2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Rota aşısı filan oldu mu? Eymen de Rotadan snra olmustu.. Alerjı için kakalı bez gönderdik ama sonra nooldu bılmıorm.. Emzırmeye devam ettm valla🤷‍♀️🤭
Yok olmadı henüz 4. ay randevusu haftaya cumaydı. Poposunu açınca rahatlardı en azından şimdi onda bile çok ağlıyor. Gerçekten bir derdi var anlıyorum ama yardımcı olamıyorum. Çok kötü bir his

Ay sükunet altındır kafasındayım ben de bu aralar. Tahammül eşiğim çok düştü. Benden bir şey istenince çok asabım bozuluyor. Susun az diyorum, gidin ötede konuşun. Dikkatim dağılıyor, suyumu bile içemiyorum. En son geçen akşam fırını derecesini açmadan çalıştırmışım, alarm çaldı, sofraya oturduk, bir baktık pişmemiş yemek 🙈
Haha bende öyleyim vallahi😂 gerekmedikçe konuşmayalım diyorum ama 5 gün yoktu ya o zamanda çok garip bir şekilde çok özlemişim😂 evin içinde bir yerlerde dolansın ama konuşmasın 😂

Üff ne guzel uyku rutinleri🤣 ben bu cocukta beceremedim anam ya.. Yapamadm uyku rutini🤷‍♀️ Bi türlü düzen olmuyo evde.. Bi ara Eymen okulda uyumayınca aksam 8i gecerken uyuyodu.. Bende Eymen uyuyunca diğerini yatak odasında uyku saatine baslıo dum emzir alt degstır, emzirerek uyut derken oluyodu Bi düzen.. Şimdi yine karıstı ortalık🤪🤦‍♀️
Haha Eymen’i daha uyutmasınlar bence benim kız 30 aylık bıraktı öğlen uykusunu çok şükür akşam 20 30 da uyumaya başladı artık😂 sabah 6 da kalksa da artık buna şükreder durumdayım😂

Aslında doğduğundan beri yediklerimden farklı hiçbir şey yemedim. Süt ürünleri de hep tüketiyordum ama ne zamandır elma yemiyordum. Arka arkaya kırmızı elma yedim. Düşünüyorum ama gerçekten farklı yediğim bi şey de yok 🤷🏻‍♀️
Hiç bilmiyorum ki canım zaten doktorlarda alerji konusunda ikiye ayrılıyor. Bazıları diyet diyor bazıları tolerans oluşturmak için yemeye devam ettiriyor. Ben anlamadım bu işi sadece kanlı kaka bizim 2 yaş sınıfında bir çocukta olmuştu. Çocuk alerjikmiş zaten annesi öyle bir bilgi vermişti ona haber vermiştik bizde yediklerini sıkı takip ediyordu. O aklıma geldi benimde 🥰

Hayır kontrol etmedim aslında ama poposunun o araya kadar kremliyorum hep ve silerken de iyice aralıyorum umarım zarar vermemişimdir. Alerjik durum için de doktorunu yeni netleştirdim. O da numarasını vermemişti daha 😥 yumurta ve süt ürünlerini keseyim bakalım
Rota aşısı sonrası da alerjik çocuklarda böyle yan etki yapabiliyor.4-5 kere arka arkaya kaka yaptı dedin ya belki zorlanmaya bağlı çatlak oluşup kanamıştır. Parmağınla poposunu aralayıp bakarsan görürsün. Doktor bana kontrol etmemi önerdi küçükte oluşmuştu bir hafta tedavi için kremler kullandık.Bence doktora danışmadan birşey kesme.

Kızlar ben emzik tutmayan bebeme sonunda emzik alıştırdım. Kendiliğinden uyuyor şimdi ama günün hepsinde emmiyor , aramıyor da. Valla hep böyle uyuyacaksa emzik kullansın ya 😂😂 Hiç zorlamadı beni bıraktım babasının yanına uyudu

Yok olmadı henüz 4. ay randevusu haftaya cumaydı. Poposunu açınca rahatlardı en azından şimdi onda bile çok ağlıyor. Gerçekten bir derdi var anlıyorum ama yardımcı olamıyorum. Çok kötü bir his
Geçmiş olsun. Bence de poposunda çatlak olma ihtimali alerjiden daha yüksek gibi gözüküyor. Alerji durumu varsa bile, biliyorsun en az birkaç hafta diyet yapman gerekiyor etkisini göstermesi için. Süt ürünlerini ve yumurtayı kesiyorsan mesela süt içerme ihtimali olan hiçbir ürünü (paketli gıda, pastane ürünü, börek, kek, bazı makarna çeşitleri vs.) tüketmemen gerekiyor. Çatlak varsa gözükebilir de gözükmebilir de. Belki hafif içeri doğru bakmayı deneyebilirsin, zaten sen bakmaya çalışınca iyice ağlarsa bu teori desteklenmiş olur.

Kızlar ben emzik tutmayan bebeme sonunda emzik alıştırdım. Kendiliğinden uyuyor şimdi ama günün hepsinde emmiyor , aramıyor da. Valla hep böyle uyuyacaksa emzik kullansın ya 😂😂 Hiç zorlamadı beni bıraktım babasının yanına uyudu
Nasıl başardın nasıllll 😂😂

Nasıl başardın nasıllll 😂😂
Tumme tippee midir ne halttır ondan almıştım baya önce ilk başta istemedi. Dişleri kaşınırken dişliğiyle beraber verdim eline. Sağını solunu kemirdi baya . Sonra uykuluyken taktım ağzına benim memem sandı emdi uyuya kaldı o günden sonra da verince alıyo uykusu yoksa atıyo uykusu olunca tutuyo ağzında 😂 Çok iyi oldu vallahi üç saat mememde kalacaktı yoksa

Tumme tippee midir ne halttır ondan almıştım baya önce ilk başta istemedi. Dişleri kaşınırken dişliğiyle beraber verdim eline. Sağını solunu kemirdi baya . Sonra uykuluyken taktım ağzına benim memem sandı emdi uyuya kaldı o günden sonra da verince alıyo uykusu yoksa atıyo uykusu olunca tutuyo ağzında 😂 Çok iyi oldu vallahi üç saat mememde kalacaktı yoksa
Emziğin rahatlığı çok iyi sevindim senin asına 😁
Pars emzik aloyo başından beri pera kabul etmiyor görsen doğduğunda 1800 gramcık bebe dilini 2 metre çıkarmış öyle çıkmış videoları var hala öyle dilini emiyor uykuluyken kocaman ondan mı kabul etmiyor biberon ve emzik anlamadım 😂
Dili hep dışarda olan başka bebek var mı acaba 😂

Hayır kontrol etmedim aslında ama poposunun o araya kadar kremliyorum hep ve silerken de iyice aralıyorum umarım zarar vermemişimdir. Alerjik durum için de doktorunu yeni netleştirdim. O da numarasını vermemişti daha 😥 yumurta ve süt ürünlerini keseyim bakalım
Yavrum kes ama iki üç haftaya etkisini görürsün eğer alerjiden ise. Takip et mutlaka bakalım

Benimki dünyaya tersten bakmayı daha çok seviyor sanırım 😂 ben düzelttikçe o kendini aşağı doğru atıyor 😂😂
IMG_8496.jpeg

Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen büyük beni mahfediyo oda haklı oyun istiyor eve tıkılı kaldı kardeşlerini seviyor ama öpüyor falan oyun oynatıyo gerçi çoğu zaman sıkılıyo ama oda bana can oldu o olmasaydı sanki daha zor olurdu evde yalnız olmak düşünemiyorum 🤦🏻‍♀️😂 bi ara zarar verme olayı vardı ağzından kaçırdı ben hep güvendim ona bişey yapmaz diye ama biz yokken yapıyomuş küçük şeyler babama söyleme diyo çok tepki verdik bidaha yapıcağını sanmıyorum perayı çok kıskanıyo parsı da erkek diye sünnet olmak istedi lafını ederken ‘ben karnındayken Allahım erkek olsun’ deseydin erkek olsaydım dedi düşün 😂😂
Valla eşim geç geldi bitik durumda adamcaz bide bizim gönlümüzü yapmaya çalışıyor geldi aryayla oynadı tam makinacı geldi anlatıcak aryacım girdi araya sonra çocukları uyutmaya yardım etti ee anlat dedim şimdi anlatsam yarıım kalıcak yine dedi konuşamadan gün bitti 😂😂
Yorgunluğuma gelince 4 ay nasıl geçti anlamadım gerçekten yorucuydu hep hastalardı falan ama daha iyiydim herkez bana nasıl bakıyo diye hayret ederken ne var ki diyesim geliyodu ya da hasta olmasınlar da bakarım diyodum şimdi zorluyolar sanki eşim en azından akşamları yanımdaydı şimdi geç gelmesi falan yormaya başladı beni e bide kendi hastalığım ne biliyim yinede buna şükür Amin Allah razı olsun 🙏🏾☺️

Cidden maşallah sana.. Allah Bi kudret verio annelere kesınlıkle.. Sende 3 cocuk kaldıracağını bildiği için ikiz çocuk bahşetti sana.. Cunku dağına göre kar verıyor mevlam.. Cidden hasta olmasınlar da bakılıyor, mecbur kalınca insanoğlu her şeyi yapabılır, bunu hep diyorum☺️

Haha Eymen’i daha uyutmasınlar bence benim kız 30 aylık bıraktı öğlen uykusunu çok şükür akşam 20 30 da uyumaya başladı artık😂 sabah 6 da kalksa da artık buna şükreder durumdayım😂

Uyutmayınca süper oluyo zaten.. Ama Eymen gun ıcınde uykuyu hala arıyor.. Bıldıgın hırcın huysuz oluyo 🤦‍♀️ uyuyup uyansın pammuk gibi🤭 uykuyu aramasa istiyorum ama uyutsan uyuyo🤷‍♀️

Emziğin rahatlığı çok iyi sevindim senin asına 😁
Pars emzik aloyo başından beri pera kabul etmiyor görsen doğduğunda 1800 gramcık bebe dilini 2 metre çıkarmış öyle çıkmış videoları var hala öyle dilini emiyor uykuluyken kocaman ondan mı kabul etmiyor biberon ve emzik anlamadım 😂
Dili hep dışarda olan başka bebek var mı acaba 😂

Bnm hakiki tosun paşam bebekken mutlu olunca cıkarırdı😍

IMG_20240314_104446.jpg

Ya bende onu dısundum allah korusun evde düşsek kalsak kac saat sonra haber alırlar bızden.

Bide bnmkı site ama sitede 4 daireyiz akraba olarak.. Ama sorsan randevuyla gidip geliyorz bırbırımıze 😐 kımsenın kımseden haberi yok.. Ne acı bişey, komsuluk yok, akrabalık yok.. Allah korusun diyelim.. İnşallah olmaz oyle bişey🙏

Ay sükunet altındır kafasındayım ben de bu aralar. Tahammül eşiğim çok düştü. Benden bir şey istenince çok asabım bozuluyor. Susun az diyorum, gidin ötede konuşun. Dikkatim dağılıyor, suyumu bile içemiyorum. En son geçen akşam fırını derecesini açmadan çalıştırmışım, alarm çaldı, sofraya oturduk, bir baktık pişmemiş yemek 🙈
Ben dün tencereyi ocağa koyacağıma, cam saklama kabı içindeki yemeği ocağa koymuşum mesela😂😂

Kızlar saç dökülmesi yaşayanlar, bir çözüm bulabildiniz mi? Kuaförüm şampuan önermişti ama etkili olacağına inanmadığım için almadım. İşe yarar önerisi olan var mı?

X