Aslına boyu ve kilosu normal amaBebeğim bi türlü kilo almıyor ya.
1 ay önce boyu 71 cm di. 7.5 kg.
Üzerine o kadar titriyorum ki.. ama olmuyor
Hem beni hiç emmedi,hem de kgsi ilerlemiyor diye çok üzülüyorum. 2.3 aydır aynı kilo da :/
İştahsız bir de. Ooff offf.
Sizin bebeişlere
Haklısınız. Önemli olan sağlıklı olmaları ama insan biraz da toplu görmek istiyo.Aslına boyu ve kilosu normal amaah annelik çok zor birsey oğlum dört yaşında kilosu az geliyor bana ama kızımda bana iri geliyor zayıf olsa dert kilolu olsa dert sizi anlayabiliyorum
Bebeklerin bazen kilo alımı durabiliyor
Yoğurdu muz ile deneyin sevecektir danone gibi oluyor birde yiyecekler pütürlü olunca yemek istemiyor bizim doktor yemeği red ederse kendi sütün ile aç sebzeleri belki öyle yer dedi bide öyle deneyin belki yer
Sabah kahvaltısı yumurta sarısı avokado bebe büskivisi muz labne karışımları ara öğün meyve püresi akşmda sebze çorbası yada üç güne birde bal kabaklı vs muhallebi veriyorum canım.Arkadaşlar gün içinde neler yediriyorsunuz ,miniklere?
Aslında bir düzen yok hala uyanmasına ve emmesine bakarak kahvaltı veriyorum yumurta sarısı labne avakado yanına az bisi irmik muhallebi ama ama zaten az koyuyorum onlarinda çeyrekleri yeniyorArkadaşlar gün içinde neler yediriyorsunuz ,miniklere?
Çok geçmiş olsun canım benim kıyamam eliztoşumaKızlar merhabaa bizim bugün kontrolümüz vardı hoş kontrol olmasada biz yine hastahaneye gidecektik
Çünkü eliztosum bugüne kadar aman abisi gibi hasta olmasin olursa kesin onun gibi bronşit olur diye gözümden sakıniyordum.
Ama malesef abisi okuldan hastalık getirince korktuğum başıma geldi önce burnu aktı, sonra öksürmeye ve en son ne kadar dikkat etsemde bronşit oldu doktor hava verdiğinde dört kere ve iki antibiyotik, bir burun açıcı, bir tanede alerjik ilaç yazdı çok üzüldüm el kadar bebege bir ton ilac neyseki keyfi yerinde, yemesi, içmesi iyi şükür
Gelelim güzel haberlere benim minnoş 9 kg 69 cmgerçi ben onuda kafaya taktım da normalde 7500 kg olması lazım ama önden gidiyor çocuk yaşıtlarına göre
Ek gida için günde üç öğün ver dedi sonra kilosuna bakınca iki öğün versende olur dedi çorbalara ve meyvelere başlayabilir kahvaltılık verebilirsin labne, yumurta sarısı, cici bebe, pekmez şimdilik böyle
Dualarınızı bizden esirgemeyin inşallah bir an önce toparlanıriz,
Teşekkürler canım benimÇok geçmiş olsun canım benim kıyamam eliztoşumainşallah bir an önce toparlar. Evde okula giden çocuk oluncaa kaçınılmaz son. boyu kilosu cidden ileri maşallah bizim kız da kaç oldu meraklardayım kollarım ağrıyo valla artık iyice ağırlaştılar
Ben kullaniyorum günde toplam 1 saat civari kaliyor ustunde elim ayagim resmen yoksa yemek yapmam imkansiz o orda oynarken ben yemegi hallediyorum hemenBu arada yürüteç kullanan varmı arkadaşlar kullanmam diye birine verdim evdeki yuruteci ama şimdi hep kucakda olmak isteyince pişman oldum
Ne kadarlık yiyor. Ben tek öğün bir yemek kaşığı kadar zor yediriyorum. Yoğurt ve elma hiç istemiyor. Yeşil kabak, avakado, patates yiyor ondada. Yarım çay bardağı yiyebilir ama yediremiyorum. 1 yemek kaşığı kadar anca güç bela.Benimki hala düzenli değil ama bi kere sabah yumurta sarısıyla peyniri karıştırıp vermiştim. Bi kez muzla irmiği karıştırıp verdim. Akşam havuç kabak irmik zeytinyağı karıştırıp verdim. Bunlar şimdilik çoğunluk hala emiyor
Aynen benimkide 1 yemek kaşığı yemiyordur bile minik mama kaşığıyla veriyorum zaten. Yerken yarısını tükürüyor bide zatenNe kadarlık yiyor. Ben tek öğün bir yemek kaşığı kadar zor yediriyorum. Yoğurt ve elma hiç istemiyor. Yeşil kabak, avakado, patates yiyor ondada. Yarım çay bardağı yiyebilir ama yediremiyorum. 1 yemek kaşığı kadar anca güç bela.
Daha çok küçükler ya bence çok normal bu süreç. Yemek yemeyen insan var mı yok. Öyle düşünmek lazım elbet bir gün yiyecekler6 aylık süreçte beni en zorlayan şey ek gıda oldu sanırım. Ne yiyecek diye düşünmek ayrı, yaptığın şeyi yedirmek ayrı dert. Asla birşey yemek istemiyor. Zar zor agu gugu 1-2 kaşık. Kendi yemeğini asla iştahla yemiyor ama biz yerken ağzımızın içine bakıyor yemek bitene kadar. Şimdiye kadar yoğurt, havuç, bal kabağı, patates, kabak, muz, elma denedi. Yarın sabah yine kabak yiyecek, akşam için Yayla çorbası yapacağım (doktor Yayla, tarhana gibi çorbaları deneyebilirsin artık dedi). İlk çorba deneyimi olacak hadi hayırlısı
Aynısı ama son aylarda diyim kızımın hakkını yemiyimDaha çok küçükler ya bence çok normal bu süreç. Yemek yemeyen insan var mı yok. Öyle düşünmek lazım elbet bir gün yiyecekler
6 aylık süreçte de beni en zorlayan şey kesinlikle uyku. Benim kız uyumuyor. Uyusada 10 dakikada bir çok daldıysa saat başı uyanıyoroynatmama az kaldı
Çok geçmiş olsun sabah baktığınızda inci tanesini görürsünüz insallah.bizde de çok sıkıntı var ne ek gıda alıyor ne de doğru düzgün emiyor huysuzlukta var bende dişe yoruyorum.tüm bebisler kolaylıkla çıkarsın insallahHepten bittik diş ateş yaptı yattığı gibi kalkıyor ilk kabız oldu şimdi ishale çevirdi. Ateşten korkuyorum. Coronadsn sonra. Gittin ibuprofen aldım doktor artık kullanabilirsin dedi. Bir de nurse harcaya dentigel aldım. Allahım çıksın da kurtulalım kızı baya zorladı yaa
Isıtmıyor buz gibiydi çocuk yazmışlar genelde1.6 tog olanını kullanıyoruz 2 gündür. Ne gibi kötü yorumlar yapmışlar?
Oda ısınıza uygun tog tercih ederseniz öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Ben 1.6 tog tercih etmiştim oğlum hep sıcacık. Oda ısısı 22.8-23.8 arasında değişiyor. Kolsuz ya da kısa kollu body giydiriyorum sadece.Isıtmıyor buz gibiydi çocuk yazmışlar genelde
Vallahi o tog degerleri benim 2 cocugumda da tutmadi benim bebeler 23 derecede dondular uygun tulum giydirsemde.. o sebeple kızıma pelus bi battaniyem var onu ortuyorum acilmiyor yasina geldiginde giydiririm artik tulumunu odamizda 24.5 derece ideal geliyor hepimize ama bu derece isini de anlamis degilim kac termometreyle teyit ettik ama annemin evinde 23 derecede yanıyoruz resmen sıcaktan onun odalari ufak diye mi oyle oluyor bilmiyormOda ısınıza uygun tog tercih ederseniz öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Ben 1.6 tog tercih etmiştim oğlum hep sıcacık. Oda ısısı 22.8-23.8 arasında değişiyor. Kolsuz ya da kısa kollu body giydiriyorum sadece.
Aa üşütme durumlarında içine önerilenden farklı uzun şeyler giydirince ya da daha yüksek tog tercih edince hallolur gibi geliyor ama yinede bilemem tabii.Vallahi o tog degerleri benim 2 cocugumda da tutmadi benim bebeler 23 derecede dondular uygun tulum giydirsemde.. o sebeple kızıma pelus bi battaniyem var onu ortuyorum acilmiyor yasina geldiginde giydiririm artik tulumunu odamizda 24.5 derece ideal geliyor hepimize ama bu derece isini de anlamis degilim kac termometreyle teyit ettik ama annemin evinde 23 derecede yanıyoruz resmen sıcaktan onun odalari ufak diye mi oyle oluyor bilmiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?