Merhabalar belki de bir çoğunuzun bebeği konuşmaya başlamıştır ya arada illa vardır az kelimeli bebeklerimiz..zaten daha çok küçükler ki
benim kız felaket hiç durmuyor şarkısı konuşması bazen hiç başlamasaydı daha iyiydi diyorum
artık isteklerini istemediklerini anlatması iyi güzel belki ama bazen daraltıyor..her şeye bir laf her şeye bir muhalefet durumları..bebeklikten çok erken çıkmasına da üzüldüğümü söyleyebilirim..o kendi dilinin döndüğünce oluşturduğu muhteşem dil yok oldu yerini aşırı düzgün bir Türkçe aldı..duyanlar olarak şaşkınız
gerçi ben kitap okumama bağlıyorum..bir de hiç ekran olamamasına…bir de kanguruda büyütmeme…bir de inatlaşmak yerine sürekli aynı boya gelerek kendisine bir şeyler açıklamaya çalışmama…ciddi konuşmam gerektiği için öylesi durumlarda goy goy yapmadan anlatıyorum ve işbirliği yoluna gitmeye çalışıyorum..bu arada da olan sesime boğazıma oluyor..kimi zaman konuşmaktan ya da kitap okumaktan (genelde farklı sesleri çıkarttığım seslendirmeli kitaplar oluyor) boğazım ağrıyor sesim kısılıyor
ha konuşabilmek iletişim halinde olabilmek çok güzel o ayrı ama zaten ömrünün uzun bir kısmında konuşacak..bu yüzden henüz konuşmaya tam olarak geçememiş anneler lütfen üzülmeyin benim yeğenim de 4.5 yaşından sonra başlamıştı konuşmaya ki kız çocukları erken konuşur derlerdi omda hiç de öyle olmadı..oğlu da 3.5 yaşında bizim kızdan daha az konuşabiliyor..hatta sonradan da yeğenimin öğretmeni ablamı çağırıp derste çok konuşuyor diye şikayet etmişti
belli olmuyor işte her çocuk farklı bir süreç yaşıyor..ama hala konuşamıyor üzüntüsü yaşayanlarınız varsa bence tadını çıkartın o bebeksi hallerinin..inanın ben şimdiden çok özledim