• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Canım bende kurtaj olmustum aynı senin gibi hic adet olmadan hamile kaldım sorunsuz bi gebelik geçirdim şimdi kızım 3 yaşinda 😊 benim bebegimin kalp atışinı 7 haftalıkken duymuştuk 6 haftalıkkende gitmistim duyulmamıstı 1 hafta sonra gel demisti doktor oyuzden bu gebeligimde garantiye alip 8 haftalikken gidicem
Önemseyip böyle durumlarınızı paylaşıyorsunuz ya gerçekten çok sevap işliyorsunuz 🥰 çünkü yaşamayan bu endişeleri anlamıyor zaten çok endişeliyim biraz olsun rahatlıyor insan güzel şeyler de olabileceğini düşünüyor. Çünkü bende sanki yine kalbini duyamayacakmışım gibi geliyor korkuyorum.Aslında en iyisini yapmışsınız bende 5 haftalıkken kese göründü 2 hafta sonra gel dedi bende garanti olsun diye 2 buçuk hafta sonrasına aldım.7 buçuk gibi yani ama dayanamayıp bugün başka doktora gittik.Bu arada paylaşmanızda sakınca yoksa kürtaj nedeniniz neydi acaba

Bence tam 7+1 da gidebilirsiniz. kesenin gördüğünüzdeki boyuna göre bebek olmuşmuştur kalp atışları da belli olur diye düşünüyorum. Tabi tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler ☺️ Garanti olsun diyosanız da bir hafta sonra☺️
Çok korkuyorum bu boş gebelikten felan sürekli kötü seneryolar kurmaktan bıktım 6+2 de 23 bindi betam Yinede bekliyorum zaman geçmesini

Çok korkuyorum bu boş gebelikten felan sürekli kötü seneryolar kurmaktan bıktım 6+2 de 23 bindi betam Yinede bekliyorum zaman geçmesini
İçini ferah tut iyi düşün. Boş gebelik çok nadir görülen bir olayken sağlıklı gebelik bir o kadar fazla ama insan en kötü ve en düşük ihtimale yöneliyor hep. Psikolojini bu yönde rahatlat büyük ihtimali düşün. gebelikte gerçekten stres yönetimi çok önemli:)

Benim doktorum hamileler üzerinde yapılmış çalışmalar yeterli değil o yüzden önermiyorum aşı olma dedi
Her doktor aynı açıdan yaklaşmayabiliyor çalışmalar tamamlanmadı ama inaktif aşının yapılması taraftarı çoğu gebelerde covıd hiç istenılmeyen bir durum çok ağır sonuçları olabılıyor Allah korusun fayda zarar meselesi biraz aslında hamılelık sonuna kadar izole edebılıyor olsam kendımı belkı bende olmazdım ama bu şartlarda çok zor olmak istiyorum

İnşaAllah Cuma günü gidip duyacağım nasipse bende. Baktım 28 Mayısda gitmişim duymamıştım kese görmüştü sadece 😊 hamile günlüğün yok şuan kaç haftadasın tam 😊
Amin inşallah hepimiz duyarız 🙏 Benimde tam 28 inde kese görünmüştü normalde beni de cuma çağırdı ama ben biraz daha garanti olsun diye salıya almıştım ama dayanamayıp bugün özelde bi doktora gittik İlçede yaşadığımız için özel hastane yok onun için de ile gidiyoruz oda baya yorucu oluyor.Ben diğer gebeliğimi tam bu zamanlarda kaybetmiştim o yüzden bu günler çok tedirginim kalbini duymadan da kendimi tam hamile olarak göremiyorum maalesef 😔 28 inde kese 6.4 mm görünmüştü adet tarihi de olmadığı için keseye göre 5 hafta demişti doktor ben o güne 5+0 olarak sayınca bugün 6+4 tü ama ultrasonda 6+3 görünüyor. Sizin kese kaç mm görünmüştü

Benim 1 haftadır kahverengi akıntı şeklinde ilk başlarda silince sadece peceteye geliyordu.Daha sonra az az iç çamaşırımıda batırmaya başladı.arada kahverengi den kırmızı yada dönüyordu.Dün Dr kesenin etrafında kanama alanı var dedi bol su iç ağır iş yapma dinlen dedi .progestan fitil verdi birde
Ya benim iç çamaşırım ten rengiydi anlamadım akıntımı kanamamı yoksa akıntımı silindim ama peceteye hic bisi gelmedi daha sonra defalarca lavaboya çıktım ama hic gelmedi yani anlamadım o bi lekelenmemiydi yoksa normal akıntımk cözemedim ben

Canım bende bugün gittim kese var bebek yok dedi 2 hafta sonra tekrar gideceğim son adet tarihim 17 nisan ama onu değiştireceğiz dedi doktor 2 hafta sonra kalp atışı duyduğumuzda çünkü adet haftamla aynı gitmiyor pko dan dolayı seninde bu tarz bir durum vardır bence

Olmadı canım yine mol gebelikmis 8.defa benim yumurtalarimda genetik sorundan dolayı kaynaklanıyor galiba Dr da öyle söyledi yarın universite de alincak pataloji genetik tahliller yapilcak kese ve bebeğe dair birşey yok vezikul taneleri ve kan toplamış rahim Dr artık sen hamile kalma dedi olmuyor çünkü hepinizin bebeğini rabbim sizlere bağışlasın sağlıklı kucağımıza alirsiniz inşallah

Canim cok uzuldum, tekrar ayni seyleri yasamak ne kadar yipraticidir gercekten yasamayan bilemez. Allah sabir versin ve bu yasadiginiz son uzuntu olsun. Su an uzgun ve umitsiz hissetmen kadar normal bir sey yok acini yasa ama raporun ciktiktan sonra neler yapacagina odaklan ve aala bir hatta 2 doktorun soylediklerine gore hareket etme. Mutlaka isin uzmanini arastirip nedenini bulduktan sonra caresi elbet bulunur. Allah yuzunu guldursun tez zamanda insallah bize de yaz guzel haberlerini bekliyo olucaz emin ol🙏🙏

Kızlar size bisey sorucam kanamanız oldugunda sadece iç çamaşırınıza mı gelmis oluyor yoksa silindiğinizde mutlaka peçeteye geliyomu?
Benim ilk hamileliğimde kahverengi çamur gibiydi çamaşırıma da geliyordu peçeteyede geliyordu pet kullanıyordum ve bayağı ağrım vardı ama kan gibi değildi kahverengi çamurdu bildiğin

Kan degeriniz aşırı dusuk degilse folbiol dozu cok yuksek gelebilir. Yuksek doz folik asit önerilmiyor. Genelde 400 en cok 1000 mikrograma kadar oneriliyor, folbiolde 5 mg yani 5000 mikrogram var. Ama kan degeriniz cok dusuk diye doktor verdiyse bilemiyorum tabi
Benim öncrki gebeliğimde fetal akrani teşhisi kondu canım beyin gelişimi olmadı bebeğin ve kürtaj olmak istemedm ama ertesi gün de kalbi durdu kürtaj oldm o yüzden yüksek doz folik asite başladık tedavi öncesi bunda aynısını yaşamam inş çnkü genetik bir şey yok

Nedir bu kanamalar ya şimdi yine geldi ap açık kırmızı doktor bişey olmaz dediği için rahatım inş ööledir

Yenıhayat25 cok uzuldum canım Allah sabır ve saglık versın ınsallah😔
Kızlar cogunuz azıcık kanamadan bahsetmıssınız ama ben adet oluyorum sandım cok yogundu ve kırmızıydı kan sulandırıcıyı kestım bugun kanama yok kalanları kahverengı lekelenme ıle atıyorum.
Folıdoce kullanıyorum folık asıt olarak. Ya toplu alıntıyı beceremedım oyzıden boyle yazdım

Ya benim iç çamaşırım ten rengiydi anlamadım akıntımı kanamamı yoksa akıntımı silindim ama peceteye hic bisi gelmedi daha sonra defalarca lavaboya çıktım ama hic gelmedi yani anlamadım o bi lekelenmemiydi yoksa normal akıntımk cözemedim ben
Kaç haftalık hamilesiniz? Büyük ihtimalle lekelenmedir. Benimde peceteye sildiğim zaman kırmızı kan gibi değil belli belirsiz kahverengi geliyor.Buradaki çoğu arkadaşımız gibi bundan kaçışımız yok galiba Dr bana çok yoğun ağrılı olurasa vakit kaybetmeden gel dedi.Az ve kahverengi lekelenmeleri çok fazla önemsemiyorlar

Nedir bu kanamalar ya şimdi yine geldi ap açık kırmızı doktor bişey olmaz dediği için rahatım inş ööledir
Ya ben mi dikkat etmemistim noluyo bilmiyorm ama kizimda da Kadinlar Kulubindeydim hep paylasirdik bu kadar cok kanama sikayeti okudugumu hatirlamiyorum. Simdi ben de de iki durup bi durup leke oluyor hayirlisi Allahtan. Bugun progestron igne oldum haftaya da digeri

Kaç haftalık hamilesiniz? Büyük ihtimalle lekelenmedir. Benimde peceteye sildiğim zaman kırmızı kan gibi değil belli belirsiz kahverengi geliyor.Buradaki çoğu arkadaşımız gibi bundan kaçışımız yok galiba Dr bana çok yoğun ağrılı olurasa vakit kaybetmeden gel dedi.Az ve kahverengi lekelenmeleri çok fazla önemsemiyorlar
7 haftalık hamileyim ya bencede normal bi akıntıydı ama o kadar belli olmadı ki cunku kanama olsa dedigim gibi illaki gelirdi peçeteye vs diye düsünitorum

Back