2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Biz anne sütü almadığımız için doktor bize de esnek davranıyor 6. Aya 10 gün kala yumurta sarısı ver dedi bende ognaturelden bebek bisküvisi irmik falan aldım bende çeşitlendiririm artık kızımın şuana kadar sevmediği tek şey balkabağı oldu

ne veriyorsunuz mesela kabak iyice ezin havuç iyice ezin verin vermişsinizdir mutlaka ama ısrarcı olun sonrasında sizde çok zorlanırsınız muz deneyin sever genelde bebekler
Meyve verince sebzeyi reddediyor diyorlar. Patatesten nefret ediyor, tatlı patates alıp deneyeceğim. Havuç daha tatlı onu kaç kere denedim onu bile reddediyor. Ev yapımı yoğurt onu sevmiyor ama marketten aldığımı denedim onu severek yiyor. Bunun kolay yolu yok mu ki

O iz bizde de var bir tek prima da olmuyor..
Prima 3 sleepy 4 kullanıyoruz 7 civarı kilo

8-9. Aya kadar süren var beklentini düşük tutarsan psikolojik olarak yipranmazsin sen teklif et hergun ama zorlama... sıvı istiyor diye öyle verirsen katı gidaya alışması zor olabilir
Çok ısrar etmiyorum hep reddeder diye ama artık sabrım kalmadı bundan sonra biraz ısrarcı olacağım

1 yaşına kadar olan süreç katı gidaya geçiş sürecidir önemli olan bu süreçte çiğnemeyi ogrensin farklı tatları alsın kahvaltı akşam yemeği gibi öğün düzeni otursun...siz belli düzende teklif edin zaten çoğu bebek güzel yemez tadını begenmeyebilir katı gıdayı reddedebilir hersey düzgün olsa dişi çıkar yemek istemez falan yaşayarak göreceksiniz büyüme sürecinde tercih ettiği besinler istahları o kadar degisecekki severken yedikleri biseyi bi bakmışsınız aylarca ağzına sürmeyecek falan 1 yaşına kadar temel gıdası anne sütü ya da formül mamadir bütün gün ek gıda almasa bile bebek bu ikisiyle gayet güzel dolar ek gıdadan beklentiniz çok olmasın psikolojik olarak kendinizi yipratmayin canlarim

Çok ısrar etmiyorum hep reddeder diye ama artık sabrım kalmadı bundan sonra biraz ısrarcı olacağım
Israr dan kastın yemesede ben sürekli pure veririm se evet doğru sen sürekli teklif et sıvı verme hep puturlu olsun
Ama kastettiğin yemesede ben zorla yediririmse yapma derim sonu kötü oluyor ters tepiyor malesef hiçbir yas aralığında zorla yedirmeyin kızlar

Kendinizi yıpratmayın tam olarak bebişiniz kaç aylık . Zamanla olacaktır sabır gerektiriyor işte çok haklısınız inşallah zamanla sever arada yoğun olarak değil ama mesela avakado verin muz verin
Çok ısrarcı olursanız bidaha istemez sabır annesi tadım ayları bunlar zaten alışacaktır mutlaka

Biraz zorla yedirmeyi deneyecektim bugün yumurta sarısı verdim attı ağzından. Zaten durmuyor yapana kadar canım çıkıyor ama onuda atiyor ağzından. Neyse 1 ay daha deneyeyim bakalım.

6. Aya girdi bensiz durmuyor o yüzden çok yıprattı bu süreç beni. Eve yemek bile yapamıyorum tek kaldığı an ağlıyor. İnşallah alışır yoksa ne yaparım bilmiyorum.

Biraz zorla yedirmeyi deneyecektim bugün yumurta sarısı verdim attı ağzından. Zaten durmuyor yapana kadar canım çıkıyor ama onuda atiyor ağzından. Neyse 1 ay daha deneyeyim bakalım.
Hiç öyle aç bakıyım ağzını al al tarzında yapmayın sonrasında hiç yediremezsiniz çay kaşığının ucuyla bile diline değse tadım yapmış oluyor evet hazırlaması da bir süreç benim kızımda beni zorluyor ama 3 ay nerdeyse tadımla geçecek annesi zorla yedirme evet teklif et hergün ama zorla ağzına sokmaya çalışma

6. Aya girdi bensiz durmuyor o yüzden çok yıprattı bu süreç beni. Eve yemek bile yapamıyorum tek kaldığı an ağlıyor. İnşallah alışır yoksa ne yaparım bilmiyorum.
Bende öyleyim benim kızım anne sütü almıyor mamayla besleniyor ek gıdaya erken başladık biz ama bensiz sürekli bi mızıklanma kucak isteme bende hergün üstümü bile değiştiremeden sürekli onun peşinde beni de çok üzüyor bu süreç ama sabırla havaların ısınmasını bekliyorum en azından dışarı çıkarız o da bende hava alırız ben aralarda sürekli ağlıyorum yoksa çatlayacak gibi hissediyorum

Ben bütün hataları yapıyormuşum tamda oynarken ağzını açtığı an kaşığı ağzına sokuyorum Allah bize kolaylık versin ilk cocuk olunca bir sey bilmemek çok yorucu oluyor.

Ben dışarı bile çıkamıyorum çıksam göremiyorum hapiste gibi hissediyorum. Apartmanın kapısı çok ağır önüne bir sey koysam da kapanıyor. Bebek arabasını indirirken beni arkamdan ittiriyor. Bu yüzden tek girmem imkansız. Evde tek kalmaktan, bir sey yapamamaktan bunaldım sanırım.

Ben bütün hataları yapıyormuşum tamda oynarken ağzını açtığı an kaşığı ağzına sokuyorum Allah bize kolaylık versin ilk cocuk olunca bir sey bilmemek çok yorucu oluyor.
Yok canım yapma öyle benimde ilk çocuğum bende çoğu şeyi burdan okuyorum öğreniyorum videolar izliyorum napalım elimizden geldiği kadar artık sen çok iyi bir annesin bebeğin beslensin güzel şeyler yesin kilo alsın istiyorsun ama bu 3 ay tadım ayları tam ana öğün olarak 8 ayda belli 9 ayda başlayacağız o yüzden kendine hiç dert edinme benim çocuğum yemiyor deme hergün ufacık olsa bile teklif et ama sakın zorlama

Hani ilk gün 1 çay kaşığı 2. gün 1 tatlı kaşığı diye gidiyor ya ben 1 çay kaşığı bile veremiyorum o strese soktu beni sanırım

Canım ağzından atması her zaman sevmediği anlamına gelmiyor dilini kullanmayı öğreniyor ağzından atacak ogurecek bu süreç böyle ilerliyor zaten

Eşiniz işten gelince bir yarım saat bile olsa bebeği bırakıp hava almaya çıkın . Uzaklaşmasanız bile bi hava almak o kadar etkiliyor ki o esnada bebeği de düşünmeyin babası bir şekilde oyalayacaktır yarım saatten de birşey olmaz kendinize alan açın hergün aynı döngü insanı aşırı bunaltıyor inanın size anlatıyorum ama bende hergün bu bunalımı yaşıyorum sonra bi hava alıyorum resetleniyorım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…