- 28 Haziran 2015
- 980
- 1.706
- 113
Hadi bakalım bende başlayacağım, bu uylu gerilemesi nedir peki orada nasıl davranmak lazımHer bebeğin mizacı farklı oluyor.. Bebeğin mizacını çözmek gerekiyor en başta.. Genel çerçevesini söylersem eğer; bebeğin huzursuzlandığında gerçek ihtiyacı o an nedir onu bulup hemen müdahale etmek ve sonrasında kendi halinde bırakmak.. Uzun uzun ağlamasına müsade etmeden müdahale etmek, bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlar.. Bu ihtiyaçlar listesinde: Açlık, uykusuzluk, altını pisletmiş olması, gaz, herhangi bir yerinin ağrıyor olabileceği ihtimali, gaz, oyun oynama isteği vb gibi sıralayabiliriz.. Hiç bir zaman gergin olmayacağız.. Her zaman rahat olacağız.. Aman uyanmasın diye korkmayacağız.. Bunun için de uyku öncesi muhakkak müzik ya da motor sesi eşliğinde uyutarak dış sesleri bloklamayı öğretmemiz gerekiyor.. Bu çerçevede hareket edildiğinde her anne kendi konforu bozulmadan bebeğini büyük bir keyifle büyütebilir bence.. Tabi ki İlk 6 ay çok sabır..
Sular durulsun zmaanla konuşursunuz bu dönemlerde çok oluyor böyle, biraz akışına bırakmak lazımSaçma sapan bir sebepten o kadar ağır konuştu ki devamını da ben getirdim şimdi yüz yüze bile bakamiyoruz asıl beni bu noktaya getiren hala dediklerinin farkında olmaması kendini haklı bulmasi günler geçiyor işte bakalım nerde durursa
Ben salon takımımı satacaktım ki kıyamadım yani o dereceEvet ya cok dolu ev dolu diorum ama ne atayim anam hepsi lazim ve kullaniliyor firinimi atayim tv unitesinimi
Benim çok küçük değil evim ama bizde aynen bisiklet aldık şimdi kullanabilirsin artık biz geçen gittik eşimle sırayla bindik. Birimizde bebek arabasını kullandı.Evler küçük. Valla evimde çok eşya yok. Şimdi bebek olunca biraz evde eşyalar kalabalıklaştı. Hamile olmadan 2 ay önce 2 bisiklet aldık hamile oldum kullanamadım. Hevesimi alamadım bir tek onlar fazla evde. İleride çocuğum kullanır
Ebeveynlik gerçekten sabır işiymiş arkadaş bu kadar zor olacağini bilmiyordum ya
Aramıza hoşgeldinizBen artık emerken uyuduysa gazını çıkartmıyorum. Analık gerçekten zormuş bende bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim.
Ya aslında mutluluk beklemek nedir, insan hiç tartışmasız bir hayat tahayyül ederse mutsuzluk kaçınılmaz olur. Mutsuzluklar, tartışmalarda hayatın bir parçası bence önemli olan aradaki saygıyı kaybetmemek, aqğır konuşmadan çözümler sunmak. Bende 7 yıllık evliyim henüz birbirimize bağırmadık, hakaret etmedik. Ama çok tartıştık, küstük halada öyle oluyor. Hakaret etmeden çözmek lazım. Karşımızdaki çocuklarımızın babası nihayetinde.Herzaman soyledıgım bır cumle: "mutlu evlılık yoktur,az mutsuz ve cok mutsuz evlılık vardır"
Keske sonda soylenecekler basta soylenmese ama olmuyor ıste. Kadınların uzerındekı sorumluluklar,erkeklerın krız yönetemeyişi malesef oluyor cogu evlılıkte boyle durumlar onemlı olan bence devamının gelmemesı. Kendı evlılıgımde bunu basaramadık bız malesef basıt her kavgada soylenmemesı gerekenlerı kavga seklı halıne getırdık artık tek taraflı kararlar alsam da karsı tarafa gore konustukların şekillenıyor ınsallah bu sızın ılk ve son olur canım. Boşanma kaararı ıcın sakın ve detayylı dusunmek lazım. Cocukları olan anne ıcın bosanma kararı hemen alınacak karar degıl malesef
Bizde uyku gerilemesindeyiz şuan. Bu aydan sonra daha düzgün olcak herşey. Ben inanıyorum. Meme reddi uykuya dalmada zorluk hepsini yaşıyoruz şuan ama geçecek
Uyku gerilemesi dediğiniz 4. Ay hangisi şu anda olduğumuz mu, yoksa gireceğimiz ay mı?4.ay bitiminde tekrar denersin şu kriz dönemi gecsin .4.ay milat diyorlar ya düzenli bebeklerin bile düzeni bozulabiliyormuş.
A anemoniasp
Emeklemeden yürümeden tatil keyifli geciyor.Bir bebek arabası bir kac kiyafet yetiyor ben cok kiyafet almzdim leke olursa hemen sabunla yikardim 1 hafta ütüsüz olsun bisiy olmaz.
Biz oğlanda 3 aylıklen tatile çıktık 5 aylıken geldik çok iyiydi, ama ikinci yazda 15 aylıktı kabına sığmıyodu tatile çıkmadık. Paramızla rezil olmayalım dedikŞimdi yatırdım. Gece 3 ten beri uyumadı. Bir şeyler yiyip ben de yatıcam. Uykusuz uykusuz bir şey anlamam ki o tatilden 4-5 yaşına gelsin o da zevk alır keyifli olur inşallah
Uykusu düzene girerse düşünürüm ben de .