• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Evet normalmiş o zaman. Sadece kendi ilk gebeliğimle kıyaslayınca yüksek gelmişti ama olabiliyormuş demek ki. Teşekkür ederim 🌺
Hepsinde farklı olabiliyor canım.
Ben ilkinde bat günü 32'yle öğrenmiştim.
Bunda yine bat günü 884'le öğrendim. Hatta ikiz mi diye düşünmüştüm ama tek kese vardı 🙂

Gebeliğin başında hcg yükseldiğinden tsh da ona bağlı olarak yükselebilirmiş. Benim tsh 3.7 çıktı. Bu durumda ilaca gerek olmadığını sadece takip edeceğimizi söyledi benim doktorum. Bir ay sonra zaten kendiliğinden düşer, düşmezse öyle ilaca başlarız dedi.
İlk gebeliğimde de başta 4.5 tu. Bir ay sonra ilaçsız kendiliğinden 2 ye düşmüştü.
Evet ben de hcg'nin etki ettiğini okumuştum. Benim gittiğim kadın doğum doktoru endokrinolojiye yönlendirdi. Oradaki doktor da ilk 3 ay bebek tiroksini kendi üretemiyor, sizden alması gerek o yüzden ilk aylarda tsh'ın düşük olmasını istiyoruz dedi. Ama sizin zaten iyiymiş değeriniz yüksek değil. 3 civarı olmasında sorun yok anladığım kadarıyla.

6.07 çıktı. Doktoruma mesaj attım, yüksek çıkmış dedi. Yarın sabah gideceğim, ilaç verir bana da muhtemelen. İnşallah düşer.
İlaçla düşer bence. Ben 1 ay sonra tekrar kan vereceğim. Kağan Kocatepe isimli bir doktorun kısa videoları var hamilelikte tiroid ile ilgili, iç rahatlatıcı konuşuyor. İzlemediyseniz bir bakın isterseniz.

Evet ben de hcg'nin etki ettiğini okumuştum. Benim gittiğim kadın doğum doktoru endokrinolojiye yönlendirdi. Oradaki doktor da ilk 3 ay bebek tiroksini kendi üretemiyor, sizden alması gerek o yüzden ilk aylarda tsh'ın düşük olmasını istiyoruz dedi. Ama sizin zaten iyiymiş değeriniz yüksek değil. 3 civarı olmasında sorun yok anladığım kadarıyla.
Aynen canım ilk 3 ay 2.5 altı olması istenir. Ama hcg ye bağlı geçici bi yükselmeyse doktorlar bi süre bekliyorlar benim anladığım kadarıyla. Bakalım düşmezse ben de ilaca başlayacağım.

Arkadaşlar aşıyla alakalı şöyle duydum bende gebeliğin ilk 3 ayından sonra yaptırılabilir ama ilk 3 ayda bebeğe zarar verebilirmiş tavsiye edilmiyor. bilgisi olan var mi bu konuda

Arkadaşlar aşıyla alakalı şöyle duydum bende gebeliğin ilk 3 ayından sonra yaptırılabilir ama ilk 3 ayda bebeğe zarar verebilirmiş tavsiye edilmiyor. bilgisi olan var mi bu konuda
Aşı hakkında çeşitli görüşler var. ABD, İsrail, İngiltere gibi ülkeler hamilelerin aşılanmasını tavsiye ediyorlar. Bu ülkelerde hamile olup da aşı olan çok kişi var. Almanya bu konuya biraz daha mesafeli ancak ellerinde hamileler hakkında yeterli veri olmadığı için böyle düşünüyorlar. Fakat hamilelerin covid'i çok ağır geçirdiği de bir gerçek. Sonuç olarak aşı olup olmamak size kalmış :)

Ben sinovac yaptırmıştım ama yumurtlama döneminden hemen önceydi sanırım. İkinci doz için ilk üç ayda yaptırmayı düşünmüyorum, sonraki dönemde yaptırıp yaptırmama konusunu daha iyi araştıracağım.
Bende sizle aynı durumdayım, ilk dozu vuruldum 10 mayıs ikinci randevjm vardı, hamile kaldım, randevumu erteleyeceğim 3. Aya kadar, henüz dontora gitmedim soramadım

Herkese merhaba ,bir kaç zamandır sessiz sakin takip ediyordum grubu .Regl günüm yarın ama bugün evde test yaptım pozitif çıktı .Kopkoyu bir pozitif hemde :) rüyamda gebelik testinin pozitif olduğunu gördüm ve bir de ilk gebeligimde olduğu gibi yoğun başağrısı şikayetim oldu ve test yapayım dedim :) 7 yaşına girecek bir oğlum var .Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏
Benimde 7 yaşında bir oğlum var, Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin bebişini 🥰

Bende sizle aynı durumdayım, ilk dozu vuruldum 10 mayıs ikinci randevjm vardı, hamile kaldım, randevumu erteleyeceğim 3. Aya kadar, henüz dontora gitmedim soramadım
Benim doktorum, teorik olarak yaptırabiliyoruz dedi. Ama tatmin edici bulmadım yanıtını. Kuzenim doktor ona sordum, hiçbir doktor sana yaptır bir şey olmaz diyemez, ilk üç ayı bekleyelim ben de iyice araştırayım dedi. Yaptırmayı önerenler de var kesinlikle karşı çıkanlar da. Başka bir kadın doğumcu da bana asla yatırmıyoruz aşı demişti. İkilemdeyim açıkçası.

Benim doktorum, teorik olarak yaptırabiliyoruz dedi. Ama tatmin edici bulmadım yanıtını. Kuzenim doktor ona sordum, hiçbir doktor sana yaptır bir şey olmaz diyemez, ilk üç ayı bekleyelim ben de iyice araştırayım dedi. Yaptırmayı önerenler de var kesinlikle karşı çıkanlar da. Başka bir kadın doğumcu da bana asla yatırmıyoruz aşı demişti. İkilemdeyim açıkçası.
Evet çok yeni daha, örnek az, olan var ama kime nasıl etki eder bilmiyoruz, 🧐

BEnde öyle, 1 yıldır uğraşıyleuz ne hsg kaldı ne sperm testi herşeyi denedik, amh düşük benim, geçen ay prowomen kullandım onum sayesşnde oldu sanırım, siz ne zamandır deniyorsunuz

Çok sevindim adınıza 🙏 bizim Ağustos Eylül gibi başladı ama kâh oldu kâh olmadı belli bir düzen yoktu zaten .Benim nöbetlerin tam o güne denk geldiği oldu ,sonra aşı çıkınca bekleyeyim dedim velhasıl nasip Nisan ayına oldu :)

Back