- 15 Temmuz 2015
- 18.700
- 31.197
Katı gıda dedıgım pure gibi olunca da mı1 ay oldu değişmiyor hiç çok yorucu
Siz onlara hiç takılmayın bütün mevsim sebze ve meyvelerinden 1 çay kaşığı bile olsa tatsın bırakmayın bunlar tadım sonra ne çorbalar içicekler meyveli yoğurtlar yiyecekler birbirimize burdan tarif vericezHani ilk gün 1 çay kaşığı 2. gün 1 tatlı kaşığı diye gidiyor ya ben 1 çay kaşığı bile veremiyorum o strese soktu beni sanırım
Canım o yazılı kurallara çok takılıp yıpratma kendini oyuncak bebek değil baktıklarımiz hepsinin kendi damak tatları huyları var biz hergun aynı iştahta olmuyoruz bugün fazla yesek başka gün yemek istemeyebiliyoruz ya da her yemeği bayıla bayıla yemiyoruzHani ilk gün 1 çay kaşığı 2. gün 1 tatlı kaşığı diye gidiyor ya ben 1 çay kaşığı bile veremiyorum o strese soktu beni sanırım
Ben 4 buçuk aylık başladım yanlıs gelebılır kimine ama ben ıkıncı bebede boyle uygun gordum agır agır yavas yavas her gün bir şey tattı uc gun seklınde bazıları ıkı gun ve 3 çay kaşığı max yanı sadece tadına baktık geçtik , tadım suresı yeterınce uzun sürüyor çünkü. Bes gün oldu ysarısı vereli bugün tam 6 aylık tadımlar komple bıtınce bende yenı yenı tarıfler yapmaya başladım irmik çorba falan bakalım sever umarım çok fazla yemiyor max yarım çay bardağıBiz anne sütü almadığımız için doktor bize de esnek davranıyor 6. Aya 10 gün kala yumurta sarısı ver dedi bende ognaturelden bebek bisküvisi irmik falan aldım bende çeşitlendiririm artıkkızımın şuana kadar sevmediği tek şey balkabağı oldu
Her anne bebeği için uygun zamanı hissediyor aslında bebegin hazırsa 4 aylik baslatanda çok doktor varBen 4 buçuk aylık başladım yanlıs gelebılır kimine ama ben ıkıncı bebede boyle uygun gordum agır agır yavas yavas her gün bir şey tattı uc gun seklınde bazıları ıkı gun ve 3 çay kaşığı max yanı sadece tadına baktık geçtik , tadım suresı yeterınce uzun sürüyor çünkü. Bes gün oldu ysarısı vereli bugün tam 6 aylık tadımlar komple bıtınce bende yenı yenı tarıfler yapmaya başladım irmik çorba falan bakalım sever umarım çok fazla yemiyor max yarım çay bardağı
Cidden çok zor bide gündüz uykunun tamamını kucakta uyumak istiyorKucakta gezinerek uyutmaya belin kopuyodur ya, biz de öyle yapıyoduk çok zorlaşmaya başlayınca ayakta sallamaya geçtik
Ben 4 buçuk aylık başladım yanlıs gelebılır kimine ama ben ıkıncı bebede boyle uygun gordum agır agır yavas yavas her gün bir şey tattı uc gun seklınde bazıları ıkı gun ve 3 çay kaşığı max yanı sadece tadına baktık geçtik , tadım suresı yeterınce uzun sürüyor çünkü. Bes gün oldu ysarısı vereli bugün tam 6 aylık tadımlar komple bıtınce bende yenı yenı tarıfler yapmaya başladım irmik çorba falan bakalım sever umarım çok fazla yemiyor max yarım çay bardağı
Kesinlikle bencede biz mesela ilkler dönmeye başladık bugün öncesinde de 3-4 gündür oturmaya başlamıştık kısa kısa destekli şekilde ama bunlara hep ben karar verdim egzersiz yaptırmaya denetlemeye yakında tadımlarada başlayacağım inşallahHer anne bebeği için uygun zamanı hissediyor aslında bebegin hazırsa 4 aylik baslatanda çok doktor var
Benim kız oturması dik durması gayet güzel ama yemeğe çok ilgisi yok gibi geliyor oğlum bu aylarda yemeğe heyecanlanırdı kasigimizi ağız hareketlerimizi takip ederdi kızda pek heves yok gibidün tam 5 aylik oldu yarın doktor kontrolü var bakalım doktor ne diyecek bende ufaktan başlarım gibi bakalım bizi neler bekliyor
Bacak kenarlarında ve popoda iz oluyo hepBacaktaki iz çok sıkmaktan olmaz ki ben genelde kala yapmazsa 4-5 saat kalıyor bez ama erkenden degissem iz oluyor yinede
Canım ağzından atması her zaman sevmediği anlamına gelmiyor dilini kullanmayı öğreniyor ağzından atacak ogurecek bu süreç böyle ilerliyor zaten
Bu ek gıdada tuşla geçme şansım olsaydı keşke bizde yemek secmeyiz ama el kadar bebeye çay kaşığıyla bile yediremiyorumCanım o yazılı kurallara çok takılıp yıpratma kendini oyuncak bebek değil baktıklarımiz hepsinin kendi damak tatları huyları var biz hergun aynı iştahta olmuyoruz bugün fazla yesek başka gün yemek istemeyebiliyoruz ya da her yemeği bayıla bayıla yemiyoruz
Bide her bebek iştahlı her önüne konulani yemiyor malesef keşke öyle olsa hani diyorlar ya siz çocuğunuzun yanında yemek seçmeyin ki hani sizden görsün falan dünyanın en büyük yalaniben asla yemek seçmem sebzeyi bayılırım önüme taş koysalar başka seçeneğim yoksa yer kalkarım ama oğlumun yedigi şeyler parmakla sayılacak kadar az o da öyle bi model ne yapalım kabullendim
İnşallah öyle olur yoksa keçileri kacirmama az kaldıSiz onlara hiç takılmayın bütün mevsim sebze ve meyvelerinden 1 çay kaşığı bile olsa tatsın bırakmayın bunlar tadım sonra ne çorbalar içicekler meyveli yoğurtlar yiyecekler birbirimize burdan tarif vericez
Biz 8 kiloyuz 3 oluyor ama 4 daha rahat oluyor. 5 degiliz henuzKızlar bebisi 8 kilo civarına gelenler 5 numara beze geçen var mi
Hangi bezi kullanıyorsun canım benim kız daha 8 bile değil 7 buçuk kiloBiz 8 kiloyuz 3 oluyor ama 4 daha rahat oluyor. 5 degiliz henuz
Patatese kendi sutunu damlatarak vermeyi denedin mi ? O sekilde aliyorlarMeyve verince sebzeyi reddediyor diyorlar. Patatesten nefret ediyor, tatlı patates alıp deneyeceğim. Havuç daha tatlı onu kaç kere denedim onu bile reddediyor. Ev yapımı yoğurt onu sevmiyor ama marketten aldığımı denedim onu severek yiyor. Bunun kolay yolu yok mu ki
Molfix canim. Sleepy ise zaten 5 i 4 gibi dusunmek lazim kaliplar kucuk cokHangi bezi kullanıyorsun canım benim kız daha 8 bile değil 7 buçuk kilo
6bucuk kiloyken elimdeki 3leri zor bitirdim çok sıkıyordu anlamadım ben bu isi
Benim kızımda 4 buçuk aylık bende ufak ufak veriyorum artık zaten önceden de parmak banıp parmağımı ağzına sürüyordum şimdi ise yoğurt mayaliyorum iki üç günde bir Bir kaç kaşık veriyorum bugün yoğurdun içine çok az armut rendeledim beş altı çay kaşığı yedirdim maksat ağzını açmayı yutmayı yeni tatları denesin ki asıl ek gıda zamanı çok zorlanmasin. Ama kendi istiyordu resmen onun için başladım biz yemek yerken her şeye el atıyor ağzını oynatıyor oturtmayada başladım onuda kendi istedi. Ama henüz kabak havuç falan onlari vermiyorum 5.ayin ortasında başlarım artık onlaraBen 4 buçuk aylık başladım yanlıs gelebılır kimine ama ben ıkıncı bebede boyle uygun gordum agır agır yavas yavas her gün bir şey tattı uc gun seklınde bazıları ıkı gun ve 3 çay kaşığı max yanı sadece tadına baktık geçtik , tadım suresı yeterınce uzun sürüyor çünkü. Bes gün oldu ysarısı vereli bugün tam 6 aylık tadımlar komple bıtınce bende yenı yenı tarıfler yapmaya başladım irmik çorba falan bakalım sever umarım çok fazla yemiyor max yarım çay bardağı
Valla kızlar ben 7 sene orman gibi bir yerde yaşadım çalıştım sağım solum dağ dere ağaç idi. Sonra şehir merkezine taşındım üstüne anne oldum asıl hapis ne demek ben çok iyi anlıyor ve yaşıyorum. Ama her fırsatta dışardaydim dışarı cikmadigim bir gün bile yok diyebilirim. Yağmur güneş rüzgar her türlü bahane bulup atıyorum kendimi. İnanın çok iyi geliyor bebekte alıştı çıkma saati gelince mizirdaniyor zaten hadi çıkar beni der gibi. İnsan evde durdukça durasi geliyor çıkmaya başlayınca alışkanlık oluyor. Büyük bir taş bulun dış kapının önüne koyun siz çıkın sonra taşı çekin ben öyle yapıyorum bazen :) ya da bir kilit alıp apartman girişine kitleyebilirsiniz insana zor geliyor ama inanın rutin oluşuyor. Hiç bir yere gitmezsem ben kalkıp markete gidiyorum ya da evimizin etrafında çok park var gidip parktta oturuyorum temiz hava alıyor bebiş. Bebeği babaya bırakıp genelde pazara gidiyorum ben baya özgür hissediyorum kendimi. Tek başıma Pazardayım vayy be diyorumEşiniz işten gelince bir yarım saat bile olsa bebeği bırakıp hava almaya çıkın . Uzaklaşmasanız bile bi hava almak o kadar etkiliyor ki o esnada bebeği de düşünmeyin babası bir şekilde oyalayacaktır yarım saatten de birşey olmaz kendinize alan açın hergün aynı döngü insanı aşırı bunaltıyor inanın size anlatıyorum ama bende hergün bu bunalımı yaşıyorumsonra bi hava alıyorum resetleniyorım
Ben soğuk havalarda rüzgarlı havalarda bebişi çıkartmaya korkuyorum o yüzden hep eve tıkılı kalıyorumValla kızlar ben 7 sene orman gibi bir yerde yaşadım çalıştım sağım solum dağ dere ağaç idi. Sonra şehir merkezine taşındım üstüne anne oldum asıl hapis ne demek ben çok iyi anlıyor ve yaşıyorum. Ama her fırsatta dışardaydim dışarı cikmadigim bir gün bile yok diyebilirim. Yağmur güneş rüzgar her türlü bahane bulup atıyorum kendimi. İnanın çok iyi geliyor bebekte alıştı çıkma saati gelince mizirdaniyor zaten hadi çıkar beni der gibi. İnsan evde durdukça durasi geliyor çıkmaya başlayınca alışkanlık oluyor. Büyük bir taş bulun dış kapının önüne koyun siz çıkın sonra taşı çekin ben öyle yapıyorum bazen :) ya da bir kilit alıp apartman girişine kitleyebilirsiniz insana zor geliyor ama inanın rutin oluşuyor. Hiç bir yere gitmezsem ben kalkıp markete gidiyorum ya da evimizin etrafında çok park var gidip parktta oturuyorum temiz hava alıyor bebiş. Bebeği babaya bırakıp genelde pazara gidiyorum ben baya özgür hissediyorum kendimi. Tek başıma Pazardayım vayy be diyorumNedense bebeği bırakıp tek gezme isteği pek olmuyor bende bebek dışarda hep uyuduğu için genelde yalnız oluyorum zaten.
Ben doğumdan beri kullanıyorum canım herhangi bir alerji olmadı ama hiç yüzüne sürmedim içeriğindeki bi maddeye alerjisi mi var acabaKızlar ecowell vucud losyonu kullanan var mı? Bize iyice alerji yaptı.. banyo sonrası sürmeye başladım sık sık o gün hep huzursuz olurdu vücudu kızarmaya başladı. Dün yanaklarina denedim bugün pancaryaşayan var mi
Organik diye almıştım ufakken çok surmemistim hava soğuk hemen giydirdim.. şimdi güzel güzel sürünce fark ettim.. belki de canımBen doğumdan beri kullanıyorum canım herhangi bir alerji olmadı ama hiç yüzüne sürmedim içeriğindeki bi maddeye alerjisi mi var acaba