2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Kızlar çocuğunuzu nasıl yıkıyorsunuz . Benim oğlum bana yaptırırken kıyameti koparıyor. Oyuncak filan da veriyorum yok.
Benimki 6 aya kadar çok severdi ama artık ağlıyo her seferinde evde bir kıyamet….
3-4 gün yıkamamışsam küvetinde yıkıyorum gün aşırıysa oturaklar var ya yapışan. Onu banyoya yapıştırıp öyle yıkıyorum

Kızla bu arada benim bebegim organik bisküviyi mamayla sevmemişti. Instagramda bir video gördüm. Irmjğı pişirirken 1 adette bebe bisküvisi ekliyorum suyu ona göre ayarlıyorum. Sonra bir tatlı kaşığı pekmez, ceviz rendeliyorum. Seviyor. Benim gibi olan varsa haberi olsun
Ben de bu ara tarhanalı yumurta yapıyorum
Her gün 1 tam yumurtayı yiyor sevdi böyle

Kızlar benim bebeğim hala ismine bakmıyor ya.. 5 kere sesleniyorsam 3ünde bakmaz mesela.
10 aylıkken bakması gerekmez mi artık
Bir şeyler varsa erkenden önlem almak isterim. Ama bunun dışında göz teması falan her şeyi var 🤷🏻‍♀️
Bizimki bir şeye daldığında bakmaz ama normal oldugunda bakıyor almanyada bakma kriteri 12 aylık

ben artık çok saldım normal yemek bile veriyorum. epeydir iştahsız olduğu için herkesten veto yedim tatsız tuzsuz tabi yemez çocuk falan dediler.. yine tuzsuz yapmaya çalışıyorum ama kendi yemeklerimizden de veriyorum
şekeri hala vermedim çok şükür şekerli verdiğim bi pekmez ve meyveler var
Benimki de artık kahvaltı yapmak istemiyor, ceviz ve meyve rendeliyorum kahvaltıda , ona ayrı yaptığım yemeklerde kendi kaşığı ile 10 kaşıktan fazlasını kesinlikle yemiyor.( özellikle saydım 😂😂😂 çok takıntılıyım galiba.10. Kaşıktan sonra önlüğü sıyırıp atmaya çalışıyor . Az önce 7 tane kaşığı elimden aldı gözümün içine baka baka yere attı . Tepki vermiyorum yeni kaşıkla devam ediyorum. Ama ben iş yapıp önüne haşlanmış sebze ,meyve, köfte, pankek koyarsam oyalansın diye çok güzel yiyor. )

Kızlar benim bebeğim hala ismine bakmıyor ya.. 5 kere sesleniyorsam 3ünde bakmaz mesela.
10 aylıkken bakması gerekmez mi artık
Bir şeyler varsa erkenden önlem almak isterim. Ama bunun dışında göz teması falan her şeyi var 🤷🏻‍♀️
İşitme testini geçmiş miydi? Diğer seslere tepkisi nasıl?

Ben pekmez ve bebe bisküvisi vermedim hiç. Pekmezi kendim de sevmem. Bisküvi de yapmaya üşeniyorum, bir an önce büyüsin bunları düşünmek zorunda kalmayayım istiyorum 😄😄
Bende hazır organik bisküvi aldım. Yoksa kendim yapmadım 😅😅 elimde kaldı diye üzülüyordum. Pekmezi de çok koymuyorum zaten😊

Benimki de artık kahvaltı yapmak istemiyor, ceviz ve meyve rendeliyorum kahvaltıda , ona ayrı yaptığım yemeklerde kendi kaşığı ile 10 kaşıktan fazlasını kesinlikle yemiyor.( özellikle saydım 😂😂😂 çok takıntılıyım galiba.10. Kaşıktan sonra önlüğü sıyırıp atmaya çalışıyor . Az önce 7 tane kaşığı elimden aldı gözümün içine baka baka yere attı . Tepki vermiyorum yeni kaşıkla devam ediyorum. Ama ben iş yapıp önüne haşlanmış sebze ,meyve, köfte, pankek koyarsam oyalansın diye çok güzel yiyor. )
yaaa sanki o da 10 kaşık sayıyor gibi değil mi🤣
ay ne güzel sen önüne koy o yesin annesi 😍

Çok merak ettim nasıl bir şey acaba. Pankeki sevmedi mesela
yumurtayı maks 1 tatlı kaşığı kadar ben çok daha az koyuyorum tarhana ile çırpıyorsun. normal omlet gibi pişiriyorsun. tost makinesi varsa arasına yağlı kağıt koyup pişirirsen tost gibi oluyor eline verebilirsin

Ne güzel bebişleriniz iştahla bişeler yiyebiliyor benimki 9 aylıktan beri ilk dişi çıkardıktan sonra tüm iştahı gitti anne sütü ve mamayla gidiyoruz 1 aydır arada bazen az az tavuk suyu çorba birazda ayran içiyor sadece 😵‍💫

İştah konusunda nergis de bu ara hiç iyi değil aslında güzel yiyen bir bebekti ama birden ek gıdayı kesti kendi kendine sürekli yakama yapışıyor meme meme diye 🥲 geçiş dönemi olarak kabul ediyorum üstüne düşmüyorum napalım en azından anne sütü alıyor
Banyoyu çok seven kızım banyodan da birdenbire korkmaya başladı çığlık kıyamet banyo yaptırıyorduk sonra eşim gün içinde ara ara götürüp ellerini ayakları yıkadı lavaboda yüzüne su sürdü zaten suyu sevdiği için çok hoşuna gitti şimdi banyo kapısının sesini duyunca banyoya gidiyor hemen elini yüzünü yıkayalım diye 2 seferdir banyo yaptırırken de ağlamıyor fikir olsun size de

Ne güzel bebişleriniz iştahla bişeler yiyebiliyor benimki 9 aylıktan beri ilk dişi çıkardıktan sonra tüm iştahı gitti anne sütü ve mamayla gidiyoruz 1 aydır arada bazen az az tavuk suyu çorba birazda ayran içiyor sadece 😵‍💫
benimki de hastalanınca böyle oldu şimdi yavaş yavaş toparlamaya başladı. geçici bir süreçtir canını sıkma ♥️

Vitamin eksikliği de olabilir. 9.ayda kontrol edildi mi? Normalse diştendir tabi. İlk diş çıktıktan sonra diğerleri peşpeşe geliyor biri çıkıyor,diğeri şişiyor en azından bizim öyle oldu uykusuz geceler bitmek bilmedi ön üst alt dişleri dizene kadar😩

ben artık çok saldım normal yemek bile veriyorum. epeydir iştahsız olduğu için herkesten veto yedim tatsız tuzsuz tabi yemez çocuk falan dediler.. yine tuzsuz yapmaya çalışıyorum ama kendi yemeklerimizden de veriyorum
şekeri hala vermedim çok şükür şekerli verdiğim bi pekmez ve meyveler var
Osman hoca, salçalı yemek yiyebilir tuz ilave etmeden demişti birine, artık yaşına yaklaştılar

Eklentiler

• Screenshot_20240327-090136_Instagram.jpg
    Screenshot_20240327-090136_Instagram.jpg
    127,5 KB · Görüntüleme: 22
X