• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Olduğunuzda kaç haftalık gebeydiniz ya da döllenme zamanı mıydı ayrıntılı anlatabilir misimiz
Döllenme zamanıydı. Aşının gebelikte riskli olup olmadığına dair veri yok henüz. Yabancı kaynakları araştırdım biraz. Hamileler aşı olmamalı diye bir şey yok aslında. Sadece doktorlar risk almamak için olmayın diyorlar. Ben oldum artık yapacak bir şey yok :) İkinci dozu da doktoruma sorup olmayı düşünüyorum.

Randevuyu 1 hafta öne çektim kızlar. Pazartesi gideceğim. Kese görünür mü acaba ? 5 haftanın içinde olacağım.

Olduğunuzda kaç haftalık gebeydiniz ya da döllenme zamanı mıydı ayrıntılı anlatabilir misimiz

Herkese hayırlı cumalar ve sağlıklı hamilelik dilerim. Bugün test sonucumu aldım.
29 nisan beta 88
5 Mayıs 1086
7 mayıs 3503

Doktoruma mesaj göndereceğim, randevu verecek. Tsh yüksekliği çıktı. Kese görünür mü bu değerde, yoksa hemen gideyim mi sizce. Hemen ilaç kullanmam gerekecek çünkü.
Kaç çıktı tsh değeriniz? Benim de yüksek, 4.47 çıktı. İlaç kullanmaya başladım. Normalde ilaç vermezdim bu değere ama gebelikte daha düşük olması gerekiyor dedi doktor. 2.5 civarına düşmesi lazımmış en az.
Kese karından zor görünür herhalde ama vajinal ultrason ile görünür bence.

Herkese merhaba ,bir kaç zamandır sessiz sakin takip ediyordum grubu .Regl günüm yarın ama bugün evde test yaptım pozitif çıktı .Kopkoyu bir pozitif hemde :) rüyamda gebelik testinin pozitif olduğunu gördüm ve bir de ilk gebeligimde olduğu gibi yoğun başağrısı şikayetim oldu ve test yapayım dedim :) 7 yaşına girecek bir oğlum var .Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏

Kaç çıktı tsh değeriniz? Benim de yüksek, 4.47 çıktı. İlaç kullanmaya başladım. Normalde ilaç vermezdim bu değere ama gebelikte daha düşük olması gerekiyor dedi doktor. 2.5 civarına düşmesi lazımmış en az.
6.07 çıktı. Doktoruma mesaj attım, yüksek çıkmış dedi. Yarın sabah gideceğim, ilaç verir bana da muhtemelen. İnşallah düşer.

Evet gebelikte çok daha önemliymiş. Benim gebelikten önce 5 civarı idi. Doktor ilaca gerek yok sınırda demişti.

Gebeliğin başında hcg yükseldiğinden tsh da ona bağlı olarak yükselebilirmiş. Benim tsh 3.7 çıktı. Bu durumda ilaca gerek olmadığını sadece takip edeceğimizi söyledi benim doktorum. Bir ay sonra zaten kendiliğinden düşer, düşmezse öyle ilaca başlarız dedi.
İlk gebeliğimde de başta 4.5 tu. Bir ay sonra ilaçsız kendiliğinden 2 ye düşmüştü.

benim göğüslerim çok hassas. normalde regl olduğumda bile böyle olmazdı. onun dışında inanılmaz sırt bel ağrım var ve çok terliyorum yazın bile bu kadar terlemezdim. sık sık çişe gidiyorum su içmesem bile.
Benim de bugün sırtım çok ağrıdı yazlıkları çıkartayım dedim ama yarım kaldı mecburen. İşin kötüsü ruh halim de etkilenmeye başladı çok hassaslaştım.

Kızlar bugün 4+6 hamileyim. Beta baktırdım 5081 gelmiş sonuç. Bana biraz yüksek geldi, oğlumda 6. haftada 5 binli bi sonuç almıştım sanki diye hatırlıyorum. Normal mi sizce? Sizin değerleriniz nasıl? Bat 1 Mayıstı bu arada.

Bizimki etrafındaki kardeşi olanları görüp ağlıyordu. Hatta birinin hamile haberini duyunca söyleme söyleme diyordu bana 😂. İnşallah bi sıkıntı yaşamayız 🥰. Bizimki sipariş vermişti kardeşim olsun ama erkek olsun diye. Bende test yapmadan 4 gün önce rüyamda bi komşumu gördüm hamile oğlu olacak 😂. Daha 4 haftalık ama oğlum diye seviyorum. İnşallah üçüncüye kız olur 😁😁😁
Benimki şimdilik kız istiyor ama henüz abi olacağından haberi yok tabi 😊 Ama oğlumda çift çizgiyi görünce ilk lafım oğlan olcak olmuştu tuttu, bunda da oğlan hissediyorum bakalım🙂 Allah sağlıklısını hayırlısını nasip etsin inşallah hepimize🌺

Aşı konusu olmuş Ocak ve şubat ta iki doz şeklinde sinovac oldum .Ama doktorlar gebe ve emzirme döneminde aşı olunabileceğini söylüyor.

Kızlar bugün 4+6 hamileyim. Beta baktırdım 5081 gelmiş sonuç. Bana biraz yüksek geldi, oğlumda 6. haftada 5 binli bi sonuç almıştım sanki diye hatırlıyorum. Normal mi sizce? Sizin değerleriniz nasıl? Bat 1 Mayıstı bu arada.
Bence normal, benim bat 4 Mayıstı, bugün 3503 çıktı. Buna göre düşününce sizinki gayet normal geldi.

Back