• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende her kişide farklı olduğunu düşünüyorum ama işte hani bu çevre baskısı dedikleri var ya... İşte asıl insanı strese sokan bu resmen. Bulantin varsa sağlam gebelik nedir yani? Herkes bulantı yaşayacak diye bir kaide yok ki. Bünyeden bünyeye değişir ama bu tarz şeyler insanı gerçekten strese sokup geriyor. Bulantı olsun olmasın sağlık olsun yeter ki..
Aslında şöyle denilmek isteniyor sanırım vücut kusmayla birikmiş toksikleri atıyor böylece daha sağlıklı gebelik geçiriyor buda vucuttsan bünyeye göre değişiyor ve böyle biliyorum belki benimkide yanlış olabilir:) hatta biyerde okudum anne gebeliğe hazır değilse çok kusar falan yaziyodu bu biraz saçma geldi:/

Aslında şöyle denilmek isteniyor sanırım vücut kusmayla birikmiş toksikleri atıyor böylece daha sağlıklı gebelik geçiriyor buda vucuttsan bünyeye göre değişiyor ve böyle biliyorum belki benimkide yanlış olabilir:) hatta biyerde okudum anne gebeliğe hazır değilse çok kusar falan yaziyodu bu biraz saçma geldi:/
Benimde bildiğim hergün yükselen betahcg hormonu kusturur hatta üç ayın sonunda zirveyi bulur ve düşmeye başlar kişi yavaş yavaş bulantılarından kurtulur

Merhaba değerli anne adayları,

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfa
sında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 24-03-2023

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

ANNE ADAYIANNENİN YAŞISON ADET BAŞLANGICIŞEHİRKAÇINCI ÇOCUKİLK KİLOCİNSIYETİSİMGERÇEKLEŞEN DOĞUM TARİHİ
@SEV_tap304 Haziranİzmir180
@qizemli3125 Mayısİstanbul294
@sunpineapple2531 MayısYurt Dışı195
@Konepone2827 Mayısİstanbul169
@Cotto337 HaziranAntalya155
@Leedong3530 Mayısİstanbul254
Rheaa Rheaa 325 HaziranEdirne259
@feslegenhanim
@Lastmoon063328 MayısAnkara256
@skt587
B beyzosh 2720 Mayısİstanbul160
@Birtutamdiyet
@Betus19053028 MayısBursa155
@Pembegokyuzu3228 Mayısİstanbul157
@Irmaxxx
@mayaaaa3325 MayısAnkara357
@Melikeben2923 Mayısİzmir162
@ebemmmmnry27 Mayıs
@meinfika
@khilall214
@Rande3725 MayısBursa366
@mysteryhrn2824 MayısIğdır147
@Maviesil2837302 Haziranİstanbul146
@biyomelina
@askk3
@marshmallow3026 MayısKocaeli257
@Sunrseee2931 Mayısİstanbul157
@Cmz3429 MayısTekirdağ1
Helenk Helenk 351 Haziranİstanbul
MaviFlorra MaviFlorra
@Gezenlady277 HaziranOsmaniye165
@sss352930 Mayısİzmir272
@Uykucupandaa233 HaziranKonya175
@Cezosshaaa3827 MayısAdana257
@ikizlerkadini962610 Haziranİstanbul155
@ozguss19 Mayıs
Sonbahardagel Sonbahardagel 351 Haziranİstanbul252
@Aycoregi1318 Haziranİstanbul259
@kadinca12347 Haziran
@lavantaa3229 MayısLondra153
@MYE291 HaziranAnkara182
@Vmd_rubby314 HaziranAntalya59
@ZzHHrR334 Haziranİstanbul290
@Fh2512241 Haziranİstanbul145
@salsa8430 MayısMuğla398
@Merve1410278 HaziranEskişehir68
@fatmameltem
@mavi-hayal3610 HaziranTrabzon253.5
@Tuba111388 Haziranİstanbul180
@Azelya21248 HaziranAdana182
@Rabbi Hebli Mines Salihin
@Umayumayy297 HaziranAntalya167
@altnkz
@Nazelifim
@zeytinduasi2813 Haziranİstanbul161
@Dark Morningstar326 HaziranKayseri154
@Louder2815 Haziran1
Diyetmidedibiri Diyetmidedibiri
oblomov21 oblomov21 15 Haziran
@nivenn
@wish2401
@Flykd7 Haziran
@Blue2110 Haziran
@Sitaremay
@beyazkelebeksiyahlale3012 HaziranAnkara153
Gruba nasil girebiliyorun kizlar

Benimde bildiğim hergün yükselen betahcg hormonu kusturur hatta üç ayın sonunda zirveyi bulur ve düşmeye başlar kişi yavaş yavaş bulantılarından kurtulur
Ama bu durum herkeste geçerli değil ki... benim hiç ksumayi geç mide bulantısı bile olmadı gebeliklerimde...

canlar ben de bir şey sorucam.
ben kahve bağımlısıyım her türlü kahve yani yeter ki olsun. özellikle işteyken içebileceğim bir şeyler önerebilir misiniz ki normalde 8-10 kupa içiyorum işteyken nöbet malum. evde o kadar da tüketmiyorum 2-3 max. bitki çayı vs de kullanılmıyor diye biliyorum gebelikte. siz ne içiyorsunuz su dışında

Yok yok bazen son döneme kadar kusan var bthcg etkisi büyük ama işte herkesin bünyesinde farklı bazıları ilk üç ay da bitiyor bazıları resmen doğuma kadar gidiyor bazılarında hiç bulantı olmuyor kimin nasibine ne düşerse artık:)

ben kahve bağımlısıyım her türlü kahve yani yeter ki olsun. özellikle işteyken içebileceğim bir şeyler önerebilir misiniz ki normalde 8-10 kupa içiyorum işteyken nöbet malum. evde o kadar da tüketmiyorum 2-3 max. bitki çayı vs de kullanılmıyor diye biliyorum gebelikte. siz ne içiyorsunuz su dışında
Vala ben çay içiyorum zararliysada yapacak bişey yok günde bı bardak kahve icebilirsin bişey olmaz ama ben kola da içiyorum ya onu bırakcam

Yok yok bazen son döneme kadar kusan var bthcg etkisi büyük ama işte herkesin bünyesinde farklı bazıları ilk üç ay da bitiyor bazıları resmen doğuma kadar gidiyor bazılarında hiç bulantı olmuyor kimin nasibine ne düşerse artık:)
canım normalde 12. haftaya kadar devam ediyor eğer daha da devam ederse hiperemezis gravidarum deniliyor. ama bu durum biraz ciddi anne adayı yemeden içmeden kesiliyor gebeliği boyunca. yani tuzlu krakerler, kokudan uzak durmayla bile geçebiliyor betahcg ye vücutt alışana kadar devam.

Vala ben çay içiyorum zararliysada yapacak bişey yok günde bı bardak kahve icebilirsin bişey olmaz ama ben kola da içiyorum ya onu bırakcam
ben kuruyum sanki anlamıyorum şu bir aydır normalde 1 litre su içemeyen ben 3 litre su içiyorum. ama hala birşeyler içme isteği bitmiyor

Canm kahvaltıda açık 1 tane çay, gün içinde 1 tane şekersiz Türk kahvesi, akşamları da 1 bardak ıhlamur bazen.

Gruba nasil girebiliyorun kizlar
Özel mesajına dönüş yaptım canım.
Yine de burdan da yazayım.
İlk sayfada listemiz mevcut. Yaşınızı, yaşadığınız şehri, son adet tarihi başlangıcını, kaçıncı çocuk ve başlangıç kilo bilgilerinizi paylaşırsanız listemize sizi de ekleyelim

Ben de göbekten vuruyorum canım mosmor oldum artık ama doktorum göbekten yap dediği için kola geçmedim. Aslında bi dahaki kontrolde ben de soracağım çünkü yer kalmayacak bi süre sonra
Evet canim satiliyor ben almıştım
Ben de sana bir şey sormak istiyorum sen de kan sulandırıcı iğne kullanıyordun doğru hatirliyorsam nereden vuruyorsun göbeğimden vurdum ben 12 gün ama 2 gündür iğne vurduğum yerde deri altında bir sertlik var ve canım acıyor acaba kola mi geçsem dedim 🤔
Hanimlar bende kan sulandırıcı kullaniyorum gobekten daha iyi emilim oluyor diye biliyorum evet sertlikler htta morarmalar bile yapio bende.

Selam arkadaşlar
Sat göre 8+5
Ben ovulasyon testi kullanmıştım ona göre
6+5 bebeğimin kalp atışını sığamadık bilk gittiğim doktor haftasına göre küçük dedi kalp atışını görüyorum ama ses dinletecek kadar değiş dedi sonra 2 doktor kürtaj dedi yarın bi doktora daha gideceğim
ben ilk kan tahlili 14 yaptırdım 280 Li bişeydi
22 tekrar yaptırdım 1360 lı bişeydi
23 de gittim kese gözükmedi
Tekrar 27 gittim kese vardı
1 de gittim kese oluşmuş bebek yoktu acaba geç döllenme olabir mi dün Altan bakınca duyulurdu ama değilimi bi yandan umudum var bi yandan içim acıyor kalp atışını geç duyan bar mı

Evet benim bütün göbeğime kan oturdu mosmor. Bi kere damara denk gelince hemen kan topluyor zaten
Kizimda 9 ay boyunca yaptım + ecopirin alıyorum ne kan toplamalar morarmalar yaşadım.. sağlıkla dogsunlarda 🙏 pihtilasmami var sizdede ve kaçık kullaniosunuz igneyi?

Kizimda 9 ay boyunca yaptım + ecopirin alıyorum ne kan toplamalar morarmalar yaşadım.. sağlıkla dogsunlarda 🙏 pihtilasmami var sizdede ve kaçık kullaniosunuz igneyi?
Evet aynen öyle önceki 2 kayıp kese görünmeden olduğu için hiç birinde iğne vermemişti doktorlar. O yüzden bunda kese görülüp iğne verince havaya uçtum sevinçten. En azından bi önlem alabilicem diye. Benim bi genim homozigot çıktı 4000lik oksapar verdi doktorum yanında da coraspin kullanıyorum

Düşük olma korkusunu nasıl atlatırız bilen var mı 🤦🏻‍♀️ ne zaman geçecek bu korku. O kadar telkin ediyorum ama basacikamiyorum galiba
Kuzu hicc aklına getirme kötüyü cagirirsan gelir hep iyi düşün ki bebeğinde iyi olsun bak ben 3 aylık Ken kürtaj oldum 39 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ama ümidim hep tam yoğun bulantım olmasına rağmen gün içinde hiç aklıma
Ya en hüzünlü yanı da şu oluyor bence, zaman hiç geçmiyor gibi geliyor nasıl geçecek bu günler diyoruz ama bir bakıyoruz o kadar çabuk zaman geçmiş ki.... o yüzden canım anneler günü doyasıya yaşayın... Ben ilk hamileligimde çok elhamliydim aman allahim yani dogurmadan depresyonluktum resmen... hep kotu olursa soyleyse boyleyse diye diye birde pandeminin ortasinda gecti gebelik ve dogum.. öyle yaparak kendime de çevreme de zindan etmişim güzelim günleri. O yüzden şu an gönlümce yaşıyorum doya doya.. hic kotu düşünmeden keyfini çıkart cikarta. Kızıma da ufaktan söylüyorum kardeşin burda diye. Arada gelip göbeğime yatıp kadiş diyip öpüyor... baktığımda sanki kızım daha dün karnimdaydi oysa.. şimdi önümüzdeki ay 2 yaşına girecek.. velhasıl zaman çabuk geçiyor, süreci doyasıya yaşayıp keyif alın. Sonra gerçekten çok özlüyorsunuz.
Evet canım çok doğru söylüyorsun bulantilarda bı azalsaydi keyfini surseydik 😇

Back