• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    130
Ne kadar tetkik o kadar ücret gibi bir katkı düşünmüştüm
Ya da ne bileyim işte
Dediğiniz gibi doktor söylemek zorunda ,istemeyen hastaya ısrar etmek değil.
Kaldı ki istemediğimi belirten kagit imzalattılar. yani dava açarsam bile testi istemedigimi belirten yazılı imzam var doktora dönemez .
Ayrıca eşim önceden mümessildi,bazı doktorların ne için ne yaptığını çok iyi biliyorum.
Ayrıca daha yeni yenidogan çetesini gördük,doktor diye hepsi düzgün mü diyelim.
Ah yazık doktorlara.
Valla cidden yazikmis:)))

Yaptiemak isteyen herkes tabiki yaptirabilir ama ben bu kadar ısrarcı olunmasını doğru bulmuyorum sadece herkesin kendi fikri ve düşüncesi bütün bilgiler verildiği takdirde kişi yaptırmak istemiyorsa bu kadar zorunda bırakılmasını mantıksız buluyorum gereksiz tetkik fiziksel değilse bile acaba diye insanın içini yiyo psikolojik zarar olduğunu düşünüyorum her doktorun iyisi kötüsü var umarım herkes iyi olana denk gelir :)
Size katiliyorum, bu nedenle ikili ve uclu testlerin gereksiz ve psikolojiyi asiri yordugunu dusunuyorum. Nasil olsa sonunda her turlu fetal dna ya donuyor is. En bastan imkani olan anneler bunu yaptirsa, 1 haftada rahat ederler. Hic ne ikili cikana kadar ne de sonrasinda sorun yasarlar. Allah herkese iyileri, iyi imkanlari cikarsin kesinlikle.

Benimde disim kirildi kuzu bekledim ciddi agridi ama dayandim 3. Ayi doldurdm.sukur sag salim yaptiricam onumuzdeki hafta cunku anestezili islem olucak mecbur yaptircam.baslayinca agrisi hic durdurmuyor
Korktuğum başıma geldi desen yeridir hamilelikte diş çok sıkıntı yarın bı gidicem bakalım inşallah kanal tedavisi falan gerek duymaz

Kesinlikle söylemesi gereken bir şey, size katılıyorum
Elbette secim benim elimde ama ben burda gereksiz bir ısrardan bahsettim
Neden söyledi demedim aslında,2lide de söyledi ama orda sorun etmedim,istemedigime dair kagit imzalatti geçti
3lü de söyleyip geçebilirdi, yukarida da belirttirigim gibi fazla ısrar etmesine takıldım
Bazıları özellikle yapılmasını istiyo ikili zamanı geçti hadi bari üçlü yaptır gibisinden düşünmüş olabilir farklı bişe yoktur canım cidden bazı doktorlar çok takıyo bunun yapılmasına

Korktuğum başıma geldi desen yeridir hamilelikte diş çok sıkıntı yarın bı gidicem bakalım inşallah kanal tedavisi falan gerek duymaz
Merhaba çok ağrınız varsa doktorunuzla irtibata geçip bı diş doktoruna en azından muayene olmanızı tavsiye ederim benim de 8 haftalikken olmustu dişçim uzun zamandır gittiğim bı disciydi 1 kanal 1 de dolgu yaptık her şeyi açıklayarak yaptı hamile kadınlara yapılan anestezinin içeriğinden bahsetti tedavi edilmezse eğer enfeksiyon varsa daha riskli bı durum olabileceğinden bahsetti ilk 3 ay tavsiye edilmemesinin hasta çok korkup heyecan yapip gerilirse düşük riski olabilir diye olduğunu söyledi çok şükür hicbi problem de yaşamadım o ağrıyla daha ciddi sıkıntı da yaşayabilirdim bence işlem yaptirmasaniz bile en azından muayene olun derim belki bı çözüm yolu bulunur yazık cekmeyin bu kadar acıyı

Bazıları özellikle yapılmasını istiyo ikili zamanı geçti hadi bari üçlü yaptır gibisinden düşünmüş olabilir farklı bişe yoktur canım cidden bazı doktorlar çok takıyo bunun yapılmasına
Benim annem de bana hamileyken test istemediği halde zorla bu testler yapılmış bı de üstüne kesin tanı gibi tamamen sağlıksız olacak alalım diye ihtimalleri kesin olacakmış gibi anlatmışlar hamileliginde depresyona girmiş ben ilk dogdugumda bbenimle bağ bile kuramamis bu yüzden yaptırmakta yaptırmakta kisinin kendi seçimi. 1 hafta yasicak dese bile doktor yüzde yüz garanti edebilir mi bunu o yüzdeye güvenip cocugunu aldirmicak insanlarda var sadece fikri değişmeyeceğinden dolayı test yaptırmak istemeyenlere saygı duyulmalı bence he tabiki bu kişi sonrasında gidip doktora hesap sormamali o başka bı konu nasıl yaptırayım içim rahat etsin diye düşünen varsa yaptırıp içime kurt dusurmiyim diyen de olabilir

Evet sanırım öyle bu doktorda
"Benim hastam olup test yaptırmamak mi" dedi
Demekki bunu önemseyen biri ,ikilide önemsemeyip 3lüde aklına geldide ısrarcı oldu o zaman
Teşekkür ederim güzel açıklamalarınız için

Ben hastanede çalışıyorum canım sağlık çalışanıyım eğer bensem söylediğin 😁 tarama testlerinde doktor devlet hastanesi için diyorum ödenek almaz. SGK kapsamında devlet tarafından karşılanır.ikili tarama testini reddeden hastalara da kesin tanı değil tarama testi neden yaptırmak istemiyorsun diye bazısı sorar bazısı yaptırması için ısrarcı olur tamamen hasta sağlığı ve bebek sağlığı hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak açısından aslında bazı doktorlar biraz daha ısrar eder bazısı da yaptırmak istemiyor musun ? Neden peki diye sorar hasta da tercih der o da okey der 😁 olay böyle yani
Evet canım kullanıcı adını hatırlayamamıştım çok sağ ol bizi aydınlattığın için :)

Insallah basit bir operasyonla gecer benimki baya kotu durumda saglikli beslenmeme ragmen dislerimde sknti yasamaya basladm zaten hep problemliydi bebis dogana kdr dis kalmayacak agzimda 🥹

Hafif batma şeklinde ağrım vardı canım ara ara gelip gidiyor her gün yatıyordum çocuğa bakan vardı bugün tek kaldım mecbur dolanmak zorunda kalınca ağrılarda başladı
İşlemden kalan bir ağrı mı yoksa bebişten dolayı mı? Bugün daha rahat olabilecek misin, yanında birileri var mı?

Valla cidden yazikmis:)))

Size katiliyorum, bu nedenle ikili ve uclu testlerin gereksiz ve psikolojiyi asiri yordugunu dusunuyorum. Nasil olsa sonunda her turlu fetal dna ya donuyor is. En bastan imkani olan anneler bunu yaptirsa, 1 haftada rahat ederler. Hic ne ikili cikana kadar ne de sonrasinda sorun yasarlar. Allah herkese iyileri, iyi imkanlari cikarsin kesinlikle.
Ben fetal dna yaptırdım içim rahat olsun diye. Temiz cıkmıstı. Ancak 17. Haftada bebekte koroid kistler cıkınca bi süphelendim.. yani gereksiz bir süphe muhtemelen biliyorum ama. Dr um bunlar geçici kistler ama gebede görünce down sendromu mu diye fetal dna ya göndeririz ama sen zaten yaptırmıstın temizdi baska bulgu da yok sorun yok dese de. Aklımda hep düsünmeden duramıyorum.. 2 haftaya detaylı usg ye gireceğim..

Kızlar benim cildimde mevsimsel olarak kuruluk olurdu fakat şu an çok çok fazla, pul pul dökülüyor. Çenem, burnum, yanaklarım, kaşlarımın altı.. Ne kullanacağımı hiç bilmiyorum artık, sürekli kızarık görünüyorum. Hamilelikte uygun bir nemlendirici var mıdır acaba bunun için? Doktorum vücuduma bepanthol kullanabileceğimi söylemişti krem olarak. Yüzüm için de alabilir miyim aynı markadan ama ben daha önce yüzüm için kullanmadım hiç ürünlerini. Hangisini alabilirim, farklı bir öneri de olur. Cildim çok kötüleşti :( cilt bakımı yaptığım günleri özledim.

Ben fetal dna yaptırdım içim rahat olsun diye. Temiz cıkmıstı. Ancak 17. Haftada bebekte koroid kistler cıkınca bi süphelendim.. yani gereksiz bir süphe muhtemelen biliyorum ama. Dr um bunlar geçici kistler ama gebede görünce down sendromu mu diye fetal dna ya göndeririz ama sen zaten yaptırmıstın temizdi baska bulgu da yok sorun yok dese de. Aklımda hep düsünmeden duramıyorum.. 2 haftaya detaylı usg ye gireceğim..
En ufak bir şüphe bıraktılar mı insanın içi içini yiyor zaten ama böylesi daha da stresli inan ki ikiniz içinde. Güzel düşün, dua et, güzel güzel bekle. İnşallah detaylıdan sonra en güzel haberlerle bize anlatmaya gelirsin bebişini.

Kızlar benim cildimde mevsimsel olarak kuruluk olurdu fakat şu an çok çok fazla, pul pul dökülüyor. Çenem, burnum, yanaklarım, kaşlarımın altı.. Ne kullanacağımı hiç bilmiyorum artık, sürekli kızarık görünüyorum. Hamilelikte uygun bir nemlendirici var mıdır acaba bunun için? Doktorum vücuduma bepanthol kullanabileceğimi söylemişti krem olarak. Yüzüm için de alabilir miyim aynı markadan ama ben daha önce yüzüm için kullanmadım hiç ürünlerini. Hangisini alabilirim, farklı bir öneri de olur. Cildim çok kötüleşti :KK43: cilt bakımı yaptığım günleri özledim.
Yves roche tavsiye edebilirim. Dr umda kozmetiğe karşı. Kendim araştırdım en içeriği temiz o gibi geliyor.

Back