2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Sana yazamadım bir türlü. Öncelikle ek gıda süreciniz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah rahat uyum sağlamıştır. Diğer konuya gelince, üç gün önce bebek kucağımdayken ve emiyorken korkunç anlamsız bir tartışma başladı. Bu arada sürekli tartışıyoruz zaten ve bizim de çocuktan önce dengesiz bir ilişkimiz vardı. Neyse, tartışma çıkış sebebinden bile daha saçma bir şekilde büyüdü, uzadı. "Boşanalım n'olur"lar, "Boşanırsak çocuğu kime verecekler sanıyorsun"lar, "Git sen dava aç"lar havada uçuştu ki ayrılığın/boşanmanın kesin karar olmadıkça ağızdan çıkmasını hep çok sakat bulmuşumdur. Çocuk kucağımda önce ağlamaya sonra çığlık atmaya başladı. Ne yaptıysam yarım saat hıçkırıp iç çekmesine engel olamadım. Salak herif de iki gün kollarında tırnak izlerimle gezdi. Boşanmak öyle basit bir şey olsa hepimiz çat diye boşanalım. Öncelikle bu çocuk kalmış beyinlerle ortak çocuklarımız olduğu sürece hep iletişim halinde kalmak zorundayız. Yani evlilik bitince iletişimi sağlıklı kurmak daha kolay oluyor sanma. Çocuk için yine en huzurlu ortamı sağlamak zorundasın. Hatırlıyorum sen de annenle epey sıkıntı yaşadın yanında kaldığı dönemde ki o zaman o senin evindeydi ve geçici bir süre çocuğa bakmak içindi. Kalıcı olması ve onun evinde olman birçok şeyi değiştirecek. Çocuğuna en ufak bir laf söylese ya da imada bulunsa kanına dokunacak. Böyle denemek için yanına bir ay gittiğin zaman gibi olmayacak. Her şeyi etraflıca düşün öyle ver kararını lütfen. Biz çocuğun sağlık durumundan dolayı eşimle beraber destek almaya başlamıştık, tabii orada evliliğimizle ilgili sorunları da konuşuyoruz. Eşin kabul ederse çift terapisi deneyebilirsiniz
Bu yazın bana o kadar iyi geldi ki. Cok ama cok haklısın. Sadece benim bu süreci yaşamıyor olmam sizinde yaşıyor olmanız bana destek oldu. Sadece biz böyleyiz sanıyordum. Evet annemle olan ilişkm maalesef kötü. Torununu cok seviyor ama aynı evde imkanı yok yapamıyoruz. En son bu adamı çekeceğime annemi çekerim daha iyi’ye döndü olay. Anneme çıtlattım fakat boşanmamızı istemiyor kesinlikle. Kavgamızdan sonra eşim pişmanlığını gösterdi. Boşanmak taraftarı asla değil ne kadar kavgada ağzından çıkmış olsada. Ama birşeyleri çözmekte istemiyor . Maddi konuları kafasına takıp bana sarıyor. Sakin kafayla konusup çözmemiz gerektiğini söyleyeceğim. İnsallah hayırlısı olur.

Beni bulurken çok zorlanmışsındır biraz soluklan :))
Gerçekten heryerde aynı ismi kullanmak tehlikeli olmuyor mu? Benim aklım çıkıyor çevremden biri burdan beni bulcak korkusuna. O kadar şeyler konuşuyoruz ki bazen görülse bilinse boşanma sebebi 😂

inşallah kolay, rahat ve sağlıklı şekilde bu süreci atlatırsınız
bizde sıkıntı yaşamıştık, hamile kalmadan önceydi bi yandan oğluma yoldaşta istiyordum
aile trapistine gittik cocuk yapmamamızı önerdi, çünkü çok yıpranmıştık ve saygımızı yitirmiştik
4-5 ci seyans sonrası bana göre hazırsınız coğu şeyi atlattınız artık düşünmek isterseniz zamanı demişti
2ci cocuga öyle karar verdik, hala ufak tefek tartışmalarımız oluyor ki normal ama o eski haalimizden eser yok şimdi
eşini ikna edip destek alırsanız sonuc her ne olursa olsun senin yüreğin ferahlıcaktır.
O kadar işe yaradımı canım çok sevindim siizn adınıza🙏🏻 İnsallah bizde de işe yarar tabi eşim kabul ederse. Cok tesekkürler yorumun için 🙏🏻

Gerçekten heryerde aynı ismi kullanmak tehlikeli olmuyor mu? Benim aklım çıkıyor çevremden biri burdan beni bulcak korkusuna. O kadar şeyler konuşuyoruz ki bazen görülse bilinse boşanma sebebi 😂
Tehlikeliyim diyorum kızım 🐣

Ay bende valla😂 ismimi değiştirdim o yüzden siyahpapayaydım🤣 ne olur ne olmaz arada değişiyorum 😄

Bu yazın bana o kadar iyi geldi ki. Cok ama cok haklısın. Sadece benim bu süreci yaşamıyor olmam sizinde yaşıyor olmanız bana destek oldu. Sadece biz böyleyiz sanıyordum. Evet annemle olan ilişkm maalesef kötü. Torununu cok seviyor ama aynı evde imkanı yok yapamıyoruz. En son bu adamı çekeceğime annemi çekerim daha iyi’ye döndü olay. Anneme çıtlattım fakat boşanmamızı istemiyor kesinlikle. Kavgamızdan sonra eşim pişmanlığını gösterdi. Boşanmak taraftarı asla değil ne kadar kavgada ağzından çıkmış olsada. Ama birşeyleri çözmekte istemiyor . Maddi konuları kafasına takıp bana sarıyor. Sakin kafayla konusup çözmemiz gerektiğini söyleyeceğim. İnsallah hayırlısı olur.
Maddi konular boşanma durumunda onu daha çok zorlayacak. Nafaka ödemek durumunda kalacak vs. Suçlayıcı olmadan, mantık çerçevesinde ve sakince ona bunları anlatabilirsin. Karşındaki laftan anlamıyorken bunu yapmak çok zor biliyorum ama aşamayacağınız sorunlarınız olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki iki taraf da çözmeye yanaşsın. İnşallah kolayca halleder, huzura kavuşursunuz

Ay bende valla😂 ismimi değiştirdim o yüzden siyahpapayaydım🤣 ne olur ne olmaz arada değişiyorum 😄
Allah seni kahretmesin papatya sen misin 😂 bende diyorum bu kız nerde napıyo noldu ne bitti. Desene sen baştan bana bu ballı şey kim diye düşünüp duruyorum bende 😂

Çok yeri ve zamanı olduğu için bebek uyuduktan sonra eşimle derin konulara girdim. Sakin sakin konuşalım bak bu böyle olmaz dedim. Çikolatamı yemişim tabii, inanılmaz bir olgunluk çökmüş üstüme. Yer yer sesimiz yükselmiş. "Çocuk uyanacak" korkusunu bile sakince yönetmişim falan. Görseniz inanamazsınız. Sonra işte o gitti yattı. Ben de üç saattir tv bile açmadan koltuğun aynı köşesinde oturuyorum uykum kaçık vaziyette. Ben gerçekten artık baba olmak istiyorum ya. Başvuruları nereye yapıyoruz?

Maddi konular boşanma durumunda onu daha çok zorlayacak. Nafaka ödemek durumunda kalacak vs. Suçlayıcı olmadan, mantık çerçevesinde ve sakince ona bunları anlatabilirsin. Karşındaki laftan anlamıyorken bunu yapmak çok zor biliyorum ama aşamayacağınız sorunlarınız olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki iki taraf da çözmeye yanaşsın. İnşallah kolayca halleder, huzura kavuşursunuz
Kafamı toparlayayıp konusacağım. Aşılamayacak sorunlarımız yok karşılıklı ağız dalaşından inatlasmaktan baska. Umarım insallah🙏🏻

Ayy ne bileyim kız haklısın vallahi biride çıkıp sormadı ki sen kimsin diye hhaha🤣
Valla ben soracaktım sonra bi ara girmedim pek o arada kaçırdıklarımdan biri heralde pot kırmayayım dedim 😅 bi yandan da üzüldüm şimdi tabii anlattıklarını senin yaşamış olmana.. Her şerde bir hayır vardır mutlaka yoluna girer hayatın ilk çocuk bazen bazı adamlarda travmatik sonuçlar yaratıyor sorumluluk binince işin ciddiyetini anlayınca o sorumluluğun verdiği yükle bu şekilde hırçınlaşabiliyorlar. Şuan nasılsınız

Çok yeri ve zamanı olduğu için bebek uyuduktan sonra eşimle derin konulara girdim. Sakin sakin konuşalım bak bu böyle olmaz dedim. Çikolatamı yemişim tabii, inanılmaz bir olgunluk çökmüş üstüme. Yer yer sesimiz yükselmiş. "Çocuk uyanacak" korkusunu bile sakince yönetmişim falan. Görseniz inanamazsınız. Sonra işte o gitti yattı. Ben de üç saattir tv bile açmadan koltuğun aynı köşesinde oturuyorum uykum kaçık vaziyette. Ben gerçekten artık baba olmak istiyorum ya. Başvuruları nereye yapıyoruz?
Bi baba olmak isteyende benim. Hiçbir zahmette bulunmayarak yine çocuğumun number one kişisi babası. Babası eve gelince dünyalar onun oluyor tüm gün bana kötü yüzünü gösteren bebe babası gelince ayrı bir bebeye dönüşüyor. Tek yaptığı canım yavrum diyerek ona gülümsemesi. Kucağına bile sayılı alıyor. Zoruma gidiyor artık :işsiz:

Eğer ciddi sorunlarınız yoksa takmamalı öğrenmen gerekiyor. Yaş olarak senden küçüğüm ama evliliğimin 7. Yılı. İlk yılda ne zaman tartışsak kendimi cezalandırırdım resmen ona tavır yapcam diye. Gözümü kırpmadan gece kendime eziyet edip koltukta oturup sabahladığımı bilirim ama eşim bey fosur fosur uyudu. Kalkıp Halime üzüldü yada adım mı attı hayır. Erkekler basit canlılar giriş ve sonuç odaklı gelişme kısmı yok onlarda. Düz mantıklar her konuda. Derin düşünce ince çizgiler asla yok. O yüzden biz kendimize yapıyoruz ne yaparsak. Bende karar almıştım o zaman ev başımıza da yıkılsa kendimi üzmeyeceğim diye. Şimdi tartışma mı çıkıyor? Çıksın. Lafımı çat çat söylüyorum içimde kalmıyor 2 saat sonra hiçbirşey olmamış gibi geliyor. Sen takmayacaksın yani bırak o düzeltsin umursamayan sen ol.

Bi baba olmak isteyende benim. Hiçbir zahmette bulunmayarak yine çocuğumun number one kişisi babası. Babası eve gelince dünyalar onun oluyor tüm gün bana kötü yüzünü gösteren bebe babası gelince ayrı bir bebeye dönüşüyor. Tek yaptığı canım yavrum diyerek ona gülümsemesi. Kucağına bile sayılı alıyor. Zoruma gidiyor artık :işsiz:
Çünkü biz asık surat, mendebur karı ama onlar güleç baba. Doğanın kanunu gibi bir şey bu. Eziyetli ne varsa bizden çekiyor çocuk. Zorla emiyor falan, zorla uyutuluyor, zorla bezi değiştiriliyor

Valla ben soracaktım sonra bi ara girmedim pek o arada kaçırdıklarımdan biri heralde pot kırmayayım dedim 😅 bi yandan da üzüldüm şimdi tabii anlattıklarını senin yaşamış olmana.. Her şerde bir hayır vardır mutlaka yoluna girer hayatın ilk çocuk bazen bazı adamlarda travmatik sonuçlar yaratıyor sorumluluk binince işin ciddiyetini anlayınca o sorumluluğun verdiği yükle bu şekilde hırçınlaşabiliyorlar. Şuan nasılsınız
Şuanda iyi sayılırız. Alttan almaya çalışıyor benmle konusmaya calısıyor. Sürekli komik şeylerden bahsedip nabzımı ölçüyor. Mesafemi koruyorum. Boşanmak istemiyor bunu biliyorum ama sürekli ağız dalaşından inatlaşmaktan seslerin yükselmesinden o da sıkılmış. İkimzde kendimizi haklı görürsek çözülmesi zor empati şart. Umarım başarırız

Şuanda iyi sayılırız. Alttan almaya çalışıyor benmle konusmaya calısıyor. Sürekli komik şeylerden bahsedip nabzımı ölçüyor. Mesafemi koruyorum. Boşanmak istemiyor bunu biliyorum ama sürekli ağız dalaşından inatlaşmaktan seslerin yükselmesinden o da sıkılmış. İkimzde kendimizi haklı görürsek çözülmesi zor empati şart. Umarım başarırız
Umursamaz ol, o umursasın. Empati yapamadığım zaman oğluna odaklan ve ondan başka birşey düşünme. Bir kaç saat sonra sinirin geçip gitmiş olur ☺️

Eğer ciddi sorunlarınız yoksa takmamalı öğrenmen gerekiyor. Yaş olarak senden küçüğüm ama evliliğimin 7. Yılı. İlk yılda ne zaman tartışsak kendimi cezalandırırdım resmen ona tavır yapcam diye. Gözümü kırpmadan gece kendime eziyet edip koltukta oturup sabahladığımı bilirim ama eşim bey fosur fosur uyudu. Kalkıp Halime üzüldü yada adım mı attı hayır. Erkekler basit canlılar giriş ve sonuç odaklı gelişme kısmı yok onlarda. Düz mantıklar her konuda. Derin düşünce ince çizgiler asla yok. O yüzden biz kendimize yapıyoruz ne yaparsak. Bende karar almıştım o zaman ev başımıza da yıkılsa kendimi üzmeyeceğim diye. Şimdi tartışma mı çıkıyor? Çıksın. Lafımı çat çat söylüyorum içimde kalmıyor 2 saat sonra hiçbirşey olmamış gibi geliyor. Sen takmayacaksın yani bırak o düzeltsin umursamayan sen ol.
Yok benimki klasik erkek değil, bozuk. Çarşamba kafa doktorunda randevumuz var. Oturup adama beni hangi konuda şikayet edeceğini tasarlamış, bunu da bana tehdit unsuru gibi anlatıyor. Ülen manyak mısın be adam? Kafa doktoru tamirci mi? Sanki o bize sihirli değnek dokundurup sorunlarımızı çözecek. Benimle ne derdin ne meselen varsa gel bana söylesene önce. Allam gerçekten bozuk yani. İlkokul bile değil ana okulu çocuğu. İnşallah önce bu kendiliğinden büyür de gerçek çocuğumuzu beraber büyütebiliriz. Amin.

X