2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Hadi bakalım hayırlı olsun, tahıllı kaşık maması bana geçen ay başla dedi aslında, başlamamıştım, hatta kavanoz değil de toz şeklinde olandan almıştım yulaf unu. Bu ay kavanoz aldım, açıldıktan sonra 3 gün kullanabiliyosun, her akşam yatmadan, içine sebze karıştırarark vereceğim, böylece 1 kavanozu 3 gün kullanacağım, zaten içindeki o kadar fazla ki mümkün değil bitiremez. Tahıla da ihtiyaçları var diye böyle bir yol izliyorum bakalım. Bugğn de keçi yoğurdu denedik, sevdi gibi, kaynanamgildeyim, yapıyolar sağolsunlar ama mesela yoğurdu tüm kapta yapmış, mecbur içinden tahta kaşıkla alıp kasede veriyorum, kendi annem böyle bişry yapmıl olsa kıyameti koparırdım😏bi de bezelye ya da enginar yemesi lazım, kabaktan başka sebzelere geçmek lazım, buzlukta var demişti kv, gel gör ki hiç bişey yok ne bezelye ne enginar. Mecburen sebzeler bitmeden yoğurda geçtim. Bize doktor şöyle bi çizelge verdi
Önce 3 gün kuralıyla sebze veriyoruz
Kabak, enginar, patates, tatlı patates, bezelye, havuç, taze fasülye
Sonra yoğurt
Sonra meyveler, elma armut muz şeftali kayısı, çok az karpuz.
Hepsi 3 er gün kuralıyla veriliyor
Taze fasülye nasıl veriliyor

Ay demi ne rahat ederim valla😆 arada değişiriz ben gelinimi de alırım, benim eşim cok sever gezmeyi gezdirmeye, sen hafta sonları bize getir kızı, hafta içi benim oğlanı al😆😆
Ne kadar hızlı adapte oldun ahahha ama tuttum ben bu tekniği. Sen de uyu biraz
Yaa niye öyle yaptı ki acaba, haftaya gidicez biz, liste verirse Atarım, netten bak istersen, ilk sebzelerle başlıyorsun 3 gün kuralı var araya yoğurt karıştırdım ben sonra meyveler
Ne bileyim anlamadım ya normalde ilgili bir doktor. Ek gıdada patladık. Aile sağlığı merkezindeki hemşire daha güzel anlattı. Kabakla başladım bugün bakalım iki gün daha veririm. Yoğurdu hemen vermeye cesaretim yok. Alerjiden dolayı gastroenteroloji takibinde. O doktora mail attık cevap bekliyoruz. Şifa olsun yedikleri içtikleri. Neleri verdin şimdiye kadar?
Bende merak ediyorum, ben kabak patates havuç dışında ne vereceğimi de bilemiyorum sebzelerden ya
Kapya dedi demedin mi? Dedin. Demedin mi 🤔

Ne bileyim anlamadım ya normalde ilgili bir doktor. Ek gıdada patladık. Aile sağlığı merkezindeki hemşire daha güzel anlattı. Kabakla başladım bugün bakalım iki gün daha veririm. Yoğurdu hemen vermeye cesaretim yok. Alerjiden dolayı gastroenteroloji takibinde. O doktora mail attık cevap bekliyoruz. Şifa olsun yedikleri içtikleri. Neleri verdin şimdiye kadar?

Demi ya ama uyumam lazım ondan 😆 valla biz tadimlara başladık 5. Aydan beri, kabak patates havuç taze fasulye verdim meyve olarak şeftali kayısı muz verdim aralarda yoğurt veriyorum hep, şimdi de diyorum sebzeleri karıştırıp vereyim, bugün mesela patates havuç yapicam tahıllı mama da veriyorum yulafli elmalı sütlü hipp markası yatarken

Demi ya ama uyumam lazım ondan 😆 valla biz tadimlara başladık 5. Aydan beri, kabak patates havuç taze fasulye verdim meyve olarak şeftali kayısı muz verdim aralarda yoğurt veriyorum hep, şimdi de diyorum sebzeleri karıştırıp vereyim, bugün mesela patates havuç yapicam tahıllı mama da veriyorum yulafli elmalı sütlü hipp markası yatarken
Nasıl bir şey o mama? Toz mu? Nasıl veriyorsun? Bize de Milupa ya da Hipp tahıllı kaşık maması dedi

Enginar bulursan verebilirsin, tatlı patates de önerdi doktorum. Normal patates de ver dedi ama kabız yapar diye çekindim ben.bi de bezelye verebilirsin dedi
Patates verirken kayısı da verdim ben kabız olmasın diye

Dedim dedim de anneannemiz onun için erken değil mi deyip kafamı karıştırdı veremedim haftaya inşallah 6 aylık olcaz o zaman vercem, Dr onu közleyip ver daha güzel olur dedi 🤣

Benim kızım çok güzel yiyordu kabak falan hatta burda yazmıştım, simdi yemiyor ya patatesle kabağı karıştırdım bugün az da pirinç attım süzgeçten geçirdim bi kaşık aldı ağzını kapattı kaşığı falan attı yere napsam bilemedim

Patates verirken kayısı da verdim ben kabız olmasın diye

Dedim dedim de anneannemiz onun için erken değil mi deyip kafamı karıştırdı veremedim haftaya inşallah 6 aylık olcaz o zaman vercem, Dr onu közleyip ver daha güzel olur dedi 🤣
Oh yanına et de verelim miymiş 😃
Benim kızım çok güzel yiyordu kabak falan hatta burda yazmıştım, simdi yemiyor ya patatesle kabağı karıştırdım bugün az da pirinç attım süzgeçten geçirdim bi kaşık aldı ağzını kapattı kaşığı falan attı yere napsam bilemedim
Çok mu katı geldi? Ben hala zeytinyağı almadım :/

Oh yanına et de verelim miymiş 😃

Çok mu katı geldi? Ben hala zeytinyağı almadım :/
Alıntıları hep unutuyorum :KK70:

Diş geliyor diyodun cnm ondan iştahsızdir belki

Sabahları anne sütüyle hazırla ver kahvaltı olarak dedi bana da ama almadım
Bende sorucam bakalim kahvaltı için neler verebilirim, hic doğru düzgün bişey yok ya nette Habire yumurta peynir karıştır yedir tarzı şeyler, benim aldığım gece mamasi,ondan yatarken veriyorum

X