- 28 Eylül 2009
- 3.546
- 5.590
- 41
Biz oğlumda tuvalet eğitiminden sonra kaka konusunda zorluk yaşadık maalesef, travmatik bişey vardı ama sebebini bulamadık, dulcasoft duphalac larla o dönem tanıstık bir sürü kitaplar hikayeler vs, sonra cok şükür gecti. erkek cocuklarda kakada böyle süreçler daha cok oluyormus sanırım, umarım hiçbirimiz yaşayamayızEvet çocuğun farkındalığı arttıkça bence bezden koparmak daha kötü etkiliyor, kakasını falan tuvalete yapmaktan korkan çocuklar var mesela. Geçen forumda okudum 5 yaşında çocuk hala bezleniyormuş kakasını tuvalete yapamadığı için. Bu bence ileriki yaşları için daha büyük travmaya sebep olacak bir durum...
Goon un bedenini iyi ayarlamak lazımmış, büyük beden olunca taşırıyormuş, paketinde disney amblemi olanlar bir tık büyük. Arkadaşım aldı molfix 3 no ve goon 3 no arasında fark var mesela. Molfix 3 noyu şuan kullanan bir bebek Goon 3 noyu 3-4 hafta sonra daha rahat kullanır öyle diyim 1 kilo kadar farkeder. Goonun uzunluğu da biraz daha fazla ama o kullanmaya başladı yine de herhangi bir sızdırma vs. yaşamamış çok beğendim dedi. Bir de bezin bedeninin doğru olup olmadığını anlamak için bu karşılıklı bantları kapatınca tam denk gelmesi gerekiyormuş eğer o bantlar ayrılmaya başladıysa beden değiştirmek gerektiğinin işaretiymiş bunu da geçen bi yerde okumuştum
karsılastırıp denemek lazım aslında dedigin gibi, goon u begenenler de cok . evet o da bir yöntem bir de küçük gelmeye başlayınca bez sızıntı yapıyor. bir de sleepy natural var aklımda, duruma göre ilerleyecegim ben de