- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
Ben sağıyorum çünkü oğlum o kadar emmiyor ki gün içinde bende 1 defa da olsa sağmaya çalışıyorum azalmaması adına. Tombikim bu zamana kadar çok güzel emiyordu da şu 1 aydır noldu bilmiyorum inşallah geçici bir dönemdirÇok teşekkürler. Ondan değil gibi artık beş aylık oldu galiba süt azalıyor gerçekten
Cok haklısın canım, benm eşimde geçtiğimiz yıllarda pasta alırdı sözlüde olsa kutlardı. Doğum günüm evlilik yıl dönümümüz geçti hiç hatırlamadı bile. İnsallah hersey yoluna girer hepimizin. Bende herseye tamam der olmustum ama yinede sınırları çok zorluyor benm ki. İnsallah düzelir.Doğumla beraber eşlerin de huyu suyu değişti. Benim eşim çok anlayışlı, saygılı ve iltifatı esirgemeyen bi adamken şimdi tam bir odun oldu. Ben de eski anlayışlı ben değilim farkındayım, bebeler sabır zorluyor, tükeniyoruz. Kocalara tahammülümüz kalmıyor. Ama bebeler biraz büyüyünce işleri yoluna koyacaz diye umut ediyorum. Dün evlilik yıl dönümümüzdü, eşim hiç atlamaz çiçek çikolata alırdı her sene, dün göbeğini kaşıya kaşıya tv izledi. Yani kavga çıkarmak istesek konu boşanmaya kadar gider evet, sabır çekip duymazdan görmezden gelmek lazım bazen, tamam aşkım olur aşkım, pardon aşkım deyince günüm daha güzel geçiyor benim şahsen
Yok ya o kadar yakın değilmişiz üzülmeBi dakka bi dakka ben de gelicem
Söylemeseniz bile ben stalklar bulurum uyarıyorum
Allah bağışlasın ahhsjdBenim hepsi var bol bol
Bilmem. Ne olduklarına dair hiçbir fikrim yok. Almadım, galiba almayacağım daŞu sütlü içecek olan şeyden mi? Lactamil diğer çaylardan mı
Amaaan salla ya. Babaannesiyle dedesi 10 saatlik yol geldiler. Burada 2-3 gün kaldılar, biraz gördüler. Oylat'a gittiler bir hafta kaldılar. Biz yanlarına gittik bir geceliğine işte orada azıcık gördüler çünkü biz suya gitmedik ama onlar gitti. Geldiler, burada cami falan geziyorlar. Bugün yorgunlarmış mesela görmeye gelmediler ve çarşamba günü kendi yaşadıkları şehre gidecekler. Benim annemle babam yürüme mesafesinde. Annem parkta uyuduğu sırada gelip oturuyor orada. Uyanırsa alır severim yeter ki biraz göreyim diye. Ne yapabilirsin ki? Ne üzülüyorum ne sinirleniyorum ohoo hayat bunları düşünmek için fazla kısaDemi çok tuhaflar ya şuna ayar oluyorum ama görünce seviyorlar ya sanki normalde çok geliyorlar gibi
Sağabiliyor musun? Hala ihtiyaç fazlası süt mü var yav niye öyle oluyorGüzel haber veriyorum : benim memem yine tıkandı...
Bizim bu dert bebeler 3 yaşına gelse de bitmez sanırım .
Canım cicim de yapmıyorsun. Mükemmel bir mesafe kuruyorsun oluyor bitiyorBak bana bu saçma geliyor işte arama sorma gördüğünde ay canım cicim de bilmiyorum ya sevemiyorum ben böyle ilişkileri
Haahahah bu da totosunu kaldırıp ayaklarıyla kaydırıyor kendini. Yüzüstü koyunca da kollarını devredışı bırakıp alnı ve dizlerinin üstünde gitmeye çalışıyorben 2016 da da hemile kalınca buraya gelmiştim, 2016 şubat annesiyim de
başından sonuna kadar eşim biliyor hatta istanbula gitmiştim eğitime, şubat annelerinden 3-4 aile bizi görmeye geldiler yemek yiyip evlerine misafir olmuştuk cocuklarımız 6 yaşında hala da sık sık görüşüyoruz
şimdide bebek için bi şey olduğunda diyor kadınlar klübündekilere sor bu nasıl olsun , onlar ne yapmış
benim sipam da dönemiyor, tek bildiği hafif totosunu kaldırıp biraz kendini iteklemesi
tutmadan oturamıyor, kısacası hiç abisine çekmemiş, abisi 5.5 aylıkken başlamıştı emeklemeye bu fıssss
Yaa maşallah çok tatlılar ama bu bayağı oturuyor anaamsormuşlardır iki bebeyle hayat nasıl ,
çıık gızeeell çııkk gızel
hep birlikte çalışıyoruz, homeofis çalışmak böle bişey
bizim ufaklık abisine hayran saatlerce onu izliyor öyle saf saf
Teşekkürler teşekkürleeer@cagilbilgin N Neal Demir ilacı ve metal kaşık olayını eşime sordum çok düşük de olsa bir ihtimal tepkimeye girme ihtimali varmış o yüzden bazı hekimler önermiyormuş.
Not: eşim uzmanlık yapmasa da Tıp eğitimi almış biri o yüzden onun fikrini de sizinle paylaşmak istedim
Ben senin fake hesabın falan olabilir miyim acebağ?
Bizde sıkıntı da var. Ben ona rağmen yapıyorumOrası ayri o zaman cnm ben sıkıntı var da böyle yapıyorsun sandım
Fileyi niye çıkardın aradan? Öteki türlü yeterince zorlayıcı olmayacak mıydı? Nasıl yıkadın filesiz? Kovaya mı sokup çıkardın?Şuan itibariyle en “ana” benim. Neden çünkü bugün oğlumu ilk kez tek başıma yıkadım. Gerçekten tek başıma Babası da yok.
Üstelik filesiz.
Çok tşk
Kendin kaybedersin. Hiç düşündün mü bizsiz ne yapacağını hı, düşündün mü? Ne kadar sıkıcı bir gruptur hem orası ıyyk. Herkesin çocuğu uyuyor, güzel güzel emiyor falan. Ne kadar da sıkılacaksın. Hadi git, tutmayalım biz seni. Git git bay.Artık burada kalamam daha üst pro analar grubu varmış ben oraya ğidiyom hoççakalın
Aksiyonsuz hayatlar... Böyle hayatlara özenmeyin. Bizim çocuklar bizi enerjik tutuyor bak ne ka eğleniyoruz. Ben banyo yapacaktım mesela, olmadı, kısmet değilmiş. Çorba da yok. Çünkü yapamamışım. Parkta giydiğim eşofmanı biraz önce çıkarabildim. Bu iyiNe güzel bebekler var ya okuyorum da aksam 7 sabah 7 uyuyorlar
Geçmiyor gibi ama bakalımBen sağıyorum çünkü oğlum o kadar emmiyor ki gün içinde bende 1 defa da olsa sağmaya çalışıyorum azalmaması adına. Tombikim bu zamana kadar çok güzel emiyordu da şu 1 aydır noldu bilmiyorum inşallah geçici bir dönemdir
Sana yazamadım bir türlü. Öncelikle ek gıda süreciniz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah rahat uyum sağlamıştır. Diğer konuya gelince, üç gün önce bebek kucağımdayken ve emiyorken korkunç anlamsız bir tartışma başladı. Bu arada sürekli tartışıyoruz zaten ve bizim de çocuktan önce dengesiz bir ilişkimiz vardı. Neyse, tartışma çıkış sebebinden bile daha saçma bir şekilde büyüdü, uzadı. "Boşanalım n'olur"lar, "Boşanırsak çocuğu kime verecekler sanıyorsun"lar, "Git sen dava aç"lar havada uçuştu ki ayrılığın/boşanmanın kesin karar olmadıkça ağızdan çıkmasını hep çok sakat bulmuşumdur. Çocuk kucağımda önce ağlamaya sonra çığlık atmaya başladı. Ne yaptıysam yarım saat hıçkırıp iç çekmesine engel olamadım. Salak herif de iki gün kollarında tırnak izlerimle gezdi. Boşanmak öyle basit bir şey olsa hepimiz çat diye boşanalım. Öncelikle bu çocuk kalmış beyinlerle ortak çocuklarımız olduğu sürece hep iletişim halinde kalmak zorundayız. Yani evlilik bitince iletişimi sağlıklı kurmak daha kolay oluyor sanma. Çocuk için yine en huzurlu ortamı sağlamak zorundasın. Hatırlıyorum sen de annenle epey sıkıntı yaşadın yanında kaldığı dönemde ki o zaman o senin evindeydi ve geçici bir süre çocuğa bakmak içindi. Kalıcı olması ve onun evinde olman birçok şeyi değiştirecek. Çocuğuna en ufak bir laf söylese ya da imada bulunsa kanına dokunacak. Böyle denemek için yanına bir ay gittiğin zaman gibi olmayacak. Her şeyi etraflıca düşün öyle ver kararını lütfen. Biz çocuğun sağlık durumundan dolayı eşimle beraber destek almaya başlamıştık, tabii orada evliliğimizle ilgili sorunları da konuşuyoruz. Eşin kabul ederse çift terapisi deneyebilirsinizCok haklısın canım, benm eşimde geçtiğimiz yıllarda pasta alırdı sözlüde olsa kutlardı. Doğum günüm evlilik yıl dönümümüz geçti hiç hatırlamadı bile. İnsallah hersey yoluna girer hepimizin. Bende herseye tamam der olmustum ama yinede sınırları çok zorluyor benm ki. İnsallah düzelir.
Yok ya o kadar yakın değilmişiz üzülme
Allah bağışlasın ahhsjd
Bilmem. Ne olduklarına dair hiçbir fikrim yok. Almadım, galiba almayacağım da
Amaaan salla ya. Babaannesiyle dedesi 10 saatlik yol geldiler. Burada 2-3 gün kaldılar, biraz gördüler. Oylat'a gittiler bir hafta kaldılar. Biz yanlarına gittik bir geceliğine işte orada azıcık gördüler çünkü biz suya gitmedik ama onlar gitti. Geldiler, burada cami falan geziyorlar. Bugün yorgunlarmış mesela görmeye gelmediler ve çarşamba günü kendi yaşadıkları şehre gidecekler. Benim annemle babam yürüme mesafesinde. Annem parkta uyuduğu sırada gelip oturuyor orada. Uyanırsa alır severim yeter ki biraz göreyim diye. Ne yapabilirsin ki? Ne üzülüyorum ne sinirleniyorum ohoo hayat bunları düşünmek için fazla kısa
Sağabiliyor musun? Hala ihtiyaç fazlası süt mü var yav niye öyle oluyor
Canım cicim de yapmıyorsun. Mükemmel bir mesafe kuruyorsun oluyor bitiyor
Haahahah bu da totosunu kaldırıp ayaklarıyla kaydırıyor kendini. Yüzüstü koyunca da kollarını devredışı bırakıp alnı ve dizlerinin üstünde gitmeye çalışıyor
Yaa maşallah çok tatlılar ama bu bayağı oturuyor anaam
Teşekkürler teşekkürleeer
ANKHESPAATEN ve sen benim fake hesabımsınız muhtemelen. Bir tane karikatür var ya "kuantum fiziğine göre aynı anda birden fazla yerde olabiliyormuşuz" diye ondan işte
Fileyi bulamadımBizde sıkıntı da var. Ben ona rağmen yapıyorum
Fileyi niye çıkardın aradan? Öteki türlü yeterince zorlayıcı olmayacak mıydı? Nasıl yıkadın filesiz? Kovaya mı sokup çıkardın?
Neyse ya kalayım biraz daha size analık öğretirimKendin kaybedersin. Hiç düşündün mü bizsiz ne yapacağını hı, düşündün mü? Ne kadar sıkıcı bir gruptur hem orası ıyyk. Herkesin çocuğu uyuyor, güzel güzel emiyor falan. Ne kadar da sıkılacaksın. Hadi git, tutmayalım biz seni. Git git bay.
Aksiyonsuz hayatlar... Böyle hayatlara özenmeyin. Bizim çocuklar bizi enerjik tutuyor bak ne ka eğleniyoruz. Ben banyo yapacaktım mesela, olmadı, kısmet değilmiş. Çorba da yok. Çünkü yapamamışım. Parkta giydiğim eşofmanı biraz önce çıkarabildim. Bu iyi
bir şey. Çıkaramayabilirdim de Allah korusun
Geçmiyor gibi ama bakalım
Yaa maşallah çok tatlılar ama bu bayağı oturuyor anaam
Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor. Ben aktif giremiyorum malum bebiş hala o kadar yaramaz ve huysuz sürekli ilgi ilgi ilgi, ek gıdaya geçtik baya oluyor iyi gidiyor sanırım odayı ayırdık ama hala emerek uyuyor… bir de boşanma durumumuz var psikolojik olarak kötüyüm. Ben de durumlar böyle
"Nereye koyduysan oradadır"Fileyi bulamadımöyle de mükemmel bir anayım
Taam kal madem biraz daha. Hadi kal taam kal ağlama gel, şuraya otur bak Heh orayaNeyse ya kalayım biraz daha size analık öğretirim
Kızlar ben şu instadan ekleme olayından geri kalmıştım, benKIRMIZILIKUCUKKIZ ’ı ekliyorum ordan beni bulun emi? Hadi size ders bulun beni ödeviniz bu sjshajaja
Hem de çok komik katlanıyor. Gece karanlıkta göremiyorum da gündüz bazen düzeltiyorum ve zar zor uyuttuğum çocuğu uyandırıyorum. Sonra "Aferin iyi b.k yedin" diyorum. Kendimle anlaşamıyoruz ama onda boşanma seçeneği de yokKizlar sizin bebeklerinde uyurken falan sağa sola dönerken kulakları katlanıyor mu?
Kızımın öyle ola ola kulakları kepçeleşmeye başladı ya.
Bandana falan taksam uyurken burnunu kapatabilir. Şapka da çok sıcak olur bu havada.
Ne yapsam bilemedim
ayy benim oğlanın sağ kulağı bu yüzden kepçe gibi olduKizlar sizin bebeklerinde uyurken falan sağa sola dönerken kulakları katlanıyor mu?
Kızımın öyle ola ola kulakları kepçeleşmeye başladı ya.
Bandana falan taksam uyurken burnunu kapatabilir. Şapka da çok sıcak olur bu havada.
Ne yapsam bilemedim
Hangi düzen? Ben emen çocuğa zorla kaşık biberonla süt verip uykusunu açtım. Kustu. Üstüne tuvaletini yaptı o saatte hiç yapmamasına rağmen. Sonra başa sarıp tekrar emzirdim. Zorla uyuttum. Kendi uykum kaçtı. O düzen mi?Selaamm's
Bugün bakamadım buraya . Gündüz temizlik ,yemek vee akşam da cafeye gitti iki çocukla bu anakizim orada biraz şekerleme yaptı ve gece uykusuna 12 de yani az önce geçti. Amann baslicam artık düzenine yeterse yeter bee
Erkek bebeklerin ortalamalar daha fazla oluyor diye mi bilemedim ki az dedi işte :/ Bana kalsa da normal de işte...
Bende uyanmasın diye mudahele edemiyorum gündüz de düzeltiyorum kafayı öbür tarafa çevirip tekrardan bana dönüyor yine katlanıyor. Yüzümde acı bir bakışla öylece kalakaliyorum üff çok gıcık bir şey yaHem de çok komik katlanıyor. Gece karanlıkta göremiyorum da gündüz bazen düzeltiyorum ve zar zor uyuttuğum çocuğu uyandırıyorum. Sonra "Aferin iyi b.k yedin" diyorum. Kendimle anlaşamıyoruz ama onda boşanma seçeneği de yok
Benimkinin de sol kulak daha kepçe.ayy benim oğlanın sağ kulağı bu yüzden kepçe gibi oldu
uyanıkken saç bandı takıyorum, öyle gözle görülür bi düzelme olmadı
gören kız zannediyor çok dadluuuu
İlk doğduğu fotoğrafına baktım kulaklar normal şimdi kepçe olmuş. Emin miyiz düzelir miNedirYani canimcim o kulaklar hep kıvrılıyor ama yapacak bisey yok sanmam kepçe kalsınlar.
Bir şey olmaz ya benimkinin kafası sırtüstü yatmaktan dümdüz oldu. Yan çeviriyoruz sırtüstü dönüyor. Yüzüstü çeviriyoruz ağlıyor yine sırtüstüne döndürüyoruz. Napam bu kafayı kendi seçti. Ben uğraştım yoksa yani. Çabamı inkar edemez. He biraz sırtüstü sallamış ve öyle uyutmuş olabiliriz tabiBende uyanmasın diye mudahele edemiyorum gündüz de düzeltiyorum kafayı öbür tarafa çevirip tekrardan bana dönüyor yine katlanıyor. Yüzümde acı bir bakışla öylece kalakaliyorum üff çok gıcık bir şey ya
Benimkinin de sol kulak daha kepçe.
Bu iyiymişbı bandana alıyormuşsun ben erkeğim falan diye. Ya da bıyıklı bir şey
İlk doğduğu fotoğrafına baktım kulaklar normal şimdi kepçe olmuş. Emin miyiz düzelir mi
Kafaya karışılmıyor ya. Kendi canları nasıl isterse öyle duruyorlarBir şey olmaz ya benimkinin kafası sırtüstü yatmaktan dümdüz oldu. Yan çeviriyoruz sırtüstü dönüyor. Yüzüstü çeviriyoruz ağlıyor yine sırtüstüne döndürüyoruz. Napam bu kafayı kendi seçti. Ben uğraştım yoksa yani. Çabamı inkar edemez. He biraz sırtüstü sallamış ve öyle uyutmuş olabiliriz tabi
Bizimkinin de anne karnında öyle sivrilmişti yamuktu hatta. Sonra düzeldi diye sevindik. Mis gibi olmuştu şekli. Sonra abarttı şimdi de durduramıyoruzKafaya karışılmıyor ya. Kendi canları nasıl isterse öyle duruyorlar.
İlk zamanlar hastanede sürekli sağa sola yatırınca çocuk eve bir geldi kafa arkaya sivri. Eşim tokmak kafa deyip duruyordu. İlk zamanlar kusarsa sıkıntı olmasın diye mecbur yan yatiriyordum iyice kötü bir şekle girdi. Sonra dedim yanındayken sırt üstü yatirayım bari. Öyle öyle düzeldi.
E zaten kendi canları nereye isterse oraya döndükleri kısımdan itibaren de Allah'a emanetler
Dipnot: kafası düzeldi ama eşim hala tokmak kafa diyor
Hahaha yok bulamaz daha kabul etmedi kırmızılı"Nereye koyduysan oradadır"
Taam kal madem biraz daha. Hadi kal taam kal ağlama gel, şuraya otur bak Heh oraya
sak_ran seni çoktan bulup yola çıkmıştır. Bu gece kapıyı kontrol et ara ara
Niye ödev verdin o zaman ahhsjdjsHahaha yok bulamaz daha kabul etmedi kırmızılıama ben onu bulurum