• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Çok teşekkür ederim herkese. Hastanede önce ateş düşürücü fitil yapıldı, sonra idrar ve kan alındı, ben bir de yine kaka testi yapılırsa diye sabahki en son bezini götürdüm ona da bakıldı testte. Serum takıldı. Daha önceki kaka testinde bol lökosit vardı o azalmış antibiyotik ile. Diğer sonuçlar rotavirüsü adenovirüs falan temiz. Ama crp maksimum 5 olması gerekirken 45 çıktı yani viral bir enfeksiyon söz konusu… antibiyotik 10 güne çıkartıldı. Ateş çok çıkarsa fitil yapılacak. 39.5 olursa yine götürcez. Sabahtan beri ateş düşüremedik fitil yaptık düştü 1 saat önce 39.3’dü. Bu arada aşırı halsiz. Hastaneden çıkınca e bebeke koştum kulaktan ateş ölçer almaya. Braunlarda epey indirim vardı bilginize. Şimdi zor uyutuyorum ama şükür beslenmesimde sorun yok. Gerçekten zor gün geçiriyoruz buna da şükür. Bakalım takipteyim sık sık ateş ölçüyorum kulaktan ve koltukaltından
Çok gecmiş olsun insallah en kısa sürede düzelir minik 🙏

Kizlar bebeginizi suan kac saatte bir emziriyosnz ve sizce kac ml sut iciyodur
Bu aylarda bebegn gunluk 900 1000 ml sut icecegi soyleniyor ki bence de oyle. Ben 2.5 3 saatte bir emzirmeye calisiyorm ki gun icinde pek aclik belirtisi gostermio bebegim ben saate bakip karar veriorm. En fazla saati yaklastginda beni de gorunce ih ih gbi bi ses yapar. Ama tek meme emince bile kusmaya baslio cok nadir tek ogunde 2 meme verdigim ki bazen cok da kusuyo mesela bgn cok kustu tek memeyi emdi emdi emdi sonunda cogunu kustu birakrm ve gun icinde onu kusmaya devam etti. Ben yine saati geldi diye emzirdm simdi de son emmesinden 2bck saat kdr gecmisti yine tek meme emdi emdi en sonunda kivranarak emmeye basladi bgn hic uyumadi uyuyamadifi icn sinirden kivranio gibi dusundm ama en son memeyi agizdan cekti ve agzindakileri hoop cikardi btn ustm kusmuk emzrme yastigi kusmuk napsam bilemedm. Bu arada sag memeden sagdigmda iyi sut cikio 100ml fln oyuzdem onu emince 120 130 aliyodr ama sol memeyi hic emzirmeden sagdm sabah 40 cikti yani kendi emse kac emebilir ki benm sol meme sagdan kucuk tirt yani ve az once solu emdigi halde kustu. Ben bunu yazarken babasiyla oynuodu yine kustu bogazina kacti hatta
Of ne zor sureclermis

Ay cnm ya ben de cok korktm peki bulunamiyo mu neden crpnin yuksek oldugu yani kaninda enfeksiyon var ama neden ne mikrobu
Yok canım doktor bulamadı ne olduğunu yarın daha önce gittiğimize gideceğiz aynı hastanede belki onun bir tahmini olur gerçekten evden belki birkaç kez çıktı bu ay nasıl oldu anlamadım evde de kat kat giydirilen çocuk hasta oldu

Bu aylarda bebegn gunluk 900 1000 ml sut icecegi soyleniyor ki bence de oyle. Ben 2.5 3 saatte bir emzirmeye calisiyorm ki gun icinde pek aclik belirtisi gostermio bebegim ben saate bakip karar veriorm. En fazla saati yaklastginda beni de gorunce ih ih gbi bi ses yapar. Ama tek meme emince bile kusmaya baslio cok nadir tek ogunde 2 meme verdigim ki bazen cok da kusuyo mesela bgn cok kustu tek memeyi emdi emdi emdi sonunda cogunu kustu birakrm ve gun icinde onu kusmaya devam etti. Ben yine saati geldi diye emzirdm simdi de son emmesinden 2bck saat kdr gecmisti yine tek meme emdi emdi en sonunda kivranarak emmeye basladi bgn hic uyumadi uyuyamadifi icn sinirden kivranio gibi dusundm ama en son memeyi agizdan cekti ve agzindakileri hoop cikardi btn ustm kusmuk emzrme yastigi kusmuk napsam bilemedm. Bu arada sag memeden sagdigmda iyi sut cikio 100ml fln oyuzdem onu emince 120 130 aliyodr ama sol memeyi hic emzirmeden sagdm sabah 40 cikti yani kendi emse kac emebilir ki benm sol meme sagdan kucuk tirt yani ve az once solu emdigi halde kustu. Ben bunu yazarken babasiyla oynuodu yine kustu bogazina kacti hatta
Of ne zor sureclermis
Bende 2-2,5 saatte 1 emzirmeye çalışıyorum ama Ada bazen çok sık emmek istiyor. 2 memeyi vermiyorum. Sırayla bir sağ bir sol. Benimde sol meme daha küçük sağ kadar dolmuyor bence. Bebekler pompadan daha çok süt çekiyor ona bakıp moralini bozma. Doyuyorsa mutlu huzurlu oluyor zaten. Kilo alımına ve bez sayılarına da bakmak lazım

Benim kızın mizacı belli oldu. Sinirli. Bugün ilk defa yan dönmeye çalışıyor sadece kafa ve üst bölge yan gidiyor. Alt taraf dönmeyince çok sinirleniyor 😀😀🤫
Oyy kuzum popo kalkmıyo mu 🤣
Benim oğlan da ilk başlar öyle dönüyodu 10 gündür falan tam yan dönüyo sizinki de yakındır 🙂

Of ne zor sureclermis
Aslında arası da varmış öyle sık emmediği halde neden kusar reflü olabilir gazdan olabilir, emdikten sonra çok hareket ettirmeyin kucakta falan karnından bastırarak tutmayın.
Benimki hala sık emiyor sık sık ve az diyet yapar gibi 🤣
Bir defada tek memeyi bile bitirmiyodur bence ama emmek istiyo ben de veriyorum saate bakmıyorum çünkü ağzı hep açık hala aranıyor ama artık refleksten değil oburluktan :) bu ay az kilo aldı gibi geliyo bana bakalım 10 gün var daha da kontrole

Sizinde bebeleriniz uykusu varsa emmek istemiyor mu? En son 8 de emdi uyudu 10 buçuk gibi bidaha emzireyim dedm istemedi oyalandı oyun oynadı 11 oldu gene emmedi. Şimdi uyuttum tekrar. Aç olsa uyur mu?
Benim oğluşum da uykusu olduğunda emmek istemiyor.. ☺️ Önceliği uyku oluyor.. Uyuduktan sonra belirli seslerle bir şekilde belli ediyor acıktığını.. Şu ana kadar hep bu şekildeydi.. Kilo alımı da çok güzel.. 🥰

Çok teşekkür ederim herkese. Hastanede önce ateş düşürücü fitil yapıldı, sonra idrar ve kan alındı, ben bir de yine kaka testi yapılırsa diye sabahki en son bezini götürdüm ona da bakıldı testte. Serum takıldı. Daha önceki kaka testinde bol lökosit vardı o azalmış antibiyotik ile. Diğer sonuçlar rotavirüsü adenovirüs falan temiz. Ama crp maksimum 5 olması gerekirken 45 çıktı yani viral bir enfeksiyon söz konusu… antibiyotik 10 güne çıkartıldı. Ateş çok çıkarsa fitil yapılacak. 39.5 olursa yine götürcez. Sabahtan beri ateş düşüremedik fitil yaptık düştü 1 saat önce 39.3’dü. Bu arada aşırı halsiz. Hastaneden çıkınca e bebeke koştum kulaktan ateş ölçer almaya. Braunlarda epey indirim vardı bilginize. Şimdi zor uyutuyorum ama şükür beslenmesimde sorun yok. Gerçekten zor gün geçiriyoruz buna da şükür. Bakalım takipteyim sık sık ateş ölçüyorum kulaktan ve koltukaltından
Canım çok geçmiş olsun, sayfayı takip edemiyorum inşallah iyidir bebişin, bizde kulaktan ölçen ateş ölçer kullanıyoruz, benimki oğlumdan kalma 8 senelik ama Bi derece düşük gösteriyor çok denk geldik evde 38 hastanede 39 öyle olmasın canım dikkat et sende

Ada da öyle yabancılıyor dün akşam iftara geldiler ağladı yine, uykusuda gelmişti. Bende de annem halletti her şeyi. Neyse bunu da atlattık, temizlikte bitti. Darlandım bu hafta ya, bahçeye çıkmalara tekrar başlayabilirim 😄

Bende bugun basladim insallah bu hafta biter.
Yok canım doktor bulamadı ne olduğunu yarın daha önce gittiğimize gideceğiz aynı hastanede belki onun bir tahmini olur gerçekten evden belki birkaç kez çıktı bu ay nasıl oldu anlamadım evde de kat kat giydirilen çocuk hasta oldu
Gecmis olsun 😔

Aslında arası da varmış öyle sık emmediği halde neden kusar reflü olabilir gazdan olabilir, emdikten sonra çok hareket ettirmeyin kucakta falan karnından bastırarak tutmayın.
Benimki hala sık emiyor sık sık ve az diyet yapar gibi 🤣
Bir defada tek memeyi bile bitirmiyodur bence ama emmek istiyo ben de veriyorum saate bakmıyorum çünkü ağzı hep açık hala aranıyor ama artık refleksten değil oburluktan :) bu ay az kilo aldı gibi geliyo bana bakalım 10 gün var daha da kontrole
Reflusu var iste sinir oluyorm kendisinin de benim de ustum basim kusmuk bgn sabah dus aldm aksama kdr ne ara sacima kusmus bi daha sacimi yikadim temiz kalamiyorm valla. Obur degil asla yani memeyi verince hemen atliyo ama oyle surekli aranma modu yok ben de baktm 2bck 3 saat olma veriyorm bazen 4u bile buldugu oluyo oyuzden mi diyorm gece cok uyanio gun icinde yeterince beslenmiuo bilmiorm. Az once uyuttm ben de birazdan yaticam yargi izlemek tek keyfimdi onu da yapmicam bgn snr tekrarini izlerm. Dinlenmem lazim artik

Benim oğluşum da uykusu olduğunda emmek istemiyor.. ☺️ Önceliği uyku oluyor.. Uyuduktan sonra belirli seslerle bir şekilde belli ediyor acıktığını.. Şu ana kadar hep bu şekildeydi.. Kilo alımı da çok güzel.. 🥰
Tam tersi benimki de uykusu varsa ille de emmek istiyo. Emmeden uykuya dalamio resmen. Bazen arabada giderken pusette uykusu gelince de meme emicek dye deli oluyo arabada giderken de neticede guvenlik nedeniyle emzirmeyi tercih etmedigim icin agliyo susmuo. Emzigi zorla agzina tika tika uyutmustm bi kere. Ztn o gun alisti emzige. Simdi gunduz uykusunu kucakta sallayarak yapiyorm emzikle. Ama bisey emmeden uyudugu yok ya beni emicek ya emzigi

@anemoniasp ya da Azizinsan Azizinsan kızlar sanki biriniz rota asısını yaptırmaya gittigınızde dr 3 gun gec kalmıssın dıyıp yapmamıştı yanlıs mı hatırlıyorum?
Evet bana yapmadı canm
Geçmiş olsun canım inşallah hemen iyileşir

Kizlar iyi akşamlar .Uzun zamandır giremedim .Benim büyük kız da var 2.5 yaşında çok zor gidiyor.Az önce ikisi de ağlama krizine girdi .İki saat .En son ben de ağlamaya başladım .İkisini de bıraktım .

Size sormak istedigim kızım emmeyi bıraktı çok üzgünüm .Ben sütüm baştan beri yetersiz olduğu için hem mama verip hem emziriyordum .Göğüs ucum da küçük olduğu için göğüs ucu ile rahatça emiyordu ama birden emmeyi bıraktı .Memede ağlama krizine giriyor asla emmiyor .Sagip vereyim dedim .İki göğsü sagdim 15 er dakika ve 10 CC süt çıktı .Acaba sütum az olduğu için mi emmiyor ?Başlarda çok güzel gidiyordu ama ne yememe dikkat edebildim ne de dinpenebildjm .Bazen su içmeye bilevaktim olmadı .Şimdi tamamen mama ile gidiyorum ama sütüm tekrar artar mı?Neler yapmalıyım ?Bir de mama ne kullanıyorsunuz ??Sadece mama kullanan ya da mama takviyesi yapan var mı aranızda ?

Back