2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bnde yürüteçe karşıyım ama bu gidişle alacağım dayana bildiğim kadar dayanmaya uğraşıyorum ama çok yorumluyorum birde tekim
Canım bu benim ikinci çocuğum asla kimsenin bebesi ile kıyaslama her çocuk kendine özgü kiminin fiziksel kiminin beyin kiminin motor gelişimi öndedir emeklemenin de gelişim basamağında hiç bir yeri yok. Bnmki de ek besin almiyordu geçen tahlillerini yaptirdim b12 eksikliği ciddi düşük çıktı hemen takviye başladık yemesi düzeldi ondan mı bilmiorum bir tahlillerine baktır istersen sende

merhaba. ilik suyunu kendiniz mi yapıyorsunuz? yoksa aldığınız bir marka var mıdır?
Merhaba, Miamesa markasının dondurulmuş halde teslim edilen ilik suyunu kullanıyorum. Hem güvenilir hem çok pratik oluyor. Buzluktan minik jel küpler halinde alıp direkt bebeğin yemeğine ekliyorum. Ancak bu bahsettiğim İstanbul dışına teslim edilemiyordu soğuk zincir sorunundan ötürü. İst dışındaysanız da Veg & Bones markasını öneririm. Aynı markanın brokoli ve balkabağı çorbaları da var ilik sulu, onlar da dışarda geçirilen günler için çok kurtarıcı.
Hepimizin bebeğinin kendine özgü bir gelişim süreci var gerçekten de. Benim bebeğim de asla yuvarlanma, sürünme gibi etkinlikleri yapmıyor. Yere koyduğumuzda sinirlenip ağlıyor. Ama en başından beri hep ayağa kalkmak istiyordu artık koltukaltlarından tutup yürütmeye çalışırken kollarımız kopuyordu o yüzden ben de çok karşı olmama rağmen yürüteç aldık ve şu an onunla biraz olsun rahatladık. Yürüteç konusunda epey makale ve bilimsel çalışma okudum bu arada aslına bakarsanız kanıtlanmış bir olumsuz etkisi yok özellikle kız çocuklarında. Ev kazalarını artırdığı bir gerçek, ulaşamadığı yerlere ulaşabiliyor yürüteç sayesinde ancak yürümeyi geciktirdiğine dair vs. hipotezler olsa da geniş kitlelerce yapılan çalışmalarla kanıtlanmış değil. Yürüteç kullanmaya başladığımızdan beri bizim kızın kas gücünün arttığı kanısındayım, bilmem siz de hem fikir misiniz? Ancak yürüme merakına rağmen hiç emekleyecek gibi değil maalesef. O da böyle bir çocuk demek ki diyor ve kendi haline bırakıyorum. Hepsi sağlıkla, kazasız belasız büyüsünler inşallah.

Merhaba hanımlar
Uzun zamandır yazamıyodum herkes iyidir inşallah
Ben yine kilo alımından muzdaribim geçen ay 500 Gr aldı kızım ama son 1 ayda bizim tartımıza göre 250 gram almış.
Gerçi hemşire artık her hafta kilo alımı bekleme dedi ama endişeleniyorum.
Ek gıda süreci olarak da sabah kahvaltı öğlen çorba akşam üzeri yoğurt meyve en son uyututken mama veriyorum sadece onun dışında emziriyorum.
Mesela sabahları eskiden emzirip mama verirdim şimdi emzirip kahvaltısını veriyorum aç da kalmıyor çocuk yemediği ek ürün olmazsa mama veriyorum acaba hata mı yapıyorum yine mamayı gündüzleri versem mi ?
Kızım 7.5 aylık 8500 kilo boyu 71 cm civarı

Benimki de 7 buçuk aylık daha yeni 8 kilo oldu doktorumuz gayet iyi dedi bizim iyi ise sizinki daha iyi

Benimki 8 kilo bilee değil canim. En son baskulde 7400 çıkmıştı. 2 ayda yarım kilo aliyo benimki. Seninkinin masaAllahi var özellikle neler veriyorsan ben de ondan vereyim

Arkadaşlar dün bebeğin dr kontrolü vardı, doktor 8. ya da 9. ayda bebeğe detaylı bir kan tahlili yapacağını söyledi. Demir, d vitamini vs bakacakmış. Sizin doktorlar da böyle bir bakış açısıyla mı yaklaşıyor? Açıkçası durduk yerde canını yakmak istemiyorum çocuğun, zaten zor kan alıyorlar. Covid olduğunda onun kanı alınırken benim ömrümden ömür gitmişti, gerekirse doktoru değiştiririm diyorum. Fazla mı abartıyorum bilmiyorum ama bende bile travma olarak kaldı o kan alma durumu. Sizlerde durum nedir?

Birumuttur yasamak , Onunadimutluluk cevaplarınız çook sağolunn
Onunadimutluluk 5.ayda ek gıdaya geçtik canım doktorum 3 gün kuralı demedi haftada 2 gün kahvaltı 2 gün çorba şeklinde başladık
Şimdi de sabah 10 10 buçuk civarı bebek pirinç unuyla biraz muhallebi yapıp içine peynir tereyağ yumurta pekmez bebe bisküvisi katıyorum bazen muz şeftali katttığımda oluyor kabızlık durumuna bağlı çook sıcaklarda yumurtayı pek vermiyorum ama.
Öğlen 1 buçuk gibi çorba saatimiz çoğu çorbayı denedim genelde içiyor hepsini tarhana, yoğurt çorbası, irmik çorbası karışık sebze çorbaları içine de kemik suyu atıyorum
Akşam üzeri 5 gibi yoğurt veriyorum bazen sade ama çoğunda meyveli bundan sonra ki öğünde bi ara gece maması yapıyordum ama daha küçük diye 90 ya da 120 CC mama veriyorum onu da akşam 7 buçuk gibi çıkıyor sonra da istedikçe emziriyorum.
Yukarda dediğim öğünleri verdikten sonraları da emziriyorum mesela ben başlarda emzirip ek gıda veriyordum ve istemiyordu hep mama mantığıyla yaklaştım sonra annem dedi mesela önce çorbasını içsin sonra emzir öyle de uyur gerçekten de öyle oldu.
Yardımcı olabilmişimdir inşallah

Üzülme lütfen bence hic bir bebek bu ayda yapabilir denileni yapamıyor. Benim bebo emekledi ama dr memnun degil ne boy, ne kilo, ne bas cevresi buyudu. Yemek yiyor koca insan gibi ama inan emse veya mama yese cok daha mutlu olurum. Surada kac kisi konusuyoruz ne kadar farklilar diyorum. Hepimiz ayni ay icinde dogurduk halbuki. Beklentimiz saglikli olmasi artik ❤ hastaliklarla sinanmayalim. Canını sıkma diyemem ben de istemeden sıkıyorum ama sonra bir sekilde ruhumu duzeltmeye calisiyorum. Beben oturuyorsa sırt kaslari gelişmiştir yoksa oturamazdı bazi seyler bence 9. Aya kadar sekillenecek. Bu surec bebegin mizacı ile ilgili galiba ❤

Bildigim kadarıyla 9 ay kan tahlili rutin bir şey. Yaptırmak yararina olabilir daha once baktilarsa yakin zamanda o zaman gereksiz olabilir tabii. D vit veriyoruz ama yukselmis mi? kan damlalari ise yaramayabiliyor falan. B 12 dusuyor. Beslenmesini ona gore degistiriyorlar veya ilac degisikligi yapiyorlar

istanbuldayım bir bakayım dediğin markaya olmadı bende alayım. evde ilik suyu yapmak benim için zor .
biz yürüteci alalı 3-4 gün oldu. bebiğimi yere koymuştum normalde sürünür yuvarlanır. ama dün şunu gördüm emekleme pozisyonu gibi kalktı . bende acana yürütecin etkisi mi dedim. sanki bacakları daha güçlendi gibi.

evet kan alınma süreci sıkıntılı oluyor. ama bende alınması taraftarıyım. benim ilk çocuğumda alınmamış ve direk kan ilacı vermişlerdi. bana mantıklı gelmemişti. hatta bir iki kullandım kabız olunca bıraktım. sonuçta çocuğun ihtiyacı olup olmadığını bile bilmiyoruz. bu bebeğimde doktor kan tahlili yapacağım dedi. bende daha mantıklı en azından eksik birşey var mı görülür ona göre takviye yapılır.

Canım 9.ayda kan tahlili rutin diye biliyorum ben alınması iyi olur kullandığımız ilaçlar değerleri arttirdimi veya hala düşük mü ona göre takviye verilir. Bn geçen hafta alerji için gittiğimde rutin testleri yaptılar iyiki yapmışlar bütün vitaminler düşük çıktı hemen b12 başladık ekstra olarak bağışıklığımizda düşük çıktı immünoloji polikliniğine sevk edildik. Bu testleri her insan yılda bir kez yaptırmalı hatta bn büyük kızıma da yılda bir tekrar ediyorum eksiği varsa takviye aliiyoruz

Canım benım oglum da oyle bırak emeklemeyı vs sagansola donuyor arada bır de yuzustu dönuyor yanlıslıkla sonra basıyor yaygarayı donemedıgı ıcın. Oturmaya basladı az az desteksız ama devrılıyor hala. Saglık sorunu yoksa gelısım farklılıklarına takılmamak lazım. Benım 2. Cocugum . Ilk cocugumda hersey gec oldu neredeyse 25 ay depresyondaydım

Ay ben aldım kaşık mamasından suya karıştırılanı ayyy pek sevdi kaşığı göster ağzını Açıyo hemen

Şükür ya açılmış ben çok çektim açılmadı hastanede bile sağdırdım neler yapmadım ki ama lahana işe yaradı haberiniz olsun

Arkadaşlar merhaba burada paylaşmış olduğum bebeğimiz için kampanya başlatılmış ve yaklaşık bir yıldır bebeğimiz bu hastalıkla mücadele ediyor bu gruplardaki herkes anne ve anne adayı eminimki kimse kayıtsız kalmayacak bu bebeğimiz maalesef çok zor durumda beş 10 TL demeyelim elimizden ne gelirse Kampanyaya bağışta bulunalım Rabbim hepimizi bu rahatsızlıktan muhafaza buyursun hiçbir şey yapamıyorsak biz de paylaşalım ki daha fazla insana ulaşabilelim

Canım benim bebeğimde 7 buçuk aylık ve erkek bebek bizim 6.ay kilosu 8200 dü 7 buçuk aylık kilosu hala 8 kilo diş ishal zayıflattı bizi valla şimdi ek gıdaya yüklendik üç öğün veriyorum hala eski kilosuna bile gelemedi :) bir düşün seninki iyi mi değilmi haline şükür et

Dişi çıktı mı canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…