2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Günaydın kızlar inşallah bende aranızda olacağım şu an testim pozitif ama bayram nedeniyle kan veremiyorum inşallah hayırlı sonuçlar alırım listeye bende dahil olurum. Doktor randevum en erken 20 sine buldum ayy hayırlısı ile bir an önce ayın 20 si gelse

İkinci gebelik ama ilkinde de böyleydim.Ekstra bir şey yapmadım,hurafelere inanmıyorum :) günlük hayatıma devam ettim . Sadece ağır kaldırmiyorum,yoğun aktivite yapmıyorum çiğ et türü, paketli gıda zaten yemezdim hiç şimdi de yemiyorum .Onun harici kanama lekelenme harici endişe edecek bir durum olduğunu düşünmüyorum ki bazen onlar bile normal kabul edilebiliyor.

Günaydın herkese, yüzüstü ve ya sırtüstü yatarken böyle karnımın içinde bir gerilme gibi mi desem hareketlenme mi desem değişik bir his oluyor, yatış pozisyonumu değiştiriyorum hemen.
Tam anlatamadim belki ama anlayan ve yasayan var mi baska boyle?
Normal bir durum mu merak ettim

Merhaba ben çocuk gelişimi öğretmeniyim ilk hamileliğim ama şunları söyleyebilirim bu bir süreç hastalık değil günlük hayatımıza olabildiğince devam edicez tabiki ağır kaldırmak kendimizi yorucak aktivitelerden uzak durucaz ama günde 1 saat yürüyüş yapabilirsiniz bol sıvı almaya çalışın günde 8 bardak su için her gün 2 kase ev yapımı yoğurt yiyin bol yeşillikli salata tüketin hamurişlerinden olabildiğince uzak durun haftada bir kere et balık tüketmeye çalışın paketlenmiş ürünlerden uzak durun çay ve kahve günde 1 fincan içebilirsiniz fazlası önerilmiyor brokoli roka semizotu ıspanak tüketmeye çalışın kuru kayısı kuru üzüm tuzsuz fıstık kabak çekirdeği ceviz fındık bunlardan mutlaka alın ben genel olarak bunlara dikkat ediyorum okuduğum kitaplarda da böyleydi

Sırt üstü yatarken ayağımı tam düz tutamiyordum özellikle ilk haftada ama gerginlik ve ağrı oluyordu ondan. Şimdi de uzun süre sırt üstü ayağımı düz uzatamiyorum. Sanırım rahim gergin durmayı sevmiyor sürekli genişlediği için

Selam kizlar 6+6yim bugun. Sabah ultrasonla bakildi, kese gozuktu icinde de bisey gozuktu ama kalp atisi duyulmadi, karindan bakti. 27 mayisda bi sonraki randevum var bakalim insallah o zaman kalp atisini duyariz. :)
Duyarsınız inşallah bende duyamakistim doktorun hesabına göre 7+0 normalde de 8 de duydum cılız bir ses

Bana doktor çay kahve ilk 3 ay yasak dedi çünkü kafein bağırsaktaki demir emilimini absorme ediyormuş. Ve kafein içindeki madde düşük riski artırıyormus. Yürüyüşü de günde Max yarın saat demişti çünkü ilk hafta çok aşırı ağrım vardı. Üzüm incir bunlar gebelik şekerini yükseltir yeme dedi. Mutlaka süt ve yoğurt her gün almalısın demişti. Biraz kişiye özel değerlerine bakmak lazım bence herkes için genel bir kural yok. Temel şeyler dışında .. oyuzden doktora sormak en iyisi. Benim düşük riski kanama falan yoktu ama yaş itibariyle ve kasık ağrısı olduğu için bunları söyledi.

Merhaba bana doktor çay kahve serbest ama bir bardağı geçmemek şartıyla dedi ben çaya hiç dayanamıyorum açık 4-5 bardak içiyorum.

Normaldir canım rahim büyüdüğü için öyle gerilmeler olur. Zaten ilerleyen haftalarda o şekilde yatmak zor oluyor doktorlar sol tarafa yatmayı öneriyor.

Bende de yaş faktörü var. Fakat kahve 1 bardak, çay abartmamak kaydıyla içebilirsiniz dedi. Yürüyüş 45 dal dedi. Süt ve yoğurdu söyledi. Hurma yeme dedi. Onun dışında birşey söylemedi. Kasık ağrıları bende de sık oluyor. Sizin yaşınız kaçtı acaba? Sizin doktoru ben de dikkate alsam mi acaba :)

Normaldir canım rahim büyüdüğü için öyle gerilmeler olur. Zaten ilerleyen haftalarda o şekilde yatmak zor oluyor doktorlar sol tarafa yatmayı öneriyor.

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Yüzüstü pek yatmamaya çalışın önerilmiyor diye biliyorum

Selam kızlar kahverengi lekelenmem oldu bugün. Dün bayağı yoruldum. 14 kg oğlumu da arada kucağıma almak zorunda kalıyorum poliklinikler açık mıdır acaba yarın bi kontrole gitsem. Randevu alabiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…