2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Dün bi yere oturmaya gittik. 2 tane küçük çocuk vardı çok hareketlilerdi falan.
Benim kızım da oturur kendi kendine oynar. Eline farklı bi şey gördüyse alır inceler falan yaramaz bi bebek değil hiç
Geldi ordan biri dedi ki “bebek kendi kendine oynuyosa ondan korkmak lazımmış.” Bu tarz şeyler söyledi
Dünden beri onu taktım kafaya, yani her bebek ağlamak zorunda mı mesela sürekli
Benim kızım da öyle, kendi kendine oynuyor, babıldama da emeklemeye çabalma da yok. Yüz üstü durmak istemiyor . Bıraktığım yerde oturduğu için de bir iş yaparken çok vicdan azabı çekiyorum. Sürekli kucağımda iş yaptığım yere taşıyorum, yanına oturup oyuncakları ile oynuyorum filan.

Bende vicdanen rahatsız oluyordum, bunu görünce sevindim, çünkü salçalı makarnayı, salçalı yumurtayı felan çok seviyor, az miktar koyuyorum öyle güzel yiyor ki ağzını yediğim, instagramda takip ediyorum, her pazartesi soru kutucuğu bırakıp 1 haftada cevapliyor osman hoca, benim soruları hiç görmedi ama belki birgün görür 😂
ay ben de deneyeyim salçalı yumurtayı😍 evet ya güya ben de takipteyim ama görmemişim🤣🤣

Benim kızım da oturur kendi kendine oynar. Eline farklı bi şey gördüyse alır inceler falan yaramaz bi bebek değil hiç
Geldi ordan biri dedi ki “bebek kendi kendine oynuyosa ondan korkmak lazımmış.” Bu tarz şeyler söyledi
ay bıktım bu insanlardan kimsenin bilgisi yok ama herkesin fikri var!! kendi hangi okuldan mezunmuş uzmanlık alanı neymiş

Normal biberonla içmiyor. Bununla çekiyo ama çok az yani ağzını ıslatıp bırakıyo ya da ağzından geri çıkarıyo
E bebeğin kendi suyunu denedim ucuyla onla da içmiyor
Artık çare arıyorum yaz geldi nerdeyse ama içmiyor 🤷🏻‍♀️
normal bardakla ya da kaşıkla vermeyi denedin mi?

Benim kızım da öyle, kendi kendine oynuyor, babıldama da emeklemeye çabalma da yok. Yüz üstü durmak istemiyor . Bıraktığım yerde oturduğu için de bir iş yaparken çok vicdan azabı çekiyorum. Sürekli kucağımda iş yaptığım yere taşıyorum, yanına oturup oyuncakları ile oynuyorum filan.
Aynı ben, ben de vicdan azabı çekiyorum bazen. Koysam odaya akşama kadar oynuyo kendi kendine. Yanıma gelir benle uğraşır biraz sonra yine gider falan.
Bugün mesela odada bisküvi yedim 15 dakikadır kutusuyla oynuyo 😅

ay bıktım bu insanlardan kimsenin bilgisi yok ama herkesin fikri var!! kendi hangi okuldan mezunmuş uzmanlık alanı neymiş
Ona da sağlık ocağındaki ebe söylemiş sözde.
Bebek dediğin ağlarmış yaramaz olurmuş. Hep kendi kendine oynayan bebek sıkıntılıymış. Bi ton konuştu valla, otizm demek istedi galiba tam söylemese de.
İsmine çok tepki vermiyo diye zaten üzülüyodum kadın beni iyice stres yaptı 🤷🏻‍♀️

Bebek dediğin ağlarmış yaramaz olurmuş. Hep kendi kendine oynayan bebek sıkıntılıymış. Bi ton konuştu valla, otizm demek istedi galiba tam söylemese de.
İsmine çok tepki vermiyo diye zaten üzülüyodum kadın beni iyice stres yaptı 🤷🏻‍♀️
ya lütfen aldırma çocuklar mizaçlarıyla dünyaya geliyorlar. onun dediğine göre olsaydı dünyada tek tip insan olurdu

Haklısın teşekkür ediyorum💞 aslında hiç de insanların lafına aldıran biri değildim. Ama konu bebek olunca tecrübeli biri de konuşunca insan acaba diyormuş
bu arada ebelerin de çok bilgisi olduğunu sanmıyorum. bir tanesi boşver şeker de ver tuz da demişti bana. 😭 ağzı olan konuşuyor. benim kızım çok akıllı annesini üzmüyor deyin geçin yaa. aklınıza bir şey takılırsa doktora götürürsünüz hatta bir dr olumsuz konuşursa başka doktorlara da götürün, bu devirde doktora bile güven kalmamışken her şeyi araştırıp öğrenmeye çalışırken bir de bu vasıfsızlarla uğraşıyoruz

bu arada ebelerin de çok bilgisi olduğunu sanmıyorum. bir tanesi boşver şeker de ver tuz da demişti bana. 😭 ağzı olan konuşuyor. benim kızım çok akıllı annesini üzmüyor deyin geçin yaa. aklınıza bir şey takılırsa doktora götürürsünüz hatta bir dr olumsuz konuşursa başka doktorlara da götürün, bu devirde doktora bile güven kalmamışken her şeyi araştırıp öğrenmeye çalışırken bir de bu vasıfsızlarla uğraşıyoruz
Doktorumuza sordum bakmama olayını daha erken dedi
Eliyle şak şak yaptı kızım baktı şimdilik bu önemli sese tepkisi var dedi
Zaten öpücük at diyorum atıyo, bay bay yap diyorum yapıyo, göz teması var sadece isme her seferinde bakma yok işte
Bizim ebe de bi değişik pekmez yemezse bal ver demişti hasta olduğunda. Bal yasak benim bildiğim 🤷🏻‍♀️

Suyu sevmiyor o zaman bence. Bizimki tüm evi ( zaten küçücük 😂😂) gün içinde sıkça gezdiği için , banyoyu sadece el, yüz yıkama ve duş için günde 2-3 kez görüyor, o yüzden banyoda uzun süre kalıp incelemeyi çok seviyor. Evin en cazip yeri şu anda onun için banyo 🤣🤣🤣
😊🤣🤣🤣benimki de biz banyodaken bizi izlemeyi seviyor. Kucağıma alayim diyorum yok kaçmaya calisyof

Nabza göre şerbet mi veriyorlar acaba. 🤣😔😅 biz telaşlı anneleri sakinleştirmek ivin

Kızlar çocuğunuzu nasıl yıkıyorsunuz . Benim oğlum bana yaptırırken kıyameti koparıyor. Oyuncak filan da veriyorum yok.
Banyo yaptırmak tam eziyet bizde, çığlık atarak ağlıyor, eskiden ağladıkça üzülürdüm artık takmıyorum çünkü biliyorum ki canı yandığından değil istemediğinden, iki kişi yaptırıyoruz tek başıma mümkün değil çırpınıyor, babası giriyor duşa tutuyor bende dışardan yıkıyorum, banyo oturağında durmuyor.

Bir tek bunu denemedim su için. Alsam içer mi acaba? Neler neler denedim kızım su içmiyor
Ben ilk bundan aldım bi damla bile içmedi, munchkin den içiyor ama çok susarsa, bebek suyu ceysunun delikli başlığından içmeyi çok seviyor susamamış olsa bile içmek istiyor deneyebilirsiniz.

Aynı ben, ben de vicdan azabı çekiyorum bazen. Koysam odaya akşama kadar oynuyo kendi kendine. Yanıma gelir benle uğraşır biraz sonra yine gider falan.
Bugün mesela odada bisküvi yedim 15 dakikadır kutusuyla oynuyo 😅
Benimki de asla kendi kendine 2 dk durmaz inanın 2 saniye durmuyor aklım almıyor nasıl bu kadar yorulmadan hareket edebilir diye sanki arkasından kovalayan var gibi sürekli emekliyor tırmanıyor oyuncak sepetini boşaltıyor odadan odaya koşturuyor kapıya tırmanıyor, Bebek arabasında kemerini sıktırmıyor mecbur gevşek bağlıyoruz aşağı sarkıtıyor kendini araba arkasına dönüyor, eşimle aramızda konuştuğumuzda el çırparak sinirli bi şekilde bağırıyor ilgilenin diye, ben yemek dahi yapamıyorum 11 aylık olacak 1 haftaya hala yüzümü kalktıktan kaç saat sonra yıkayabikiyorum uyusada dinlesem diye bekliyorum sabah altıda kalkıyor saat 14- 15 gibi anca bi saat uyuyor o da kucağımda çoğu zaman ağzında meme kalarak uyuyor çektiğim an uyanıyor, gece uyuturken kendini ordan oraya atıyor instagramda böyle çocuklara da otizmli diyorlar korkuyorum, bir yandan bakıyorum duyuları çok kuvvetli, 2 buçuk aylıkken anni diyordu, 9 aylıktan beri 2 kelimelik cümleler kuruyordu anne gel, baba gel, kedi ditti vs gibi o biraz içimi rahatlatıyor.

Bence ne kadar kendi kendine oynuyorsa o kadar iyi, dikkatini bi şeye verebilmesi odaklanabildiğini gösteriyor kendini de çok güzel regüle edebiliyor rahatlatıyor demek, ilerde de okul hayatı vs böyle olur, sürekli ilgiye ihtiyacı olması dikkat eksikliği büyük sorun bence.

X