2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
2gün önce karın üstü bıraktım yatağında biraz enerji harcasın diye. Döndüğümde dönmüştü ama bir daha yapmadı

Evet bel sırt, kas, kemik ağrılarına iyi geliyor. Ama kalsiyumu da eksik etmemek lazım
Magnezyumu ben doğumdan sonra kalanları bitirmek için kullandım, ondan sonra hiç kullanmadım. Ya sırt bel ağrılarına da iyi geliyor muydu acaba
kızlar magnezyum ve kalsiyum fazlalığı da böbrek taşına sebep oluyor malum. Hamileyken bile doktor, kontrollü kullanmakta fayda var demişti. Aklınızda olsun he bir de dün gece ağrıyla acile giden kocamda böbrek taşı olduğunu öğrendik, taze bilgi oldu benimki

Ben sünnet ettireli hemen hemen bir ay olacak ilk iki gün biraz zorlandım ben çünkü lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra ilk çişin de etkisi ile yanması ve acısı çok olmuştu ağlamaktan bitap düşmüştü ama sonraki günler toparladı çok şükür ve 7 günde iyileşti. Ben ilk iki üç gün calpol verdim ağrısı oldukça ve doktorun verdiği anestol krem ve antibiyotik kremle günde üç kez pansuman yapmıştım zaten sana da orada anlatırlar ne yapman gerektiğini. Bez pipisine değmesin diye de karton bardak kesip koyduk çok iş gördü karton bardağı 5 gün falan kulandım sonra gerek kalmadı. 4. gününden sonra oturma banyolarıyla iyileşme sürecini hızlandırdık. Bir haftada yaraları iyileşti ama dikişler 1 veya 2 ayda eriyip kayboluyor

Bennn gebeliğimi ilk öğrendiğim günden beri var ama artık alıştım bol bol su içiyorum
Yaa. Birrşey soracağım bende gebelik bekliyorum regl günümü bekliyorum siz in belirtileriniz neydi benim bugün ağzımda geçmeyen bi acı tat var ve sulu beyazlı akıntım oldu bir iki gün

Geçir bence de oyalansın kuzucum

Kızlar bu diş için bir jel yazmıştı birisi kim olduğunu hatırlamıyorum. Dişleri dünden beri çok kaşınıyor ne almam lazım sizce bugün eczaneden alırım ona göre

Ay geçmiş olsun. C vitamini fazlası da yapıyor. Bana kalsiyum hiç vermediler bu gebelikte, ilkinde vermişlerdi ama. Ben de deli gibi c vit içiyorum hastalanmadan kışı kapatabilmek için, sonumuz hayrolsun

Yaa. Birrşey soracağım bende gebelik bekliyorum regl günümü bekliyorum siz in belirtileriniz neydi benim bugün ağzımda geçmeyen bi acı tat var ve sulu beyazlı akıntım oldu bir iki gün
O acı tat doğurduğum güne kadar geçmedi akıntım vardı ve göğüs uçlarım çok kaşınıyordu başka bi şey yoktu

Ay geçmiş olsun. C vitamini fazlası da yapıyor. Bana kalsiyum hiç vermediler bu gebelikte, ilkinde vermişlerdi ama. Ben de deli gibi c vit içiyorum hastalanmadan kışı kapatabilmek için, sonumuz hayrolsun
Aaaa bak bunu bilmiyordum. Ben de bu kış kullanmaya başladım c vit.

Bu arada geçen gün tahlil yapıldı bana ve tüm değerlerim gayet iyi. Saç dökülmesinin bence değerlerle alakası yok

Biz biraz parkta gezdik çimlere uzandık falan ama sonrası rezillik bir ağladı durmadı kendimi eve zor attım elimde bebek arabası kucağımda o biz kim dışarı çıkmak kim
Biz de hastaneye gittik sabah benim için. Ve şunu fark ettim; benim kız doktorları çok seviyor. Gördüğü anda gülücük saçıyor. Evde de kıyamet kopuyor

Aaaa bak bunu bilmiyordum. Ben de bu kış kullanmaya başladım c vit.

Bu arada geçen gün tahlil yapıldı bana ve tüm değerlerim gayet iyi. Saç dökülmesinin bence değerlerle alakası yok

Bence de yok, ben hala tahlil yaptırmadım ama bir eksiğim olduğunu sanmıyorum çünkü ikinci trimesterdan beri doktorun önerdiği her türlü takviyeyi kullanıyorum

Ben C vit hastalık tehdidi varsa 500 mg alıyorum arada, çok zorda kalırsam 1000 mg aldığım da oldu, bebek için pek bir sorun olmaz, fazlası böbrekten atılıyor zaten demişti doktorum hamileyken de emzirirken de ama fazla kullanmamı istemedi(yine fazlası bebeğe zararlı olabilir belki ama yeterli çalışma yok galiba. Bir de devletteki doktor hamileyken max. 200 mg önermişti muhtemelen aynı nedenden ötürü), o yüzden sürekli kullanmamaya çalışıyorum.

Biliyorum ama ben ek olarak kalsiyum almıyorum. Peynir yoğurt süt vs düzenli tüketirim. Lattede varsa da azdır bence.

Bende aydınlanmak istiyorum bu konuyla ilgili, sanrm bende 5 ay gibi yaptırcam.. Bende etıketleyin bacılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…