• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ya ben de oyleydm bebek arabasinda rahat uyuyodu bgne kdr bu grupta en cok gezenlerden biriymdir daha 3 haftalikti restorana gitmistik 40 gunluktu gece 11de donduk fln ama su ara atak haftasi midir regresyon mudur bebek arabasinda da uyaniverio ve eskiden uyansa bakinirdi en kotu smdi ciglik kiyamet agliyo yani ondan su donem sikintili bende yoksa ztn al cik. Neyse ztn annemle konustm smdi gidicem durmazsa donerm yemekten hemen snr napalm
Belkide atak haftasında dediğin gibi huyları hemen değişiyor zamanla düzelir inşallah daha çok çok küçükler kocaman dünyaya sigamiyorlar onlarida anlamak lazım 😍🥰

Kızlar acaba artık hava ısındı ya ondan mı uyuyamıyo bu bebe gece, ev 23.5 oluyo ben hala üstünü iki kat giydiriyorum, üstüne de battaniye örtüyorum siz nasıl yatırıyorsunuz geceleri?
Yani kendim kısa kollu yatıyorum acaba artık kısa kollu ya da kolsuz zıbınlara mı geçsem 🤔
Bir zıbın bir ince tulum bide üstünü ince muslin 4 katlı battaniye ile yarım ortuyorum hep öyle yatırıyorum sadece geceleri şapka takıyorum kulağını katlıyor dönünce 🤣

Anam bu atak neredeyse 20.haftaya kadar sürüyormuş ya 😣
20220421_210047.jpg

Kızlar acaba artık hava ısındı ya ondan mı uyuyamıyo bu bebe gece, ev 23.5 oluyo ben hala üstünü iki kat giydiriyorum, üstüne de battaniye örtüyorum siz nasıl yatırıyorsunuz geceleri?
Yani kendim kısa kollu yatıyorum acaba artık kısa kollu ya da kolsuz zıbınlara mı geçsem 🤔
Her bebege gore degisir sen 23.5ta kisa kollu giyiyosn mesela normalde eviniz 22 oldugu icin ona alisiksn bzm ev hep 23.5 24 civari ben uzun kollu pijama yorgan takiliorm gerci lohusalikta cok da terliorm ama esim kisa kol tshirt sortla usuyo ustu acilinca neyse ben bebege icine kolsuz zibibn uste patiksiz uzun kol tulum ustune 1 tog uyku tulumu giydiriyorm ama benmki de uyumuyo tabi kriter degil ben de her gece acaba usuyo mu da uyumuo diyip bazen bi ince pike gbi battaniye de ortuyorm ama hic care olmadi. Annemlerin evi de sicak olur gecende orda uyumaync sicaktan uyumuo bu cocuk diye soymustm kolsuz pacasiz tek zibin ustune 1 tog uyku tulumuyla yatirmistm yine uyumamisti😆

Her bebege gore degisir sen 23.5ta kisa kollu giyiyosn mesela normalde eviniz 22 oldugu icin ona alisiksn bzm ev hep 23.5 24 civari ben uzun kollu pijama yorgan takiliorm gerci lohusalikta cok da terliorm ama esim kisa kol tshirt sortla usuyo ustu acilinca neyse ben bebege icine kolsuz zibibn uste patiksiz uzun kol tulum ustune 1 tog uyku tulumu giydiriyorm ama benmki de uyumuyo tabi kriter degil ben de her gece acaba usuyo mu da uyumuo diyip bazen bi ince pike gbi battaniye de ortuyorm ama hic care olmadi. Annemlerin evi de sicak olur gecende orda uyumaync sicaktan uyumuo bu cocuk diye soymustm kolsuz pacasiz tek zibin ustune 1 tog uyku tulumuyla yatirmistm yine uyumamisti😆
İşte ben kışın 20 derecede de aynı giydiriyodum çocuğu, 23 derecede bi güncelleme getirsem iyi olacak giyimine 🤣 yarın kolsuz zıbınlarını çıkarayım bari bi de öyle deniyim.

Kızlar çocuğum bi aydır mukuslu kaka yapıyor ve gürültülü iştahsızlıkta başladı çok az yiyor ama gaz oluyor kendi cıkarttıyor gazı endişeliyim neden böyle oluyor ve 23 günde 450 gram almış 😭3 aylığız neler oluyor sizce

Ben gece ic body askili giydirip uzerine pamuk cok ince bi pijama giydiriyorum uzun kollu ve yorgan ama kalin degil. Oda genelde 23 24 derecelerde....

Ben de yapamıyorum misafirliğe 1 kere gittik. Şu zamana kadar evden bile sayılı çıktık. Ağlaması beni çok yoruyor çıktığıma çıkacağıma pişman olup geliyorum. Mesela dr a gittik bu gün uykusunu bölmem gerekti. Arabada mızlamaya başladı hemen. Gelince de uyku düzeni bozuldu uykusuz kaldı. Uyutamadım bir türlü memede, kucakta, sallarken hep ağladı. Annem aldı artık nasıl becerdiyse zar zor uyuttu. Nasıl başarıyorsunuz dışarıda uyutmayı? 😪😔 Uyuyamayınca gelen o irrite halinden çok korkuyorum 🥺
Uyutmaya çalışmıyorum.o zaman uyumuyor çünkü 😃çok mizirdanirsa kucağıma alıp sakinlestiriyorum.sonra kendi sızıyor zaten.pusete veya oto koltuğuna koyuyorum uyumaya devam.annenin huzursuzlugunu direkt anlıyor bebeler.sakin soğuk kanlı olunca rahat ediyorsun.eşinle de tartışmamış oluyorsun😅

Ben de iste dedigin gbi kendimi kisitlamak da istemiorm cocugu da alistirmak istiorm ama bu alisma surecinde uyuyamadiginda ve agladiginda ister istemez stres oluyormm ikinci cocugu olan bi anne olarak sence ne yapmaliym uykusu bolunup aglayacak olsa bile orda uyutup snr alip gelip evde tekrar mi uyutmaliym. Uykusu bolunurse bolunsun bebek bu tekrar uyur mu demeliyim
Ben öyle diyorum artik😉

Ben demir kullanmıyorum, daha doğrusu başlamıştım ama çocuğun bağırsakları mahvoldu 1 haft kabız 1 hafta ishal derken antibiyotiğe başkadık ve demiri bıraktık. Bize doktor ferrum hausmann yazmıştı sağlık ocağınınkinğ almamıştım ben. Doktorumuzu değiştirdik yeni doktor 6.ay bitmeden demir desteğinin bebeklere ağır geldiğini ve doğru bulmadığını söyledi. Çocuk karın ağrısından uyku düzeni herşey bozuldu. Şimdi sadece d vitaminine devam ediyorum. Ama bu tabi bizde olan etkilerdi her bebek başka. Maşallah bebeğinizin kilosu bence gayet iyi benimki 28 kasımda erken doğdu hala 6.5 kilo bile değil :D ama boyumuz çok şükür iyi ilerledi 43 cm’dik 63’e çıktık şükür yaa
Benim kızımda asmde doktor 4.ayda kan değerleri iyi kullanmanıza gerek yok demişti biz de iyi madem kullanmayalım daha iyi dedik. Bir yaşında değerlerine tekrar bakıldı kanı düşük demiri düşük, doktor 4.aydan itibaren kullanmadığınız için düşmüştür dedi ve 4 yaşında hala toparlayamadık değerlerini, çünkü o zaman iyi olsa bile hızla büyüdükleri için demir ihtiyacı artıyor, hele bi de annede de demir düşüklüğü varsa sütle yeteri kadar bebeğe geçemiyor, bunda 4.ayda başlamayı düşünüyorum inşallah dokunmaz.

Kızlar çocuğum bi aydır mukuslu kaka yapıyor ve gürültülü iştahsızlıkta başladı çok az yiyor ama gaz oluyor kendi cıkarttıyor gazı endişeliyim neden böyle oluyor ve 23 günde 450 gram almış 😭3 aylığız neler oluyor sizce
Normal bence doktor ne diyor mukusa?

Benim kızımda asmde doktor 4.ayda kan değerleri iyi kullanmanıza gerek yok demişti biz de iyi madem kullanmayalım daha iyi dedik. Bir yaşında değerlerine tekrar bakıldı kanı düşük demiri düşük, doktor 4.aydan itibaren kullanmadığınız için düşmüştür dedi ve 4 yaşında hala toparlayamadık değerlerini, çünkü o zaman iyi olsa bile hızla büyüdükleri için demir ihtiyacı artıyor, hele bi de annede de demir düşüklüğü varsa sütle yeteri kadar bebeğe geçemiyor, bunda 4.ayda başlamayı düşünüyorum inşallah dokunmaz.
Bana da ASM deki hemşire 4. Ayda demire basliycaz dedi. Kendir dokrorumuz sadece anne sütü ile beslendiği için 6. Ayda başlayın dinlemeyin ASM yi dedi😃 ben demir ilacı her gün kullanıyorum inşallah geçiyordur. Bebeğim için demiri 6. Ayda başlayacağım.

Back