmiyorum bişeylerle uğraşsan? Ya da psikiyatri ye gözüksen daha iyi olur hatta bazı hastanelerde 20.haftadan sonra hastane psikologları eğitim veriyor gebelere onları da araştır istersen. Belkş normal doğum yapamayacaksın sezaryan yapmanı isteyeceklerdir. Korktuğun şey belkş bunun altındadır bilmiyorum ama mutlaka gözüke biz yaşadık ne olduğunu çok iyi biliyoruz panik atak öyle herşeye sinirlenip panikleyen eli ayağına dolaşan insan olmuyor. Gerçekten çok kötü bir hastalık. İnşallah panik atak değilsindir.
Evet delirecekmişim gibi oluyorum vücudum uyuşuyor kalbim ağzımdan çıkacakmış gibi oluyor hatta iki kere istifra ettim gözlerim karardı. Ağustısta ananemi kaybettim 2 sene önce de trafik kazası geçirdik ezelden beridir de okb+anksiyete hastasıyım. İnşallah iler düzey bişey değildir

Tabi değişir değerlendirilmesi gerekır fakat hanımefendinin yazdıgından anladığım kadarıyla hamilelik öncesindede ilaç ile tedavisi uygun bulunmuş, şuan gebelik sonrası yeniden alevlenmiş gebelik ile birlikte danışanın iyilik hali için doktor en iyi kararı verecektir fakat benim tecrubelerime dayanarak gördüğüm uzun seanslar sonucunda (12-14 seans ) %30-50’lık gelişimler gösterildiği , bir doktora gitsin ikizlerkadini96 ikizlerkadini96 doktora durumunu bir anlatsın doktor durumun (semptom durumunda derecelendirise
yalnızca psikoterapi -nevroz durumunda derecelendirilse psikoterapi +ilaç -psikoz durumunda derecelendirilse yalnızca ilacı uygun bulacaktır ) degerlendirmesini yapıp bulundugu duruma göre uygun olanı önerecektir cok gecmiş olsun , en yakın zamanda iyileşmeniz dileklerimle🙏
Teşekkür ederimm👍🏼

Kızlar size bir şey soracağım. Kablolu/kablosuz dikey süpürge kullanan önerisi olan var mı Dyson kadar pahalı olmayan 🤔 Günlük hızlıca işimi görecek bir şey istiyorum. Robotta var ama acil durumlar için hemen açıp süpürebileceğim pratik bir süpürgeyle ihtiyacım var.

Canım biz dyson kullanıyoruz şuan, öncesinde fantom almıştık bi tane. Canavar gibiydi valla 😄 4 sene evvel 120’ye almıştık ve gerçekten elim kolum olmuştu. Sonra elektrikle ilgili sorunlardan dolayı yeniye geçtik.

X