- 1 Eylül 2019
- 537
- 671
- 103
Yaş 29Merhaba
Sat
Kese ve kalp atışını gördüysen Kaçıncı haftada
Tahmini doğum Tarihi. Yani 40 hafta kasımın kaçı.
4. Çocuk
Sat 2 şubat
Tdt 9 kasım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaş 29Merhaba
Sat
Kese ve kalp atışını gördüysen Kaçıncı haftada
Tahmini doğum Tarihi. Yani 40 hafta kasımın kaçı.
Ne güzel sizin geçmiş benim 9. Hafta başladı 16. Haftadayım her hafta 4 gün mutlaka kabızımCanım ben 6. Haftama kadar çok yaşadım. Sonra hergün uyandığımda düzenli 3 siyah kayısı 1 incir 5 kuru siyah üzüm yedim üstüne bir bardak su içtim 3 günden sonra işe yaradı ve suan bunu yapıyorum her sabah içtikten 2 saat sonra da rahat bi şekilde lavaboya çıkıyorum. Yogurtta tüketmeni öneririm gün içinde
Bende özelde paket aldık ayda bir geleceksin dedi ama 1 ay uzun geldi bir sormak istedim sizlere kafam karistiAyda bir randevu veriyor ama ben bulantı ilacı yazdırmaya gittiğimde de baktı ultrasonla. Bi arkadaşım da özel ve devlette 2 doktora gidiyordu 15 günde bir şeklinde ayarlayarak![]()
Benide bir ay sonraya çagirdi canim zamanda geçmiyorBende özelde paket aldık ayda bir geleceksin dedi ama 1 ay uzun geldi bir sormak istedim sizlere kafam karisti
canım bana gerek yok dediler özeldeki doktorum ben yaptırmadım ama özel hastanede acıbademde sezeryan doğım yaptım devlette sezeryan olsam güvenmez yaptırırdımKızlar selam iyi akşamlar. Bugün sağlık ocağından aradılar rutin görüşme yaptık. Daha sonra 16. hafta tetanoz aşısı yapılacak diye bilgilendirme yapıldı. Ben tetanoz aşısı olmak istemiyorum kendime göre de ciddi gerekçelerim var. Bu aşı zorunlu mu? Normal doğum yapamayabilirim nörolojik problemlerimden dolayı henüz hiçbir doktorla görüşmedim bunu ama araştırdığım kadarıyla yasak. Diyelim sezaryan olacağım tetanoz aşısı olmazsam ne gibi sorun olabilir benim için? Beni bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirebilir mi? Şimdiden kafayı taktım, aşı denilince psikolojim bozuluyor. Covid 2. dozdan sonra çok ciddi şeyler yaşadım travmatiğim bu konuda.
canım rahim ağzı kısalmasından mı şüphelendiler acaba adı serklaj doğrı zaman da geç kalmadan yaptırırsan doktorların dedği zamanda hiç sorun yaşamazsın bizim gruplarda bir kaç arkadaş yaptırdı ileriki haftalarda bizleri de sık sık kontrol edecekler senin ikiz diye tedbir için mi acaba ama korkma yaptıranlar sağlıkla aldılarBen bugün kontrole gittim her şey yolunda ama yüksek riskli gebe olduğum için 10-11.hafta arasında bilkente gidicem hem ikili tarama için hem periantolojiye gidicem, rahimde sorun varsa dikiş meselesi varmış, sizler biliyor musunuz böyle bir şey? Ben duymuştum ama yaşayan yakınımda hiç görmedim
Güzel haberlerini bekliyoruz dualarım sizinleKızlar Yarın doktor kontrolüm var 8 ocak son adet ama 2 hft geç döllenme olduğunu söyledi doktorum 6 hftlıkken kesenin büyüdüğünü içinin boş olduğunu söylemişti yrn 7 hftlık oluyoruz inşAllah kesemin içi bebişimle dolmuştur lütfen dua edin![]()
Evet yaa gerçekten öyle iyimi diye hep aklıma geliyorBenide bir ay sonraya çagirdi canim zamanda geçmiyor![]()
Of kafam çok karışık nasıl karar vereceğim hiç bilmiyorum. Yani devlette kürtaj oldum tamam sezaryan doğumla aynı şey değil ama her ameliyatta neden tetanoza bakmıyorlar diye de düşünüyorum. Çok kurcalıyorum ıbık zıbık diyecanım bana gerek yok dediler özeldeki doktorum ben yaptırmadım ama özel hastanede acıbademde sezeryan doğım yaptım devlette sezeryan olsam güvenmez yaptırırdım
ben aşı karşıtı değilim canım çocuğuma da hem özel hem devlet tüm aşıları yaptırdım tetanozda paslı bıçak vs tehlikesi varsa tehlikeli eğer hastahaneye güveniyorsan yaptırmayabilirsin bir sorun yaşamazsınOf kafam çok karışık nasıl karar vereceğim hiç bilmiyorum. Yani devlette kürtaj oldum tamam sezaryan doğumla aynı şey değil ama her ameliyatta neden tetanoza bakmıyorlar diye de düşünüyorum. Çok kurcalıyorum ıbık zıbık diyeBenim sanırım hem nöroloji doktorumla hem de kadın doğum doktorumla bunu çok iyi konuşmam gerekecek
Anlıyorum demek istediğini, ben de asla değilim çocuğuma da doğduktan sonra tüm özel ve devlet ne aşı olacaksa yaptıracağım. Ama inme geçirdim aşıdan sonra daha sonrasında da 2 tane damarım tıkandı beyinde. 2. dozdan sonra oldu, dudağım ve ağzım kaydı çok zor geçti çok şükür kalıcı bir şey kalmadı ama yine de ne olursa olsun tedirgin oluyorum. Çok iyi karar vermem lazım araştırcam artıkben aşı karşıtı değilim canım çocuğuma da hem özel hem devlet tüm aşıları yaptırdım tetanozda paslı bıçak vs tehlikesi varsa tehlikeli eğer hastahaneye güveniyorsan yaptırmayabilirsin bir sorun yaşamazsın
Hiçbir aşı zorunlu olarak yapılamaz. Muhtemelen ısrar edecekler vs ama yaptırmak istemiyorsanız yapamazlar. Buna şeker yüklemesi vs de dahil hatta. Doktor olarak Anne adayını bilgilendirirsin ve kararı ona bırakırsın, bu saçma ısrarlarını anlayamıyorum. Tetanozları ben de yaptırmayı düşünmüyorumBu aşı zorunlu mu?
Ben kullanıyorum benim hamileliği ilk öğrendiğimde 2.5 in altıydı sonra bi tekrar bastıralım dedim bir ay sonra 4 ün üstüne çıkmıştı şu an ilaç kullanıyorumKızlar benimde TSH değerim yüksek çıktı ilaca başladım hamilelikten önce düşüktü aranızda ilaç kullanan var mı
Ay yok kimse ısrar etmemeli. Anneyi strese sokar ters bir düşüncesi varsa.Hiçbir aşı zorunlu olarak yapılamaz. Muhtemelen ısrar edecekler vs ama yaptırmak istemiyorsanız yapamazlar. Buna şeker yüklemesi vs de dahil hatta. Doktor olarak Anne adayını bilgilendirirsin ve kararı ona bırakırsın, bu saçma ısrarlarını anlayamıyorum. Tetanozları ben de yaptırmayı düşünmüyorum
Valla ben de işte istemediğim hususlarda bana ters yapan bir doktora denk gelir miyim benim sinirimi bozar mı diye endişeliyim hala, çünkü henüz karar veremedim doktoruma. Zaten ha deyince randevu da bulunmuyorAy yok kimse ısrar etmemeli. Anneyi strese sokar ters bir düşüncesi varsa.
Şeker yüklemesi anne ve bebek için gerekli ama çok zor bi test. Normal zamanda titretiyor insanı, hamilelikte perişan edebilir. Ben onu da yaptırmayacağım pcosluyum, insülin direncim ve gizli şekerim var. Zaten şeker çıkacağını bildiğim için şimdiden diyetisyene başladım onunla ilerliyorum. Tetanoz konusunda da yokum sanırım. Yaptırıp strese gireceğim bir aşı olacak. Böyle çıkmaz düşüncelerdeyim.
Evettt bende mart annesiyim 2 gün önce 1 yaş oldu benim oğlum da. Seninki 1 yaşadımiYesss beybii
Sende buralardasın![]()
İnşallah iyi bir doktor bulabiliriz doktor gerçekten çok önemli gebelik boyunca hep görüşeceğiz. Benim de henüz doktorum yok tüp bebek doktorumla devam ediyorum daha ayrılmadık umarım iyi doktor buluruzValla ben de işte istemediğim hususlarda bana ters yapan bir doktora denk gelir miyim benim sinirimi bozar mı diye endişeliyim hala, çünkü henüz karar veremedim doktoruma. Zaten ha deyince randevu da bulunmuyor