2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    269
Bunu ben de merak ediyorum saatlik izin alıp koştura koştura işe dönüyorum.Ben de memurum ancak idare haklarım konusunda asla bilgilendirmedi 7 buçuk saatten fazla çalışılmadığını bile kendim araştırıp buldum ancak şu muayene için gidip bir daha işe dönmeme olayını bilen varsa çok iyi olur.
 
Ya bir video var ya son günlerde herkes izlemiştir . Kız köpeklere havlıyor deli muamelesi yapar gören ama o an kurtulmak için varsın deli olayım
 
soyasosu sanırım onu diyen bendim 2-3 bazen de bu vakitlerde uyanıp 5e 6ya kadar uyuyamıyorum ve açlık hissi oluyor. Midemin daha çok rahatsız olacağını bildiğim için yemiyorum. Ama kefiri deneyeceğim, iş çıkışı alayım bugün
 
Bende bir an önce bu döneme geçip kilo alabilirim seçme halkım varsa dün gece gene miğdem kaynadı uyuyana kadar zulüm oldu şimdide 4.31 uyandık muzla başladı gün Allah a şükür meyveler ve miğdemden fırsat buldukça yediğim şeyler sayesinde bebeğin gelişimi geri kalmıyor
 
San Diego şu hayatta en merak ettiğim yer sanırım. İnşallah bir gün ben de gidebilirim
 
O dedikleriniz aslında doğumdan sonra, çocuk yetiştirme esnasında yaşanıyor daha çok, sizde biraz erken mi başlamış acaba? Ebeveynlik sürecini ebeveynlerin psikolojisi çerçevesinde değerlendiren çok güzel kitaplar var, yardımcı olabilir. Ben Online psikolojik destek almadım hiç ama alıp da faydasını görenler duydum. İhtiyaç duyuyorsanız mutlaka alın derim. Psikolojiniz size çok lazım olacak annelik sürecinde.
 

Kızlar merak edenler için açıklayıcı bi yazı paylaşıyorum. ilk 8 madde kanunda yeteri kadar açık ve net. son 2 madde yoruma dayalı. şöyle düşünün sabah işe geldiniz 11 de dr a gittiniz. 1 de işin bitti işe dönmek için yürüceksin toplu taşımaya binceksin öğlen sıcak ya da kış günü kar, bu hamileyi zorlayacağı için dönmek zorunda değil. Yasa burada açık bırakmış. dönmezsen işveren maaşını kesemez diyor ama bu net. işveren sağlık olarak sıkıntın yok dönmeni istiyorum derse de ulaşımını kolaylaştırmak zorunda.

İş Yasası’nın 74. maddesine göre “Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir”.

1) Bu izinler işverenin onayına tabi değildir.

2) Bu izinler ücretlidir. Bu izinler nedeniyle işçinin ücretinden kesinti yapılamaz. Bu izinler yıllık izinden düşülemez.

3) Periyodik kontrollere ilişkin bir sınırlama yoktur. Hamileliğin 32. haftasına kadar ayda en az 1 kez periyodik kontrol yapılması tavsiye edilmektedir. Bazı hamileliklerde daha sık kontrol de gerekebilir. Hamile işçi ne kadar gerekiyorsa o kadar periyodik kontrol yaptırır ve bu kontroller için işçiye ücretli izin verilmek zorundadır.

4) İşçinin periyodik kontrolleri ile ilgili işverenini bilgilendirmesi ve kontrollerini belgelendirmesi gerekmektedir.

5) Yasa, işyerinin kural ve yönetmeliklerinin üzerindedir. Yasaya aykırı işyeri kural ve yönetmelikleri geçersizdir.

6) İşçi periyodik kontrolü hangi gün saat kaçta ise o gün o saatte periyodik kontrolüne gider ve ücretli izinli sayılır. İşveren işçiden hafta tatilinde ya da mesai sonrasında kontrole gitmesini isteyemez. İşveren yasal kurallara aykırı böyle bir talepte bulunsa bile bu talep işçiyi bağlamaz.

7) Kanunda ve ilgili yönetmelikte periyodik kontroller için ne kadar süre ile izin verileceği açıkça belirtilmemiştir. Kanun ya da yönetmelik periyodik kontroller için verilecek izinler için ne “saatlik izin” ne “günlük izin” kuralı getirmiştir.

8) Yani “İşçi periyodik kontrolüne gideceği gün tüm gün izinlidir” diyemeyiz. Bununla birlikte “İzinler saatliktir. İşçi periyodik kontrolüne gideceği gün muhakkak önce işe gitmek ya da kontrol sonrası işe geri dönmek zorundadır” da diyemeyiz.

9) Genel ve açık bir kural olmamakla birlikte, işçinin periyodik kontrolünün olduğu gün işe gitmesi olanaklı ise ve işe gitmesi sağlık bakımından bir olumsuzluğa yol açmıyorsa işçinin kontrol öncesi ve/veya sonrasında işe gitmesi beklenir.

10) Ancak işçinin periyodik kontrolünün olduğu gün işe gidip gelmesi olanaklı değilse ya da işçi için sağlık riski yaratıyorsa işçiden işe gitmesi beklenemez.
 
Çocuklarla çalıştığım için çocukluk dönemim genel olarak taze kalıyor. Ailelerin yaklaşımıyla ailemin yaklaşımı, çocukların davranışlarıyla kendi davranışlarım arasında istemsiz sorgulamaya gidiyorum. Biraz da ben eşimin dediği gibi ayrıntılı düşünmeyi de seviyorum. Uzun zamandır bunun farkındayım ancak gebeliğin verdiği hormonal değişiklikler daha çok kaygı oluşturmaya başladı gibi geliyor, belki de benim önlemci ve ayrıntılı kişiliğimden dolayı böyle geliyor bana bilmiyorum. Tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?
 
Arkadaşlar günaydın, eşim kendi doktorumla olan 2 hafta önce gittiğim randevuya gelemediği için dün yine rastgele bir devlet hastanesindeki doktora gittik. Ama kendi doktorumun muayenesinden daha uzun sürdü. Ultrasonda inceledi. Bizim bebeğin yine sırtı dönüktü. Sabırla bekledi, nazikçe dokundu döndürmeye çalıştı. En az 15 dakika ultrasonda inceledi ve sorduğum her soruya tane tane sakince cevap verdi. Çok sevdim doktoru. Kendi doktoruma ücret vermeme rağmen bu kadar ilgi görmüyorum çoğu zaman Bu arada sindirim problemim arşa çıktı. Bunu da sordum. Bunlar iyi günlerini dedi Bebek bizden beslenmeye başladığı için vücudumuz bebeği rahat besleyebilmek için sindirim yavaşlatıyormuş ama asıl sindirim zorluğu 3. trimesterda dedi. Dün gece de baharatlı bir şey atmıştım ağzıma midem sabaha kadar yandı. Posalı tüketmeye ve her gün 20 dk yarım saat yürümeye özen gösterin dedi. Kefirden de bahsetmişti burada arkadaşlar onu da içiyorum arada. Sinirim zorluğuyla beraber karnım sanki 5 aylık gibi oluyor gün içinde
 
Evet öyle çok iyi doktorlarımız da var. İlgili, işini severek yapan. Sevindim senin için
Sindirim problemim benim de bir ara çok kötüydü, çok fazla şişkinliğim vardı. Sık sık besleniyordum çünkü öyle önerilir ama bana iyi gelmedi. Evden çalıştığım için saat 10.30 gibi kahvaltı ediyorum ( sıkı bir kahvaltı) saat 14.00 gibi meyve ve ceviz badem yiyorum. Akşam yemeğini de saat 17.00 gibi yapıyorum.( son bir haftadadır) akşam yemeğinden sonra yatana kadar tabiki acıkıyorum ama kefir meyve yine ceviz falan yiyorum. Çok fazla rahatladım. Resmen hamile göbeğim bile rahatladı çünkü şişkinlikmiş o. Herkes için farklıdır bu sistem herkese uygun değil ama benim bünyem sık yemeye alışkın değilmiş çünkü hiç sindirmesine izin vermememişim. Zaten mide bulantısı da çekmedim baya baya götürmüşüm yemekleri.
 
Tabiki sürekli bu sistemde beslenmiyorum hamileyim hormonlarım ne isterse o ama yine se bir gün bile böyle beslensem o gece rahat uyuyorum.
Hamilelikten önce sadece iki öğünüm vardı. Vücudum ona alışık. Bu yüzden beslenme önerisi değildir
 
Abooo ben boyle olurum acliktan
Bende evden calisiyorum. 9 da klasik kahvalti: 2 kayisi 2 kucuk dilim ekmek 1 haslanmis yumurta domates peynir.
13.00 Oglen bazen zeytin yagli, bazen evde yapilmis basit dürüm, tost ya da avakado ceviz.
Ogleden sonra bende film kopuyor. 15 gibi Acikiyorum ve 18 e kadar ne yersem yiyeyim kazinma hissi durmuyor. Sirasiyla meyve findik grisini leblebi kuru kayisi... hepsini yiyorum :)
19 gibi aksam yemegi. Normal yemek yiyorum porsiyon olarak ama bu sefer de asiri agirlik siskinlik çöküyor. Bu kez midemi bastirmak icin kabak cekirdegi ya da erik yiyorum ya da ikisini de
 
Kahvaltını az yapıyor olabilirsin. 2 yumurta bir avakado, zeytin, domates salatalık, tahin pekmez. Ben baya yiyorum kahvaltıda. Yemezsem zaten bir saat sonra acıkıyorum.
Valla geçen haftaya kadar ben de öyleydim ama sık sık beslenince ( çünkü az yemiyormuşum sık beslensem de) şişkinlikten duramıyorum.
Ben zaten fazla bile kilo aldım. İlk üç ayda kilo alımı bile istenmez ben 3 kilo aldım gerçi umrumda değil, sağlıklı olsun sadece. Beslenme düzenime sadece şişkinlikten nefes bile alamadığım için dikkat ediyorum. ( edebildiğim kadar)
 
İstikrarlı şekilde ilerliyorum hergün 2 yumurta Bakalım nereye kadar gıdecek ama süt yogurt ayran tuketmıyorum vicdan yapıyorum sonra.
Bugün inşallah kefiri alacagım 1 lt de cok inşallah içebilirimde çöoe gitmez
 
Kefire alışabilirsen süt ve yoğurda ihtiyaç yok zaten. Sütün faydalı olduğunu düşünmüyorum ben bu arada. Bu konu hakkında da bir çok makale paylaşabilirim. Bebek için kalsiyum çok önemli olduğundan peynir ve yoğurt yemeye dikkat ediyorum. (Daha çok peynir)
Bu arada ben de 2 yumurta konusunda çok istikrarlıyım iyi ki rahatsız etmedi çünkü çok iyi bir protein kaynağı mutluyum ben o yüzden
 

çok iyi ya. ben hiç yumurta yemedim yiyemiyorum. zaten beyazına alerjim var.
ev yoğurdu da bazı akşam bi iki kaşık yiyorum. peynir yerim. ama kahvaltım iki dilim ekmek ve peynir. kusmaktan asla ilk 3 ay beslenemedim. ama çok şükür birer hafta önde hep. doktorlar bundan sonra önemli yersin zaten dediler ama görcez bakalım.
 
Süt için aynı şeyi düşünüyorum iki çocuk doktorumuzda sütü asla önermedi benim kuzum iki yaşında inek sütü bilmiyor annem vermeye çalışmış içmemiş zaten bebekliği de süt alerjisiyle geçti. Ayran seviyor içiyor genelde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…