2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Uyutmayınca süper oluyo zaten.. Ama Eymen gun ıcınde uykuyu hala arıyor.. Bıldıgın hırcın huysuz oluyo uyuyup uyansın pammuk gibi uykuyu aramasa istiyorum ama uyutsan uyuyo
İlk başta çok huysuz oluyor 17 den sonra ama sonra alışıyor bir de bizde öğlen uykusundan kalkınca çok sinirli oluyordu uykuyu alamıyordu yarım saat uyuyordu mesela. O yarım saatlik uyku onu 23 e kadar götürüyordu çok fena oluyordu böyle de kötü mesela biz oruç tutmuyoruz şuan ama bir iftara bile gidemiyorum çünkü Bade 19 30 dan sonra dünyadan kopuyor çok sinirli oluyor Rutini var işte 19 da duş sonra yağlarla masaj saç tarama oje sürme filan keyiflendirip yatırıyorum. Tuvaletini yaparken elini yıkamamak için beni tutuyor ki su bazlı ojesi bozulmasın

Seni çok iyi anlıyorum Bade reis, keşke ben de birilerine tutunabilsem oje sürdükten sonra çünkü adettendir, öncesinde gitmiş olsam bile sürer sürmez tekrar gitmem gerekir

Kızlar saç dökülmesi yaşayanlar, bir çözüm bulabildiniz mi? Kuaförüm şampuan önermişti ama etkili olacağına inanmadığım için almadım. İşe yarar önerisi olan var mı?
Ben şu perfectili içiyorum 16 tane içmişim toplam ama hala dökülüyor. Doktor yerine yenisi çıkacak dedi hatırlıyorum bende bebek saçı gibi çıkmıştı önlerde

Ben şu perfectili içiyorum 16 tane içmişim toplam ama hala dökülüyor. Doktor yerine yenisi çıkacak dedi hatırlıyorum bende bebek saçı gibi çıkmıştı önlerde
İçten tedavinin (hapların) bir faydası olmuyorsa, dıştan tedavinin, yani şampuanın hiç faydası olmaz o zaman herhalde.

Kızlar saç dökülmesi yaşayanlar, bir çözüm bulabildiniz mi? Kuaförüm şampuan önermişti ama etkili olacağına inanmadığım için almadım. İşe yarar önerisi olan var mı?
Yeni sağlık ocağından geldim. Kan vereyim ne eksikse onu kullanayım diye ama kan alma saati bitmiş. Pazartesi tekrar gideceğim. Doktora sordum çok dökülüyor evdeki kedimi geçti dedim. Biotin kullanabilirsin ama zamanla azalır dökülme dedi.

Biotini eşim kullanıyor ama hiçbir faydasını göremiyor bence

4. Ay aşılarını yaptırdık sabahtan. Ateş yapar mı bu aşılar? Diğerinde ateşi olmamıştı. Ebe de birşey söylemedi. Bu arada benim miniğim 5100 gr 63 cm olmuş. Mama vereyim mi kilo için dedim hayır hiç gerek yok dedi.Zaten doktor da vermemi istemiyordu.Geçen aya göre 400-500 gr arasında almış. Boyu uzun olduğu için bizim için önemli olan o dedi.Yani bilemedim. Uyuyan bir bebek değil iki üç saatte bir memeyi ben veririsem alır o da zorla. İnşallah normaldir.

2. Ayda ateş olmadı bizde, 3. Aydaki rota ve nimentrixte de olmadı ama 4. Ay hafif ateş yaptı, 37.2 yi geçmedi gerçi. Bir gün kadar sürdü, kendiliğinden geçti sonra.

Ewt gerçekten öyle nasıl bakıcam diye düşünmedim hiç mücize olarak gördüm ikizlerimi başta kaynanam oğluna sabırlar dilerken ve bi çok insan sabır versin derken hiç biri umrumda olmadı sadece Allahım kimseye muhtaç etmesin diye dua ettim çok şükür etmedi, hep bende Allah kimseye taşıyamıcağı yükü vermez dedim demekki bana güvenmiş göndermiş dedim Rabbim o gücü gerçekten veriyo annelere, ilk çocuk daha zordu şuan ilk bebegi olanları çok iyi anlıyorum ki ben çok panik ve stresli evhamlı bi insanım ikizlere biraz da düşünerek stres yapmadan devam ediyorum

Benimkinde 2.ay aşıları da 4.ay aşıları da ateş yapmadı. Sadece ağrı yapıyor onu fark ediyorum.

İçten tedavinin (hapların) bir faydası olmuyorsa, dıştan tedavinin, yani şampuanın hiç faydası olmaz o zaman herhalde.
Ben Bade nin şampuanını kullanıyorum boya filanda yok ya en sağlıklısı bu şekildedir diyip ama bayadır böyle yani 3 yıldır bebek şampuanı kullanıyorum

Bu arada ben kızların çocuk doktoruna biotin mi perfectil mi diye sorduğumda perfectil kullanabilirsin emzirirken dedi. Yine sizde bence bir sorun ya da içeriğine bakın

Bizde 2. Ayda da 4. Ayda da ateş 37.5 u geçmedi o yüzden ben ilaç vermedim. Ya bence bu meme işi geçici bir dönem de geçmiyor nasıl bir şeyse.

Ben emzirirken şöyle bir oyun buldum belki sizde de işe yarar. Yanına yatıyorum bebeği, tişörtümü çıkarıp bebeği bana doğru çekiyorum. Yanağımı şişirip bebeğin eliyle balonu söndürmesini sağlıyorum bir de pırt diye ses çıkarıyorum bunları yaparken bir elimle de memeyi ağzına sokuyorum. Gözümün içine baka baka hem emiyor hem gülüyor. Kısa bile emse bana yetiyor umarım sizde de işe yarar

Ya bende onu dısundum allah korusun evde düşsek kalsak kac saat sonra haber alırlar bızden.
Bizim yan komşu hemen farkına varır, maşallah cin gibiler yangın alarmı çalınca saniyede damladılar. Eşim bana ulaşamamıştı hamileliğin son zamanlarında, elektrik kesilmişti benimde tabii şarjım bitti, gitmiş onları aramış. Saatte bir kontrole gelmişlerdi iyi insanlar kesinlikle ama biraz fazla hassas ya da meraklılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…