Benim daha doğum şekli de belli değil bu hafta doktora soracağımHiç düşünmedim öyle birşey burdan devam ederim yine. Gerçi benim tahmini doğum tarihi 16 şubat,sezeryan olacağı için en fazla 10 gün öncesi olur ki o da 6 şubat falan olur. Şubat ayından çıkamıyorum yani tabi ani ve aksi bir durum gelişmezse...
Süt sağma Makinesi evet olsa iyi olur aslında canım , şöyle ki iki türlü de lazım oluyor . Birincisi ; bebek ilk seni emmeye başladığında çok iyi çekemiyor meme ucu problemleri çıkıyor ağzına TAm alamadığı için ve meme ucu yarığı çatlağı vs oluşuyor meme ucunun daha rahat çıkıp bebeğin ağına çevresiyle birlikte alması için göğsünü emzirmeden önce bi kaç kez sağım yapabilirsin makine ile göğüs ucun çalınca hemen bebeği emzirirsin, ikinci durum ; bir kaç gün sonra süt üretimi çok artıyor ama bebeğimin midesi fındık kadar olduğu için hepsini boşaltamıyor ve sen için göğsünde sütler biriktikçe birikiyor , biriktikçe aştı sızlama damarlarda tıkanma gibi problemler başlıyor halk arasında süt ateşi süt sıtması denen problem başlıyor o olmaması için fazla sütü sağmaya başlıyorsun özel ambalajlara koyup buzluğuma atıp aylarca muhafaza edebiliyorsun daha sonra ihtiyaç halinde onları her an içirebilirsin . Böyle işte canım hele ilk hamileliğinse almanda fayda varBu süt sağma makineleri hangi durumlarda en çok işe yarıyor acaba?
Yani kesinlikle alınması gereken bir şey mi?
Sıfır bilgim var malesef
O zaman kesin alayım ben bunuSüt sağma Makinesi evet olsa iyi olur aslında canım , şöyle ki iki türlü de lazım oluyor . Birincisi ; bebek ilk seni emmeye başladığında çok iyi çekemiyor meme ucu problemleri çıkıyor ağzına TAm alamadığı için ve meme ucu yarığı çatlağı vs oluşuyor meme ucunun daha rahat çıkıp bebeğin ağına çevresiyle birlikte alması için göğsünü emzirmeden önce bi kaç kez sağım yapabilirsin makine ile göğüs ucun çalınca hemen bebeği emzirirsin, ikinci durum ; bir kaç gün sonra süt üretimi çok artıyor ama bebeğimin midesi fındık kadar olduğu için hepsini boşaltamıyor ve sen için göğsünde sütler biriktikçe birikiyor , biriktikçe aştı sızlama damarlarda tıkanma gibi problemler başlıyor halk arasında süt ateşi süt sıtması denen problem başlıyor o olmaması için fazla sütü sağmaya başlıyorsun özel ambalajlara koyup buzluğuma atıp aylarca muhafaza edebiliyorsun daha sonra ihtiyaç halinde onları her an içirebilirsin . Böyle işte canım hele ilk hamileliğinse almanda fayda vararkası gelecek çünkü .
İlk doğum mu olacak sizin ?Benim daha doğum şekli de belli değil bu hafta doktora soracağım
AminO zaman kesin alayım ben bunu
Allah razı olsun
Evet ilk olacak Allah'ın izniyleİlk doğum mu olacak sizin ?
Ben de bir araştırıp bakayım son kararı vereyimAminrica ederim . El ile olanlardan pek memnun kalmayabilirsin bendeki de medela marka idi çok memnundum , iki çocuğumda da kullandım daha sonra kız kardeşime verdim oda iki çocuğunda kullandı , bakımı hijyeni önemli tabi onunda ama hayt kurtarıyor resmen . Bende tekrar medela alacağım çünkü kardeşimde görümcesine verdi
Bende daha almadım canım ama çok yiyemiyorum hemen doyuyorum galiba o yüzden birde bulantı da etkili oldu galiba bendeKızlar kaç kilo aldınız? Ben hiç almamışım normalmi? Kızımda 4 ayda 4 kilo almıştm 3 aylık olduk ama gram artış yok
Geçmiş olsun canım , Farklı yada soğuk birşey mi yedin klimalı odada mi uyudun ? Zehirlenme böyle tatlış geçmez canım acillik oluyor insan , ama ya sulardan ya üşütmekten bozmuşsun karnını . Korkma bebekle alakalı değildir , klimalı odada yatıyorsan dahi karnını sırtını ört pike ile , sabah aç karnı ılık su iç bildiğin sıcakla karışmış baya ılık su iç 2 bardak rahatlatsın içini temizlesin muzla da gün içinde kaybettiğin potasyumu geri al . Mide bulantın olmadığı zamanda bir Su Bardağı suyun içine bi kaç damla limon sık alkali su olsun kaybettiğin minerali geri kazan . Patates haşlaması ye , yemeklerinin yağını aşırı azalt üç güne toparlarsın inşallah kuzum , iyileşinceye yazKızlar merhaba. İki gündür aşırı bağırsak hareketlerim var çok halsiz bırakıyor Dr reflor şase verdi kullanan var mı? Bu arada ishal gibi de değilim bir tuhaf oldum bulantım da oldu çok tedirgin oldum 15 gün önce de olmuştum geçti şimdi tekrar başladı acaba hamilelikten midir ya da klima mı çarptı acabazehirlendim diye korktum zehirlensem hiç duramam değil mi kafamda bin tane soru dolanıyor
TabikiBen de bir araştırıp bakayım son kararı vereyim
Hayırlı sağlıklı ferahlı doğumlarınız olsunEvet ilk olacak Allah'ın izniyle
Amin İnşaAllahHayırlı sağlıklı ferahlı doğumlarınız olsun
22 2 22 de öyleBirde 2 Şubat'ta doğuran olursa aşırı güzel bir tarih denk gelmiş olacak.
02.02.2022
Ah kuzum burssı aşırı sıcak nem nem her yer klimasız bu sene hiç oturamadım baş ağrısı ile başladı bağırdapa doğru indi 2 gündür de Allah yüzümüze baktı da hava serin. Yağlı yemek yiyemem ben normalde de bu hamilelik le iyice iştah gitti patatesi deneyeyim. Suyu da limonlu içebiliyorum zatenGeçmiş olsun canım , Farklı yada soğuk birşey mi yedin klimalı odada mi uyudun ? Zehirlenme böyle tatlış geçmez canım acillik oluyor insan , ama ya sulardan ya üşütmekten bozmuşsun karnını . Korkma bebekle alakalı değildir , klimalı odada yatıyorsan dahi karnını sırtını ört pike ile , sabah aç karnı ılık su iç bildiğin sıcakla karışmış baya ılık su iç 2 bardak rahatlatsın içini temizlesin muzla da gün içinde kaybettiğin potasyumu geri al . Mide bulantın olmadığı zamanda bir Su Bardağı suyun içine bi kaç damla limon sık alkali su olsun kaybettiğin minerali geri kazan . Patates haşlaması ye , yemeklerinin yağını aşırı azalt üç güne toparlarsın inşallah kuzum , iyileşinceye yaz
Canım mastit olma ihtimalimiz yüksek süt kanalları tıkanırsa sağarak açılıyor. Ya da aşırı süt birikti şişti rahatlamak adına sağıp buzluğa koyabilirizBu süt sağma makineleri hangi durumlarda en çok işe yarıyor acaba?
Yani kesinlikle alınması gereken bir şey mi?
Sıfır bilgim var malesef
Evet herkes önerdi ben de alayım inşallahCanım mastit olma ihtimalimiz yüksek süt kanalları tıkanırsa sağarak açılıyor. Ya da aşırı süt birikti şişti rahatlamak adına sağıp buzluğa koyabiliriz
Bende su sıralar meyve yiyebiliyorum cok şükür, kahvaltı da yapabiliyorum ama sonrası yok ya ne zaman bişeyler yemeye kalksam mutlaka çıkartıyorum patates haslama yada fırında yesem rahatımÇok şükür iyiler sağlıklı lar canm. Ben zaten sıkıntı yapmıyorm kimse durduk yere aç kalmaz ki zaten bizden aldıkları ne kadar açta yatsak o alacağını alıyor. Bende akşamları meyve salatası yapıyorm yoğurt bal o biraz açlığı yatıştırıyo hem rahatsız etmiyor leblebi derken bişeyler geçiyo boğazımdan. Suyu içemiyorm mahvediyor o biraz sıkıntı veriyo.
3. Ayda gecer diye umit etmistim ama sağlık olsun. Artik gecene kadar kullanmaya devam edeceğim. Gercekten agir bir ilac inanilmaz halsizlik yapiyor. Cevabiniz icin teşekkür ederim.bu gebeliğimde olmadı ama öncekinde ilk 5 ay nerdeyse hep lekelenmem oldu benim. doktora bile gitmez olmuştum kan rengi kırmızı değilse normaldir demişti kıpkırmızı ve yoğun olursa kork demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?