Evet 4. Ayda uyku gerilemesi başlıyor bunun sebebi de keşfetmeye başlaması artık duygularla hareket etmeye başlaması o yüzden odaklanmakta zorlanıyor maalesef uykuya geçişlerde çok zor oluyor gerçi bize etkilemedi çünkü bizim zaten uyku düzenimiz diye bir şey yoktu biz bariz bir geçiş hissetmedik yaniYa kızlar bu yatış pozisyonuna geçince ağlama 4 aya özel bişey mi? Gerçekten yordu beni bu durum artık. 4 aylıkken uykular kısalırmış onu bilmiyordum gündüz uykuları kısalma sebebi ayı kaynaklıymış ama yani uyuması gereken zamanda da kafa hep dışarıya dönük uyumak istemiyorya umarım geçicidir uyku düzeni nasıl oluşturcam bilmiyorum. Birde emmesi çok kısaldı azıcık emip hemen memeyi çıkarıyor etrafa bakmaya çalışıyor. Böyle ayakta sallaya sallaya kandırarak vermeye çalışıyorum
Ah canım çok teşekkürler bilgi verdiğin için artık rahatım bende bu konuda güzelce büyüyor kafası bizim doktorumuzda aynen güzelce anlattı ve muhtemelen kapanmaz ama yine de bilgi vereyim daha var sizinkinin kapanmasına dedi heppp çok iyi olsunlarHiMom canım, bıngıldak için kapanmak üzere dedi. Yalnız hiiç sorun yokmuş. 4.aydan itibaren kapanabilirmiş. Büyümesi güzel kafasının.
Senin de için rahat olsun
Benim kanguru aldığım yer 4. ay sonrası dışa dönük taşıyabilirsiniz diyor ama tıbbi olarak pek önerilmiyor. Şöyle bir yazı da buldum. Bebeğimi dışa dönük taşıyabilir miyim? - Tunikokızlar bizde babyjörn kanguru var pek memnun kalmadım ya epey ağırlık taşıyor gibiyim omuzlarım ağrıyor yani birde yüzü dışarı dönük ne zaman taşıyabiliriz benim kızım hiç sevmiyor diğer türlü artık durmuyor etrafa bakmak istiyor bende taşıyorum o şekilde yanlış mı yapıyorum
Benım oğlan 3 saat bazen 4 saate doğru uyanık kalıyor.. Ama iyi uyuduysa boyle oluyo, yoksa kısa kısa gunduz uykusuYa kızlar bu yatış pozisyonuna geçince ağlama 4 aya özel bişey mi? Gerçekten yordu beni bu durum artık. 4 aylıkken uykular kısalırmış onu bilmiyordum gündüz uykuları kısalma sebebi ayı kaynaklıymış ama yani uyuması gereken zamanda da kafa hep dışarıya dönük uyumak istemiyorya umarım geçicidir uyku düzeni nasıl oluşturcam bilmiyorum. Birde emmesi çok kısaldı azıcık emip hemen memeyi çıkarıyor etrafa bakmaya çalışıyor. Böyle ayakta sallaya sallaya kandırarak vermeye çalışıyorum
Benim oğlan da aynı şekilde kustuğunu yutuyor ben de çok uğraştım yutmasın diye ama olmuyor
Çok teşekkür ederim o zaman daha dikkatli olmakta fayda var henüz çok fazla böyle taşımamak en doğrusuBenim kanguru aldığım yer 4. ay sonrası dışa dönük taşıyabilirsiniz diyor ama tıbbi olarak pek önerilmiyor. Şöyle bir yazı da buldum. Bebeğimi dışa dönük taşıyabilir miyim? - Tuniko
Anne sütünün değerini bilen koca göbekli çocuklarMüsriflik yapmıolaryaa ben ilk defa boyle bişeyle karsılasıorm kusmugunu yutmak nedir ya.. Moçu
Bizim model de altıcı ay itibariyle sırtta taşırmaya izin veriyormuş, (bir de yanda kalçada ama onu kullanmam). Oğlumda hiç denememiştim, aşırı mantıklı geldi sırt pozisyonuBenim kanguru aldığım yer 4. ay sonrası dışa dönük taşıyabilirsiniz diyor ama tıbbi olarak pek önerilmiyor. Şöyle bir yazı da buldum. Bebeğimi dışa dönük taşıyabilir miyim? - Tuniko
Benimkinde ee var sanırım ama kıllanır mıyım emin değilimBizim model de altıcı ay itibariyle sırtta taşırmaya izin veriyormuş, (bir de yanda kalçada ama onu kullanmam). Oğlumda hiç denememiştim, aşırı mantıklı geldi sırt pozisyonu
Uzmanlar önermiyor maalesefkızlar bizde babyjörn kanguru var pek memnun kalmadım ya epey ağırlık taşıyor gibiyim omuzlarım ağrıyor yani birde yüzü dışarı dönük ne zaman taşıyabiliriz benim kızım hiç sevmiyor diğer türlü artık durmuyor etrafa bakmak istiyor bende taşıyorum o şekilde yanlış mı yapıyorum
Vallahi ben yıkıldım benim Mahir oglan beni bitirdi.emme dogdugundan beri yok iki dakika emiyordu onu da bıraktı.biberon reddi emzik reddi ne ararsan var.sadece uyku arasinda beslemeye çalışıyorum.uykusu zaten cok az.uyutmak zor uykuda tutmak daha da zor.sancisi hep vardi azaldi ama bitmedi.coklu gida alerjisi var ve ben hiçbir şey yiyemiyorum.butun bunlara ek evde oldugu her dakika uyuyan bir kocam var.kalan zamanda da iftar iftar geziyor.ailemin yanina gidicem iki hafta diye ama uc dört ay kalacağım.Selam canım hahahaburhan altıntop'un bir sözü vardı "ben aslida yoğuum" aynı o hesap biz hala ecinni minik conevarla uğraşıyoruz uykusuzluk üzerine diş ve atak haftası bindi artı olarak bir de 2 gün önce aşı olduk, yıkılmadım ama ayakta da değilim yani sizde durumlar nasıl?
Yemin ederim birebir aynıyız kocalar hariçVallahi ben yıkıldım benim Mahir oglan beni bitirdi.emme dogdugundan beri yok iki dakika emiyordu onu da bıraktı.biberon reddi emzik reddi ne ararsan var.sadece uyku arasinda beslemeye çalışıyorum.uykusu zaten cok az.uyutmak zor uykuda tutmak daha da zor.sancisi hep vardi azaldi ama bitmedi.coklu gida alerjisi var ve ben hiçbir şey yiyemiyorum.butun bunlara ek evde oldugu her dakika uyuyan bir kocam var.kalan zamanda da iftar iftar geziyor.ailemin yanina gidicem iki hafta diye ama uc dört ay kalacağım.oyle olmaz boyle olur.haketti coktan.
Düzen mi,Yemin ederim birebir aynıyız kocalar hariçbenim oğlusun da çoklu besin alerjisi var ben de hiç bir şey yiyemiyorum 25 kilo verdim gel sarılalım ben de aynı sekilde sadece uyku arasında emzirmeye çalışıyorum o da geceleri, gündüz emzirmeye calistigimda da anlıyor cingöz Recai zaten 1-2 kere emzirebiliyorum onda da 5 dk emiyor ama ben birşey yiyemedigimle kalıyorum. Evet ona biraz da olsa anne sütü gitsin diye ugrasiyorum ama sana da çok koymuyor mu uyutmak bizim için de çok büyük sorun çünkü doğduğundan beri destekli uykuya alıştığı için (mecburen) şu an öle bir rutin olusturayim, şu saatte uyusun, aman yatağında uyutmaya caisayim oyle bir şey asla yok bizde de
Ateş dışında saydıkların bende de adet döneminde oluyor. Özellikle süt belirgin bir şekilde azalıyorKızlar adet olmama yakın sütüm azalıyor. Geçen ay da olmuştu dikkat ettim her adetime yakın böyle oluyor. Birde ateşim yükseliyor eklemlerin ağrıyor baya halsiz oluyorum iştahım kapanıyor gece 38 e çıktı ateşim geçen ay da adete 4 5 gün kala aynı şekilde olmuştum. Adetle mi ilgisi var yoksa yorgunluk mu bilemedim.
Kanama başlayacağı için bağışıklığın düşüyor vücut da tepki veriyor bana hamile kalmadan önce her adet öncesi olurdu dediğin gibi ateşim çıkar hasta olacakmış gibi her yerim agrirdi . Şimdi de doğumdan beri 4 aydir hala kanıyorum kanamam kesilmedi olmuyor vücut alıştı sanırım düşük bağışıklıkla rölantide yaşamayaKızlar adet olmama yakın sütüm azalıyor. Geçen ay da olmuştu dikkat ettim her adetime yakın böyle oluyor. Birde ateşim yükseliyor eklemlerin ağrıyor baya halsiz oluyorum iştahım kapanıyor gece 38 e çıktı ateşim geçen ay da adete 4 5 gün kala aynı şekilde olmuştum. Adetle mi ilgisi var yoksa yorgunluk mu bilemedim.
Hadi ya bende yarın hemen alayım o zaman hamilelikten önce yoktu bende böyle şeyler bi karnım ağrırdı o kadar ama şimdi baya etkiliyor. Araştırdım az önce pharmaton alacaktım o emzirme döneminde önerilmez diyor. Solgat almayı düşünüyorum. Ama çok çeşidi var solgarın hangisini almam gerekiyor acabaKanama başlayacağı için bağışıklığın düşüyor vücut da tepki veriyor bana hamile kalmadan önce her adet öncesi olurdu dediğin gibi ateşim çıkar hasta olacakmış gibi her yerim agrirdi . Şimdi de doğumdan beri 4 aydir hala kanıyorum kanamam kesilmedi olmuyor vücut alıştı sanırım düşük bağışıklıkla rölantide yaşamayaadetten önce vitamin takviyesi almanı öneririm ben öyle çözmüştüm sorunumu (Multi vitamin)
Şimdi şöyle ben mfk vitaminleri ile hamile kamlmistim onun Multi vitaminini kullanıyorum o yüzden diğer markalar hakkı da çok bir bilgim yok açıkçası ama bildiğim şu ki Multi vitaminin markasından çok günlük alman gereken mg miktarını hangisi en iyi sekilde karşılıyorsa onu alman gerekiyor. Yani tamamen sallıyorum, günlük 100 mg demir 50 mg B12 alman gerekiyordur ama senin aldığın vitamin o kadar değildir boşa icmis olursun o yüzden önce ya doktoruna sor ya da günlük alınması gereken miktarı internetten bakabilirsin ona göre al derim. Solgar da iyidir ama marka olarak, yani ben işini görür diye düşünüyorumHadi ya bende yarın hemen alayım o zaman hamilelikten önce yoktu bende böyle şeyler bi karnım ağrırdı o kadar ama şimdi baya etkiliyor. Araştırdım az önce pharmaton alacaktım o emzirme döneminde önerilmez diyor. Solgat almayı düşünüyorum. Ama çok çeşidi var solgarın hangisini almam gerekiyor acaba