• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kizlar iyi akşamlar .Uzun zamandır giremedim .Benim büyük kız da var 2.5 yaşında çok zor gidiyor.Az önce ikisi de ağlama krizine girdi .İki saat .En son ben de ağlamaya başladım .İkisini de bıraktım .

Size sormak istedigim kızım emmeyi bıraktı çok üzgünüm .Ben sütüm baştan beri yetersiz olduğu için hem mama verip hem emziriyordum .Göğüs ucum da küçük olduğu için göğüs ucu ile rahatça emiyordu ama birden emmeyi bıraktı .Memede ağlama krizine giriyor asla emmiyor .Sagip vereyim dedim .İki göğsü sagdim 15 er dakika ve 10 CC süt çıktı .Acaba sütum az olduğu için mi emmiyor ?Başlarda çok güzel gidiyordu ama ne yememe dikkat edebildim ne de dinpenebildjm .Bazen su içmeye bilevaktim olmadı .Şimdi tamamen mama ile gidiyorum ama sütüm tekrar artar mı?Neler yapmalıyım ?Bir de mama ne kullanıyorsunuz ??Sadece mama kullanan ya da mama takviyesi yapan var mı aranızda ?
Benimki de gündüz emmiyor gece emiyor sadece önceden sütüm çok olduğu için hep sağıp veriyodum ama bende beslenmeme hiç dikkat etmediğim ve bebek emmediği için sütüm azaldı önceden günde 4 kez 100 cc verebiliyodum 4 kez de mama bi süt bi mama o da 100ccydi ama şimdi 150 cc mama içiyo bazen 100 bazen 120 tabi 3 saat aç kalınca 150 ama ben kısa tutuyorum yine arayı şimdi 1 saat süt sağıyorum anca 75cc çıkıyo onu içiyo bide 60 cc mama yapıyorum sma kullanıyorum ben gece 12de mama veriyorum gece boyu uyanırsa emiyo

Canım anneler, rota aşısından sonra bebeğinin süt alerjisi olduğunu öğrenen ne çok insan var araştırıyorum çevremde de çok var. O kadar kararsız kaldım ki. Tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce yaptırmalı mıyım?

Kızlar ilk reglimi oldum ben oğlum bugün sol mememi inatla emmek istemedi çok şişti kizirda satmaya çalıştım süt çıkmadı Allah'tan sağı emiyor uyuyordu şimdi aldım solu uykulu emzirdim oh rahatladım walla regliden dolayı mı acaba böyle oldu yoksa meme reddi denilen şey bu mu oluyor

Kizlar iyi akşamlar .Uzun zamandır giremedim .Benim büyük kız da var 2.5 yaşında çok zor gidiyor.Az önce ikisi de ağlama krizine girdi .İki saat .En son ben de ağlamaya başladım .İkisini de bıraktım .

Size sormak istedigim kızım emmeyi bıraktı çok üzgünüm .Ben sütüm baştan beri yetersiz olduğu için hem mama verip hem emziriyordum .Göğüs ucum da küçük olduğu için göğüs ucu ile rahatça emiyordu ama birden emmeyi bıraktı .Memede ağlama krizine giriyor asla emmiyor .Sagip vereyim dedim .İki göğsü sagdim 15 er dakika ve 10 CC süt çıktı .Acaba sütum az olduğu için mi emmiyor ?Başlarda çok güzel gidiyordu ama ne yememe dikkat edebildim ne de dinpenebildjm .Bazen su içmeye bilevaktim olmadı .Şimdi tamamen mama ile gidiyorum ama sütüm tekrar artar mı?Neler yapmalıyım ?Bir de mama ne kullanıyorsunuz ??Sadece mama kullanan ya da mama takviyesi yapan var mı aranızda ?
Süt ve mama verıyorum bi ara benımkı benıde emmedi mamada yemedı sonra benı emdi mama yemedi smdı mama yemıyor sadece benı emıyor 😂 bebeklere akıl sır ermıyor ben aptamıl comformille normal aptamılo karıstırıyorum cunku bastan beri yalancı kabızlıkla uğraşıyorum sma oprıptro verıyordum köpek gibi yaptı afedersinde korktum bıda vermedım ondan ama hep emzırmeye calısıyorum gecelerı mama vermeye çalıstım ben hep anlamasın dıye halada öyle yatmadan önce verıyorum 90cc 3 gbi uyanır benı emer öyle devam ederız zaten ek gıdaya bısey kalmadı rahatla takılma dün doktorum kendi dedi 4.ayda benı bıraktı bazı ınsanın sütü olmuyor yapacak gram bısey yok dut dedıler yaptım bulgur dedıler yedım tatlı dedıler yedım hıcbırının alakası yok sadece emzirdikçe geldi birtek dogru bu birde su bol su zorla memeyı agzına vermeye çalışma ben yaptım sonra almadı benı aamaan emmesse emmez dedim cocuk bu seferde bıberonu almadı 😂 benı emmeye basladı gerçekten anlıyorlar bunlar bizim ruh halımızı.

Süt ve mama verıyorum bi ara benımkı benıde emmedi mamada yemedı sonra benı emdi mama yemedi smdı mama yemıyor sadece benı emıyor 😂 bebeklere akıl sır ermıyor ben aptamıl comformille normal aptamılo karıstırıyorum cunku bastan beri yalancı kabızlıkla uğraşıyorum sma oprıptro verıyordum köpek gibi yaptı afedersinde korktum bıda vermedım ondan ama hep emzırmeye calısıyorum gecelerı mama vermeye çalıstım ben hep anlamasın dıye halada öyle yatmadan önce verıyorum 90cc 3 gbi uyanır benı emer öyle devam ederız zaten ek gıdaya bısey kalmadı rahatla takılma dün doktorum kendi dedi 4.ayda benı bıraktı bazı ınsanın sütü olmuyor yapacak gram bısey yok dut dedıler yaptım bulgur dedıler yedım tatlı dedıler yedım hıcbırının alakası yok sadece emzirdikçe geldi birtek dogru bu birde su bol su zorla memeyı agzına vermeye çalışma ben yaptım sonra almadı benı aamaan emmesse emmez dedim cocuk bu seferde bıberonu almadı 😂 benı emmeye basladı gerçekten anlıyorlar bunlar bizim ruh halımızı.
Nasıl köpek gibi kız

İki arada bi derede kulağimida deldirdim sjsjsjsjjs 😂 her zamam cıkamıyorum bi ağdam kaldı onuda ınsallah yaptırcam ne güzel lazere gittim bu doğumdan sonra bütün tüyler geri merhaba dedi 😂 gerçi cokta cıkmadıda geene var yani cocuk emzırırkende rısklı dıyorlar ağdaya devam 😂 her cıkmaya bi işimi halledıyorum 😂

Eklentiler

• FFE12685-0F02-4BB6-98E2-22B6B3D4DBD1.jpeg
    FFE12685-0F02-4BB6-98E2-22B6B3D4DBD1.jpeg
    77,6 KB · Görüntüleme: 65
Canım anneler, rota aşısından sonra bebeğinin süt alerjisi olduğunu öğrenen ne çok insan var araştırıyorum çevremde de çok var. O kadar kararsız kaldım ki. Tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce yaptırmalı mıyım?
Valla cumartesi bı bayanla denk geldım bana yaptırıp yaptırmadıfımı sordu hastanede sıra beklerken bende yaptırmadm dedm keske yaptırmasaydım bende dedi cocuktan çocuğa değişiyor sanırım cok huysuzlandı halada öyle dedi 5.ayındaymıs bebesi ben yaptırmadım o yüzden tek yorumum bu .

Bebeğimin hastalığının tanısı konuldu kızlar, “6.hastalık”mış. Birkaç gün ateş devam edecek sonra döküntüler olacakmış. Şuanda tek yapmam gereken ateşi kontrol altına alabilmek ve bol emzirmekmiş. Su bile verebileceğim söylenildi çay kaşığıyla. Birkaç gece uyumayacağım havale riskine karşın. Ama nerden nasıl bulaştı anlayamadım covid gibi bebekler çocuklar arasında bulaşıyormuş. Sadece 1 bebek ile 1 kez teması oldı bunca aylık hayatında, anlayamadım ya da hastanelerden falan mı aldı bağırsak sorunlarına koştururken. 6 ay-3 yaş arası yayılıyormuş. Benimki aslında 5.ayını hala tamamlamadı

Kızın randevusu yarın bizim de, normalde yarın yapacaktı rotayı doktor ama ben de çok kararsızım. Süt ya da yumurta alerjisi kesin ama diyet de tam çare olmadı o yüzden iyice tedirgin oldum. Kakası hiç düzelmedi yarın göstereceğim doktora fotoğraflarını, belki kendisi yapmaktan vazgeçer. Haberdar ederim. İnşallah en doğru kararı veririz.

Tam tersi benimki de uykusu varsa ille de emmek istiyo. Emmeden uykuya dalamio resmen. Bazen arabada giderken pusette uykusu gelince de meme emicek dye deli oluyo arabada giderken de neticede guvenlik nedeniyle emzirmeyi tercih etmedigim icin agliyo susmuo. Emzigi zorla agzina tika tika uyutmustm bi kere. Ztn o gun alisti emzige. Simdi gunduz uykusunu kucakta sallayarak yapiyorm emzikle. Ama bisey emmeden uyudugu yok ya beni emicek ya emzigi
Benimki de emziksiz uyumuyor.. Özellikle uykusu olduğu zaman memeyi teklif ettiğimde almıyor fakat emziği alıyor..☺️ Benim istediğim de buydu zaten.. Şu anda sütüm onu çok uzun süre tok tutmadığı için gece uykuda iki üç saatte bir emmek için uyanıyor.. Ek gıdaya başladığında bu süre uzayacak inşallah Allahın izniyle..😄 Ben doğdu doğalı hiç düz yatırmadım her zaman reflü yatağı modunda yatırdım.. Uyanık halindeyken de bu şekilde dikkat ettim.. Hatta altını değişirken de.. Beslenmesinin üstünden en az yarım saat geçtikten sonra düz yatağa koyarak oyunlar oynuyoruz.. Ya da kendi halinde dinlemeye bırakıyorum.. Belki bu şekilde titiz davranırsan kusması azalabilir..

Hayırlı geceler hanımlar
Öncelikle E esraa92 çook çook geçmiş olsun tez zamanda şifasına kavuşur inşallah bebişin.
Benim de size mamayla ilgili sormak istediğim bişey var ben nerdeyse şubattan beri önce emziriyorum sonra 60 cc mama veriyorum duruma göre doymazsa ek veriyordum ama uzun zamandır ektra mamaya ihtiyaç duymadı.
Gece uykusu uzadığı için kalkıp sadece benden emiyor yani gece mama almıyor hatta bazı zamanlar öğlen 12 gibi mama almaya başlıyor.
Asm deki hemşire olması gereken böyle anne sütü öncelik dedi kilo alımı da her ay 1 kilo alıyor bazen fazlası da var.
Sütümü de epeydir sağmıyorum en son şubatta sağdığımda 70 cc gibi bişey çıktı 60 da mama verince alması gereken cc si almış oluyordu ama şimdi alması gereken miktar arttı benim sütüm ne durumda bilmiyorum ama kızım bu şekilde verince rahat 2.5 3 saat acıkmıyor doymasa ağlar diyorum çocukta kilo kaybına sebep olmam inşallah kafam karışık fikirlerinizi almak istedim

Süt mama gidenler mamayı neyle veriyor sunuz? Ben biberon avent denedim bence ucu çok geniş boğuluyordu yavrum değiştirdim biberonu

Evet bana yapmadı canm

Geçmiş olsun canım inşallah hemen iyileşir
Canım ben ozman bakmıstım senın bebegın burdakı takvımıne gore 104 günluktu. 14 hafta 6 gunluk olana kadar yapılıyormus. Ben bugun yaptırmaya gıdecem ama tedırgın oldun senın durumdan dolayı. Sorumsuz asm hemşırelerı yuzunden bugune kaldı 2 ay aşıları ıcın oyaladılar en son baska yerde yaptırdım, dr canlı ası oldugu ıcıın arada 26 gun olsun dedı o da tam ası ıcın son gunlere denk geldi işte

Back