• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Yok emerken uyuyodu, benim kızım 2 yaşında memeyi bırakana kadar hep emerek uyudu gece de gündüz de. Memeyi bıraktık sadece 3 gece zorlandım uyutmakta yanına yatıyordum öyle kendi kendine uyumayı öğrendi.
Bunda yine denicem 5-6 ay civarı ama olmazsa çok zorlamicam eninde sonunda uyuyorlar.

Aynen ya hayat zaten yoğun bir de biz ekstra kendimize yük bindiriyoruz .Belli yaştan sonra düzelmeyen bir seyleri kalmiyor .

Ben bilmiyordum ne güzel 😄 doğumdan sonra öğrendim. Dedim böyle şeyler mi vardı eskiden 🤣

Ben daha ilgincini söyliyim bebekler de bizler gibi gece araliksiz uyur sanirdim 🙈🙈🙈 kafaya bak daha ilk gece öğrendim öyle değilmis annem kucağima getirince yine mi ya diyodum🤣🤣🤣

Aynen ya hayat zaten yoğun bir de biz ekstra kendimize yük bindiriyoruz .Belli yaştan sonra düzelmeyen bir seyleri kalmiyor .
Ben hep diyorum zaten 2 yılı gözden çıkardım 😂 2 yılım konforlu geçmeyecek, işe başlayacağım yine uykusuz gecenin sabahı erkenden uyanıp işe gideceğim, ek gıdayı sevmeyecek belki o kadar özenip bözenip bilmem nerelerden organik şeyler getirteceğim yemeyecek, çişini öğrenene kadar altına kaçıracak başıma gelecekleri biliyorum bunları göze alarak yaptık 2. bebeği de ama bi yerde her şey rayına oturacak, şu az kızımın maşallahı var neler çektik ama şu an gece erken uyuyan, her yemeği yiyen, tuvaletini kendi yapabilen sohbet edip keyifli zaman geçirdiğim bir çocuk oldu. Arada gelen kıskançlık krizlerini saymazsam 😂
Sağlıkları yerinde olsun da gerisi bi şekilde halloluyor.

Ben daha ilgincini söyliyim bebekler de bizler gibi gece araliksiz uyur sanirdim 🙈🙈🙈 kafaya bak daha ilk gece öğrendim öyle değilmis annem kucağima getirince yine mi ya diyodum🤣🤣🤣
Aynı ben🤣 dediler 2 saatte bir emzir dedim gecede mi? Nasıl yani? 2 4 6 ben uyanacam mı🤭

2. elde 250 ye de var ergobabyde Q Queen of the North
Şimdi geldi kangurum yırtık falan bir şey gözükmüyor sağlam geldi. İlk ikinci el alışveriş deneyimim.
Yıkayıp denerim bakalım kullanışlı Mı 🤗
Deneyimlerini bekliyorum ☺️
O ataktı muhtemelen onu biz de yaşadık 11-12 haftalarda.
Kızım ilk 4 ay sabaha kadar uyurdu bir kere uyanıp beslerdim ne gaz ne uyanma hiçbir şeyi yoktu.
4.aya girdi sık sık uyanmalar, defalarca emmeler, emmeye rağmen geri dalamama, kucakta dolaştırıyoduk gece çok zordu. Diş sanıyordum çünkü 5 buçuk aylık gibi ilk dişleri görüldü.
Bir ay kadar böyle devam etmişti.
Sonra derin uyumaya başladı mı peki? Bu uyku gerilemesinden sonra ne değişiyor bebeklerde?

Hadi bakalım bende başlayacağım, bu uylu gerilemesi nedir peki orada nasıl davranmak lazım

Sular durulsun zmaanla konuşursunuz bu dönemlerde çok oluyor böyle, biraz akışına bırakmak lazım

Ben salon takımımı satacaktım ki kıyamadım yani o derece 🤭

Benim çok küçük değil evim ama bizde aynen bisiklet aldık🤭 şimdi kullanabilirsin artık biz geçen gittik eşimle sırayla bindik. Birimizde bebek arabasını kullandı.

Aramıza hoşgeldiniz 😅

Ya aslında mutluluk beklemek nedir, insan hiç tartışmasız bir hayat tahayyül ederse mutsuzluk kaçınılmaz olur. Mutsuzluklar, tartışmalarda hayatın bir parçası bence önemli olan aradaki saygıyı kaybetmemek, aqğır konuşmadan çözümler sunmak. Bende 7 yıllık evliyim henüz birbirimize bağırmadık, hakaret etmedik. Ama çok tartıştık, küstük halada öyle oluyor. Hakaret etmeden çözmek lazım. Karşımızdaki çocuklarımızın babası nihayetinde.

Uyku gerilemesi dediğiniz 4. Ay hangisi şu anda olduğumuz mu, yoksa gireceğimiz ay mı?

Biz oğlanda 3 aylıklen tatile çıktık 5 aylıken geldik😅🤭 çok iyiydi, ama ikinci yazda 15 aylıktı kabına sığmıyodu tatile çıkmadık. Paramızla rezil olmayalım dedik
Uyku gerilemesi 120. Günden sonra başlayabiliyor.. Onun önüne geçebilmek için özellikle o günden sonra her akşam uyku rutinine dikkat etmemiz gerekiyor her gün yıkayamasak da gün aşırı muhakkak yıkayıp rahatlatmamıZ gerekiyor.. Bu arada benim çocuğum gündüz uykusuna geçerken gözlerinin kapatılmasını istiyor.. AğıZ mendiliyle gözlerini kaptıyorum.. Uykuya daha hızlı geçiyor..

O ataktı muhtemelen onu biz de yaşadık 11-12 haftalarda.
Kızım ilk 4 ay sabaha kadar uyurdu bir kere uyanıp beslerdim ne gaz ne uyanma hiçbir şeyi yoktu.
4.aya girdi sık sık uyanmalar, defalarca emmeler, emmeye rağmen geri dalamama, kucakta dolaştırıyoduk gece çok zordu. Diş sanıyordum çünkü 5 buçuk aylık gibi ilk dişleri görüldü.
Bir ay kadar böyle devam etmişti.
Iste suan tam olarak boyle geciyo bnm biliyorm erken ama bazi bebeklerde erken oluyomus. Sonra yine gzl uyumaya baslamis miydi kizin

Uyku gerilemesi 120. Günden sonra başlayabiliyor.. Onun önüne geçebilmek için özellikle o günden sonra her akşam uyku rutinine dikkat etmemiz gerekiyor her gün yıkayamasak da gün aşırı muhakkak yıkayıp rahatlatmamıZ gerekiyor.. Bu arada benim çocuğum gündüz uykusuna geçerken gözlerinin kapatılmasını istiyor.. AğıZ mendiliyle gözlerini kaptıyorum.. Uykuya daha hızlı geçiyor..
Ben her akşam yıkayıp odamıza geçiyordum. Gece lambasını yakıyorum uyuturken, uyuduğunda kapatıyorum. Ramazan da akşam yıkayamıyorum gündüz 2-3 günde 1 yıkıyorum. Acaba banyosuz uyumaz mı vs dedim ama odaya girince anlıyor bence, uykusu geliyor zaten mızmızlanıyor. Emzirip sallayıp beşiğe koyuyorum. Bizde iftar saatleri uykusunun gelmesiyle çatışıyor 😄

Ben her akşam yıkayıp odamıza geçiyordum. Gece lambasını yakıyorum uyuturken, uyuduğunda kapatıyorum. Ramazan da akşam yıkayamıyorum gündüz 2-3 günde 1 yıkıyorum. Acaba banyosuz uyumaz mı vs dedim ama odaya girince anlıyor bence, uykusu geliyor zaten mızmızlanıyor. Emzirip sallayıp beşiğe koyuyorum. Bizde iftar saatleri uykusunun gelmesiyle çatışıyor 😄
Aynen bizimki de öyle çakışıyor.. 8.15 gibi uyku huysuzlarına giriyor.. Ben de Ramazan la beraber iki günde bir yıkamaya başladım eşimle beraber.. İftar masasını hızlı bir şekilde topluyorum.. Banyo hazırlıklarını yapıyorum 8.15 maksimum 8:30a kadar banyo yaptırmaya başlamış oluyoruZ.. Zaten 5dakika falan sürüyor banyo işimiz.. Sonrasında uyuma rutinlerimizi yapıyoruz.. 120. Günden sonra illa olacak diye bir şart yok tabi ki ama uyku gerilemeleri gece ağlayarak uyanmalar ya da uykuya geçmekte zorlanmalar yaşayabiliriz bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.. Bunun için de gerilmeden sakin kalarak o dönemi en hafif bir şekilde atacağımızı umuyorum..

Aynen bizimki de öyle çakışıyor.. 8.15 gibi uyku huysuzlarına giriyor.. Ben de Ramazan la beraber iki günde bir yıkamaya başladım eşimle beraber.. İftar masasını hızlı bir şekilde topluyorum.. Banyo hazırlıklarını yapıyorum 8.15 maksimum 8:30a kadar banyo yaptırmaya başlamış oluyoruZ.. Zaten 5dakika falan sürüyor banyo işimiz.. Sonrasında uyuma rutinlerimizi yapıyoruz.. 120. Günden sonra illa olacak diye bir şart yok tabi ki ama uyku gerilemeleri gece ağlayarak uyanmalar ya da uykuya geçmekte zorlanmalar yaşayabiliriz bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.. Bunun için de gerilmeden sakin kalarak o dönemi en hafif bir şekilde atacağımızı umuyorum..
Gündüzleri uykudan ağlayarak uyanıyor oda sayılıyor mu uyku gerilemesine?

Arkadaşım primadan geçmişti miniese hiç fark yok diyor bakalım sen de memnun kalırsan söyle, olmadı @-Sunset- in baby me sini deneriz 🙂
Şimdi gittim 52 li Prima 137 liraya inmiş 3 numara ihtiyacı olan varsa migrosta1 paket ondan bir pakette 44 li minies aldım oda 60 TL çok uygun geldi Blntkbra Blntkbra dediği gibi çapraz geçiş yapicam

Back