- Konu Sahibi mutlutablo
- #9.621
Benim hemoglobin 11 ferrririn 10 ben öleyimDemir ilacı hemoglobini yğkseltiyor sanırım öyle anladım . Demir değerim gayet iyi çıkmış aslında 150 çıkmış aralığı ise 50-170 arası

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim hemoglobin 11 ferrririn 10 ben öleyimDemir ilacı hemoglobini yğkseltiyor sanırım öyle anladım . Demir değerim gayet iyi çıkmış aslında 150 çıkmış aralığı ise 50-170 arası
Benimde hemoglobin 11 , ferritin 21 ama . Bende anlamadım demir değerim iyi ama hemoglobin düşük. Ama demir ilacını yükseltti. Demir ilacı hemoglobini mi srttırıyor bende bi şeu anlamadımBenim hemoglobin 11 ferrririn 10 ben öleyimsidefer bile yan etki yaptı içemedim. Doktorum bi şey demedi sonuçlara
![]()
Teşekkür ederimBenim hemşire bir şey olmaz demişti sadece akşamda çok tatlı tarzı şeyler yeme
Bende feramat kullaniyorum içip biseyler yaparsam çok fena bulantı yapıyor sabah kalkıp iciyorum fazla hareket etmeden geri yatıyorum bir kaç saat daha uyandığımda etkisi geçmiş oluyorKızlar selam. Demir için FERAMAT kullanan var mıdır ? Doktorum ilk onu vermişti ama bende ciddi mide bulantısı baş ağrısı yapmıştı o yüzden başka ilaçla değiştirmişti. Şimdi değerim kötü çıkınca tekrar ona başlattı. Sabah aç karna diyor. Yok mu bu yan etkilerini azaltacak bir şözüm? Ya da kullanan varsa sizde var mı yan etki, sonradan geçiyor mu
Akıntısı olan bendim canım. Gittim perşembe günü tahlil yapılmıştı enfeksiyon görünmüyor ama yeni başlamışsa artmadan azaltmak için fitil verdi iki kez kullanımlık. Cuma günü tekrar gidip idrar ve kan tahlili yapacağım. Serklaj olunca enfeksiyon çok risk yaratıyor.Senin akıntın ne oldu canım? Bugün doktora gidip soracaktın.
Zaten en az 2 saat bir şey yenmemeli diyor sanırım. Olmadı bende sizin gibi uyanmama 2 saat kala kalkıp içip geri yatayım belki öyle daha iyi olur. Bugün 7.30 da kalktım içtim işe geldim şuan midem bulanıyor hemüz bi şry yemedimBende feramat kullaniyorum içip biseyler yaparsam çok fena bulantı yapıyor sabah kalkıp iciyorum fazla hareket etmeden geri yatıyorum bir kaç saat daha uyandığımda etkisi geçmiş oluyor
Akşam yatmadan evvel de içebilirsiniz demir ilaçlarını. Bir video vardı hatta doçent doktor o şekilde tavsiye ediyordu.Zaten en az 2 saat bir şey yenmemeli diyor sanırım. Olmadı bende sizin gibi uyanmama 2 saat kala kalkıp içip geri yatayım belki öyle daha iyi olur. Bugün 7.30 da kalktım içtim işe geldim şuan midem bulanıyor hemüz bi şry yemedim
Akşam yatmadan evvel de içebilirsiniz demir ilaçlarını. Bir video vardı hatta doçent doktor o şekilde tavsiye ediyordu.
Deneyin birkac gün alisirsiniz inşallah kalktığımda ilk iş olarak kahvaltı yapıyorum benZaten en az 2 saat bir şey yenmemeli diyor sanırım. Olmadı bende sizin gibi uyanmama 2 saat kala kalkıp içip geri yatayım belki öyle daha iyi olur. Bugün 7.30 da kalktım içtim işe geldim şuan midem bulanıyor hemüz bi şry yemedim
Teşekkür ederimmmDeneyin birkac gün alisirsiniz inşallah kalktığımda ilk iş olarak kahvaltı yapıyorum ben
Merhaba ureaplasma mikoplasma testi yaptirdiniz mi? Onunki ayri oluyor. Benim de basindan beri surekli akinti ve yanma var maalesef agizdan da antibiyotik kullandim defalarca ama pes ettim artikEvet evet kullandım. Doktorumun başından beri bilgisi var. Ama çok işe yaramadı kullandıklarım. Enfeksiyon olduğunu anlayabiliyorum ya normal akıntı değil. Biraz artınca kaşıntı yapmaya başlıyor. Birde coitus çok ağrılı oluyor ordan zaten anlıyorum.
Hayır ilk kez duyuyorum. Siz baktırdınız mı? 2 si özel olmak üzere 3 ayrı doktora gittim ama sanki tam bi ilgilenmiyorlar gibi hissediyorum. Birinin verdiği ilaca bugün diğeri gebelikte kullanılmaz o dedi. Yani artık bende şaşırdım ne yapacağımı. Bu testi de bi araştırayım teşekkürlerMerhaba ureaplasma mikoplasma testi yaptirdiniz mi? Onunki ayri oluyor. Benim de basindan beri surekli akinti ve yanma var maalesef agizdan da antibiyotik kullandim defalarca ama pes ettim artik
Evet bana direkt yapmisti doktorum pozitif cikmaz muhtemelen ama yapalim diye, derken ureaplasma pozitif cikti. Aslinda vucutta olan bi bakteri ama gebelikte bagisiklik dusunce koloni sayisi artabiliyormus. Benim idrar yollarimda ve yanma yapiyor o yuzden. Size de suruntu testi yapabilir. Cok gecmis olsun, insallah sag salim son haftalara geliriz gebelik kismi gercekten cok zormusHayır ilk kez duyuyorum. Siz baktırdınız mı? 2 si özel olmak üzere 3 ayrı doktora gittim ama sanki tam bi ilgilenmiyorlar gibi hissediyorum. Birinin verdiği ilaca bugün diğeri gebelikte kullanılmaz o dedi. Yani artık bende şaşırdım ne yapacağımı. Bu testi de bi araştırayım teşekkürler
Vajinal sürüntüyle bakılıuor değil mi? İdrardan değil.Evet bana direkt yapmisti doktorum pozitif cikmaz muhtemelen ama yapalim diye, derken ureaplasma pozitif cikti. Aslinda vucutta olan bi bakteri ama gebelikte bagisiklik dusunce koloni sayisi artabiliyormus. Benim idrar yollarimda ve yanma yapiyor o yuzden. Size de suruntu testi yapabilir. Cok gecmis olsun, insallah sag salim son haftalara geliriz gebelik kismi gercekten cok zormus
Bakterinin yerlestigi yere gore degisir, benim suruntude cikmadi beklemis idrarda çıktı mesela. Asiri yanmam oluyordu surekli. Sizin temel sikayetiniz neydi akinti mi yanma mi? Kokulu rengi degisik akinti varsa muhtemelen suruntude cikar zaten klasik suruntude cikmiyor onun ayri testi var, doktorunuza mutlaka diyin bu ikisine baktirmak istiyorum diye. Yani doktorunuz daha once mantar vs icin suruntu yaptiysa ureaplasmayi görememislerdir onun hucre duvari cok kucuk maalesef testi ayri o yuzden. sgk da karsiliyor bu arada.Vajinal sürüntüyle bakılıuor değil mi? İdrardan değil.
Tedavi olarak ne başladı ve işe yaradı mı?
Bana şimdiye kadar idrar kültürü hariç hiç test yapılmadı. Onda da üreme olmadı. İdrarda şikayetim yok aslında. Temel şikayetim afedersiniz koyu sarı akıntı hafif yeşile dönük. Akıntı arttığında kaşıntı ve ara ara yanma. Bana bugün gittiğim doktorum bol su iç dedi kefir iç dediBakterinin yerlestigi yere gore degisir, benim suruntude cikmadi beklemis idrarda çıktı mesela. Asiri yanmam oluyordu surekli. Sizin temel sikayetiniz neydi akinti mi yanma mi? Kokulu rengi degisik akinti varsa muhtemelen suruntude cikar zaten klasik suruntude cikmiyor onun ayri testi var, doktorunuza mutlaka diyin bu ikisine baktirmak istiyorum diye. Yani doktorunuz daha once mantar vs icin suruntu yaptiysa ureaplasmayi görememislerdir onun hucre duvari cok kucuk maalesef testi ayri o yuzden. sgk da karsiliyor bu arada.
Tedavi ben 3 kez antibiyotik hap kullandim, secenekler maalesef kisitli gebelikten dolayi. Bir sure gecti sonra yine basladi. Su an vur kir gidiyorum adeta bir gun daha hafif bir gun semptomlar artiyor. Akinti, yanma, kasikta ve vajinada batma hissi
Anladım canım haklısın. Ben de cuma günü gidicem kısmet ise. İnşallah güzel haberler alırız.Akıntısı olan bendim canım. Gittim perşembe günü tahlil yapılmıştı enfeksiyon görünmüyor ama yeni başlamışsa artmadan azaltmak için fitil verdi iki kez kullanımlık. Cuma günü tekrar gidip idrar ve kan tahlili yapacağım. Serklaj olunca enfeksiyon çok risk yaratıyor.
Canım vajinal enfeksiyon olabilir belki. Onun içinde tahlil yapıyorlar alttan muayene ediyorlar.Bana şimdiye kadar idrar kültürü hariç hiç test yapılmadı. Onda da üreme olmadı. İdrarda şikayetim yok aslında. Temel şikayetim afedersiniz koyu sarı akıntı hafif yeşile dönük. Akıntı arttığında kaşıntı ve ara ara yanma. Bana bugün gittiğim doktorum bol su iç dedi kefir iç dedi
Bence acele etme canım. Gribin geçsin öyle git.Kizlar sker yüklemesi için yarın sağlık ocağına gidicem ama gribim hala geçmedi şekeri etkiler mi bu durum boşuna gitmek istemiyorum hastayken yükleme yapan oldu mu
Yani tabii ki doktor bilir de, enfeksiyon oyle kefirle suyla gecmez gibi ya. Tabii ki probiyotik destegi onemli ama binbir turlu bakteri var hangisinden kaynaklandigini bilmek, ona gore ciddiyet seviyesini belirlemek gerek diye dusunuyorum. Bir de insani hakikaten rahatsiz ediyor mental olarak da fizyolojik olarak daBana şimdiye kadar idrar kültürü hariç hiç test yapılmadı. Onda da üreme olmadı. İdrarda şikayetim yok aslında. Temel şikayetim afedersiniz koyu sarı akıntı hafif yeşile dönük. Akıntı arttığında kaşıntı ve ara ara yanma. Bana bugün gittiğim doktorum bol su iç dedi kefir iç dedi