• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    128
Canım bende mide yanmasından şikayet ederek gidiyor. Felaket midem yanıyor. Benim de daha iyiydi de mide yanması ve 2 gündür felaket bir yorgunluk halsizlik mevcut. Uyumuş kalmışım sabah eşim ise geç kalıyordu az daha.. O kadar çok kg konuşuldu ki burada inan ki hiç bakmıyordum, az önce tartımı çıkardım ve baktım 🤣 Kendi doktorumla ocakta görüştük rutin kontrolde o zaman baktiginda 55di. Şubat 5inde sağlık ocağında ebe baktı 55di ki deli gibi yemek yediğim bir dönemdi kesin fazla çıkar diyordum. Şimdi baktım 57.25 çıktı tok olarak. 2 kg almışım yani o zamandan bu zamana. Bir de ben bu yola 54 ile başladım 2 kg verdim hatta 2den fazla en başta sonra almaya başladım. Toplamda 3 kg almışım yani başlangıç kgma göre 🤣🤣 ama bu aralar yiyemiyorum fazla hem mide yanması hem canım istemiyor öyle. Yoksa daha beter alırdım..

25+6 da yapılacak benimki canım 4 Nisan'da nasipse. Evet yaptıracağım kızımda da yaptırmıştım bunda da yaptıracağım.

Uçları değil de yanları özellikle beni cildirtaacak şekilde kaşınıyor sürekli yağlanıyorum geçiyor yaglaninca günde en az 2 kere yağlanıyorum. Uçları hassas çok dokunmak istemiyorum. Ama bu hassasiyet konusu ilk hamileligimden daha doğrusu doğumdan sonra oldu. Emzirme dönemi geçti bitti hassasiyet geçmedi. Eşim dokunsun istemezdim o derece 🙈😔 hala aynı. Geçer mi bilmiyorum.neyle alakalı hiçbir fikrim yok..
Valla benimde çok kaşınıyordu kızlar hem kuruluj hem büyüme hem çatlama oluyor bundan kaynaklı ama duş için duş jeli sabun vs yerine duş yağları var onlardan kullanın baya rahatlatıyor bol nemli kalmalı benimkilerin uçları resmen kabuk kabuk egzamaya dönüyordu ben iyi bir dermatologa gittim o önerdi ve şu an daha iyiyim

Selam , bende 2 gün önce gittim detaylıda aynı sorunu söyledi böbrekte genişleme olduğunu sonra kendi doktoruma gittim iyice baktı 1 cmlik kadar olduğunu bunun çok endişe edilecek bi sorun olmadığını 2 haftada bir takipte olalım dedi. Aynı şey ablamın oğlunda da varmış bu arada ve doğunca düzeliyormuş ki şuan 6 yaşında 🥰erkek çocuklarda bu nerdeyse normalmiş çok endişeye gerek yok dedi ve kalbinde de parlama olduğunu söyledi. Bu mesela detaylıda bile çıkmamıştı doktorum iyice bakarak buldu. Endişeliyim evet ama yine de çok önemli sorun değil ilerleme devam etmedikçe hatta googleda bile pek bilgi yok bu konularda 🙃. Genelde genetik ve doğumda düzelir dedi daha sık takip ve bebeğin hareketlerinde bi azalma olursa kanama vs olursa ozmn endişenlenmeye başlarız dedi. Fetal dna yaptırmıştın sanırım değil mi? Orda %99 doğru sonuç veriyormuş zaten dedi ama şuan emin olmak için amniyo sentez yaptırabiliriz ancak o da %99.8 doğru sonuç verir dedi.
Seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyse ama yapabileceğimiz en iyi şey şuan sakin olmak ve iyiyi düşünüp iyi olmasını dilemek ❤️ umarım bir an önce güzel haberlerle gelirsin 🧿🙏
amin canım hepimiz için inşaallah Allah razı olsun❤️

Lansinoh çok iyi geliyor kızlar son haftalarda sürmeye başlayın bence, ben başlayacağım, oğlumda acıdan ağlaya ağlaya nasıl emzirdim, baygınlık geçirirdim acısından, lansinoh çok iyi geliyor anında rahatlatıyor küçük bı tüpü uzun süre gidiyor, emmeye alışana kadar ki süreçte acılı oluyor sonra alışıyor da alisna kadar lansinohu tek geçerim, yıkamaya da gerek kalmıyor direkt emziriliyor
Ne zaman başlayalım sence ben şimdilik bio oil ile yağlanıyorum bi de biodermanın 500 mglık bi nemlendiricisi var vücut için onunla lasinohun çatlak kremini de almadım alsam mı sizce gerçekten bu markayı herkes çok beğeniyor ve bir çoğumuzun aşırı göğüs ucu hassasiyeti var benim de atlet sütyen değmesi bile rahatsız ediyor şimdiden başlasak korur mu acaba

Valla istemiyorum aile hekimi hemşiresi dedi ki iki pastane poğaçası ye sabah 8 de 10 da kan aldırmaya gel bakalım ona göre yükleme yaparız kafam katıstı bu ne demek sizce beni kandırıyor mu zaten şeker yüklemesi kadar şeker mi var o poğaçalarda yoksa aşamalı mı gitmek istiyor bilgisi olan var mı ?
ben yeni yaptırdım özellikle aç gelmemi söylediler. gider gitmez kan aldılar sonra bir içecek verdiler onu içtim 5 dk içinde içtikten 1 saat sonra tekrar kan aldılar. 1 saat sonra tekrar kan aldılar. bu arada su bile içirmediler. bana sana söylenen değişik geldi.
çıkan sonuç yüksek gelirse mi yükleme yapacakmış biraz saçma geldi canım ama bilen biri varsa böyle yaptıran hiç duymadım.

Hanımlar merhabalar :)
Sizden bebek arabası ve beşik tavsiyesi istiyorum ☺️
İlk gebeliğim çok araştırıyorum çevremede soruyorum pek karar veremedim 🥲
Tavsiye verirseniz çok sevinirim 🫶🏻☺️
Ben arastirmistim hamilelgin başında baya elele park yatağa karat vermiştim ve dun sipariş verdim. Arastirdigima göre memnun olan cok, birde kullanışlı geldi. İnşallah bende memnun kalırım

ben yeni yaptırdım özellikle aç gelmemi söylediler. gider gitmez kan aldılar sonra bir içecek verdiler onu içtim 5 dk içinde içtikten 1 saat sonra tekrar kan aldılar. 1 saat sonra tekrar kan aldılar. bu arada su bile içirmediler. bana sana söylenen değişik geldi.
çıkan sonuç yüksek gelirse mi yükleme yapacakmış biraz saçma geldi canım ama bilen biri varsa böyle yaptıran hiç duymadım.
Bende hiç duymadım bi de bende hiç kan yok ya 3 tüp kan nasıl vereceğim 🥹

Bende sevmem inanki ama yanmasındansa bir kaşık yemek daha mantıklı 😄
Kesinlikle haklısın 👍
Ben arastirmistim hamilelgin başında baya elele park yatağa karat vermiştim ve dun sipariş verdim. Arastirdigima göre memnun olan cok, birde kullanışlı geldi. İnşallah bende memnun kalırım
bende bakıyorum ama katlanan falan tek elle yapılan çok rahatlar var dediler ben de tek başıma yapabileceğim rahat bi şey istiyorum o öyle mi acaba 😀

Ben stok yapmayı nekadar sevmesem de artan maliyetlerden dolayı böyle bişey yaptık. Eşim bulmuş attı bana olur dedim bunlari aldık daha bez almiycam kullanim aşamasında yetmedigi yerde takviye yaparim diye düşündüm.
Slepy çok kullanan var ama pişik yapan da bi okadar varmış tabi cook memnun olanlarda okudum. Bu markada pek pişik karsima çıkmadı insallah benim bebisime de uyar.
Birde ıslak mendil stoklamaya basladim 15 paket falan olmustur denk geldikce aliyorum. Izotonikli olmasina dikkat ediyorum. Suana kadar aldiklari bunlar giyim konusunda daha hic alışveriş yapmadım.
Gümüş kapak almayı düşünüyorum birde anne çantası araştırıcam pek bir çeşit varmi onlarda bilmiyorum ama tavsiyeleriniz neler kullanim rahatligi acisindan?

Birde yaz geliyor artık kendime sadece 2 tane tayt almistim hamileliknicin kışın pek dışarı cikmadigim icin idare ettim ama Artık kendime de almam lazım biseyler sanırım 🥰

Eklentiler

• IMG-20250310-WA0000.webp
    IMG-20250310-WA0000.webp
    38 KB · Görüntüleme: 27
Kesinlikle haklısın 👍

bende bakıyorum ama katlanan falan tek elle yapılan çok rahatlar var dediler ben de tek başıma yapabileceğim rahat bi şey istiyorum o öyle mi acaba 😀

Buda kolay gözüküyor ya. Tek elle yapabilirsin bence 🥰♥️

Valla istemiyorum aile hekimi hemşiresi dedi ki iki pastane poğaçası ye sabah 8 de 10 da kan aldırmaya gel bakalım ona göre yükleme yaparız kafam katıstı bu ne demek sizce beni kandırıyor mu zaten şeker yüklemesi kadar şeker mi var o poğaçalarda yoksa aşamalı mı gitmek istiyor bilgisi olan var mı ?
Ben sağlık ocağındaki hemşireye sordum. Burada şeker yüklemesi yapılmıyor hastaneye gitmelisin dedi.

Sana söylenilenden anladığım; heralde tokluk şekerine bakacaklar. Sonuca göre şeker yüklemesi isteyecekler.

Başka torpiklerde okudum. Ailesinde şeker hastalığı olmayan, fazla kilolu olmayan hamileler için bazı dr lar önce açlık tokluk şekerine bakıyormuş. Sonuçlar normal gelirse şeker yüklemesi yaptırmıyorlarmış.
Ben de prosedürü böyle biliyorum. 👍🏻

Ayrıca 75lik Şeker yüklemesi yüksek çıkınca, 100 mglık yapılıyor biliyorum.

Eklentiler

• IMG_4878.webp
    IMG_4878.webp
    68,8 KB · Görüntüleme: 25
Ayy dün korku ve acı karışık şekilde ağladım. Akşam kv me gitmistik yere oturdum yarim saat falan kalkarden de koltukten destek aliyim diye kolumla destek aldım sol kasığima bir bicak saplandı yığıldım kaldım başladım ağlamaya. Acısı biryandan bebege mi bisey oldu, kese mi zarar gördü, kanama olurmu vs 2 saniyede milyon tane şey geldi aklıma.
Birde kalabalıktı kvmin evi herkesi panige soktum. Cok şükür anlik birseydi geçti hemen ama ilk defa basima geldi normal mi bukadar keskin acimasi

Ne zaman başlayalım sence ben şimdilik bio oil ile yağlanıyorum bi de biodermanın 500 mglık bi nemlendiricisi var vücut için onunla lasinohun çatlak kremini de almadım alsam mı sizce gerçekten bu markayı herkes çok beğeniyor ve bir çoğumuzun aşırı göğüs ucu hassasiyeti var benim de atlet sütyen değmesi bile rahatsız ediyor şimdiden başlasak korur mu acaba
Çatlak değil balım bahsettigim göğüs ucu kremi, nemlendiriciler yeter, benim bahsettiğim emzirmeye hazırlık doğum belli olmaz da ne zaman olacak son hafta kullanmakta fayda var, ya da elinin altında olsun hastaneye gitmeden sürmeye basla ilk emzirme öncesi sonrası surersiniz, o acılari çekmekten zehir oluyor alışana hafifleyen kadar, lansinoh anında rahatlatıyor, ben kimyasal diye herşeyi pimpirikli kullanırım marka falan da vermek istemem ama bu ciddi acılı bı sürec o yüzden söylüyorum yanan bilir o göğüs ucu acısını 😂😂

Buda kolay gözüküyor ya. Tek elle yapabilirsin bence 🥰♥️

Çok güzelmiş gerçekten rengi falanda çok iyi her çocuğa olur. Boyutu da iyi 3 yaşına kadar uyur. Ben zaten park yatak düşünüyorum benim bir arkadaşım var o küçük beşi aldı kızı oldu görüntüsünden dolayı almıştı dokuz ay sonra çocuk beşe sığmadı park yatak almak zorunda kaldı bu seferde çocuk park yatakta yatmadı diğer yatağa alışkın olduğu için o yüzden ben de başından park yatakla başlayıp hep aynı yatakta uyusun istiyorum❤️

Ayy dün korku ve acı karışık şekilde ağladım. Akşam kv me gitmistik yere oturdum yarim saat falan kalkarden de koltukten destek aliyim diye kolumla destek aldım sol kasığima bir bicak saplandı yığıldım kaldım başladım ağlamaya. Acısı biryandan bebege mi bisey oldu, kese mi zarar gördü, kanama olurmu vs 2 saniyede milyon tane şey geldi aklıma.
Birde kalabalıktı kvmin evi herkesi panige soktum. Cok şükür anlik birseydi geçti hemen ama ilk defa basima geldi normal mi bukadar keskin acimasi
Aynısı tek başıma tuvaletteyken olmuştu Allah’ım korkudan bi hal oldum

Ben sağlık ocağındaki hemşireye sordum. Burada şeker yüklemesi yapılmıyor hastaneye gitmelisin dedi.

Sana söylenilenden anladığım; heralde tokluk şekerine bakacaklar. Sonuca göre şeker yüklemesi isteyecekler.

Başka torpiklerde okudum. Ailesinde şeker hastalığı olmayan, fazla kilolu olmayan hamileler için bazı dr lar önce açlık tokluk şekerine bakıyormuş. Sonuçlar normal gelirse şeker yüklemesi yaptırmıyorlarmış.

Ben de prosedürü böyle biliyorum. 👍🏻

Ayrıca 75lik Şeker yüklemesi yüksek çıkınca, 100 mglık yapılıyor biliyorum.
Çok güzel anlatmışsın canım yayım 😍 inşallah böyledir gerçekten yaptırmak istemiyorum bir de benim kanim hiç yok ya ben üç tüp kan nasıl vereceğim🥹

Back
X