- 8 Eylül 2021
- 1.863
- 2.848
Gece beni emip uyuyor kizim o yüzden yetiyor diye düşünüyorum ama gunduz yetmiyor benimde zaten mama meme veriyordum günde 1 kez mamamiz vardı simdi 2 kez veriyorum.. keçi sütünü Dr a sorup bende vereyim, zaten 2 3 haftadır gunduz emzirmek zorlaştı azcık emip oyuncaklarına etrafa bakmak istiyor hiç bir şey bulamazsa kıyafetimle ayaklarıyla oynuyor ve çok çok açıkmadan gelip emmiyor resmen aç aç geziyor , oyun oynarken yere yatırdığımda bende yanına uzanayım o gelsin 2 3 çeksin sonra gidip oynasın gelsin tekrar 2 3 süt çeksin istiyor ama beni öyle de yoruyor en azından o kendi oynasın o arada yemek falan yapayım istiyorumÇok sağol canım benimevet ne cok üzülüp ağlamıştım.. gerçekten çabuk toparlıyorlarmıs biz emzirme döneminde ayda 1 kutu golden goat kullanıyorduk. Gecede bir şişe içiyordu ek gıdaya geçince geceleri mama yerine keçi sütü vermeye basladım. Bir şişe mama yerine keçi sütü içiyor. Kaşık mamasınıda tatile gidiyoruz diye yolda veririm mantığıyla almıştım. Bir paket kullandık sadece hipp’in organik meyveli sütlüsünü. Öğle aaralarında paket bitene kadar onu vermiştim. Bunun dışında da kahvaltısına bebe bisküvisi +yumurta veya peynir vyea yoğurt şeklinde veriyordum. Bisküviyi max 2 adet veriyordum. Şuan ise bisküviyi kestim kaşık mamamız bitmişti zaten. Geceleri bir şişe keçi sütü veriyorum çünkü gece kendi sütüm yetmiyor artık
Maşallah ya sevindim cnm, bizim kurtlu 15 20 dklik yolda bile durmuyor, dedim bugün kurt var sende heraldeBizim yolculuklar çok sıkıntılı geçmedi . Biraz uyudu , etrafa baktı emdi falan . Sadece son 15-20 dakika bi mızmızlandı o kadar . Gittiğimiz yerde de sakindi , uyudu geceleri :)
Oyy yavrucummBu arada kızlar uykular haram oldu. Biberonu reddetmeye basladı. Geceleri kulağını tutarak uyanıyor dişleri çok zorluyor. Herhang bir kabarmada yok. Hafif şişlik ve beyazlama var sadece . tetagil toz da fayda etmedi. Sürekli meme vermekten gına geldi. Sıcakta hele hiç çekilmiyor. Yara olan memelerimi çekiştirip koparırcasına ısırıyor vs.
Umarım kısa sürer bu süreç. 6. Ay aşımızı olduk menenjjit aşısınıda 1 yasından sonra tek doz olarak uygun gördü doktorumuz. Boyu 68 cm kilosu 9,250 olmuş. Doktorumuz karbonhidrat vermeyin sadece sebze dedi. Kilosunu fazla buldu. Kaşık mamasını kestim. Bebe bisküvisi veriyordum onuda kestim. Emekleyince yürümeye bslayınca verir tabii de.
Evet canım tetagilden önce karanfil zeytinyağ metodunu uyguladım pek yararını görememekle birlikte tetagil aldık. Karanfilin özü çıksın diyede zeytinyağını ısıtıp karanfilide kırıp koydum haftalarcada bekledi ama azıcık uyusturur gibi oluyor işe yaramıyor. Sizde işe yaradıysa ne mutlu. Birde soğukla deneyeyimOyy yavrucummbenim kizim da boyle uyaniyor uzun suredir ama diş bir turlu gelemedu. Tetagil bizi de rahatlatamiyor malesef, doktorun onayiyla icinde karanfil bekletilmis zeytinyagi suruyorum dis etlerine, o yagi da kucuk bir kavanozcukta buzdolabinda tutuyorum. Soguk soguk cok hosuna giduyor ve rahatliyor. Doktorunuza sorun, onaylarsa cok tavsiye ederim. Zaten dişle ilgili verilen rahatlatici ilaclarin tum esprisi karanfilmis. Allah kolaylik verson bebislere ve bize
Yapma yauu uzuldumEvet canım tetagilden önce karanfil zeytinyağ metodunu uyguladım pek yararını görememekle birlikte tetagil aldık. Karanfilin özü çıksın diyede zeytinyağını ısıtıp karanfilide kırıp koydum haftalarcada bekledi ama azıcık uyusturur gibi oluyor işe yaramıyor. Sizde işe yaradıysa ne mutlu. Birde soğukla deneyeyim
Bi de havanda doverek de koyabilirsin karanfilleriEvet canım tetagilden önce karanfil zeytinyağ metodunu uyguladım pek yararını görememekle birlikte tetagil aldık. Karanfilin özü çıksın diyede zeytinyağını ısıtıp karanfilide kırıp koydum haftalarcada bekledi ama azıcık uyusturur gibi oluyor işe yaramıyor. Sizde işe yaradıysa ne mutlu. Birde soğukla deneyeyim
Evet doktorunuza danışıp kullanın canım. Anne sütüne en yakın süt keçi sütü. Ama organiğini bulmakta lazım tabi. Migrosta litresi 55 tl keçi sütünün. Hesapladığımda mama ile aynı fiyatta oluyor hemen hemen. Veya bulabilirseniz keçisi olan birinden alın. Benmkinin karnı tok oldugu halde hala kucakçı maalesef. 6 ay 15 günlük olduk yemek yapamıyorum çok bağımlı banaGece beni emip uyuyor kizim o yüzden yetiyor diye düşünüyorum ama gunduz yetmiyor benimde zaten mama meme veriyordum günde 1 kez mamamiz vardı simdi 2 kez veriyorum.. keçi sütünü Dr a sorup bende vereyim, zaten 2 3 haftadır gunduz emzirmek zorlaştı azcık emip oyuncaklarına etrafa bakmak istiyor hiç bir şey bulamazsa kıyafetimle ayaklarıyla oynuyor ve çok çok açıkmadan gelip emmiyor resmen aç aç geziyor , oyun oynarken yere yatırdığımda bende yanına uzanayım o gelsin 2 3 çeksin sonra gidip oynasın gelsin tekrar 2 3 süt çeksin istiyor ama beni öyle de yoruyor en azından o kendi oynasın o arada yemek falan yapayım istiyorum
Çok teşekkürler öyle yapayımBi de havanda doverek de koyabilirsin karanfilleri
Mama sandalyesinde durmuyor mu cnmEvet doktorunuza danışıp kullanın canım. Anne sütüne en yakın süt keçi sütü. Ama organiğini bulmakta lazım tabi. Migrosta litresi 55 tl keçi sütünün. Hesapladığımda mama ile aynı fiyatta oluyor hemen hemen. Veya bulabilirseniz keçisi olan birinden alın. Benmkinin karnı tok oldugu halde hala kucakçı maalesef. 6 ay 15 günlük olduk yemek yapamıyorum çok bağımlı bana
Yok be canım neler denedik. Salıncak mama sandalyesi oyun halısı . Sadece 10 dakika. Sonrası çığlık ağlama. Yatakta yerde dönüp duruyor orada bile sıkılıyor. Bazen dışarıda bebek arabasında gezerken bile ağlıyor. Kucağa bağımlı halde. Tüm gün kucakta kalsın gıkı çıkmıyor. Ama bende derman kalmadı artık. Kollarım omuzlarım ağrıyor çokta hareketli. Bir emeklese düzelir diyorlar ama daha simdiden herseye saldırma meyilindeMama sandalyesinde durmuyor mu cnm
Salıncak ve oyun halısında benimki de hiç durmuyor, mama yiyeceği zaman mama sandalyesinde oturuyor biraz oyalıyorum, e ek gıdayı nasıl hazırlıyosun o zaman, sorma kucakta gezdirmek cok zor ya benimki de öyle malesef benimki de tontis belim ağrıyor artıkYok be canım neler denedik. Salıncak mama sandalyesi oyun halısı . Sadece 10 dakika. Sonrası çığlık ağlama. Yatakta yerde dönüp duruyor orada bile sıkılıyor. Bazen dışarıda bebek arabasında gezerken bile ağlıyor. Kucağa bağımlı halde. Tüm gün kucakta kalsın gıkı çıkmıyor. Ama bende derman kalmadı artık. Kollarım omuzlarım ağrıyor çokta hareketli. Bir emeklese düzelir diyorlar ama daha simdiden herseye saldırma meyilinde
Kendim içiyim diye organik ürün satan bir yerden almıştım çok fena kokuyordu ya içemedim, öyle mi gerçekten yoksa benim aldığım mi öyleydi acabaEvet doktorunuza danışıp kullanın canım. Anne sütüne en yakın süt keçi sütü. Ama organiğini bulmakta lazım tabi. Migrosta litresi 55 tl keçi sütünün. Hesapladığımda mama ile aynı fiyatta oluyor hemen hemen. Veya bulabilirseniz keçisi olan birinden alın. Benmkinin karnı tok oldugu halde hala kucakçı maalesef. 6 ay 15 günlük olduk yemek yapamıyorum çok bağımlı bana
Sadece kucakta durmak da yetmiyor demi, benimki de cok oynamak istiyor ya gücüm kalmıyor vallaKendim içiyim diye organik ürün satan bir yerden almıştım çok fena kokuyordu ya içemedim, öyle mi gerçekten yoksa benim aldığım mi öyleydi acabamamadan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Benimki de sürekli gezmek istiyor kucakta, yere oynasın diye koyunca da ben hep yanında oluyum istiyor, bende hala hiç bir şey yapamıyorum bazen çok bunalıyorum bu durumdan sonra ona bakıp benimle göz göze gelince hemen gülümsemesine aşık olup amaaaan bosver diyorum biz emerken de ayakta gezerek emiyoruz sırtım bacaklarım çok ağrıyor, seninkinin kilosu da fazla Allah kolaylık versin kol kası yapacağız bu gidişle
Yok canım yeter mi hiç bazen kucakta gezdirirken dinlenir gibi hissediyorum kendimiSadece kucakta durmak da yetmiyor demi, benimki de cok oynamak istiyor ya gücüm kalmıyor valla
Benimkinde de varYok canım yeter mi hiç bazen kucakta gezdirirken dinlenir gibi hissediyorum kendimihiç durmuyor benim annemde kızıma bugün kurt mu var dedi
Ay senin çocuk benim çocuk mu acabaYok be canım neler denedik. Salıncak mama sandalyesi oyun halısı . Sadece 10 dakika. Sonrası çığlık ağlama. Yatakta yerde dönüp duruyor orada bile sıkılıyor. Bazen dışarıda bebek arabasında gezerken bile ağlıyor. Kucağa bağımlı halde. Tüm gün kucakta kalsın gıkı çıkmıyor. Ama bende derman kalmadı artık. Kollarım omuzlarım ağrıyor çokta hareketli. Bir emeklese düzelir diyorlar ama daha simdiden herseye saldırma meyilinde
Bende annemlere kızıyorum gezmeye onlar alıştırdı , eşim birdaha çocuğumuz olursa yattığı yerde oyalayalim hemen gezmeye alışmasin diyorBenimkinde de varbenim annem kızıyor ya alistiriyosunuz ben napcam sonra diyor