2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    269
Grub sessizleşmis iki gün girmeyince sayfalar doluydu şimdi bakıyorum da sessiz sedasız aaaa niye öyle oldu 🙄
Evet ben de girmediğimde sayfalar bırakıyordu simdi birkaç mesaj oluyor 😄
Bebeği bağırsak tepkili süt alerjisi olan var mı arkadaşlar .Alerji doktorumuz yoğurt peynir gibi ürünlere sonradan geçmemiz gerektiğini söyledi 7 ya da 8. Ayda .İlk sebze ve meyvelerle başlıcaz .Aynı durumda olan var mı merak ettim.
Benim doğduğundan beri öyle doktorun tespitine göre ve bu yüzden oğlum özel mama ile besleniyor. 5. Ay kontrolunde ek gidaya 6. Ayda başlayalım dedi o yüzden henüz nasil ilerleyecegimizi konuşmadık. Yoğurt mayalandiigi için değişiyor ama yine hemen baslamamakta fayda vardır belki. Sen de laktoza karşı duyarlılık var mi? Bana eşime dokunuyor mesela. Doktor genetik de olabilir demişti. Anne sütü de gaz yapmıştı. Mama ile besleniyor onda laktoz yok.

Kızlar beslenmeden sonra gaz çıkarma durumu ne zaman bitecek? Bitiyor mu?🥴 oğlum mamadan sonra kocaman bir gaz çıkarıyor mesela ama sonra kucakta tutarken birkaç kez daha çıkarıyor. Hiç bitmiyor sanki. Biberonu da iyisini kullanıyorum. Gaz çıkışlı. Tahmini ne zaman geçiyor

Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diyorlar, keyfi yerindeyse problem yok demektir 🌸 bu arada doktor mu başlattı ek gıdaya? Yarın 5 aylık oluyoruz ama kontrole bayram sonrası gideceğiz
Bizim de kontrol bayramdan sonra. Henuz doktoru görmedik ama merak ettim bı denemek istedim ve başlamadan bitti🥹

Kızlar beslenmeden sonra gaz çıkarma durumu ne zaman bitecek? Bitiyor mu?🥴 oğlum mamadan sonra kocaman bir gaz çıkarıyor mesela ama sonra kucakta tutarken birkaç kez daha çıkarıyor. Hiç bitmiyor sanki. Biberonu da iyisini kullanıyorum. Gaz çıkışlı. Tahmini ne zaman geçiyor
Gaz çıkarması normal önemli olan kendi kendine çıkarması. Benim kız da mamadan sonra koca adam gibi gaak diye gaz çıkarıyor 😂

E ebbs kesinlikle haklısın. Leyloş nasıl? Ben daha başlamadım. 6.ayını doldurmasını bekliyorum 😀
Leyloş iyi ya genel anlamda çok şükür. Ben 4. Aydan sonra saldım. Zaten tadım olduğu için zorlamadım. Doktoru da tattır sadece şimdilik demişti kontrollerde. Çok minik kıyma bile denedi. Belki yemek seçiminde etkili olur bilemiyorum ama çok meraklı obur biri şimdilik 😂 Perakuş nasıl inşallah iyidir, bir şey kalmadı zaten ufaktan tadım yaptırsana 😂

Bizim de kontrol bayramdan sonra. Henuz doktoru görmedik ama merak ettim bı denemek istedim ve başlamadan bitti🥹
Ben de bal kabağı verdim hoslanmadi bıraktım. Doktor da 6. Ayda başlayalım dedi. Bir de mama ile besleniyor. Demir surubundan verdim ilk defa onu da beğenmedi çilekli muzluymus ona rağmen ağzını yüzünü burusturdu. Peşine de biraz sonra kustu. Balık ağını verince de hoşlanmıyor ama mamaya bayılıyor. Böyle olunca da sanki yeni tatlara alisamayacak gibi geliyor. Puskurtme öğürme normal diye okudum ama yine endişeliyim.

Ben de bal kabağı verdim hoslanmadi bıraktım. Doktor da 6. Ayda başlayalım dedi. Bir de mama ile besleniyor. Demir surubundan verdim ilk defa onu da beğenmedi çilekli muzluymus ona rağmen ağzını yüzünü burusturdu. Peşine de biraz sonra kustu. Balık ağını verince de hoşlanmıyor ama mamaya bayılıyor. Böyle olunca da sanki yeni tatlara alisamayacak gibi geliyor. Puskurtme öğürme normal diye okudum ama yine endişeliyim.
Bende dün ek gıdaya havuç ile başladım öğürme falan yaşamadık, tadım olduğu için çok ısrarcı olmadım 1 çay kaşığı kadar yedi🫠 ama suyu sevmedi yavrum 😂 suratı şekilden şekile girdi 😂

Valla 3 gün kuralı veya hergün yeni bişey yok direkt daldım 😂
Ahaha iyi o sana dalmadı. Midesini yorma annesi yavas yavas soğan zor ilk zamanda hani çorbada su gırıyor ya içine şu an için erken. İlk kuru tadım hatta sonra yogurt yaparsın sonra bunları yogurtla karıstırıp verebılırsın. Meyve tadımından sonra onuda yogurda katarsın. Ama çorba şu an cok erken.

Bende dün ek gıdaya havuç ile başladım öğürme falan yaşamadık, tadım olduğu için çok ısrarcı olmadım 1 çay kaşığı kadar yedi🫠 ama suyu sevmedi yavrum 😂 suratı şekilden şekile girdi 😂
Su zor ama yutması . Genelde çiğnerler 😃

Leyloş iyi ya genel anlamda çok şükür. Ben 4. Aydan sonra saldım. Zaten tadım olduğu için zorlamadım. Doktoru da tattır sadece şimdilik demişti kontrollerde. Çok minik kıyma bile denedi. Belki yemek seçiminde etkili olur bilemiyorum ama çok meraklı obur biri şimdilik 😂 Perakuş nasıl inşallah iyidir, bir şey kalmadı zaten ufaktan tadım yaptırsana 😂
Ya ben sanırım çok kuralcıyım. Doktor okey dese başlardım ama doktoru 6.ayı bekletiyor ben de söz dinliyorum. Mesleki deformasyon sanırım😂😂
Yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam🤣

Süt alerjisi olduğu nasıl kesinleşti? Kakada kan var mıydı? İlk kızımda alerji vardı onda geç başlamıştım ben.
Biz de kakada kan hiçbir zaman olmadı.huzursuzluk,aşırı gaz ,ara ara egzama .geçmeyen konak,popoda kızarıklık ve gürültülü kaka vardı.şimdi egzama geçti Ama gürültülü kaka devam ediyor.Huzursuzluk ve gaz azalsa da devam ediyor.Bu belirtiler yeterliymiş.6. Ay ek gıdaya geçmeden deri testi de olduk cilt tepki vermiyor sadece bağırsak tepkili alerji bizimki geç başlıcaz bu yüzden süt ürünlerine

Bizim de böyle bu ara ikidir. Doktoru üçüncü günden sonra haberim olsun demişti ama çok bir sıkıntısı olmayınca aramadım ben. Kakası var da yapamıyorsa 3. Gün de olsa bir görünmek iyi olabilir ama bir sıkıntısı yok gibiyse beklenebilir bence. (Sırf anne sütü alıyorsa tabii) bizimki çok kusuyor bu ara, ben ona bağladım açıkçası ama bilemedim doğru mu tespitim.🤷🏻‍♀️
Aşırı bi huzursuzluğu yoktu sadece kakası geldiği zaman yapamayıp huysuzlanıyordu, bayram sonuna kadar bekleyecektim yapmasaydı ama bugün yaptı çok şükür eve bayram erken geldi 🤣🤣 Kusma konusuna gelince tespitin çok doğru bence, bizimki de çok kustu son günlerde, ben de ona bağlamıştım

Evet ben de girmediğimde sayfalar bırakıyordu simdi birkaç mesaj oluyor 😄

Benim doğduğundan beri öyle doktorun tespitine göre ve bu yüzden oğlum özel mama ile besleniyor. 5. Ay kontrolunde ek gidaya 6. Ayda başlayalım dedi o yüzden henüz nasil ilerleyecegimizi konuşmadık. Yoğurt mayalandiigi için değişiyor ama yine hemen baslamamakta fayda vardır belki. Sen de laktoza karşı duyarlılık var mi? Bana eşime dokunuyor mesela. Doktor genetik de olabilir demişti. Anne sütü de gaz yapmıştı. Mama ile besleniyor onda laktoz yok.
Benim laktoz intoleransım var çocuğun da bana çektiğini düşünüyorum bu yönden. biz de özel mama kullanıyoruz .Mama+meme şeklinde besleniyoruz ama gitgide alışıyorlar galiba eski gazı yok şu an .6.ayda bir liste oluşturacağını söyledi kendi çocuk doktorumuz.Süt ürünleri için de önce yoğurt çorbası sonra peynir en son yoğurt a geçeceğini söyledi alerji doktoru .Alerji için Maltepe medikal park Emre akkelleye gidiyoruz.Aslında baştan hep kolik dendi ama kolik bebeklerin çoğu alerjik bence😀Hiçbir zaman çok sakin bir bebek olmadı bizimki hep bir huzursuzluk hali vardı

X