- 26 Şubat 2021
- 1.246
- 1.222
- 83
- 34
Aslında şöyle denilmek isteniyor sanırım vücut kusmayla birikmiş toksikleri atıyor böylece daha sağlıklı gebelik geçiriyor buda vucuttsan bünyeye göre değişiyor ve böyle biliyorum belki benimkide yanlış olabilir:) hatta biyerde okudum anne gebeliğe hazır değilse çok kusar falan yaziyodu bu biraz saçma geldi:/Bende her kişide farklı olduğunu düşünüyorum ama işte hani bu çevre baskısı dedikleri var ya... İşte asıl insanı strese sokan bu resmen. Bulantin varsa sağlam gebelik nedir yani? Herkes bulantı yaşayacak diye bir kaide yok ki. Bünyeden bünyeye değişir ama bu tarz şeyler insanı gerçekten strese sokup geriyor. Bulantı olsun olmasın sağlık olsun yeter ki..
Benimde bildiğim hergün yükselen betahcg hormonu kusturur hatta üç ayın sonunda zirveyi bulur ve düşmeye başlar kişi yavaş yavaş bulantılarından kurtulurAslında şöyle denilmek isteniyor sanırım vücut kusmayla birikmiş toksikleri atıyor böylece daha sağlıklı gebelik geçiriyor buda vucuttsan bünyeye göre değişiyor ve böyle biliyorum belki benimkide yanlış olabilir:) hatta biyerde okudum anne gebeliğe hazır değilse çok kusar falan yaziyodu bu biraz saçma geldi:/
Gruba nasil girebiliyorun kizlarMerhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfa
sında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 24-03-2023
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
ANNE ADAYI ANNENİN YAŞI SON ADET BAŞLANGICI ŞEHİR KAÇINCI ÇOCUK İLK KİLO CİNSIYET İSİM GERÇEKLEŞEN DOĞUM TARİHİ @SEV_tap 30 4 Haziran İzmir 1 80 @qizemli 31 25 Mayıs İstanbul 2 94 @sunpineapple 25 31 Mayıs Yurt Dışı 1 95 @Konepone 28 27 Mayıs İstanbul 1 69 @Cotto 33 7 Haziran Antalya 1 55 @Leedong 35 30 Mayıs İstanbul 2 54 Rheaa 32 5 Haziran Edirne 2 59 @feslegenhanim @Lastmoon06 33 28 Mayıs Ankara 2 56 @skt587 B beyzosh 27 20 Mayıs İstanbul 1 60 @Birtutamdiyet @Betus1905 30 28 Mayıs Bursa 1 55 @Pembegokyuzu 32 28 Mayıs İstanbul 1 57 @Irmaxxx @mayaaaa 33 25 Mayıs Ankara 3 57 @Melikeben 29 23 Mayıs İzmir 1 62 @ebemmmmnry 27 Mayıs @meinfika @khilall214 @Rande 37 25 Mayıs Bursa 3 66 @mysteryhrn 28 24 Mayıs Iğdır 1 47 @Maviesil2837 30 2 Haziran İstanbul 1 46 @biyomelina @askk3 @marshmallow 30 26 Mayıs Kocaeli 2 57 @Sunrseee 29 31 Mayıs İstanbul 1 57 @Cmz 34 29 Mayıs Tekirdağ 1 Helenk 35 1 Haziran İstanbul MaviFlorra @Gezenlady 27 7 Haziran Osmaniye 1 65 @sss35 29 30 Mayıs İzmir 2 72 @Uykucupandaa 23 3 Haziran Konya 1 75 @Cezosshaaa 38 27 Mayıs Adana 2 57 @ikizlerkadini96 26 10 Haziran İstanbul 1 55 @ozguss 19 Mayıs Sonbahardagel 35 1 Haziran İstanbul 2 52 @Aycoregi1 31 8 Haziran İstanbul 2 59 @kadinca1234 7 Haziran @lavantaa 32 29 Mayıs Londra 1 53 @MYE 29 1 Haziran Ankara 1 82 @Vmd_rubby 31 4 Haziran Antalya 59 @ZzHHrR 33 4 Haziran İstanbul 2 90 @Fh2512 24 1 Haziran İstanbul 1 45 @salsa84 30 Mayıs Muğla 3 98 @Merve1410 27 8 Haziran Eskişehir 68 @fatmameltem @mavi-hayal 36 10 Haziran Trabzon 2 53.5 @Tuba111 38 8 Haziran İstanbul 1 80 @Azelya21 24 8 Haziran Adana 1 82 @Rabbi Hebli Mines Salihin @Umayumayy 29 7 Haziran Antalya 1 67 @altnkz @Nazelifim @zeytinduasi 28 13 Haziran İstanbul 1 61 @Dark Morningstar 32 6 Haziran Kayseri 1 54 @Louder 28 15 Haziran 1 Diyetmidedibiri oblomov21 15 Haziran @nivenn @wish2401 @Flykd 7 Haziran @Blue21 10 Haziran @Sitaremay @beyazkelebeksiyahlale 30 12 Haziran Ankara 1 53
Ama bu durum herkeste geçerli değil ki... benim hiç ksumayi geç mide bulantısı bile olmadı gebeliklerimde...Benimde bildiğim hergün yükselen betahcg hormonu kusturur hatta üç ayın sonunda zirveyi bulur ve düşmeye başlar kişi yavaş yavaş bulantılarından kurtulur
Yok yok bazen son döneme kadar kusan var bthcg etkisi büyük ama işte herkesin bünyesinde farklı bazıları ilk üç ay da bitiyor bazıları resmen doğuma kadar gidiyor bazılarında hiç bulantı olmuyor kimin nasibine ne düşerse artık:)Benimde bildiğim hergün yükselen betahcg hormonu kusturur hatta üç ayın sonunda zirveyi bulur ve düşmeye başlar kişi yavaş yavaş bulantılarından kurtulur
Vala ben çay içiyorum zararliysada yapacak bişey yok günde bı bardak kahve icebilirsin bişey olmaz ama ben kola da içiyorum ya onu bırakcamcanlar ben de bir şey sorucam.
ben kahve bağımlısıyım her türlü kahve yani yeter ki olsun. özellikle işteyken içebileceğim bir şeyler önerebilir misiniz ki normalde 8-10 kupa içiyorum işteyken nöbet malum. evde o kadar da tüketmiyorum 2-3 max. bitki çayı vs de kullanılmıyor diye biliyorum gebelikte. siz ne içiyorsunuz su dışında
canım normalde 12. haftaya kadar devam ediyor eğer daha da devam ederse hiperemezis gravidarum deniliyor. ama bu durum biraz ciddi anne adayı yemeden içmeden kesiliyor gebeliği boyunca. yani tuzlu krakerler, kokudan uzak durmayla bile geçebiliyor betahcg ye vücutt alışana kadar devam.Yok yok bazen son döneme kadar kusan var bthcg etkisi büyük ama işte herkesin bünyesinde farklı bazıları ilk üç ay da bitiyor bazıları resmen doğuma kadar gidiyor bazılarında hiç bulantı olmuyor kimin nasibine ne düşerse artık:)
ben kuruyum sanki anlamıyorum şu bir aydır normalde 1 litre su içemeyen ben 3 litre su içiyorum. ama hala birşeyler içme isteği bitmiyorVala ben çay içiyorum zararliysada yapacak bişey yok günde bı bardak kahve icebilirsin bişey olmaz ama ben kola da içiyorum ya onu bırakcam
Evet bazı anne adayları da hiç etkilenmiyoAma bu durum herkeste geçerli değil ki... benim hiç ksumayi geç mide bulantısı bile olmadı gebeliklerimde...
Canm kahvaltıda açık 1 tane çay, gün içinde 1 tane şekersiz Türk kahvesi, akşamları da 1 bardak ıhlamur bazen.canlar ben de bir şey sorucam.
ben kahve bağımlısıyım her türlü kahve yani yeter ki olsun. özellikle işteyken içebileceğim bir şeyler önerebilir misiniz ki normalde 8-10 kupa içiyorum işteyken nöbet malum. evde o kadar da tüketmiyorum 2-3 max. bitki çayı vs de kullanılmıyor diye biliyorum gebelikte. siz ne içiyorsunuz su dışında
Özel mesajına dönüş yaptım canım.Gruba nasil girebiliyorun kizlar
Cvp veren olduu mu size okuyamadım daha ama alınabilir recetesiz diye biliyorum geçen gün almıştık.Kızlar progestan reçetesiz satılıyor mu bilen var mı?
Ben de göbekten vuruyorum canım mosmor oldum artık ama doktorum göbekten yap dediği için kola geçmedim. Aslında bi dahaki kontrolde ben de soracağım çünkü yer kalmayacak bi süre sonra
Hanimlar bende kan sulandırıcı kullaniyorum gobekten daha iyi emilim oluyor diye biliyorum evet sertlikler htta morarmalar bile yapio bende.Evet canim satiliyor ben almıştım
Ben de sana bir şey sormak istiyorum sen de kan sulandırıcı iğne kullanıyordun doğru hatirliyorsam nereden vuruyorsun göbeğimden vurdum ben 12 gün ama 2 gündür iğne vurduğum yerde deri altında bir sertlik var ve canım acıyor acaba kola mi geçsem dedim
Evet aldık canım çok şükürCvp veren olduu mu size okuyamadım daha ama alınabilir recetesiz diye biliyorum geçen gün almıştık.
Evet benim bütün göbeğime kan oturdu mosmor. Bi kere damara denk gelince hemen kan topluyor zatenHanimlar bende kan sulandırıcı kullaniyorum gobekten daha iyi emilim oluyor diye biliyorum evet sertlikler htta morarmalar bile yapio bende.
Kizimda 9 ay boyunca yaptım + ecopirin alıyorum ne kan toplamalar morarmalar yaşadım.. sağlıkla dogsunlardaEvet benim bütün göbeğime kan oturdu mosmor. Bi kere damara denk gelince hemen kan topluyor zaten
Evet aynen öyle önceki 2 kayıp kese görünmeden olduğu için hiç birinde iğne vermemişti doktorlar. O yüzden bunda kese görülüp iğne verince havaya uçtum sevinçten. En azından bi önlem alabilicem diye. Benim bi genim homozigot çıktı 4000lik oksapar verdi doktorum yanında da coraspin kullanıyorumKizimda 9 ay boyunca yaptım + ecopirin alıyorum ne kan toplamalar morarmalar yaşadım.. sağlıkla dogsunlardapihtilasmami var sizdede ve kaçık kullaniosunuz igneyi?
Kuzu hicc aklına getirme kötüyü cagirirsan gelir hep iyi düşün ki bebeğinde iyi olsun bak ben 3 aylık Ken kürtaj oldum 39 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ama ümidim hep tam yoğun bulantım olmasına rağmen gün içinde hiç aklımaDüşük olma korkusunu nasıl atlatırız bilen var mıne zaman geçecek bu korku. O kadar telkin ediyorum ama basacikamiyorum galiba
Evet canım çok doğru söylüyorsun bulantilarda bı azalsaydi keyfini surseydikYa en hüzünlü yanı da şu oluyor bence, zaman hiç geçmiyor gibi geliyor nasıl geçecek bu günler diyoruz ama bir bakıyoruz o kadar çabuk zaman geçmiş ki.... o yüzden canım anneler günü doyasıya yaşayın... Ben ilk hamileligimde çok elhamliydim aman allahim yani dogurmadan depresyonluktum resmen... hep kotu olursa soyleyse boyleyse diye diye birde pandeminin ortasinda gecti gebelik ve dogum.. öyle yaparak kendime de çevreme de zindan etmişim güzelim günleri. O yüzden şu an gönlümce yaşıyorum doya doya.. hic kotu düşünmeden keyfini çıkart cikarta. Kızıma da ufaktan söylüyorum kardeşin burda diye. Arada gelip göbeğime yatıp kadiş diyip öpüyor... baktığımda sanki kızım daha dün karnimdaydi oysa.. şimdi önümüzdeki ay 2 yaşına girecek.. velhasıl zaman çabuk geçiyor, süreci doyasıya yaşayıp keyif alın. Sonra gerçekten çok özlüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?