• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kizlar burda konusulmustu kaka yapmazsa sabaha kdr altini acmiyorz diye hatta T tulperde kaka yapmadan altini almiyorm kakasiz bez aldigim yok fln dye. Ben de ayni sekilde kaka yaptigini duymazsam almiyorm altini ama dusununce benmki saat 6 7den snr sadece kucakta uyuyo yatirinca agliyo ama uyanmiyo da ya acaba altindan mi rahatsiz oluyo ya. Bu cok buyuk bi handikap benm icin cunku alti acilinca mutlaka uyaniyo bu sefer uyku bolunuyo uyuyan bebegi uyandirmak istemiorm geri uyutmak da zor oluyo acmazsam da acaba rahatsiz mi oluyo diye dusunuyorm. Hadi agladiginda bakaym desem eger memeye uyandi ve ben meme vermeyp alt acmaya kalkarsam da kiyamet kopuyo.
Bi dene bakalım altını değiştirince uyuyacak mı emzirmeden önce?
Belki de gazdan yapıyordur.

Hamilelikte her ay meme ultrasonu ıstendı kıstler ıcın en son ekım ayında gıttıgımde bebek 3 aylık olunca gel dedı dr bugun ultrason cekıldı ve bıyopsı gerektıren suphede kıtle farkettıler. Cok uzgun ve tedırgınım. Bebegımı emzırmek ıstıyordum gıttıgı yere kadar ysrın baska radyoloji uzmanına gıdecegımm ıns gerek kalmaz bıyopsııye😔
Yaaa çok üzüldüm ama önemli olan ona bakıcak olan onu bu hayatta hep sevip koruyacak olan annesinin sağlığı sen iyi olcan ki o da olsn hiç sütü olmayan emziremeyen var sen yeter ki iyi ol bunda da bir hyır vardır

Ya benim kız ara sıra kafasını yattığı yerde mesela sürekli sağa sola çeviriyo hızlı hızlı doktora göstersem mi acaba normal mi

Bi dene bakalım altını değiştirince uyuyacak mı emzirmeden önce?
Belki de gazdan yapıyordur.
Bence ufak bi gaz da oluyo eskisi gbi diilse de uyandiktan snr ikinip ikinip cikariyo cunku belki sabaha karsi gazi basliyodur ama tam ayilamadiigi icin atamiyodr onu da dusunuyorm. Bu sefer 6dan snr emdikten snr uyumazsa bakicam bi bezine.

Hamilelikte her ay meme ultrasonu ıstendı kıstler ıcın en son ekım ayında gıttıgımde bebek 3 aylık olunca gel dedı dr bugun ultrason cekıldı ve bıyopsı gerektıren suphede kıtle farkettıler. Cok uzgun ve tedırgınım. Bebegımı emzırmek ıstıyordum gıttıgı yere kadar ysrın baska radyoloji uzmanına gıdecegımm ıns gerek kalmaz bıyopsııye😔
Geçmiş olsun 💐

Geçmiş olsun inşallah temiz çıkar 🙏🏻 Biyopsi sonrası iyileşince emzirirsin belki

Kızlar merhaba başından beri forumu okuyorum ancak hiç yazmamıştım öncelikle hepinizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler dilerim. Size bir sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. Bebeğime geçen hafta rota aşısı yaptırdım. Bebeğim üç aylık aşıdan önce huzurlu aakin bir bebeğim vardı aşıdan sonra resmen her şey değişti bir haftadır tek damla kaka yapmadı. Her içtiğini kustu sadece anne sütü alıyor kaka yapmaması normal diyor internette ama çocuk çöl huzursuz belli ki rahatsız ediyor zeytinyağı sürdüm fitil verdim yine de yapmadı yabancı bir yerdeyim kimsem de yok yarın doktora götüreceğim ama görev icabı başka memleketteyim doktorlar pek ilgilenmiyor aşıdan olabilir mi fikri olan var mı

Gecmis olsun canım.icini ferah tut.bence de bir radyolog daha görsün.Bende de var hem fibrokist hem kitle.sag göğsüm çok az süt üretiyor ve kitle onda.ben de gideyim diyorum.Ama erteliyorum hep

Kızlar merhaba başından beri forumu okuyorum ancak hiç yazmamıştım öncelikle hepinizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler dilerim. Size bir sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. Bebeğime geçen hafta rota aşısı yaptırdım. Bebeğim üç aylık aşıdan önce huzurlu aakin bir bebeğim vardı aşıdan sonra resmen her şey değişti bir haftadır tek damla kaka yapmadı. Her içtiğini kustu sadece anne sütü alıyor kaka yapmaması normal diyor internette ama çocuk çöl huzursuz belli ki rahatsız ediyor zeytinyağı sürdüm fitil verdim yine de yapmadı yabancı bir yerdeyim kimsem de yok yarın doktora götüreceğim ama görev icabı başka memleketteyim doktorlar pek ilgilenmiyor aşıdan olabilir mi fikri olan var mı
Aşıdan mı bilmem ama kaka yapmadığı için her emdiğini kusuyor. Oğlum 4 günde bir kaka yapar yapmazsa malesef o gün kusuyo. Çok doğru bi yöntem değildir belki ama oğlum rahatlıyor. Poposunu sabunla uyarıyoruz öyle ne var ne yok çıkarıyor. Ufak çekirdek içi kadr sabun sokuyoruz yani öyle diyim.

Kizlar burda konusulmustu kaka yapmazsa sabaha kdr altini acmiyorz diye hatta T tulperde kaka yapmadan altini almiyorm kakasiz bez aldigim yok fln dye. Ben de ayni sekilde kaka yaptigini duymazsam almiyorm altini ama dusununce benmki saat 6 7den snr sadece kucakta uyuyo yatirinca agliyo ama uyanmiyo da ya acaba altindan mi rahatsiz oluyo ya. Bu cok buyuk bi handikap benm icin cunku alti acilinca mutlaka uyaniyo bu sefer uyku bolunuyo uyuyan bebegi uyandirmak istemiorm geri uyutmak da zor oluyo acmazsam da acaba rahatsiz mi oluyo diye dusunuyorm. Hadi agladiginda bakaym desem eger memeye uyandi ve ben meme vermeyp alt acmaya kalkarsam da kiyamet kopuyo.
Prima kullanıyorsan için rahat olsun derim.Aşiri dolmadiktan sonra bebegi rahatsız ettiğini düşünmüyorum.Ben gece açmıyorum bezini.Hic sıkıntı da olmadı çok sukur

Siz ne ara temizlik yapıyorsunuz ya 😀benim oğlan sırtımda geziyorum. 1 saat uyursa tuvaletimi yapıp yemek yiyorum.

Geçen gün sizden cesaret aldım 3 kapı sildim. Hemen uyandı. Dinlenemedim Pert oldum o gün.
Benim ya KV bakıyor ya da haftasına denk getirdigimde eşim bakıyor, yoksa hayatta temizlik yapamam. Ki ben resmen evde temizlenmedik bir dip bile bırakmadım😎 ev temizse ben mutluyum ben mutluysam evdeki herkes mutlu😄 bence annene ya da eşine bırak bebeği temizliği ancak öyle yapabilirsin

Aşıdan mı bilmem ama kaka yapmadığı için her emdiğini kusuyor. Oğlum 4 günde bir kaka yapar yapmazsa malesef o gün kusuyo. Çok doğru bi yöntem değildir belki ama oğlum rahatlıyor. Poposunu sabunla uyarıyoruz öyle ne var ne yok çıkarıyor. Ufak çekirdek içi kadr sabun sokuyoruz yani öyle diyim.
Benim ya KV bakıyor ya da haftasına denk getirdigimde eşim bakıyor, yoksa hayatta temizlik yapamam. Ki ben resmen evde temizlenmedik bir dip bile bırakmadım😎 ev temizse ben mutluyum ben mutluysam evdeki herkes mutlu😄 bence annene ya da eşine bırak bebeği temizliği ancak öyle yapabilirsin
Ben temizlik yapsam aksama bebeğe bakamam ki. 😀 ancak günlük topluyorum hijyen gereken yerleri yıkıyorum.

Mıhtemelen alerjik canım ben 4 hafta her şeyi kestim düzeldi sonra yavaş yavaş test ettim mesela yumurtaya tepki verdi dan aetine tepki verdi kan geldi ama süt diyetini yavaş yavaş deniyom mesela bisküvi yedim kek yedim olması bir şey tathana çorbası içtim yine olmadı bu sabah ekmek arası peynir yedim yeşil geldi ama kan falan yok bakalım ne olcak bekliyom önce kes sonra yavaş yavaş aç zor değil alışıyon ya pilav makarnaya dayanıyon hep zeytnyağlı yiyon bana tavuk tepki vermedi allahtan onu yedim hep

Canım peki herşeyi komple kesince yiyecek neler kalıyor en başta?

Cok tesekkur ederim kızlar. Bıyopsıden sonra sut kanlı oluyormus sımdılık bırıınden alacaklar dıgerınden emzırırsın dedı Dr, benım endısem kotu olursa ve 2 memede de var alınırsa kısmı. Yasayıp gorecez🥺

Geçmiş olsun canım hiç canını sıkma biyopsi bu tarz durumlarda rutin olarak alınır.Sonuç güzel gelir endişe etme🤲🤲

Kızım normalde de 3-4 günde bir yapardı ama bu çok uzun sürdü rahatsız ediyor belli ilk günlere döndük kusma gaz ağlamalar geri geldi. Zeytin yapı sürdüm iki gün ama fayda etmedi hatta fitil bile fayda etmedi beceremedim mi acaba

Kızım normalde de 3-4 günde bir yapardı ama bu çok uzun sürdü rahatsız ediyor belli ilk günlere döndük kusma gaz ağlamalar geri geldi. Zeytin yapı sürdüm iki gün ama fayda etmedi hatta fitil bile fayda etmedi beceremedim mi acaba
Fitil gliserin mi? Kullanılmamış sabunu çekirdek içi kadr küçült ucunu sivrileştir ve popoya ve sabuna zeytinyağı sür fitil gibi koy inan yapacak. Doktorlar 10 güne kdr normal diyor anne sütü için beslenen bebeklerde ama rahatsz eder uyuyamaz yavrum. Rota aşısı kabız yapmaz bu arada ishal yapar

Back