Amin canım senşnle aynıymışız, benim kızda biberon almıyor şurubu enjektörle veriyorum ağzı kilitBayram araya girince ara veririm bu sefer olmaz diye başlamadım bı gazla başlasam mi sütümü de yarın alıp yoğurt mayalicam hazır
İki parmağımla pipiyi tut deriyi geri doğru ittir canım eti siyriliyor
Bana doktorum ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı vereceksin dedi kızımda da bu şekilde yapmıştım tadimlari ben yoğurtla baslican
Bayram araya giriyor ya evde olmicam diye başlamak istemedim ama basliyayim en iyisi
Benim de ilk kızım mama yedi ek gıda sürecimiz harikaydı bu oğlum meme alıyor hasta şuan ateş düşürücü şurubu bile iciremiorum oguruyor tukuruyor bütün ilacı biberon bile veremioem ne yapacağım bilmiorm çok zorlancam belli ek gidada Allah yardımcımiz olsun hepimizin
Aslında bende tam anlattığın gibi verdim, bi yudum salatalık sonra bi yudum yoğurt yada peynir flan oğlum ne verirsem ağzını açıyordu zatenBende büyük kızımda hiç karıştırmadan verdim ama ekmek veriyorsam ağzına birde yumurta peynir verdim yani ağzında karıştırdı hep yiyecekleri bu şekilde karışık yemeyede alışmış oldu. Ben tuzlu ve şekerli şeyleri asla karıştıramam ağzımda mesela kızım karıştırıyor bazen hepsini. Bulamaç gibi vermek yerine o şekilde deneyebilirsiniz
Evet çok zorlanıyorum bugün kaşıkla mama yedirdimEvet benim oğlumda ek gıdaya geçince mamayı tamamen bırakmıştı, oda zor oluyor hep ne yicek bu çocuk diye düşünüyorsun
Gene enjektörle alıyor onu bile yüzüme püskürtüyor. Ara vermek istemediğim için bayram sonrası başlayayım dedim ama bugün yoğurt mayadim yarın belki taddiririm şuan abla da bizim hasta oldu iki hasta bebe ile ek gıda bide uğraşmakta istemiyorum of keşke hep emse ne güzel olurdu kız mama aliodu bı an önce ek gıdaya geçse diyordum bunda da istemiorm sanırım başıma gelecekleri az çok tahmin ettiğim içinAmin canım senşnle aynıymışız, benim kızda biberon almıyor şurubu enjektörle veriyorum ağzı kilitek gıdaya başlasanda bayeamda ara verirsin, inan hiç aramıyır benşmki, sadece meme alsa razı
5 aylık bebekleriniz kaç kilo bizim 6.400 kilo 61 boy gören çok küçük diyor
Hoş geldinnnnn tatlimDoğum kilosu kaç? Kiz erkek bebe farki olur genetik faktörler etkili olur almasi gerekeni aliyorsa aylik sorun yoktur.
Formül mama veriyordum ama maalesef şuan onu da zar zor içiyor daha çok yemek istiyor
Her gün yemek düşünmek çok zor yaYemek varken napsin ayol mamayıben daha başlamadım 6.ayı bekliyorum meme kadar kolay bisiy yok cikar cikar ver
Dün ilk defa bir buçuk çay kaşığı yoğurdu dualarla verdim. İnsaAllah iştahlı bir çocuk olur. Abimizde çok çektim hala da çekiyorum
Her gün yemek düşünmek çok zor ya
Haklısın canım eşim de ben de bebekken çok yemezmisiz bize çekmiş belli ki. Benimki umut işteYa bu iş genetik biraz .Ne yaparsan yap yiyen yiyor yemeyen yemiyor.Oğlumda 6.5 aylıkken geçtik ek gidaya gec kaldin yemez etmez dediler ama herseyi yedi su anda da yiyor sadece mantar yemez dokunuyor.Kizim da 6.ayi doldurmak üzere daha başlamadım insallah abisine çekmiştir üzmez
Haklısın canım eşim de ben de bebekken çok yemezmisiz bize çekmiş belli ki. Benimki umut iştebeni şaşırtır insallah
Bizde de alerji var ben yavaştan tadıma başladım 3 gün kuralına göre veritosun hatta önce dudağa falan değdirin diyolar ama ben alerjik besinlerden kaçıcam bir iki meyve tattırdım sadece yavaştan kabak patates havuçla başlıcam yoğurt hemen vermem kiraz alerjik ama mesela suyundan bir iki damlattım ağzına 3 gün bir şey olmadı muz zaten alerjik değil mesela ondan da verdim iyice ezdim kendi sütümden içine sıktım onunla açtım diğer annelerin normal sütle açtığı besinleri biz anne sütü ile açıcaz başlarda öyle vericezMerhaba herkese bebegi sut alerjisi olanlar alerjiniz geçti mi.ek gıdaya başladınız mı yada nasıl başladınız
evet herşeyi ayrı ayrı yemeside doğru değil demek ki. dediğin gibi biraz karışık biraz ayrı yedirmek lazım.Ben yogurt basladım su da verıyorum yogurt basladıgumdan berı agzını temızlemesı amacıyla. Karısım kızım da yapmadım hala herseyı ayrı ayrı yer karıaık dıye salata bıle yemez ayrı yer domatrsı salatalıgıbunda ara sıra karıstırmayı planlıyorım herzman olmasa da
çok sanmam ama kontrollü gidersin. kapatacak gibi görürsen o zaman birşey yaparsın dediğim gibi büyük oğlumda sorun olmadı.Ewt son kısım ama pipi büyüdükçe et uç kısmını kapatırımi acaba ondan korkuyorum
bizimkisi 2. işlemde sünnetten daha çok bağırdı diyebilirim. birde bizden kimseyi içeri almadılar resmen hastane inledi. belkide korktu bilemiyorum ama ben canı yandı gibi düşündüm. o yüzden o işlemden sonra her altını açışımda pipiyi çıkardım. ama dediğim gibi bizim pipi deriden hiç görünmüyor. acaba bizimkinide az mı kestiler :))Allah korusun yapışırsa bi da canı mı yanacak o zaman neden sıyır demedi bizim dr acaba öyle bi ihtimal varsa.
bizde ek gıdaya geçtik ama öyle tadımlar 3 günler uygulamadık. şuan için sabah pekmez peynir yumurta sarısı ve bebe bisküvizi karıştırıp yedirdik.1 yaşına kadar böyle ya sonra bizim yemeklerden yemeye başlar .
Bizimkinin de pipisi hafif görünüyor. KV az kesmişler deyip duruyor kafama takiliyor vallabizimkisi 2. işlemde sünnetten daha çok bağırdı diyebilirim. birde bizden kimseyi içeri almadılar resmen hastane inledi. belkide korktu bilemiyorum ama ben canı yandı gibi düşündüm. o yüzden o işlemden sonra her altını açışımda pipiyi çıkardım. ama dediğim gibi bizim pipi deriden hiç görünmüyor. acaba bizimkinide az mı kestiler :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?