Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    41
İnternette bı yazı okumustum bu konuyla ilgili doktorlar için performans değerlendirmesi diye bı şey varmış devlet özel farketmito yani hatta devlette daha fazla olduğunu okudum puanlama yapiliyomus tetkik başına gibi farkındaysanız son zamanlarda özellikle arttı bu tetkikler ufacık bı şey için bile gitsek incik cincik bir sürü test yapiyolar biz de ilgileniyorlar diye seviniyoruz ama için diğer boyutunu düşününce insan cidden gerek var mı diye düşünüyor. Ben de tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum kromozomsal bı şey çıksa bile tedavi ettirebilecegim bı durum olmadığı için ve aldırma gibi bı düşüncem olmadığı için kendimi boşa strese sokmak istemiyorum. Detaylı ultrasonu bekleyeceğim bütün organlarının durumu her şey incelenecek bı tedavi önlem alınması gerekecekse orada zaten belli olacak

Down sendromunda olmasa bile diger anomalilerde cocuklar 1 hafta aci cekerek yasiyor allah korusun sonra vefat ediyorlar. Hem anne psikolojisi icin hem de cocugun aci cekmemesi icin bence ogrenilmesi gerekli. Gereksiz tetkik yazan doktorun da devlete zarari olur size degil yani:)

Down sendromunda olmasa bile diger anomalilerde cocuklar 1 hafta aci cekerek yasiyor allah korusun sonra vefat ediyorlar. Hem anne psikolojisi icin hem de cocugun aci cekmemesi icin bence ogrenilmesi gerekli. Gereksiz tetkik yazan doktorun da devlete zarari olur size degil yani:)
Ben özel hastanede de çalışmış biri olarak suan devletteyim kontrollerimi devlet hastanesinde yaptırıyorum. Benim ikili taramam 1/10.000 den küçük çıktı yani düşük riskli doktor da dilersen kesin emin olmak istiyorum dersen amniyosentez de yaptırabilirsin dedi bende yeterli benim için dedim tamam dedi doktorlar bize bu bilgileri vermek zorunda arkadaşlar yaptırıp yaptırmamak kişi onayına kalmış. Yarın bi gün bi sorun olduğunda sen bana böyle bişeyden bahsetmedin dicez çünkü kimse onun sorumluluğunu alamaz benim görüşüm.bende mesela antibiyotik iğne vuracağım zaman olası her ihtimali söylüyorum eminim hastanın hoşuna gitmiyor ama söylemek zorundayım onun sorumluluğunu alamam bu onun gibi bişe 🤷‍♀️

İnternette bı yazı okumustum bu konuyla ilgili doktorlar için performans değerlendirmesi diye bı şey varmış devlet özel farketmito yani hatta devlette daha fazla olduğunu okudum puanlama yapiliyomus tetkik başına gibi farkındaysanız son zamanlarda özellikle arttı bu tetkikler ufacık bı şey için bile gitsek incik cincik bir sürü test yapiyolar biz de ilgileniyorlar diye seviniyoruz ama için diğer boyutunu düşününce insan cidden gerek var mı diye düşünüyor. Ben de tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum kromozomsal bı şey çıksa bile tedavi ettirebilecegim bı durum olmadığı için ve aldırma gibi bı düşüncem olmadığı için kendimi boşa strese sokmak istemiyorum. Detaylı ultrasonu bekleyeceğim bütün organlarının durumu her şey incelenecek bı tedavi önlem alınması gerekecekse orada zaten belli olacak
Hekim performans değerlendirmesi DSÖ nün belirlediği çerçevede yapılıyor klinik deneyim hasta yönetimi kişisel gelişim kaynak kullanımları vs ile istenilen tetkik ve tahlilin performans değerlendirmesinde katkısı yok

İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi 💕

Hekim performans değerlendirmesi DSÖ nün belirlediği çerçevede yapılıyor klinik deneyim hasta yönetimi kişisel gelişim kaynak kullanımları vs ile istenilen tetkik ve tahlilin performans değerlendirmesinde katkısı yok

İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi 💕
Canım sen hangi şehirdeydin?

Çok garip ya, düşündükçe gözlerim doluyor. Bu aralar biraz ağlağım ☺️İnstagramda bebek storylerine evi beyaza boyattım şarkısı çıkınca ağlıyorum direk🤪
Bende ikinci olduğundan herhalde oğlanındğşğnğyorum nası bırakıp gidicem arkamda diye o da küçük daha ona ağlıyorum. Duygusal bi topum 😁

Ne katkisi olacak ki? Devletin cebinden para cikiyor. Bazi doktorlar (secimi olan) bu tur hastalari gormek bile istemiyor. Hamilelik surecini degistirmeyecek bir sey olabilir, ne olursa olsun cocugunuza sahip olmak isteyebilirsiniz ama doktor bunlari soylemek ve yonlendirmek zorunda. Cunku kadin dogum en cok dava acilan bolumlerden bir tanesi, sonucunda sagliksiz gebelikte doktora donuyor is

Ne kadar tetkik o kadar ücret gibi bir katkı düşünmüştüm
Ya da ne bileyim işte
Dediğiniz gibi doktor söylemek zorunda ,istemeyen hastaya ısrar etmek değil.
Kaldı ki istemediğimi belirten kagit imzalattılar. yani dava açarsam bile testi istemedigimi belirten yazılı imzam var doktora dönemez .
Ayrıca eşim önceden mümessildi,bazı doktorların ne için ne yaptığını çok iyi biliyorum.
Ayrıca daha yeni yenidogan çetesini gördük,doktor diye hepsi düzgün mü diyelim.
Ah yazık doktorlara.

• Beğen
Reactions: sdg
Ben özel hastanede de çalışmış biri olarak suan devletteyim kontrollerimi devlet hastanesinde yaptırıyorum. Benim ikili taramam 1/10.000 den küçük çıktı yani düşük riskli doktor da dilersen kesin emin olmak istiyorum dersen amniyosentez de yaptırabilirsin dedi bende yeterli benim için dedim tamam dedi doktorlar bize bu bilgileri vermek zorunda arkadaşlar yaptırıp yaptırmamak kişi onayına kalmış. Yarın bi gün bi sorun olduğunda sen bana böyle bişeyden bahsetmedin dicez çünkü kimse onun sorumluluğunu alamaz benim görüşüm.bende mesela antibiyotik iğne vuracağım zaman olası her ihtimali söylüyorum eminim hastanın hoşuna gitmiyor ama söylemek zorundayım onun sorumluluğunu alamam bu onun gibi bişe 🤷‍♀️
Kesinlikle söylemesi gereken bir şey, size katılıyorum
Elbette secim benim elimde ama ben burda gereksiz bir ısrardan bahsettim
Neden söyledi demedim aslında,2lide de söyledi ama orda sorun etmedim,istemedigime dair kagit imzalatti geçti
3lü de söyleyip geçebilirdi, yukarida da belirttirigim gibi fazla ısrar etmesine takıldım

18. Haftadayım dişim hafiften ağrımaya başladı ne yapmalıyım sizce aniden şiddetli vurur diye korkuyorum ilaç içmek istemiyorum

18. Haftadayım dişim hafiften ağrımaya başladı ne yapmalıyım sizce aniden şiddetli vurur diye korkuyorum ilaç içmek istemiyorum
2.trimesterda diş yaptırılabiliyor. Dayanamayacak gibiyseniz doktorunuzdan onay alıp yaptırın diş ağrısı çok zor. Şuan karanfil varsa karanfil koyabilirsiniz belki bir nebze ağrısı hafifler. Geçmiş olsun.

Yaptiemak isteyen herkes tabiki yaptirabilir ama ben bu kadar ısrarcı olunmasını doğru bulmuyorum sadece herkesin kendi fikri ve düşüncesi bütün bilgiler verildiği takdirde kişi yaptırmak istemiyorsa bu kadar zorunda bırakılmasını mantıksız buluyorum gereksiz tetkik fiziksel değilse bile acaba diye insanın içini yiyo psikolojik zarar olduğunu düşünüyorum her doktorun iyisi kötüsü var umarım herkes iyi olana denk gelir :)

X