2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Hayırlı olsun. Ya hatırlamıyorum. Bir arkadaş daha hemen hamile kalmıştı. Nasıl geçiyor hamilelik ve aynı zamanda cocuk
Teşekkür ederim. Daha çok başındayım aslında oğlumda mide bulantıları bu ara başlamıştı ama bu defa biraz daha hafif geçiyor şimdilik. Uyku sıkıntıydı tam vaktinde uyku eğitimine başladık dinlenebiliyorum o yüzden yolunda yani 🙏🏻

Bu aylarda almaması normalmiş, benim oğlum da çok hareketli 7. Ayında kilo almamıştı sonrasında 500, 350gr aldı, sabahları omletine tereyağ koyuyorum o güzel kilo aldırdı.
Tereyağ bende kullanıyorum, makarna felan veriyorum da almamış, artık cani sagolsun
Kızlar kızımın ayağı 11cm hangi ayakkabı bedenidir?
Bir de baş çevresi 44.5 cm bu aylarda normal boyutta mı?
Benim kizimin ayagi 9.5 cm 17 iyi oldu 18-19 cm alsan olur gibi sanki
Kızlar kızım alkıs ve baybayvyapmayı unuttu haha sizinkiler de unuttu mu hiç?

Ya bizim kız yavas yavaş inatlaşıyor istediğini yaptırmaya çalışıyor
Biz sık sık yaptığımız için unutmadı şuana kadat
Kızlar defactodan giyim alan varmı?Kalıplar beden tablosundaki ile aynımı?Trendyolda beden tablosunda 9-12 ay için boy 80,kilo 9-10,12-18 ay için boy 86,kilo 10-11 yazıyor.Benim oğlum 10 aylık,8800 gr,boyu 71-72 cm gibi.Yazlık şortlu takım var,9-12 aylık mı almalıyım?Beden tablosuna güveneyim mi,yoksa küçük mü olur?
Defactonun giyimi biraz rahat kalıp, benim kızım 10 aylık, 9 kilo, kızıma göre elbise aldım 9-12 ay çok iyi oldu

Tereyağ bende kullanıyorum, makarna felan veriyorum da almamış, artık cani sagolsun

Benim kizimin ayagi 9.5 cm 17 iyi oldu 18-19 cm alsan olur gibi sanki

Biz sık sık yaptığımız için unutmadı şuana kadat

Defactonun giyimi biraz rahat kalıp, benim kızım 10 aylık, 9 kilo, kızıma göre elbise aldım 9-12 ay çok iyi oldu
sağlıkla giysin,kızınızın boyu ne kadar?Aldığınız elbiseyi temmuz,ağustos aylarında da giye bilecekmi sizce?

Kızlar defactodan giyim alan varmı?Kalıplar beden tablosundaki ile aynımı?Trendyolda beden tablosunda 9-12 ay için boy 80,kilo 9-10,12-18 ay için boy 86,kilo 10-11 yazıyor.Benim oğlum 10 aylık,8800 gr,boyu 71-72 cm gibi.Yazlık şortlu takım var,9-12 aylık mı almalıyım?Beden tablosuna güveneyim mi,yoksa küçük mü olur?
Tam kalıp. Hatta diğer markalara göre biraz büyük bile. 9-12 iyi olacaktır.

Nergis hanım 3 gün önce 10 ayını doldurdu. Durum güncellemelerimi yapıp kaçıyorum hemen 😂
8800 gr 75 cm olmuş. 8 aydan beri emekliyor tutunup kalkıyor koltukta duvarda her yerde sıralıyor yürüme arkadaşıyla yürüyebiliyor bunlar güzel olanlar 😂 evet bizde dr bez bağlamak üstünü giydirmek aşırı sıkıntı ben de eline bişeyler vererek oyalamaya çalışıyoum. 8 dişimiz var dişler patladıktan sonra uykular biraz düzelmişti 1 hafta kadar 2 gündür yine bozuldu yeni diş gözükmüyor neden tekrar bozuldu anlamadım 🤷‍♀️ mama sandalyesinde ayağa kalkmayı öğrendi yanında olmasak atar kendini muhtemelen o yüzden çok tedirginim ayağının yetiştiği her yere tırmanıyor
Sakin uslu hanım hanımcık çiçek gibi bir kızım olacağını düşünüp adını Nergis koymuştum böyle olacağını bilseydim mahmut koyardım 😂😂

Nergis hanım 3 gün önce 10 ayını doldurdu. Durum güncellemelerimi yapıp kaçıyorum hemen 😂
8800 gr 75 cm olmuş. 8 aydan beri emekliyor tutunup kalkıyor koltukta duvarda her yerde sıralıyor yürüme arkadaşıyla yürüyebiliyor bunlar güzel olanlar 😂 evet bizde dr bez bağlamak üstünü giydirmek aşırı sıkıntı ben de eline bişeyler vererek oyalamaya çalışıyoum. 8 dişimiz var dişler patladıktan sonra uykular biraz düzelmişti 1 hafta kadar 2 gündür yine bozuldu yeni diş gözükmüyor neden tekrar bozuldu anlamadım 🤷‍♀️ mama sandalyesinde ayağa kalkmayı öğrendi yanında olmasak atar kendini muhtemelen o yüzden çok tedirginim ayağının yetiştiği her yere tırmanıyor
Sakin uslu hanım hanımcık çiçek gibi bir kızım olacağını düşünüp adını Nergis koymuştum böyle olacağını bilseydim mahmut koyardım 😂😂
Mama sandalyenizin markası nedir? Aynı sorun bizde de vardı ikea kullanıyoduk onu annemlere yolladım eve elle misto mama sandalyesi aldım oturağı derin olduğu için kalkamıyor sadece ne yese yarısı kucağında birikiyo 😊 tavsiye ederim eğer belden bağlamalı mammsandalyesi kullanıyosanız bu güvenlik açısından da omuzdan bağlamalı rahat bir sandalye

Mama sandalyenizin markası nedir? Aynı sorun bizde de vardı ikea kullanıyoduk onu annemlere yolladım eve elle misto mama sandalyesi aldım oturağı derin olduğu için kalkamıyor sadece ne yese yarısı kucağında birikiyo 😊 tavsiye ederim eğer belden bağlamalı mammsandalyesi kullanıyosanız bu güvenlik açısından da omuzdan bağlamalı rahat bir sandalye
canım kullanıcı adına bayıldım😍 bence sakura nergis yerdeyken tutunup kalkıyor demek istedi.. çünkü benimki de öyle yapıyor🤣🤣
bu arada bebişin sağlıkla huzurla gelsin 🌷🌷

yesilcan86 yesilcan86 benim bebiş de hiç kilo almadı bu ay. birkaç hafta önce tartmıştık geçen ayla aynı🙈 9kg
biraz boyu uzadı gibi geliyor bana. hareketlendikleri için artık kilo almaları çok az olacak bence normal…

selim’in uykusu biraz düzeldi gibi yani gece en az 4 defa kalkıyor ama en azından geri uyuyor. hala çok geç yatıyor. ben de uyku eğitimi almaya karar verdim bayramdan sonra başlayacağız🌷

sağlıkla giysin,kızınızın boyu ne kadar?Aldığınız elbiseyi temmuz,ağustos aylarında da giye bilecekmi sizce?
Teşekkürler, boyu geçen ay 70 cm di, kilosu 9 kilo. Ben koton marka aldım, kotonun kendi sitesinde 659 tl ye satılan elbise amazon dan 205 tl ye aldim. 2 tane elbise getirttim koton markalı ikiside, çiçekli olan 12 18 ay, düz pembe olan 9 12 ay olarak, 12 18 ay aşırı büyük oldu ayaklarına kadar kapattı, 9.12 olan daha iyi oldu ama bu elbisenin modelinden bele oturan kısım bi tik dar yinede güzel rahat oluyor, bi kaç ay giyer diye düşünüyorum. Modelde önemli bu konuda, bel kısmi rahat bi model alırsan temmuz ağustos giyer. Mesela civilden elbise almıştım mor renk olan 6 9 ay hala oluyor.

Eklentiler

• Screenshot_20240406-130217_Photos.jpg
    Screenshot_20240406-130217_Photos.jpg
    68,4 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20240319-103606_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20240319-103606_Amazon Shopping.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20240319-103526_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20240319-103526_Amazon Shopping.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 21
canım kullanıcı adına bayıldım😍 bence sakura nergis yerdeyken tutunup kalkıyor demek istedi.. çünkü benimki de öyle yapıyor🤣🤣
bu arada bebişin sağlıkla huzurla gelsin 🌷🌷
Teşekkürler 🥹 oda doğru atıyo kendini diye okuyunca otururken anladım bende 😀 amiiin inşallah 🙏🏻🙏🏻

Kendiniz mi verdiniz eğitimi, Destek mi aldınız, emerek mi uyuyordu, kolay oldu mu? Rica etsem biraz anlatırmısınız sürecinizi?
Evet kendim veriyorum devam da ediyoruz hala. Emerek ayaktayken sallanıyodu piş piş sesiyle. İlk üç gün zorlayıcıydı tabi ama ona rağmen o üç günde bile farkı görüyosunuz. Önce uyanıklık saatlerini düzenledim biraz gözlemle 3.30 saat dayanıyor onu gördüm. 6da uyanıyor ne yaparsam yapayım çocuğun biyolojik saati böyle. 6da uyanış 9.30ta uyku 1.5 saat kadar uyuyo 11de kalkıyo sonraki uyku 2.30ta onda genelde 1 saat uyuyo gece uykusunada 7 7.30 civarında geçiyo. Uykuya gitmeden 30 dk önce emzirme/kitap okuma/slow dans rutinimiz var ( hep aynı şarkıyla bazen ağlıyo bazen eşlik ediyo ama ne geldiğini biliyor 😀) ikinci yaptığım şey emzirmeyi en öne almak ki uyku emzirme ilişkisini keselim. Rutinin başına koydum uyuturken yine kucağımda salladım. Alışınca sallama hızımı azalttım sonra yatağa geçtik. İlk üç günümüz şöyleydi kucağımda mayışık haldeyken yatağına bıraktım tabi ki çok ağladı her ağladığında kucağıma aldım sakinleştiği an geri yatırdım. Sırtına pat pat yaptım devamlı ve şşş sesiyle sakinleştirmeye çalıştım. 50 kere kucaklamışımdır 😀 3 saat sürdü uyuması. Gündüz uykuları ise 40 50 dk sürdü uyuması. İkinci gün yine aynı ama uykuya geçiş 40 dkya düştü. 3.gün 20 dk. 5.gün civarı 10 dk içinde uyumaya başladı. Ağlıyo söyleniyo tabi ama kriz ağlaması değil asla kandırmaya çalışıyo resmen kucağa gelmek için. Şu ara yatağına bırakıp odanın diğer köşesine geçiyorum dönüp duruyo sonra uyuyo 👍🏻 odadan hiç çıkmadım o uyuyana kadar içime sinmiyo onu yapmak bekliyorum uyuyana kadar.

Kizlar bebeklerinizim hepsi cee oynuyor mu ya benim kiz anlmiyor galiba sadece gülümsüyor ama kahkaha ya da devam isteme yon ben durursam tmm ilgisi yok
Benim kızım da kahkaha çok nadir atıyor ama oynayınca gülüyor. Ben gülümseyince karşılık veriyor.

Tam kalıp. Hatta diğer markalara göre biraz büyük bile. 9-12 iyi olacaktır.
teşekkür ederim
Teşekkürler, boyu geçen ay 70 cm di, kilosu 9 kilo. Ben koton marka aldım, kotonun kendi sitesinde 659 tl ye satılan elbise amazon dan 205 tl ye aldim. 2 tane elbise getirttim koton markalı ikiside, çiçekli olan 12 18 ay, düz pembe olan 9 12 ay olarak, 12 18 ay aşırı büyük oldu ayaklarına kadar kapattı, 9.12 olan daha iyi oldu ama bu elbisenin modelinden bele oturan kısım bi tik dar yinede güzel rahat oluyor, bi kaç ay giyer diye düşünüyorum. Modelde önemli bu konuda, bel kısmi rahat bi model alırsan temmuz ağustos giyer. Mesela civilden elbise almıştım mor renk olan 6 9 ay hala oluyor.
Bu elbiseler çok güzel,maşallah,sağlıkla giysin.Kız çocuk elbiselerini görünce içim gidiyor.Civilden 3-6 ay takım almıştım,onun üstünü hala giydiriyorum ben de.Kotonun kendi sitesinde Amazondan niye pahalı?

X