Valla tıpta bunu spremin taşıdığı kromozom ile alakalı diye açıklıyorlar bence boşa takılma buna canımkızlar birşey soracağımKız bebek gebelik testlerinde battan önce erkek bebek battan sonra çıkıyormuş… Cinsiyeti öğrendi iseniz yorum yapsanıza doğru mu?
Aynen ama bende zevkine baktım mesela çünkü sprem belirliyor cinsiyetiBizim ki de tüp bebek neye göre cinsiyet belli olcakçok komik daha çin takvimi yaparken bile kafamız karışıo tüp bebek anneleri anlar beni
Haklısın valla canımValla bilemiyorum kii, bende odasını değiştirdiğime pişman oldum sözde ona iyilik ettiğimizi sandık kocaman odaya geçirdik beşiğini falan da attık hamile değildim o zaman kocaman süslü püslü baza aldık görsen gelin yataklarının tek kişilik haliçocuk odayı benimseyemedi anladığım kadarıyla. Sevsin diye bir duvarını komple uçan balonlu ay dedeli ahşap gece lambaları ile doldurduk yok gene benimsemedi. Bazen eşime diyorum ki kiminle konuşsam çocuğu uyumuyormuş yaramazmış vs acaba anne baba olarak fazla mı abartıyoruz bazı şeyleri. Kimse bize böyle çocuk odaları yapmadı küçükken yada her istediğim hatta istemediğimiz bile alınmadı ama mis gibi çocukmuşum ben hiç uyanmaz hiç ağlamaz kendi kendime her köşede uyuyakalabilirmişim çokta çalışkan akıllı bi öğrenciydim ders çalıştıran bile yoktu işte kısaca bazen çok iyi anne baba olmaya çalışırken abarttığımızı ve biraz üstüne düşmememiz gerektiğini düşünüyorum yanlış fikirdeysem düzeltin
Cinsiyet bizde yasak söylemek tüp bebek yaptırıp genetiğe giden embriyonun mesela doktor biliyor ama söylemez yasak çünküAslında yurt dışında ayarlanabiliyormus galiba cinsiyet siz daha iyi bilirsiniz ama onu hiç bilemiyorum bide mesela ovulasyonla takip eden herkesin oğlu olması gerekir o zaman o da olur mu bilmiyorum
Ah canım seni iyi anlıyorum bende iki olumsuz deneme var aslında eşinle uğraştın ama sende sorun olmaması daha büyük şans erkeğe bir sperm yetiyor kadının yumurtada kalite bulunana kdr bazen aylar geçiyor o yüzden iyi yönlerini düşün ilaçlar iğneler operasyonlar ben 3 senede 100 bin harcadım güzel şeyler düşünüp motive olmaktan şükretmekten başka çare yk ama pozitif alınca hepsi siliniyorKuzumm benim türk toplumunda nedense hep kadında problem görülür değil miKeşke bende olsaydı ama maalesef erkek faktördü çok zor günler geçirdik çocuğun olmaz durumundan geldik bu günlere çok şükür. Eşime azosperm teşhisi kondu yani dışarı çıkan canlı sperm yok demek bu. Önce kabullenemedik bir kaç doktor görştük hepsi ameliyat dedi eşim olmam dedi boşan istersen dedi neler neler resmen psikolojik bir savaştı bizimki ve daha 1,5 yıllık evliydik bunu öğrendiğimizde.. sonra eşim bitkisel tedavi gördü yine olmadı bizde hiçbişey yapmadan bekledik. Sonra ben mart ayında tüp bebek doktoruna gittim tanıdıktı bizim herşey tıkır tıkır işledi eşim ameliyat oldu spermleri donduruldu, sağlıklı embriyomuz oldu donduruldu bir ay sonra da transfer de Allahım üzmeden nasip etti. Çok zor inanın ama tüp bebek yaparsın ne var diyenler var ya yaşamadan bilemez insanlar üç kere beş kere deniyo ve maddi manevi yıpratıcı süreçler ben şanslı kesimdenim ki ilk seferde oldu inşallah kucağıma alınca inanıcam Total ücret 25.000 i buldu kuzum ilaçlar iğneler bir ton para ameliyattı vs… uzun yazdım ama sanırım kendimi ifade edebildim
Evet tüm imkanları ufacık çocukların ayaklarının altına seriyoruz her istedikleri alındığı içinde hiç bir kıymeti olmuyor gözlerinde bunu gözlemledim çok defa.. Almamaya da kıyamıyoruz ama aslında kendi iyilikleri için almamak lazım gibi. Valla o çok iyi yapmış bana kızım kardeşinin odasını kıskanıp orda yatmak isteyecek gibi geliyor. Yada gelip babasıyla ortamıza girecek yatakda yer kapmaca oynayacağız +1 bebeyle gibi de geliyorHaklısın valla canımönceden ayrı bi odamız bile yoktu, annemler çalıştığı için uykun geldimi kim hikaye masal okucak bana, direk gider yatardım. Şimdi gerçekten biz abartıyoruz. Benim oğlan istemediği halde herşeyi yapıyorum ve yine de yaranamıyoruz. Benim akrabam 2 bebeğine hamileyken kızının odasına büyük bir yatak aldı ve ilk 2-3 ay kızının odasında bebeği ve kızıyla kaldı, alışma süresi çok hızlı oldu. Muhtemelen biz de 4 kişilik aile yatak odasında yaşıcaz bi müddet
Gözün aydın canımDoktora gittim ikili test sonucunu göstermek için temiz çıktı. O arada muayene de olduk hala kız cinsiyetikocaman da olmuş zilli ya insan görünce rahatlıyor gerçekten darısı tüm bekleyen annişlere
Evet tüm imkanları ufacık çocukların ayaklarının altına seriyoruz her istedikleri alındığı içinde hiç bir kıymeti olmuyor gözlerinde bunu gözlemledim çok defa.. Almamaya da kıyamıyoruz ama aslında kendi iyilikleri için almamak lazım gibi. Valla o çok iyi yapmış bana kızım kardeşinin odasını kıskanıp orda yatmak isteyecek gibi geliyor. Yada gelip babasıyla ortamıza girecek yatakda yer kapmaca oynayacağız +1 bebeyle gibi de geliyorher ikiside %50 ihtimal çünkü kızımı tanıyorum bu savaşın kaybedeni baba olacak yatakta yer bulamayıp çocukların odasında yatacak olan ona olacak
Yok canim oyle yaziyor internette ama kiz once olursa erkek sonra olursayi her dr kabul etmiyor hersey takdiri ilahi hayırlısıBu bilgiyi daha önce duymaliydim ben 48 diye hatırlıyorum
Biz gun aşırı degerendirdik 14unde pikti 15ini pas gectik mi hatirlamiyorim gecmemiste olabiliriz suan bi düşündümde 16si sabah da pikti aksam tekrar yaptim yumurta çatlamıştı yine dedim de degerlendirmistik bizim x krozomu daha guclu cıktı hemencecik dollemis hazir ve nazir bekliyormuşBu bende tuttu…kızımda yumurtlamadan önceki günlerde olmuştu, yumurtlama gününü pas geçmiştik çünkü eşimle aramız limoniydi o gün aksi gibiben de yumurtlama gününü kaçırdık diye üzülüyordum, sanıyordum ki gebe kalma sadece yumurtlama gününde olur ve canımıniçi kızım oldu , hem de korunmasız ilk deneme ilk ayımızda hamile kaldığıma çok şaşırmıştım…demekki x kromozom sabırla beklemiş ve yumurtlama günümde döllenmiş Bu seferkinde de bu tarz şeyleri araştırmıştım ve erkek olma ihtimali fazlaymış diye tam yumurtlama gününde denedik ve sperm kalitesi bozulmasın diye de gün aşırı yaptık öyle her gün değil sonuç: erkek
Ya bu insanlar ne garip benim ablamda tup bebekle oldu o denilen ameliyatların bilmem nelerin hepsini oldu ilkinde olmadi 2.sinde cok şükür. Erkek de problem olmasi gunumuzde cok sık rastlanan bisi yani.benim esimden de Allah razi olsun ben bende pco oldugu icin olmadigini biliyorum ama o gel sperm testi de yaptıralım dedi dedim gerek yok yani ama yinede yaptirdi hic zorlamadı beni sagolsun. Sonuc onda bisi cikmadi bende 2.kez kullandigim klomenle hamile kaldim o da olmasaydi tup bebek yolunu tut dedi dr olmayacak dedi cok sukur Alka a oldu o ay da ugrasmadimSeni öyle iyi anlıyorum ki.. görümcemin 11 yıl çocuğu olmamış ben son 4 senesine şahidim.. Problemi yıllarca kızda arayıp durdurlar yok yumurtaları kalitesiz yok yumurta sayısı az yok rahim yamuk.. Meğerse kocasında varikosel varmış 11 yılın sonunda eşi ameliyat oldu tabi o aşamaya kadar 8 defa tüp bebek yapıldı… Hepsi hüsran. Ameliyattan sonra hemen ardından tüp bebek yaptılar ve Aslan gibi oğlu oldu. Erkekse problem olduğu zaman çok zor, kadında olsa herşey çok daha kolay ama erkek oldukları için midir kimse konduramıyor anlamıyorum
Ayyy ne tatlı oluyormuş erkek çocuğu daErkek çocuk anne aşığı oluyorbabasından seni kıskanıyor. Hele yaşına bakmadan beni omzuna yatırması çok farklı İnşallah dediğin gibi bir tane prensesim olur
Ben aslında Eylül 2021 annesi olacaktım. Kızıma kardeş düşündüğümüz ilk ay hamile kaldım aralıkta…ama kimyasal gebelikle sonuçlandıBiz gun aşırı degerendirdik 14unde pikti 15ini pas gectik mi hatirlamiyorim gecmemiste olabiliriz suan bi düşündümde 16si sabah da pikti aksam tekrar yaptim yumurta çatlamıştı yine dedim de degerlendirmistik bizim x krozomu daha guclu cıktı hemencecik dollemis hazir ve nazir bekliyormuş
Ben inşallah cumartesi günü öğreneceğim gösterirse, benim battan önce çıktı testtekızlar birşey soracağımKız bebek gebelik testlerinde battan önce erkek bebek battan sonra çıkıyormuş… Cinsiyeti öğrendi iseniz yorum yapsanıza doğru mu?
İki tarafta da problem olması eminim zordur kuzum benim bu konuda tüp bebek grubundaki arkadaşlarla çokk dertleştik zaten hep rahatlattık birbirimiziAh canım seni iyi anlıyorum bende iki olumsuz deneme var aslında eşinle uğraştın ama sende sorun olmaması daha büyük şans erkeğe bir sperm yetiyor kadının yumurtada kalite bulunana kdr bazen aylar geçiyor o yüzden iyi yönlerini düşün ilaçlar iğneler operasyonlar ben 3 senede 100 bin harcadım güzel şeyler düşünüp motive olmaktan şükretmekten başka çare yk ama pozitif alınca hepsi siliniyor
o ovulasyon testleri bende de ters tepti 5 ay kullandım sonra bıraktım bıraktığım ay tuttuBen aslında Eylül 2021 annesi olacaktım. Kızıma kardeş düşündüğümüz ilk ay hamile kaldım aralıkta…ama kimyasal gebelikle sonuçlandıüzüldüm tabii…nisanda da ovu test denedim bende ters tepti başlarım ovu testine dedim, mayısta kendimce otomatik hesaplamaya bakarak değerlendirdik ve tuttu yine şubat annesi olmam gerekiyormuş Kızım da 2017 şubat doğumlu
Ne güzel Allahım üzmemiş sizi de tutmuş çok şükürAllah o kuvveti veriyor diye düşünüyorum geriye iki embriyom var bakalım inşallah denicez onları da bekliyolar kuzu kuzu orda
Zamanı geldiğinde o kuvveti kendinde buluyorsun hakikaten. Oğlumu kucağıma aldıktan sonra eşime embriyoları imha ettirelim bidaha asla cesaret edemem dedim. Eşim kabul etmedi, zaman geçtikçe oğlumun dilinden kardeş lafı düşmez oldu birde ben o hastanenin önünden her geçişte gözlerim dolar o embriyolar için ağlardım sanki üşüyolar gibi gelirdi.Hayatta her şey bir sınav bizimde ilişkimiz bağlılığımız sınandı diyorum ben alnımızın akıyla çıktık inşallah isyan etmedenEşim gururludur evet ama diyorum ya yaşamayan bilemez ilk öğrendiğinde tabiki böyle tepki verdi ben olsam bende boşan benden derdim insanın kendinde problem olduğunu hazmetmesi düşündüğünüz kadar kolay değil herkesin harcı değildir bu yükü kaldırmak… ne ben onu kırdım ne o beni kırdı bir kere hala gözümün içine bakar iğne olmaya devam ediyorum canım acıyomu diye kendini suçlar Neyse daha yazmiyim duygusal bi gece oldu benim için hatırlayınca o günleri.. amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Allahım bu yolda emek harcayan herkesi hayırlı sonuca ulaştırsınZamanı geldiğinde o kuvveti kendinde buluyorsun hakikaten. Oğlumu kucağıma aldıktan sonra eşime embriyoları imha ettirelim bidaha asla cesaret edemem dedim. Eşim kabul etmedi, zaman geçtikçe oğlumun dilinden kardeş lafı düşmez oldu birde ben o hastanenin önünden her geçişte gözlerim dolar o embriyolar için ağlardım sanki üşüyolar gibi gelirdi.
Ama donmus embriyo tedavisi çok kolaymış boşuna yıpratmişim kendimi. Çok şükür iki tedavimin de sonucunu aldık bin şükür.
İlk tadavide sorun esimdeydi,ikincide bendeydi. Oyle de eşitlemis olduk
benim de bat günü çok silik çizgi battan sonra net çizgi gördüm bebeğimin cinsiyeti erkek canımkızlar birşey soracağımKız bebek gebelik testlerinde battan önce erkek bebek battan sonra çıkıyormuş… Cinsiyeti öğrendi iseniz yorum yapsanıza doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?