2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet çocuğun farkındalığı arttıkça bence bezden koparmak daha kötü etkiliyor, kakasını falan tuvalete yapmaktan korkan çocuklar var mesela. Geçen forumda okudum 5 yaşında çocuk hala bezleniyormuş kakasını tuvalete yapamadığı için. Bu bence ileriki yaşları için daha büyük travmaya sebep olacak bir durum...

Goon un bedenini iyi ayarlamak lazımmış, büyük beden olunca taşırıyormuş, paketinde disney amblemi olanlar bir tık büyük. Arkadaşım aldı molfix 3 no ve goon 3 no arasında fark var mesela. Molfix 3 noyu şuan kullanan bir bebek Goon 3 noyu 3-4 hafta sonra daha rahat kullanır öyle diyim 1 kilo kadar farkeder. Goonun uzunluğu da biraz daha fazla ama o kullanmaya başladı yine de herhangi bir sızdırma vs. yaşamamış çok beğendim dedi. Bir de bezin bedeninin doğru olup olmadığını anlamak için bu karşılıklı bantları kapatınca tam denk gelmesi gerekiyormuş eğer o bantlar ayrılmaya başladıysa beden değiştirmek gerektiğinin işaretiymiş bunu da geçen bi yerde okumuştum :KK70:
Biz oğlumda tuvalet eğitiminden sonra kaka konusunda zorluk yaşadık maalesef, travmatik bişey vardı ama sebebini bulamadık, dulcasoft duphalac larla o dönem tanıstık bir sürü kitaplar hikayeler vs, sonra cok şükür gecti. erkek cocuklarda kakada böyle süreçler daha cok oluyormus sanırım, umarım hiçbirimiz yaşayamayız
karsılastırıp denemek lazım aslında dedigin gibi, goon u begenenler de cok . evet o da bir yöntem bir de küçük gelmeye başlayınca bez sızıntı yapıyor. bir de sleepy natural var aklımda, duruma göre ilerleyecegim ben de

Kızlar özellikle uzanınca sırt ağrıları olan çözüm bulabilen var mı ? Destekli yastıklardan aldım ama henüz gelmedi, geceleri sürekli uyanıyorum sırt ağrısından :KK43:
hamile destek yastığı aldım şu elma yarısı gibi ikiye bölünmüş olan modelden. bacak arama yastık alıyorum bundan bi sonrası kocama yatakta yer kalmaması 😅 ama ben de ağrılarla uyanıyorum gece ve sabah da dayak yemiş gibi oluyorum. iyi gelen tek şey uyku öncesi eşim biraz sırtıma baskı uygulayıp ovalıyor o rahatlatıyor bi tek. ben spor yapamıyorum minik yürüyüşlere yeni başladım sadece. eğer durumun elveriyorsa ufak ufak kas esnetme hareketleri iyi gelebilir diye düşünüyorum 🙏🏼

Ben araştırdım çok güzel ve sağlıklı bir seçenek aslında ama evet kullanımı malesef zorlu :KK43: Fakat tuvalet iletişimi konusuna çok sıcak bakıyorum ben bu konuda Ukraynalı biyolog bir kadın var onu takip etmeni öneririm hatta bu konuda şimdi yeni kitabı da çıkacak youtubeda da çok bilgilendirici videoları bulunuyor @prema.ve.onun.anneligi

Ben tuvalet iletişimi geçirmiş bi çocukmuşum aslında annem farkında olmadan uygulamış :KK70: 4. aydan itibaren annem gece tuvaleti yapmadığımı görünce önce gece bezini atmış sonra gündüzleri sinyali aldıkça altımı açıp tuvalete oturtmaya başlamış ve 6.aydan itibaren asla bez kabul etmemişim. Nasip olursa kızıma da uygulamak istiyorum bunu yaza denk gelecek dönemde en azından sinyalleri aldıkça altını açıp tuvalete tutmak istiyorum. Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum. 3 yaşına kadar bir bebeğin bezlenip altına yapması bence daha kötü çocukları bir şeye bağımlı hale getiriyor ve doğasına aykırı geliyor bana.

Bu arada bez olarak yenidoğan Molfix pure&soft aldım içeriği temiz, paraben,latex,parfüm yok ve full pamuk. Yorumları da çok iyi, çevremde kullanan arkadaşlarımda çok memnun olduklarını söylediler. Aynı şekilde Goon da çok beğeniliyor içerik ve kullanım açısından fakat onun bedeni bi tık büyük kalıyormuş sanırım o yüzden yenidoğan için Molfix aldım ileriki dönemde de memnuniyet ve indirim durumuna göre Molfix ve Goon dönüşümlü gideceğim.
bu ukraynalı anneyi bilmiyordum muhteşem bilgi kaynağı oldu şu an bu minseo minseo benim temizdir diye alır geçerim dediğim şampuanlar masum çıkmadı :skandal:

bu arada ben de tuvaletimi anneanne takibiyle 9 aylıkken öğrenmişim. tepkilerimi davranışlarımı gözlemleyip ilerlemiş bu durum. ben de açıkçası becerebilirsem erken iletişim taraftarıyım. detay bilemiyorum psikolojik gelişim evrelerinde etkileri nedir ama en yakın gözlemlediğim iki küçük kuzenim var. biri 2.5-3 yaşlarında bez bıraktı ve çocuk aşırı utanıyordu bez değiştirme zamanında. diğer kuzenimse erkenden ve kendisi tuvalete gitme yanlısı oldu ve kendi kendine beceri geliştirdi temizliğine kadar öğrendi.
iki ucu tuvalet eğitimli değnek 😅 başımıza neler gelir bilme şansımız yok tabii.

Gunaydinlar 🌻 ayni durum bende de var. Torku kavonozunun dibini boyladim ki Ben hic tatli sevmeyen biriyim. Ilk 4 ay tiksindim, eksi yedim durdum. Simdi tatliii😍
Ben dee öyleyim, normalde tatliyla hic aram yok şimdilerde yemeyim dedikce aklımdan da çıkaramıyorum 😥 doktorum 20.haftadan sonra yememen senin icin en doğrusu demişti, kesinlikle önermiyor 🤦‍♀️

Magnezyum ve demir kullanmaya başladıktan sonra benim pek iştahım kalmadı ya bilmiyorum bunlarla mı alakalı ama. Bir de protein yeterli alınmazsa vücut karbonhidrat ararmis, ona bir dikkat edin bakalım değişecek mi
Doğru olabilir canım, magnezyum ve demire henüz başlamadık, bu ay kontrolde yazacağım demişti. Protein konusuna gelince bir iç anadolulu olarak protein ağırlıksız beslenmeyi hic tatmadı benim vücut 😀🙃 en çok o konuda icim rahat 🙏

@Maviesil2837 seni merak ettim nasıl oldun ?
Rheaa Rheaa daha iyi misin ?
Leedong Leedong sen nasılsın ağrın sancın oldu mu bi daha ?
dely dely yoksun uzun süredir, oğlun nasıl oldu toparlayabildiniz mi ?
Çok saol canım 😘😍 Bugün yazacaktım.

Şehir dışındaydım iş için. Oğlum iyi oldu şükür🙏 Hiç öyle kabarıklık falan olmadan söndü döküntüler.
İş yoğundu o ara. Tam oğlan iyi oldu derken ben gitmek zorunda kaldım. Geçen perşembe döndüm. Buradaki işleri toparlama, haftasonu ev işleri vs. derken.. Ancak bakabiliyorum. Bir ara kısa bir bakmıştım geçen hafta ama yazamamıştım. Ya şehir dışı dedim de, biraz daha dışarı.. Ülke dışına çıkmıştım 🙈 Vizeli uçaklı ilk yurt dışı seyahatimdi. Tam olarak 40 yılda 1 olunca :KK70: hem işleri halledeyim hem gezeyim derken baya yoruldum. Günde 10-15bin adım atmışım. Yalnız da değildim. Millete uyum sağlamaya çalıştım. Her akşam sırtım belim bacaklarım koptu.. Neyse sağ salim döndüm de dinlendim. Olsun.. Değdi diyelim :)
Herkes iyidir inşallah 🙏🙏 Detaylı ultrasona girdi çoğu kişi muhtemelen. İnşallah hep güzel haberler gelmiştir :KK68: Ben de merak ettim sizleri. Ne var ne yok özet geçin banaaa :)

Valla benimkisi kız ama akşama kadar tatlı yiyorum ekşi de yiyorum farketmiyor ama en çokta tatlıya sardım :)
Ne olacak bu halimiz 🙃 dün akşam brokoli çorbası yaptim tüm gece kıpırdamayan bebeğim , sabah 2 parca nutellaya tekvando yapmaya başladı 😀 daha şimdiden tıpkı babası 😀

bu ukraynalı anneyi bilmiyordum muhteşem bilgi kaynağı oldu şu an bu minseo minseo benim temizdir diye alır geçerim dediğim şampuanlar masum çıkmadı :skandal:

bu arada ben de tuvaletimi anneanne takibiyle 9 aylıkken öğrenmişim. tepkilerimi davranışlarımı gözlemleyip ilerlemiş bu durum. ben de açıkçası becerebilirsem erken iletişim taraftarıyım. detay bilemiyorum psikolojik gelişim evrelerinde etkileri nedir ama en yakın gözlemlediğim iki küçük kuzenim var. biri 2.5-3 yaşlarında bez bıraktı ve çocuk aşırı utanıyordu bez değiştirme zamanında. diğer kuzenimse erkenden ve kendisi tuvalete gitme yanlısı oldu ve kendi kendine beceri geliştirdi temizliğine kadar öğrendi.
iki ucu tuvalet eğitimli değnek 😅 başımıza neler gelir bilme şansımız yok tabii.
Evet canım o çok meşhur herkesin öve öve bitiremediği ürünlerin içeriğinin çöplükten farkı yok :KK43:

Bu tuvalet iletişimi olayı Ukrayna'da asırlardır bu şekilde uygulanıyormuş. Bizim eskiler de aslında ne güzel uyguluyorlarmış bunu di mi ? Bu 2-3 yaşa kadar bezlenme olayı son yıllarda moda oldu zaten. Ben hiç duymadım bizim nesillerden 3 yaşlara kadar bezlenen... Maksimum bezlenen 1 yaşa kadar bezlenmiştir. Umarım biz de başarabiliriz. Utanması çok normal değil mi? Mahrem olduğunu biliyor aslında, altına yaptığı için de utanıyor ama ne yapması gerektiğini tam olarak kavrayamıyor :KK43: Zaten bu mahremiyet eğitimini de çok iyi vermemiz gerekiyor çocuklara, bu devirde çok zor...

hamile destek yastığı aldım şu elma yarısı gibi ikiye bölünmüş olan modelden. bacak arama yastık alıyorum bundan bi sonrası kocama yatakta yer kalmaması 😅 ama ben de ağrılarla uyanıyorum gece ve sabah da dayak yemiş gibi oluyorum. iyi gelen tek şey uyku öncesi eşim biraz sırtıma baskı uygulayıp ovalıyor o rahatlatıyor bi tek. ben spor yapamıyorum minik yürüyüşlere yeni başladım sadece. eğer durumun elveriyorsa ufak ufak kas esnetme hareketleri iyi gelebilir diye düşünüyorum 🙏🏼
Ben de bundan sipariş ettim canım inşallah faydası olur en azından sırtımı yaslarım dedim. Hareket oranımı da arttırıcam inşallah faydası olur. :dua:

Çok saol canım 😘😍 Bugün yazacaktım.

Şehir dışındaydım iş için. Oğlum iyi oldu şükür🙏 Hiç öyle kabarıklık falan olmadan söndü döküntüler.
İş yoğundu o ara. Tam oğlan iyi oldu derken ben gitmek zorunda kaldım. Geçen perşembe döndüm. Buradaki işleri toparlama, haftasonu ev işleri vs. derken.. Ancak bakabiliyorum. Bir ara kısa bir bakmıştım geçen hafta ama yazamamıştım. Ya şehir dışı dedim de, biraz daha dışarı.. Ülke dışına çıkmıştım 🙈 Vizeli uçaklı ilk yurt dışı seyahatimdi. Tam olarak 40 yılda 1 olunca :KK70: hem işleri halledeyim hem gezeyim derken baya yoruldum. Günde 10-15bin adım atmışım. Yalnız da değildim. Millete uyum sağlamaya çalıştım. Her akşam sırtım belim bacaklarım koptu.. Neyse sağ salim döndüm de dinlendim. Olsun.. Değdi diyelim :)
Herkes iyidir inşallah 🙏🙏 Detaylı ultrasona girdi çoğu kişi muhtemelen. İnşallah hep güzel haberler gelmiştir :KK68: Ben de merak ettim sizleri. Ne var ne yok özet geçin banaaa :)
Hoşgeldin diyelim o zaman :KK76: Oh iyi yapmışsın gezerek havan değişmiştir. Oğlunun atlatmasına da çok sevindim.:dua:
Bizler aynı canım bildiğin gibi. Bugün Leedong Leedong tan güzel haber bekliyoruz bebişi biraz aşağıdaydı kontrole gidecek inşallah güzel haberlerle gelecek.

Ben tuvalet iletişimi geçirmiş bi çocukmuşum aslında annem farkında olmadan uygulamış :KK70: 4. aydan itibaren annem gece tuvaleti yapmadığımı görünce önce gece bezini atmış sonra gündüzleri sinyali aldıkça altımı açıp tuvalete oturtmaya başlamış ve 6.aydan itibaren asla bez kabul etmemişim. Nasip olursa kızıma da uygulamak istiyorum bunu yaza denk gelecek dönemde en azından sinyalleri aldıkça altını açıp tuvalete tutmak istiyorum. Psikolojik açıdan çocuğa zararlı vs. gibi söylemlere ben şahsen katılmıyorum. 3 yaşına kadar bir bebeğin bezlenip altına yapması bence daha kötü çocukları bir şeye bağımlı hale getiriyor ve doğasına aykırı geliyor bana.

Bu arada bez olarak yenidoğan Molfix pure&soft aldım içeriği temiz, paraben,latex,parfüm yok ve full pamuk. Yorumları da çok iyi, çevremde kullanan arkadaşlarımda çok memnun olduklarını söylediler. Aynı şekilde Goon da çok beğeniliyor içerik ve kullanım açısından fakat onun bedeni bi tık büyük kalıyormuş sanırım o yüzden yenidoğan için Molfix aldım ileriki dönemde de memnuniyet ve indirim durumuna göre Molfix ve Goon dönüşümlü gideceğim.

Maşallah size yaa :nazar: :KK48: İnanılır gibi değil vallahi bravo :) Büyümüş de küçülmüşler heheh :)😅🤙

Oğlum tam 2,5 yaşında 3 günde falan bırakmıştı şükür. Ondan önde geceleri asla kuru kalkmıyordu ve hatta son zamanlarda her gece çiş taşmaya falan başlamıştı. Ne bezler denedim de en son Sleepy'nin en büyük boy bezi biraz işe yaramıştı. Sonra bir an kuru kalkmaya başlayınca fırsatı değerlendirdim. Sonrasında kazalar oluyor tabi ama bin şükür hiç öyle çok zorlanma anılarım yok. Kabus gibi falan diyenler var. İnşallah bunda da kolaylıkla hallederiz. Çalışmaya devam edersem iletişim falan biraz zor olacak :/ İnşallah yapabilirim ben de. Elden gelmezse anam babam usulu devam :)

Dün gece ben de nereye döneceğimi şaşırdım. Sağ bacağım çok ağrıyor. Bursit diye bir şey var, belki bilen vardır. Normalde yatınca dinlenince geçerdi biraz ama artık sanki yatınca daha çok ağrımaya başladı. Yastık işe yarıyor mu ya..? Öyleyse alacağım ben de.

Maşallah size yaa :nazar: :KK48: İnanılır gibi değil vallahi bravo :) Büyümüş de küçülmüşler heheh :)😅🤙

Oğlum tam 2,5 yaşında 3 günde falan bırakmıştı şükür. Ondan önde geceleri asla kuru kalkmıyordu ve hatta son zamanlarda her gece çiş taşmaya falan başlamıştı. Ne bezler denedim de en son Sleepy'nin en büyük boy bezi biraz işe yaramıştı. Sonra bir an kuru kalkmaya başlayınca fırsatı değerlendirdim. Sonrasında kazalar oluyor tabi ama bin şükür hiç öyle çok zorlanma anılarım yok. Kabus gibi falan diyenler var. İnşallah bunda da kolaylıkla hallederiz. Çalışmaya devam edersem iletişim falan biraz zor olacak :/ İnşallah yapabilirim ben de. Elden gelmezse anam babam usulu devam :)
Ben de izin dönemini ve yaz dönemini değerlendirmek istiyorum :KK70: Ama işe erken döneceksen dediğin gibi zor canım ilgilenmen ve takip etmen zor olacaktır

Biz oğlumda tuvalet eğitiminden sonra kaka konusunda zorluk yaşadık maalesef, travmatik bişey vardı ama sebebini bulamadık, dulcasoft duphalac larla o dönem tanıstık bir sürü kitaplar hikayeler vs, sonra cok şükür gecti. erkek cocuklarda kakada böyle süreçler daha cok oluyormus sanırım, umarım hiçbirimiz yaşayamayız
karsılastırıp denemek lazım aslında dedigin gibi, goon u begenenler de cok . evet o da bir yöntem bir de küçük gelmeye başlayınca bez sızıntı yapıyor. bir de sleepy natural var aklımda, duruma göre ilerleyecegim ben de
Kız yeğenim yaklaşık 2 sene kakasını tuttu.. ki zorlama falan hiçbir şey yoktu. Ah neler çekti ablamlaaarr.. Tam o yaşta muhtemelen bu durumdan dolayı yiyeceklerle de arasına mesafe koydu. 2 yaşındaydı. Yiyecek kaka ilişkisini kurdu muhtemelen ve yemek de yememeye başladı. Ağlaya ağlaya ayakta yapıyordu tabi günlerden sonra.. ki ablam doktor yani. Sormadıkları yer kalmadı. Şimdi 16 yaşında. Sonra bir kaç senedir yiyecek çeşitlendirmeye başladı mesela. Yediği şeyler elin parmaklarını geçmez. O ara bir şey oldu ve onu o şekilde ifade etti diyoruz ama bilemiyoruz. Öğrenemediler. Sonradan yemek ile ilgili terapi falan denediler ama belki daha o zaman terapi gerekirdi bir şekilde.. Tabi şimdi oyun terapileri falan da baya meşhur, ulaşılabilir. Yıllar önce bu kadar yaygın değildi.. Çocuk psikolojisi çok değişik bir şey.. İnşallah kolaylıkla geçer tüm süreçler, sağlıkla kavuşalım da :KK68: :nazar:

Kız yeğenim yaklaşık 2 sene kakasını tuttu.. ki zorlama falan hiçbir şey yoktu. Ah neler çekti ablamlaaarr.. Tam o yaşta muhtemelen bu durumdan dolayı yiyeceklerle de arasına mesafe koydu. 2 yaşındaydı. Yiyecek kaka ilişkisini kurdu muhtemelen ve yemek de yememeye başladı. Ağlaya ağlaya ayakta yapıyordu tabi günlerden sonra.. ki ablam doktor yani. Sormadıkları yer kalmadı. Şimdi 16 yaşında. Sonra bir kaç senedir yiyecek çeşitlendirmeye başladı mesela. Yediği şeyler elin parmaklarını geçmez. O ara bir şey oldu ve onu o şekilde ifade etti diyoruz ama bilemiyoruz. Öğrenemediler. Sonradan yemek ile ilgili terapi falan denediler ama belki daha o zaman terapi gerekirdi bir şekilde.. Tabi şimdi oyun terapileri falan da baya meşhur, ulaşılabilir. Yıllar önce bu kadar yaygın değildi.. Çocuk psikolojisi çok değişik bir şey.. İnşallah kolaylıkla geçer tüm süreçler, sağlıkla kavuşalım da :KK68: :nazar:
bazen belli bir sebebi de olmuyor aslında, bak ablan doktormuş mesela. 2 yaş dönemi tam inatlaşma dönemi, dediğin gibi bişeylere tepki olarak da gelişmiş olabilir. valla biz de neler yaşadık hatırlamak istemiyorum, o yapamayıp ağladıkça için kötü oluyor. bizimki 10 güne kadar tutuyordu bazen, 1 seneden fazla sürdü bu durum, birara düzelir gibi oluyordu sonra yine başa sarıyorduk. çok üstüne gitmedik sadece normal bişey gibi konustuk, kitaplar okuduk. yemek konusunda zaten hep iştahsızdı, çok seçiyordu. kreşe başladıktan sonra çok değişti yemek konusunda, şuan iştahı yerinde cok şükür. dedigin gibi çocuk psikolojisi çok başka. bir arkadaşım var bebekleri şuan 1.5 yasında, hep diyor ki ben ne zaman rahat rahat çayımı içicem ne zaman uyuyacagım filan, tam olarak kaç yaşında rahat ediyorsun diye soruyor :) ama öyle bişey yok çocuk büyüdükçe farklı zorlukları var :) inşallah hepimiz sağlıkla kavuşup büyütelim minişleri :)

Kızlar askılı çıt çıtlı atlet olarak bunlar kullanılır mı yenidoğanda? Düz beyazlardan mı almak lazım 🙈 e bebrkte indirimdeydi

Eklentiler

• 40E8ED03-02E0-4548-9A82-A709B9AEA8DD.jpeg
    40E8ED03-02E0-4548-9A82-A709B9AEA8DD.jpeg
    70,1 KB · Görüntüleme: 57
Kızlar özellikle uzanınca sırt ağrıları olan çözüm bulabilen var mı ? Destekli yastıklardan aldım ama henüz gelmedi, geceleri sürekli uyanıyorum sırt ağrısından :KK43:
Sirt agrisi dedigin iki kurek kemik arasinin ozellikle bir tarafa degil mi?Ay ilk hamileligimde dedigim sekilde sol tarafi cok agrirdi benim.otururken agrim coktu. Hatta disari gezmelerine gidemez olmustum da ama hafta olarak daha ilerideydim. Doktora soylemistim aka bana bir sey vermemisti. Vucut doguma hazirlaniyor demisti. Bu ara da belli haftadan sonra sanki magnezyum da vermiyorlardi yanlis mi hatirliyorum acaba

ahaha 😂 ama ben bu erken öğrenmeyi şuna bağlıyorum benim anneannem başımdaydı sürekli gün içerisinde gözlemleme şansı vardı. çalışan anneler için bunu beklemek doğru olmaz zaten. belki daha geç öğrenir ama biraz çabayla yine öğrenir diye düşünüyorum 🌸 bu gelişim konularında keskin hatları doğru bulmuyorum zaten. her bebeğin ve her ebeveynin şartları aynı değil. herkes bulunduğu konum içerisinde elinden geleni yapıyordur zaten.

Dün gece ben de nereye döneceğimi şaşırdım. Sağ bacağım çok ağrıyor. Bursit diye bir şey var, belki bilen vardır. Normalde yatınca dinlenince geçerdi biraz ama artık sanki yatınca daha çok ağrımaya başladı. Yastık işe yarıyor mu ya..? Öyleyse alacağım ben de.
çok işe yarıyor diyemem ama en azından bi bel desteği sağlıyor. benim göbek kısmımı rahatsız ediyor onu da artık ileri geri bi şekilde ayarlıyorum en azından sabit yatıyorum.

X