- 23 Nisan 2021
- 1.389
- 2.849
- 38
Taze fasülye nasıl veriliyorHadi bakalım hayırlı olsun, tahıllı kaşık maması bana geçen ay başla dedi aslında, başlamamıştım, hatta kavanoz değil de toz şeklinde olandan almıştım yulaf unu. Bu ay kavanoz aldım, açıldıktan sonra 3 gün kullanabiliyosun, her akşam yatmadan, içine sebze karıştırarark vereceğim, böylece 1 kavanozu 3 gün kullanacağım, zaten içindeki o kadar fazla ki mümkün değil bitiremez. Tahıla da ihtiyaçları var diye böyle bir yol izliyorum bakalım. Bugğn de keçi yoğurdu denedik, sevdi gibi, kaynanamgildeyim, yapıyolar sağolsunlar ama mesela yoğurdu tüm kapta yapmış, mecbur içinden tahta kaşıkla alıp kasede veriyorum, kendi annem böyle bişry yapmıl olsa kıyameti koparırdımbi de bezelye ya da enginar yemesi lazım, kabaktan başka sebzelere geçmek lazım, buzlukta var demişti kv, gel gör ki hiç bişey yok ne bezelye ne enginar. Mecburen sebzeler bitmeden yoğurda geçtim. Bize doktor şöyle bi çizelge verdi
Önce 3 gün kuralıyla sebze veriyoruz
Kabak, enginar, patates, tatlı patates, bezelye, havuç, taze fasülye
Sonra yoğurt
Sonra meyveler, elma armut muz şeftali kayısı, çok az karpuz.
Hepsi 3 er gün kuralıyla veriliyor
Ben beceremedim valla püre yapamadim hep taneli kaldıTaze fasülye nasıl veriliyor
Bende merak ediyorum, ben kabak patates havuç dışında ne vereceğimi de bilemiyorum sebzelerden yaTaze fasülye nasıl veriliyor
Hiç bir fikrim yok, bahçeden taze fasulye geldi bugün, aynı soruyu kendime ben de sordumTaze fasülye nasıl veriliyor
Enginar bulursan verebilirsin, tatlı patates de önerdi doktorum. Normal patates de ver dedi ama kabız yapar diye çekindim ben.bi de bezelye verebilirsin dediBende merak ediyorum, ben kabak patates havuç dışında ne vereceğimi de bilemiyorum sebzelerden ya
Ne kadar hızlı adapte oldun ahahha ama tuttum ben bu tekniği. Sen de uyu birazAy demi ne rahat ederim vallaarada değişiriz ben gelinimi de alırım, benim eşim cok sever gezmeyi gezdirmeye, sen hafta sonları bize getir kızı, hafta içi benim oğlanı al
Ne bileyim anlamadım ya normalde ilgili bir doktor. Ek gıdada patladık. Aile sağlığı merkezindeki hemşire daha güzel anlattı. Kabakla başladım bugün bakalım iki gün daha veririm. Yoğurdu hemen vermeye cesaretim yok. Alerjiden dolayı gastroenteroloji takibinde. O doktora mail attık cevap bekliyoruz. Şifa olsun yedikleri içtikleri. Neleri verdin şimdiye kadar?Yaa niye öyle yaptı ki acaba, haftaya gidicez biz, liste verirse Atarım, netten bak istersen, ilk sebzelerle başlıyorsun 3 gün kuralı var araya yoğurt karıştırdım ben sonra meyveler
Kapya dedi demedin mi? Dedin. Demedin miBende merak ediyorum, ben kabak patates havuç dışında ne vereceğimi de bilemiyorum sebzelerden ya
Demi ya ama uyumam lazım ondanNe kadar hızlı adapte oldun ahahha ama tuttum ben bu tekniği. Sen de uyu biraz
Ne bileyim anlamadım ya normalde ilgili bir doktor. Ek gıdada patladık. Aile sağlığı merkezindeki hemşire daha güzel anlattı. Kabakla başladım bugün bakalım iki gün daha veririm. Yoğurdu hemen vermeye cesaretim yok. Alerjiden dolayı gastroenteroloji takibinde. O doktora mail attık cevap bekliyoruz. Şifa olsun yedikleri içtikleri. Neleri verdin şimdiye kadar?
Kapya dedi demedin mi? Dedin. Demedin mi
Nasıl bir şey o mama? Toz mu? Nasıl veriyorsun? Bize de Milupa ya da Hipp tahıllı kaşık maması dediDemi ya ama uyumam lazım ondanvalla biz tadimlara başladık 5. Aydan beri, kabak patates havuç taze fasulye verdim meyve olarak şeftali kayısı muz verdim aralarda yoğurt veriyorum hep, şimdi de diyorum sebzeleri karıştırıp vereyim, bugün mesela patates havuç yapicam tahıllı mama da veriyorum yulafli elmalı sütlü hipp markası yatarken
Patates verirken kayısı da verdim ben kabız olmasın diyeEnginar bulursan verebilirsin, tatlı patates de önerdi doktorum. Normal patates de ver dedi ama kabız yapar diye çekindim ben.bi de bezelye verebilirsin dedi
Dedim dedim de anneannemiz onun için erken değil mi deyip kafamı karıştırdı veremedim haftaya inşallah 6 aylık olcaz o zaman vercem, Dr onu közleyip ver daha güzel olur dediNe kadar hızlı adapte oldun ahahha ama tuttum ben bu tekniği. Sen de uyu biraz
Ne bileyim anlamadım ya normalde ilgili bir doktor. Ek gıdada patladık. Aile sağlığı merkezindeki hemşire daha güzel anlattı. Kabakla başladım bugün bakalım iki gün daha veririm. Yoğurdu hemen vermeye cesaretim yok. Alerjiden dolayı gastroenteroloji takibinde. O doktora mail attık cevap bekliyoruz. Şifa olsun yedikleri içtikleri. Neleri verdin şimdiye kadar?
Kapya dedi demedin mi? Dedin. Demedin mi
Benim kızım çok güzel yiyordu kabak falan hatta burda yazmıştım, simdi yemiyor ya patatesle kabağı karıştırdım bugün az da pirinç attım süzgeçten geçirdim bi kaşık aldı ağzını kapattı kaşığı falan attı yere napsam bilemedimDemi ya ama uyumam lazım ondanvalla biz tadimlara başladık 5. Aydan beri, kabak patates havuç taze fasulye verdim meyve olarak şeftali kayısı muz verdim aralarda yoğurt veriyorum hep, şimdi de diyorum sebzeleri karıştırıp vereyim, bugün mesela patates havuç yapicam tahıllı mama da veriyorum yulafli elmalı sütlü hipp markası yatarken
Oh yanına et de verelim miymişPatates verirken kayısı da verdim ben kabız olmasın diye
Dedim dedim de anneannemiz onun için erken değil mi deyip kafamı karıştırdı veremedim haftaya inşallah 6 aylık olcaz o zaman vercem, Dr onu közleyip ver daha güzel olur dedi
Çok mu katı geldi? Ben hala zeytinyağı almadım :/Benim kızım çok güzel yiyordu kabak falan hatta burda yazmıştım, simdi yemiyor ya patatesle kabağı karıştırdım bugün az da pirinç attım süzgeçten geçirdim bi kaşık aldı ağzını kapattı kaşığı falan attı yere napsam bilemedim
Benim kızım çok güzel yiyordu kabak falan hatta burda yazmıştım, simdi yemiyor ya patatesle kabağı karıştırdım bugün az da pirinç attım süzgeçten geçirdim bi kaşık aldı ağzını kapattı kaşığı falan attı yere napsam bilemedim
Alıntıları hep unutuyorumOh yanına et de verelim miymiş
Çok mu katı geldi? Ben hala zeytinyağı almadım :/
Aynen toz, suyla karıştırıyorum veriyorum yatarkenNasıl bir şey o mama? Toz mu? Nasıl veriyorsun? Bize de Milupa ya da Hipp tahıllı kaşık maması dedi
Diş geliyor diyodun cnm ondan iştahsızdir belkiBenim kızım çok güzel yiyordu kabak falan hatta burda yazmıştım, simdi yemiyor ya patatesle kabağı karıştırdım bugün az da pirinç attım süzgeçten geçirdim bi kaşık aldı ağzını kapattı kaşığı falan attı yere napsam bilemedim
Benim eşim de verirken yeme oğlum iğrenç o diyorKabak hiç veresim yok , ben bile sevmiyorum Yaa yazık
Sabahları anne sütüyle hazırla ver kahvaltı olarak dedi bana da ama almadımAynen toz, suyla karıştırıyorum veriyorum yatarken
Kabak hiç veresim yok , ben bile sevmiyorum Yaa yazık
Kabak çok güzel bir sebzemiz ya niye öyle diyonuzBenim eşim de verirken yeme oğlum iğrenç o diyor
Bende sorucam bakalim kahvaltı için neler verebilirim, hic doğru düzgün bişey yok ya nette Habire yumurta peynir karıştır yedir tarzı şeyler, benim aldığım gece mamasi,ondan yatarken veriyorumSabahları anne sütüyle hazırla ver kahvaltı olarak dedi bana da ama almadım
Bencede bende severim ama eşim sevmiyor hicKabak çok güzel bir sebzemiz ya niye öyle diyonuz