- 6 Kasım 2020
- 334
- 158
- 53
- 28
Çok geçmiş olsun ben 4 aylıkken şüphem vardı gittim doktora bana gelişimi iyi tek mukusla alerjik diyemem dedi sonra bebeğimde bir defa kakasında kan fark ettim yine gittim doktora bana test bile yapmadan alerjik bebek maması yazdı o mamayı tabii ki bebeğim içmedi ama kakasında kan bir daha olmadı 6 aya geldiğimizde yoğurtta ağız kenarında kızarık fark ettim yoğurtlu kestim ama şu an vücudunda anlam veremediğim çıkıp tekrar sönen sivilce tarzı şeyler oluyorGeçmiş olsun benim bebeğim alerjik aylardır diyetteyiz ikimizde maalesef konak ve mukus hiç geçmedi
Yumurtayıda kestim çünkü o gün aklıma gelen sadece yumurta var alerjik verdiğim besin pankek yapmıştım ki umarım buğday alerjisi de yoktur bu arada burun tıkanıklığı akıntısı başladı arada hırıltı oldu o gün akşamına oda geçti yani çocuk hasta değil ama ara ara öksürmeye başladı deli gibi kulak kaşınıyor kızarttı kaşımaktan ya doktor için acaba daha ne belirtisi olacak test yapmıyor deneme yanılma ile sen bul diyor ben zaten 3 gün krualına uydum şu an 8 aylık herşeyi karıştırıp veriyorum nasıl bluayım neye tepki verdiğini ki anafilaksi gibi ciddi bir druuma gider diye gece gündüz çoçuğun nefesine bakıp duruyorum çok korkuyorumÇok geçmiş olsun ben 4 aylıkken şüphem vardı gittim doktora bana gelişimi iyi tek mukusla alerjik diyemem dedi sonra bebeğimde bir defa kakasında kan fark ettim yine gittim doktora bana test bile yapmadan alerjik bebek maması yazdı o mamayı tabii ki bebeğim içmedi ama kakasında kan bir daha olmadı 6 aya geldiğimizde yoğurtta ağız kenarında kızarık fark ettim yoğurtlu kestim ama şu an vücudunda anlam veremediğim çıkıp tekrar sönen sivilce tarzı şeyler oluyor
Maalesef bu durum sadece diyetle belirleniyor ve çözülüyor . Siz başta şüphe ettiğinizde doktorun sizi diyete yönlendirmesi gerekiyordu. Suanda evet biraz geç ama yinede deneme yanılma ile çözebilirsiniz. Baş şüphelileri listeleyip 3 gün kuralı ile denemek en hızlı ve garanti yol .Yumurtayıda kestim çünkü o gün aklıma gelen sadece yumurta var alerjik verdiğim besin pankek yapmıştım ki umarım buğday alerjisi de yoktur bu arada burun tıkanıklığı akıntısı başladı arada hırıltı oldu o gün akşamına oda geçti yani çocuk hasta değil ama ara ara öksürmeye başladı deli gibi kulak kaşınıyor kızarttı kaşımaktan ya doktor için acaba daha ne belirtisi olacak test yapmıyor deneme yanılma ile sen bul diyor ben zaten 3 gün krualına uydum şu an 8 aylık herşeyi karıştırıp veriyorum nasıl bluayım neye tepki verdiğini ki anafilaksi gibi ciddi bir druuma gider diye gece gündüz çoçuğun nefesine bakıp duruyorum çok korkuyorum
Bence gayet yeterli yemis annesi maasallah. Diyetisyen bana da o kadar veriyodu ogle yemegineAfiyet şifa olsun inşallah.
Karnabahar çıktı mı?
Hemen biz de alalım.
Bu akşam dışarda yemekteydik. Pazartesiden beri ilk defa dışarı çıktık,iyi geldi. Az ekmek içi,1,5 adet köfte,yarım dilim patates yedi kendisi. Az mı yiyor acaba?
Ben de bezdim ya sabir cekiyorum heralde bir donem bu cogumuzda ayni olduguna goreKızlar bu ağlamalar niye oluyor yaaaa gece sayısız şekilde ağlıyor emzik veriyorum artık bir süre emip tekrar atıyor ağlıyor saat başı kalktı bu gece ve emmeden uykuya geçmiyor iyice zombi gibiyim
Dis de olabilir her sey olabilir neyse artik gecsin de uyuyalimBiz de öyleyiz tam 1 aydır. Bütün gece sadece mememde sakinleşiyor dişten diye düşünüyodum ama dün gece yine aynısı ı yaptı ve ön dişler de çıktı artık
Dişler dişler ne zor ağlamalar isirmalar hep dişten gece uykuları bayağı bölündü bizim kızında aglayarak uyanıyor
Bizimki de oyle sanki korkulu ruya goruyo gibi aci cekiyo gibi ama hemen sakinlesiyo emzigini verince. Bana artik oyle geliyo ki sanki her yarim saatte uyaniyoruz.Bizde de durum aynı maalesef yaklaşık bir ay ya da 3 haftadır. Bir yerini kesiyorlarmış gibi ağlıyor bir de, normal bir ağlama değil. Çığlık çığlığa uyanıyor saat başı. Henüz hiç dişi çıkmadı kızımın ondan mı acaba diyorum. Sizlerin bebişlerinizin dişi çıktı mı?
Kizlar kiyaslamayi sevdigimden degil denasil olsa sabah alemdeyiz sivilde olsa sormam Bebisleriniz neler yapiyor hal ve hareketler? Bizimki emekliyor, deli deli bagiriyor, cekmece dolaplara uzanip karistirmaya basladi, sesler cikartiyor bababa mam mam mam.
Benimki 2 aydır dilliKizlar kiyaslamayi sevdigimden degil denasil olsa sabah alemdeyiz sivilde olsa sormam Bebisleriniz neler yapiyor hal ve hareketler? Bizimki emekliyor, deli deli bagiriyor, cekmece dolaplara uzanip karistirmaya basladi, sesler cikartiyor bababa mam mam mam.
Kizlar kiyaslamayi sevdigimden degil denasil olsa sabah alemdeyiz sivilde olsa sormam Bebisleriniz neler yapiyor hal ve hareketler? Bizimki emekliyor, deli deli bagiriyor, cekmece dolaplara uzanip karistirmaya basladi, sesler cikartiyor bababa mam mam mam.
maasallah minnosa:) Yemek konusunda ne sorununuz var? Bizimki tadini begenmedi seyleri yemiyor, sizinki de belki oyledir. Mesela evde yogurt yapiyorum her seferinde tadi biraz farkli oluyor. Begenmezse asla yemiyor. Daha yeni dogdular ama gurme hepsi mubarek ne ara damak tadi olustu hic bilmiyorum..2 dişimiz var, babıldama bağırma vs var. Emekleme yok ama çabası var. 2 eli vuruyor pat pat ayakları ilerletemiyor hop düşüyor, yapamayınca ise sinirlenme öfkelenme var. Alt değiştirirken kavga var. Otururken kendi etrafında tam bir tur atıyor:) Oyuncakları ile bağırış çığırış var bay bay, gel gel gibi el hareketleri bazen yapıyor ama anladığını sanmıyorum, bence taklit ediyor. Uyku konusu hep problemli, ek gıda ise berbat gidiyor
Maalesef yemek seçiyor, belli başlı şeyler dışında tükürüyor yemiyor ağzını kitliyor. Hep püre gibi istiyor pütürlü yediremiyorum.maasallah minnosa:) Yemek konusunda ne sorununuz var? Bizimki tadini begenmedi seyleri yemiyor, sizinki de belki oyledir. Mesela evde yogurt yapiyorum her seferinde tadi biraz farkli oluyor. Begenmezse asla yemiyor. Daha yeni dogdular ama gurme hepsi mubarek ne ara damak tadi olustu hic bilmiyorum..
Benimki de aynı hep püre istiyor. Pütürlü olanı verdiğimde oguruyor. Büyük de öyleydiMaalesef yemek seçiyor, belli başlı şeyler dışında tükürüyor yemiyor ağzını kitliyor. Hep püre gibi istiyor pütürlü yediremiyorum.
Pütürlüye mesela ince bulgur, tel şehriye yemeklerine koyarak alıştırabilirsin. Yumuşak olduğu için kolay yutar. Benimkide öğürüyordu eskiye göre şu an daha iyiMaalesef yemek seçiyor, belli başlı şeyler dışında tükürüyor yemiyor ağzını kitliyor. Hep püre gibi istiyor pütürlü yediremiyorum.
Evet mantıklı çok teşekkür ederim. Peki günlük neler veriyorsunuz takip ettiğiniz listeler var mı? Ben protein karbonhidrat pek dengeleyemiyorum açıkçasıPütürlüye mesela ince bulgur, tel şehriye yemeklerine koyarak alıştırabilirsin. Yumuşak olduğu için kolay yutar. Benimkide öğürüyordu eskiye göre şu an daha iyi
Sebzeli kuzu etli yemek yapıyorum. Kıymayı sevmiyor. Et koymadıysam et suyuyla pişiriyorum sebzesini.Bazende çorba yapıyorum. Çorbalarına ince bulgur, pirinç vs katıyorum. Tavuk ve balıkta yeni vermeye başladım. İnstagramdan buluyorum tarifleri. Karışık gidiyorum sıkılmasın diye aynı şeylerdenEvet mantıklı çok teşekkür ederim. Peki günlük neler veriyorsunuz takip ettiğiniz listeler var mı? Ben protein karbonhidrat pek dengeleyemiyorum açıkçası
Benimki de oyle. Aslinda agzina gelince degil ama yutarken oguruyor, haklilar daha iki dis var ne yapsin garibim:) Ben de ezip veriyorum kasikla Catalla bazen tel suzgecle artik nasil denkgelirse. Yesin de nasil yerse yesin.Maalesef yemek seçiyor, belli başlı şeyler dışında tükürüyor yemiyor ağzını kitliyor. Hep püre gibi istiyor pütürlü yediremiyorum.
Seni ki iki disliymis benimkinin dışı de yok.Benimki de oyle. Aslinda agzina gelince degil ama yutarken oguruyor, haklilar daha iki dis var ne yapsin garibim:) Ben de ezip veriyorum kasikla Catalla bazen tel suzgecle artik nasil denkgelirse. Yesin de nasil yerse yesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?