2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    269
Mama yıyor mu ilk zamanlar bızde 4-5 gunde bır yapıyorduk. Mamayı degıstım o ara düzeldi sımdı 2-3 oluyor arada.
Günde 1 kez veriyorum mama, ama mamayı değiştireli çook oldu markayla alakalı olduğunu sanmıyorum canım. Max 2 gün yapmadığı olmuştu ilk kez böyle olunca şaşırdım doğrusu. Kızarıyor gazı çıkarıyor kaka gelmeyince ağlıyor 🥹🤣

Sofraya falan hiç ilgisi yok. Çay kasiginin ucuyla havuc denedim kustu. Sanırım daha hazır değil zorlamasam iyi olur. Bide ben sessiz takipteyim kızlar siz konuşun valla hergun kitap okur gbi okuyorm ben 😊
Aklma gelmisken sorayım son 1aydir haftada bir büyük tuvaletini yapıyor. Huzursuzluğu çok yok. Sadece anne sütü aldığı için sakinim ama endiselenmeli miyim bilmiyorum 🤷🏼‍♀️

Sofraya falan hiç ilgisi yok. Çay kasiginin ucuyla havuc denedim kustu. Sanırım daha hazır değil zorlamasam iyi olur. Bide ben sessiz takipteyim kızlar siz konuşun valla hergun kitap okur gbi okuyorm ben 😊
Aklma gelmisken sorayım son 1aydir haftada bir büyük tuvaletini yapıyor. Huzursuzluğu çok yok. Sadece anne sütü aldığı için sakinim ama endiselenmeli miyim bilmiyorum 🤷🏼‍♀️
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diyorlar, keyfi yerindeyse problem yok demektir 🌸 bu arada doktor mu başlattı ek gıdaya? Yarın 5 aylık oluyoruz ama kontrole bayram sonrası gideceğiz

Günde 1 kez veriyorum mama, ama mamayı değiştireli çook oldu markayla alakalı olduğunu sanmıyorum canım. Max 2 gün yapmadığı olmuştu ilk kez böyle olunca şaşırdım doğrusu. Kızarıyor gazı çıkarıyor kaka gelmeyince ağlıyor 🥹🤣
Yok mama yapmamıstır o zaman . Aşı filan oldunuz mu bu ara. Off bunlarda zor iş bılemıyoruz kı nelerı var nıye . 😀

Grub sessizleşmis iki gün girmeyince sayfalar doluydu şimdi bakıyorum da sessiz sedasız aaaa niye öyle oldu 🙄
Evet ya.. Sen söyleyince fark ettim. Bende az giriyorum kendi adıma. Öncelikler değişti veya artık bebişler daha çok zamanımızı alıyordur belki. İlk 3aydaki gibi sabit durmuyor ki veletler. Sürekli ilgi alaka istiyorlar.

Kızlar bu benim oğlan 5 aylık 6. Gribi oldu nasıl bir salgın var hiç toparlanamıyoruz ailecek gidip gidip geri geliyor iyiliğimiz hastalıgımızdan daha kısa sürüyor sinirlerim yıprandı
Ah sorma ya, bizimkini ilk ay dışında aylık takibe götüremedim hiç, hep hasta muayenesine gitti, gitmişken bakıldı anca boyuna posuna. Abisi var. Sendeki de üçüncüydü yanlış hatırlamıyorsam. Vallahi saçlarıma onca yıldır düşmeyen aklar düştü bu kış sırf bu yüzden🤦🏼‍♀️🤷🏻‍♀️

Benim oğlan kabız oldu ilk kez, 4. Gün oldu hala yapmadı kaç güne kadar normal acaba 10 diye okudum ama.
Bizim de böyle bu ara ikidir. Doktoru üçüncü günden sonra haberim olsun demişti ama çok bir sıkıntısı olmayınca aramadım ben. Kakası var da yapamıyorsa 3. Gün de olsa bir görünmek iyi olabilir ama bir sıkıntısı yok gibiyse beklenebilir bence. (Sırf anne sütü alıyorsa tabii) bizimki çok kusuyor bu ara, ben ona bağladım açıkçası ama bilemedim doğru mu tespitim.🤷🏻‍♀️

Benim oğlan kabız oldu ilk kez, 4. Gün oldu hala yapmadı kaç güne kadar normal acaba 10 diye okudum ama.
Bizimki de ara ara kabız oluyor canım .Gastroenterolojiye de götürdük.Mama+meme beslenme şekli için 5 -6 güne kadar normal dedi ama burada bebeğin huzursuzluk durumu da önemli bazı bebekler 3 gün yapamasa huzursuz ve ağlama krizlerine giriyor.İşte o zaman daha fazla beklemenin anlamı olmuyor yapacak diye.Doktorumuz dulcosoft kullanabileceğimizi söyledi günde 1 kez yazıyor üzerinde ama kabızlık durumuna göre sabah-akşam şeklinde bile kullanabilirsiniz dedi.Fitilden daha iyidir fitil makat çatlağına vs neden olabiliyor.

Bebeği bağırsak tepkili süt alerjisi olan var mı arkadaşlar .Alerji doktorumuz yoğurt peynir gibi ürünlere sonradan geçmemiz gerektiğini söyledi 7 ya da 8. Ayda .İlk sebze ve meyvelerle başlıcaz .Aynı durumda olan var mı merak ettim.

Bebeği bağırsak tepkili süt alerjisi olan var mı arkadaşlar .Alerji doktorumuz yoğurt peynir gibi ürünlere sonradan geçmemiz gerektiğini söyledi 7 ya da 8. Ayda .İlk sebze ve meyvelerle başlıcaz .Aynı durumda olan var mı merak ettim.
Süt alerjisi olduğu nasıl kesinleşti? Kakada kan var mıydı? İlk kızımda alerji vardı onda geç başlamıştım ben.

Sivilce gibi olanı mı diyorsun? Biliyorum diyemem ama bizde de oluyor, genelde ağız kenarında, özellikle de aynı böyle çenede olduğu için ve bu aralar aşırı salyalı oldukları için ona bağlıyorum ben.
Bizde de oluyor dediğin gibi salyalardan, belki kumaş mendiller sürtünmesinden. Kısa sürede geçiyor

X